Kezdjük elölről! Juli meséje

A művészet és az alkotás mindenkié, képzettségtől függetlenül. Bárki gyönyörködhet benne, sőt, bárkiből válhat művész is! Nem hiszed? Akkor olvasd el Horváth Juliannával folytatott interjúnkat, aki előképzettség nélkül, valóban az alapoktól kezdte a tanulást, és nem akármilyen lendülettel és sikerekkel vette az akadályokat. Munkája és eredményei bárki számára inspirálóak lehetnek.

Mindent szívvel-lélekkel

Ahogy azt már megszokhattátok, az interjú összefoglalók elején szeretjük bemutatni, hogy milyen sokoldalú, és érdekes tanítványaink vannak! Mindenki más és más háttérrel indult, és indul neki ma is a képzéseinknek, de egyvalami mindegyikük esetében azonos: az eltökéltség. Juli sosem vette félvállról sem a tanulást, sem pedig a munkáját. 

Az első grafitrajzok

blog valdor art horvath julianna26 - ValdorArt blog valdor art horvath julianna25 - ValdorArt
blog valdor art horvath julianna08 - ValdorArt blog valdor art horvath julianna04 - ValdorArt

 

Agrármérnöki diplomát szerzett, majd a később bekövetkező gazdasági válság sajnos őt sem kímélte, így hamar munkanélküli lett férjével együtt. A nehézségek ellenére nem hagyták el magukat, és fél év alatt felépítették saját vállalkozásukat, amit hosszú évtizedekig sikerrel is vittek. Boldogságukat megkoronázta 3 gyermekük is, így Juli egy percig sem unatkozott.


 

Azok a boldog nyugdíjas évek…

A dolgos évtizedek után elérkezett a nyugdíjas kor, ahogy Juli mondta: „az aranykor”. :) Ez az időszak szerinte már valóban az örömteli önmegvalósításról, a vágyak beteljesítéséről szól, így jelent meg az életében a rajzolás is, ami már régi álma volt. 

Inverz technika

blog valdor art horvath julianna07 - ValdorArt blog valdor art horvath julianna14 - ValdorArt

 

Senkinek nem könnyű valami újat megtanulni, főleg úgy, ha még az általános iskolában sem kifejezetten volt sikeres ebben a tantárgyban. Julinak sem a rajzolás, hanem az írószerek jelentettek korábban szenvedélyt, így nem volt ritka, hogy egy-egy vásárlás alkalmával több dolgot is beszerzett, otthon pedig színező könyvekkel szórakoztatta magát. Talán ez is egy jel volt, hogy bizony itt még nincs vége.


 

Majd jött a következő jel

Egy egyszerű blogbejegyzésben akadt a Valdor Artra, amiben elismerően nyilatkoztak az oktatásról, így ő is csatlakozott az online színes ceruza és pasztell témájú tanfolyamokhoz. Az utóbbi egyébként olyannyira megtetszett neki, hogy ma már ez a legkedvesebb technikája, amivel bármikor szívesen alkot. 

Pasztell "gyakorlatok"

blog valdor art horvath julianna11 - ValdorArt blog valdor art horvath julianna12 0 - ValdorArt blog valdor art horvath julianna15 - ValdorArt
blog valdor art horvath julianna09 - ValdorArt blog valdor art horvath julianna20 - ValdorArt

 

Nem sokkal később már a mentorprogramunkra is regisztrált, és ez egy új világot nyitott meg előtte. A személyes figyelem egészen új képességeit hozta napvilágra, amin még ő maga is meglepődött. Ma már bátran mutatja ceruzarajzait, amiken egyértelműen látszik a szakmai fejlődés, sőt már az akrilfestésbe is belekóstolt. Pedig elmondása szerint nagyon távol áll tőle, mégis lelkesen tanulja. A mentorprogram előnyeként említette, hogy a tematikus és lépcsőzetes tananyag kihozza belőle a maximumot, miközben megismerteti új, érdekes lehetőségekkel is.

Pasztell tájképek

blog valdor art horvath julianna10 - ValdorArt blog valdor art horvath julianna06 - ValdorArt
blog valdor art horvath julianna21 - ValdorArt blog valdor art horvath julianna01 - ValdorArt

 

A kemény munka kifizetődik

Akárcsak a munkával töltött hosszú évek, úgy a tanulásba fektetett energia is mindig kifizetődik. Juli az alkotást sosem éli meg kényszernek, sőt, ma már ez jelenti számára teljes kikapcsolódást, amivel heti 2-3 alkalommal igyekszik is megjutalmazni magát. Ilyenkor általában több órára is elmerül műveiben, amiken mindig meglátszanak a gondos kezek munkái. Ha pedig pihenésre vágyik, akkor jöhet egy kis inverz technika, ami teljes más szemszögből láttatja a dolgokat. 

blog valdor art horvath julianna02 - ValdorArt blog valdor art horvath julianna03 - ValdorArt

 

Az a hívogató természet…

Juli mindig is vonzódott a természeti csodákhoz, mióta pedig már képes ezeket a szépségeket papírra is vetni, azóta nincs megállás. Bármikor szívesen leül egy tájképet megalkotni, és különösen kedveli az apró növények részletességében megbúvó szépséget. Legkedvesebb alkotása egy toszkán tájkép, amit még a mentorprogram előtt készített. Úgy érzi, ehhez a képhez különös kapcsolódása van, hiszen ez volt az első olyan alkotása, ami utána azt érezte: „Igen! Ezt megcsináltam! Szuper!” 

Akril festmények

blog valdor art horvath julianna16 - ValdorArt blog valdor art horvath julianna17 - ValdorArt blog valdor art horvath julianna18 - ValdorArt
blog valdor art horvath julianna24 0 - ValdorArt blog valdor art horvath julianna23 - ValdorArt

 

A programnak köszönhetően a tájképek mellett minden aggodalma ellenére a portrérajzolásba is belevágott, amiről ugyan nem gondolta, hogy nagy kedvence, mégis saját magát is meglepte, hogy mi mindenre képes. 

Juli kitartóan folytatja a mentorprogramot, miközben nyitott szemmel jár a világban, ha esetleg szembe jönne vele valamikor az inspiráció. :)


 

Júli az első év végén úgy döntött, nem hagyja abba a programot!

A következő hónapokban elkészült néhány sorozata, amik többsége már méltó helyére is került a lakásában!

A korábban elkezdett csendélet sorozatának 2 befejező darabja

blog valdor art horvath julianna28 - ValdorArt blog valdor art horvath julianna29 - ValdorArt

Fekete alapon, pasztellel készített virágai, impozáns látványt nyújtanak egy csokorba szedve!

blog valdor art horvath julianna34 - ValdorArt blog valdor art horvath julianna33 - ValdorArt
blog valdor art horvath julianna30 - ValdorArt blog valdor art horvath julianna32 - ValdorArt blog valdor art horvath julianna31 - ValdorArt

A pasztell technika után, a színes ceruzák világába is ellátogatott

blog valdor art horvath julianna35 - ValdorArt blog valdor art horvath julianna37 - ValdorArt blog valdor art horvath julianna36 - ValdorArt

A másodévesek tananyagában szerepel a vegyes technika is, így Juli kipróbálta milyen érzés magas szinten használni a már megszerzett tudást és ötvözni a festést és a pasztellezést!

blog valdor art horvath julianna39 - ValdorArt blog valdor art horvath julianna38 - ValdorArt

Hatalmas lendülettel alkotott az elmúlt időszakban! Irigylésre méltó az a lendület, amivel szinte napról napra egy-egy újabb alkotással kápráztatja el a programban résztvevő társait és minket!

Örülünk, hogy belevágott a programba és annak segítségével kiteljesedhetett a benne szunnyadó művész!

blog valdor art horvath julianna46 - ValdorArt blog valdor art horvath julianna47 - ValdorArt blog valdor art horvath julianna48 - ValdorArt
blog valdor art horvath julianna50 - ValdorArt blog valdor art horvath julianna49 - ValdorArt blog valdor art horvath julianna51 - ValdorArt

Készen állsz a saját történeted hőse lenni?

mentor program tárt karokkal várja új tagjait! Csatlakozz ehhez a szuper jófej közösséghez és legyél a saját történeted hőse!

Ismerd meg magyarország legnagyobb művészetkedvelő közösségét a ValDor Art "alkoss szabadon" Mentor Programot!

Mit kapsz, ha csatlakozol?

  • több száz órányi oktatóanyag korlátlan hozzáféréssel!
  • személyes mentorálás, ami felgyorsítja a fejlődésed!
  • havi 2x2 órás tanító és kérdezz-felelek webinár
  • szuper jófej közösség, akik támogatnak!
  • 6 értékes bónuszajándék, közel 220.000 Ft értékben!
  • zárt Facebook csoport, ahová feltöltheted a munkáidat!

Ha úgy érzed benned is több van és végre szeretnéd magadból kihozni a maximumot, akkor várunk téged is szeretettel! 

ÉRDEKEL A MENTOR PROGRAM>>>

 
, településről erre a tanfolyamra jelentkezett: