89318
ReferenciákBüszkeségeink

BÜSZKESÉGEINK

A művészet és az alkotás mindenkié, képzettségtől függetlenül. Bárki gyönyörködhet benne, sőt, bárkiből válhat művész is! Nem hiszed?

Akkor olvasd el Horváth Julianna történetét!

A „Kiből lesz a cserebogár” sorozatunk következő szereplője Szöllősi Dorina, akinek a rajzhoz fűződő kapcsolat már az óvodában elkezdődött, és azóta is kitart. Problémák esetén mindig a rajz adott neki erőt – és reméljük, tud ebből töltekezni a közeljövőben is, amikor az anyaság új kihívások elé állítja…

Olvasd el Dorina történetét!

Az alkotás bizony nem csak a profi művészek kiváltsága. Mindenkinek más a szép, és a tökéletes. Sáró Liza úgy gondolta, hogy egészen az alapoktól kezdi, de rá kellett jönnie, hogy rekord gyorsasággal fejlődik.

Most az ő történetét olvashatod:)

Rég tudjuk, hogy a jobb agyféltekés tanfolyamunk többet ad annál, minthogy az emberek megtanulnak rajzolni – tanítványaink számtalan izgalmas mellékhatásról számoltak be, amikre magunk sem gondoltunk az elején. Mária viszont valami olyat mesélt, ami egyenesen szuperképességnek tűnik!

Ismerd meg a történetét!

Következő riport alanyunk Isztin Ibolya, aki tökéletes bizonyítéka annak, milyen fontos szerepet játszik egy jó tanár (vagy éppen mentor), a diák fejlődésében. Számára álmai megvalósítása már gyerekkorában elkezdődött, habár, mint a legtöbb nőnél, nála is volt egy kis szünet.

A folytatás azonban izgalmas lehetőségekkel várta!

Ismerkedjünk meg a „Kiből lesz a cserebogár” című sorozatunk következő szereplőjével, Árvai Andrásné Edittel. Egyéb elfoglaltságai miatt a festészetbe való elmélyülést mindig nyugdíjas éveire tartogatta.

Olvasd el a cikket!

Veled is előfordult már, hogy a sors meglepett valamivel? Például, hogy hosszú évek után egy egészen új lehetőséget adott neked arra, hogy újra hódolhass egy régi hobbidnak? 

Olvasd el Dr. Fülöp Judit történetét!

Mit jelent a rajzolás? Mindenkinek mást: felszabadulást, saját időt, megnyugvást, vagy éppen izgalmat. Bakóné Fekete Beatrix számára az alkotás nem szimpla örömforrás az életében, hanem egy hatalmas segítség is!

Neked mivel telnek a napjaid?

Mi a mentor feladata? Észreveszi a csiszolandó tehetséget, vagy a benne rejlő ambíciót. És hogyan válhat valakiből művész? Többek között erről is olvashatsz Szabó Zsuzsival folytatott interjúnkban!

Olvasd el a vele készített interjút!

Várszegi Ági főállású, elhivatott anya, aki 4 évvel ezelőtt „csak” egy hobbit keresett magának – így került az alapozó tanfolyamunkra. Arra azonban nem számított, hogy ez a kis hobbi az egész családjának életére hatással lesz …

Olvasd el Ági történetét!

Nagyon szeretjük a „Miből lett a cserebogár” cikksorozatot, mert sok hasznos visszajelzést, és persze szívmelengető véleményt kapunk a tanfolyamainkról. Kata viszont még ezeket is túlszárnyalta:) Nem is ragozzuk tovább...

Olvasd el, mit mesélt a Mentorprogram Elit képzéséről!

Minden tanítványunkat egyformán támogatjuk, segítjük a fejlődésben, de nem titok, hogy a mentorprogramot azoknak hoztuk létre, az átlagnál gyorsabban akarnak haladni. Nem csak a szuper-tehetségesnek, nem csak a fiataloknak vagy az időseknek – bárkinek, aki komolyabban veszi a rajzolást.

Ismerkedj meg Tünde történetével!

Árpád története inspiráló lehet mindenkinek, aki kételkedik a jobb agyféltekés módszerben – vagy magában. Ő is azt hitte, ő lesz az egyetlen, aki majd nem tanul meg rajzolni – és hatalmasat csalódott…

Olvasd el Árpi történetét!

Sokszor hangsúlyozzuk, hogy a rajzolás több mint művészet, vagy alkotás: egy olyan tevékenység, ami segít hátrahagyni a napi gondokat. Zsuzsa példája a legjobb erre, aki rajzolás közben nagyon sokat tanult a technikáról és magáról egyaránt.

Olvass tovább és ismerd meg a történetét!

Mi a rajzolás? Egyeseknek elfoglaltság. Másoknak munka. Hobbi, szenvedély, hivatás, unaloműző… Ahány ember, annyi definíció. Zsóka számára alkotás és teremtés, ami nem csak ceruzával a kezében valósul meg.

Olvasd el az interjút!

Sárosi Katalin valódi időzsonglőr, bőven szán időt önmagára és olyan tevékenységeket űz, amelyekben örömét leli. Hogyan fér bele mindez 24 órába? Katalin elmeséli!

Olvass tovább!

A legtöbb tanítványunk a rajz szeretet miatt jön el hozzánk (és marad nálunk:D), de vannak helyzetek, amikor a szerelem valami mássá növi ki magát. Réka nem csupán fantasztikus alkotásokat készít, de ezekből üzletet is csinált – 18 évesen, az iskola mellett!

Olvass tovább és a saját szemeddel is láthatod, hogy nincs lehetetlen:)

Marika egy vidám, életerős asszony, akit a több évtizednyi kihagyás, és a közelmúlt kihívásai sem tudtak eltántorítani a rajztól. Fantasztikus tájképei mellett életörömét és lelkesedését is érdemes eltanulni tőle:)

Olvass tovább és ismerd meg a történetét!

Batári Istvánt, rajzpályázatunk egyik győztese!

Riportsorozatunkban szeretnénk bemutatni nektek, hogy ahány ember, annyi művész létezik! Ma Batári Istvánnal beszélgetünk, aki legutóbbi rajzpályázatunk portré kategóriájának nyertese.

Olvasd el István történetét!

...hiányzott neki a flow-élmény, ezért belevágott, és beleszorította az amúgy sem laza napirendjébe a rajz tanulását és az alkotást. Hogyan csinálja? Hogy kezdődött minden?

Kattints és ismerkedj meg Kozima történetével!

Az alkotás és a tehetség nem mindig járnak egyértelmű utakon, néha lesből csapnak le rád. Szűcs Ildikó életébe egy ártatlan, talán egy kicsit piszkálódó kérdéssel tért vissza újra a művészet, és fenekestül felforgatta azt.

Kattints és olvasd el a történetét!

Kinga története olyan, mint a szorgalmas leány meséje, avagy „jótett helyében jót várj”. Nem a maga kedvéért jött el hozzánk, hanem kedves barátnőjét lepte meg a táborunkon való részvétellel, de legnagyobb meglepetésére  itt ragadt nálunk, és beleszeretett a rajzolásba. Reméljük örökre…

Kattints és olvasd el a történetét!

Van, aki felnőtt fejjel vág bele a rajzolásba, és van, aki már gyerekként is alkot. Van, aki a kezdetektől tudja, hogy ez lesz az élete, és van, aki csak hobbi-szinten rajzol. Szilvi az utóbbi kategóriába tartozik, de olyan hobbi, ami megváltoztatta az életét.

Kattints és olvasd el a történetét!

Ádám minössze 8,5 éves volt, amikor először találkoztunk vele! Nem rég töltötte a 10. életévét és már úgy rajzol, mint egy felnőtt!

Olvasd el a cikket, ismerd meg Ádámot és nézd meg rajzait!

Vannak, akik azért alkotnak, mert ebben teljesednek ki. Mások azért, mert szeretik a saját képeikkel dekorálni a lakást. Vannak, akik számára az alkotás igazi terápia! Tamarára mindegyik igaz egy kicsit:)

Ismerd meg Tamarát, nézd meg a képeit!

Körmöci Lajosné, Marcsi meglehetős rutinnal érkezett hozzánk, hiszen 40 éven át óvó néni volt, vagyis rengeteget rajzolt, festett, barkácsolt és kézműveskedett a gyerekekkel. Sőt, sokszor besegített a Jézuskának, Mikulásnak, húsvéti nyuszinak is, amikor az óvoda dekorálására volt szükség egy-egy ünnepre.

Nézd meg rajzait olvasd el történetét!

 

Mai cikkünkben Pillár Erzsébetet mutatjuk be, aki nyugdíjasként jelentkezett hozzánk, és csakhamar olyan szintű fejlődést mutatott, amit sok fiatal is megirigyelhetne. 8 hónap alatt több online rajztanfolyamunkat is elvégezte!

Nézd meg képeit olvasd el történetét!

 

Kiből lesz a cserebogár?

Janek 11 éves kisfiú létére felnőtteket is megszégyenítő látásmódról és kreativitásról tesz tanúbizonyságot minden egyes alkotásával. Janek szeleburdi kisfiú, kicsit talán türelmetlen is, nem erőssége a precizitás, és nem szokása, hogy hetekig pepecseljen egy képpel.

Nézd meg rajzait, olvasd el történetét!

 

Mai cikkünkben újfent 2 gyerkőcöt, és az ő rajztudásukat mutatjuk meg, ezúttal fiúkról, méghozzá ikrekről lesz szó! Kőrösi-Tóth Bulcsú és Hunor 11 évesen járt nálunk először!

Nézd meg rajzaikat, olvasd el történetüket!

Cserebogár-rovatunk mai főszereplői rögtön ketten vannak: Erent Márk és Bori testvérek, akik mindketten lelkes tanítványaink. 11 és 13 évesek, pici koruk óta jó barátságban élnek együtt a régi, szép tárgyakkal – nem csoda hát, hogy mindketten kicsi koruk óta rajzolnak. Nem is akárhogyan!

Olvasd el történetüket, nézd meg rajzaikat!

Sokszor írtunk már arról, hogy nálunk már gyerekek is tanulhatnak, vannak nekik szóló képzéseink is, a cserebogarak között valahogy mégsem említettük őket. Eddig! Mai mesénk Bálintról szól, akinek nem csak a rajzkészsége fejlődött hihetetlenül, mióta ismerjük, hanem egyéb területeken is látványos változásokon ment keresztül.

Egy „problémás” kisgyerek hosszú útja... Olvasd el a cikket!

„Nézd meg ezt a nőt, aki majdnem feladta, de végül mégis művésszé lett” – így harangoznánk be ezt a posztot, ha valami szenzációhajhász bulvárcikket akarnánk belőle kreálni. De erre semmi szükség, hiszen Eta maga is szenzáció: egész életében biztos volt benne, hogy nem tud rajzolni, ma mégis fantasztikus alkotásokat láthatunk tőle.

Ismerd meg Etát és nézd meg a képeit!

Misi amúgy vasutas, és leginkább munka mellett szokott rajzolni. Azaz inkább munka közben, ahogy mesélte – szerencsére irodában dolgozik, és nem egy soktonnás vonattal száguldozik:) „Váróteremben legfeljebb rajzolgatok,  vonaton pedig az utasok arcát bontom negatív terekre és töprengek az ábrázolás legjobb módján.”

Ismerd meg Misit, nézd meg a képeit!

Ismerkedj meg Lukács Andreával, aki rajzfilmrajzolóként kezdte, és (remélhetőleg) hamarosan hivatásos művészként folytatja pályafutását. Mesél a megtett útról, és arról is, hogy a rajzolást soha nem lehet abbahagyni!

Olvasd el az interjút és nézd meg képeit!

Cserebogár bárkiből lehet: a rovatunkban már több olyan alkotót is bemutattunk, akik kevés, vagy nulla tapasztalattal érkeztek hozzánk, mára viszont igazi rajzművészek lettek. Ebben a hónapban Szoboszlai Évával, a nagymacskák rajongójával beszélgettünk!

Olvasd el a cikket!

Soha ne add fel az álmaid! Ha szeretsz valamit, de úgy érzed, hogy nincs hozzá tehetséged, az nem jelenti azt, hogy nincs remény. Így van ez a rajzolással, és így volt ez Adriennel is, aki már gyerekkorában is imádott rajzolni, csak éppen nem érezte jónak az alkotásait. Amíg el nem jutott a Valdor Art rajztanfolyamára…

Olvasd el a cikket!

A jobb agyféltekés látásmód önmagában is különleges „adottság”, ami sokat segít nem csak a rajzolásnál, hanem a világ felfedezésében is. Különösen, ha valakinek már maga a látás is egy különleges élmény. Ismerkedj meg Gáborral, akinek a látás és a jobb agyféltekés látás is új élmény volt – és mindkettő olyan mély benyomást tett rá, hogy azóta sem tette le a ceruzát!

Olvasd el Gábor történetét, nézd meg a képeit!

Sokan gondolják azt, hogy csak az lehet művész, aki gyerekkora óta erre készült, és mindig is ezzel foglalkozott, pedig a valóságban bárkinek, bármikor „bekattanhat” a dolog. És bármikor bele lehet vágni!

Erre kiváló példa Kata esete, aki felnőtt fejjel kezdett rajzolni, karbantartó műszerészként dolgozik a paksi atomerőműben és mostanra már megrendeléseket is teljesít. Fest, rajzol saját és mások örömére!

Olvasd el Kata történetét!

Lassan immár 2 éve, hogy elindítottuk a "Kiből lesz a cserebogár?," rovatot, ahol olyan tanítványokat mutatunk be, akik túlhaladva tanítóikat, jelentős sikereket értek el alkotásaikkal! A decemberi cserebogár, pedig nem más, mint Dabóczy Gergely, informatikus, amatőr művész és író! Gergő az egyik leglelkesebb tanítványunk 2011-ben lépett be először a Valdor Art kapuján – és azóta is „itt ragadt”!

Olvasd el az interjút, nézd meg képeit és töltsd le díjmentesen novelláskötetét!

Most először írnk "Kiből lesz a cserebogár?" rovatot olyan személyről, aki nem személyesen vett részt a tanfolyamainkon, hanem online úton tanult tőlünk rajzolni és festeni egyaránt!

Bemutatjuk Neked Bartuczné dr. Barna Erzsébetet!

Folytatjuk a már jól ismert "Kiből lesz a cserebogár?" sorozatunkat, amelyben mindig egy olyan "diákunkat" mutatunk be, aki tehetségével, szorgalmával, kitartásával kiemelkedő eredményeket ért el a rajzolás és a festés terén.

Ma Schönbaum Ágival 27 éves, diáklánnyal ismerkedhetsz meg, akivel mi is csak 2014 áprilisában találkoztunk először.

Karácsonyi cserebogár!

Az év utolsó "Kiből lesz a cserebogár?" rovatában szeretnénk Neked bemutatni Rothhammer Magdolnát, akivel tavaly ilyenkor, a két ünnep között megtartott tanfolyamon találkoztunk először.  Magdi a kezdőknek szóló alaprajztanfolyamon beleszeretett a rajzolásba és utána részt vett az összes haladóknak szóló tanfolyamunkon. Kiszámoltuk, eddig 19 napot töltöttünk együtt rajzolással.

Nézd meg honnan hová jutott alig 1 év leforgása alatt!

Kiből lesz a cserebogár?

2008 februárjában tartottuk életünk első jobb agyféltekés rajztanfolyamát. Ennek alkalmából arra gondoltunk, hogy indítunk egy "Kiből lesz a cserebogár?" sorozatot, ahol bemutatunk olyan tanítványokat, akik jelentős sikereket értek el alkotásaikkal!

Elsőként bemutatjuk Kovács Zsuzsát!

Művész lesz-e..., majd meglátjuk?

Egy tanítványunk, Cseresnyésné Bécsy Zsuzsanna, kiállításának megnyitóján voltam, a KSH könyvtárában. A tanfolyam elején mindig elmondjuk, hogy ezalatt az idő alatt megtanultok valósághű, realisztikus rajzokat készíteni, az hogy ebből később művészet lesz-e..., majd meglátjuk.

Megláttuk!

 
, településről erre a tanfolyamra jelentkezett: