Ismerd meg Bodó Barbara történetét!

Barbara férjével és kislányával Békéscsabán él. Pár évvel ezelőtt végzett el egy jobb agyféltekés rajztanfolyamot így a rajzolás /festés, mint hobbi csak nemrég vált az élete részévé.  Soha sincs későn... akár ez is lehetne Barbara mottója, hisz olyan energiákkal vetette bele magát az alkotásba, mintha világ életében ezt csinálta volna!

valdor art cserebogar bodo barbara 03 - ValdorArt valdor art cserebogar bodo barbara 12 0 - ValdorArt
IMG 20200929 190253 - ValdorArt valdor art cserebogar bodo barbara 04 0 - ValdorArt valdor art cserebogar bodo barbara 01 - ValdorArt

Hogyan talált rá a mentor programra?

Így mesél a kezdetekről:

"A rajztanfolyam után heves portré rajzolásba kezdtem, nagyon jól éreztem magam miközben alkottam, de valahogy megálltam egy bizonyos szinten, a fejlődésben. Erre figyelt fel rám Pálmai Erika gyermekkori barátnőm, aki már akkor, a Valdor Artnál, a mentorprogramban, az első évfolyamot fejezte  épp be. Idézem "nagyon klassz portrékat rajzolsz, de nem szeretnél színesben is gondolkodni, és akár rajzolásban is tovább fejlődni?"  kérdezte."

Erika megérzése nem csalt, Barbarának pont  a Mentor program volt a legideálisabb választás!

"Egy bizonyos havidíj mellett az összes tananyaghoz hozzáférést biztosít, így vidéki" háziasszonyként" is tudok tanulni, persze nagyon szerettem volna a festőklubbokon is részt venni, de sajnos a nagy  távolság miatt, és kisgyermekes szülőként ezt nem tudom megtenni, időszűke miatt sem."

valdor art cserebogar bodo barbara 02 - ValdorArt valdor art cserebogar bodo barbara 05 - ValdorArt

Miért döntött a csatlakozás mellett?

A mentorprogramban a facebook zárt csoportját és az oda feltett alkotásait mentoráló szolgáltatást tartja nagyon jó elemnek, de a legjobban az tetszik neki, hogy tényleg az összes tananyaghoz hozzáfér, saját maga ütemében tud haladni, és mindezt havi egy vebinár alkalmával át is tudjuk beszélni. Minden olyan kérdést feltehet ezeken az alkalmakon, amiben elakadt vagy csak pusztán érdeklik az adott technika apró részletei.

valdor art cserebogar bodo barbara 09 - ValdorArt valdor art cserebogar bodo barbara 22 - ValdorArt

Mi volt a célja, ami a csatlakozásra késztette?

Barbarát is hajtotta előre a tanulás iránti vágy, a kibontakozás lehetősége:

"Céljaim között szerepel jobban megtanulni festeni ( főleg az olajfestészet áll még messze tőlem) és az, hogy az egyéni felismerhető stílusom kialakuljon, nagyon motiválnak az izgalmas tananyagok, amik ránk várnak a következő években."

Elmesélte, hogy mi volt az, ami igazán motiváló volt számára ezen az úton:

"Igazából az motivált és hajtott előre a tanulásban, hogy  a családomban és ismerőseim körében, az elkészült műveimnek nagyon pozitív fogadtatása lett. Egyre többen kértek fel, hogy rajzolnál, festenél nekem valamit? Így a tanulás mellett több  ismerősömet és családtagomat is megleptem egy-egy rajzzal, festménnyel, ezzel is még több tapasztalatot szerezve magamnak." 

valdor art cserebogar bodo barbara 18 0 - ValdorArt valdor art cserebogar bodo barbara 21 - ValdorArt
valdor art cserebogar bodo barbara 17 0 - ValdorArt valdor art cserebogar bodo barbara 15 0 - ValdorArt valdor art cserebogar bodo barbara 16 - ValdorArt

Hogyan érzi magát a csatlakozás óta?

Úgy véli a fejlődése folyamatos, habár van olyan technika, pl. az olajfestés, amit egy kicsit elhalasztott, de ezt a program lehetőségeiből kifolyólag nyugodtan megteheti, a tananyag és a segítség mindvégig elérhető lesz számára ebben a témában is.

Természetesen továbbra is aktívan részt vesz a mentorprogramban:

"Több mentorprogramban résztvevővel szimpatizálok, többekkel ismeretséget kötöttem és jó volt a kiállítás megnyitóján személyesen is találkozni! Kedvenc technikám a pasztellezés, de a grafit örök szerelem marad! Festeni sosem próbáltam előtte, de az akril festészet nagyon tetszik , számomra is meglepő módon, ebben fejlődtem a legtöbbet. A pasztellezés eleinte nagyon nehéz volt, de a többieknek nagyon igazuk volt abban, hogy aki ezt a technikát megtanulja , az imádni fogja, így is lett, sok képem így készült."

valdor art cserebogar bodo barbara 10 - ValdorArt valdor art cserebogar bodo barbara 23 - ValdorArt

Érezhető a fejlődés a csatlakozás óta?

Nagyon megszeretett rajzolni, festeni, a családja után persze, legtöbbször e körül forog az élete, többször is elgondolkodott azon, hogy hol volt benne ez a tudás, édesapja is folyton ezt kérdezi tőle. :)

"A legbüszkébb arra vagyok, hogy a semmiből indulva,  két éven belül, önálló kiállítóként a Magyar Kultúra Napja alkalmából , egy az alkotásaimból megrendezett kiállítás megnyitójára cseppentem, nagyon szürreális  az egész, mintha nem velem történne, szinte hihetetlen. Határozottan nagyot dobott a fejlődésemen a mentorprogram, ismerőseim is azt vették észre,hogy milyen gyorsan más-más technikával készítem az alkotásaimat."

valdor art cserebogar bodo barbara 11 - ValdorArt valdor art cserebogar bodo barbara 19 - ValdorArt

Mi lett volna akkor, ha nem csatlakozik a mentor programhoz?

Barbara szerint rossz döntést hozott volna ezzel, ha most kezdené, rögtön belevágna a mentor programba.

"Egy nagyon jó áthidaló megoldást jelent a mentor program, azoknak is, akik messze élnek a Budapesti és a Balatonparti festőhétvégéktől és a festőestektől, nem is beszélve, hogy én sem tettem még le egy nagy vágyamról, hogy egy festőtáborba elmehessek! A mottóm az, hogy a művész mindenkiben ott él, kellő törődéssel, kitartással bármilyen tehetség a felszínre hozható és felvirágoztatható!"

valdor art cserebogar bodo barbara 20 0 - ValdorArt valdor art cserebogar bodo barbara 24 - ValdorArt

Barbara példája is jól mutatja, hogy igenis többre vagyunk képesek, mint amit hiszünk magunkról! 

A művész benne is ott élt!

Közös feladatunk volt, hogy előcsalogassuk!

 


Készen állsz a saját történeted hőse lenni?

mentor program tárt karokkal várja új tagjait! Csatlakozz ehhez a szuper jófej közösséghez és legyél a saját történeted hőse!

Ismerd meg magyarország legnagyobb művészetkedvelő közösségét a ValDor Art "alkoss szabadon" Mentor Programot!

Mit kapsz, ha csatlakozol?

  • több száz órányi oktatóanyag korlátlan hozzáféréssel!
  • személyes mentorálás, ami felgyorsítja a fejlődésed!
  • havi 2x2 órás tanító és kérdezz-felelek webinár
  • szuper jófej közösség, akik támogatnak!
  • 6 értékes bónuszajándék, közel 220.000 Ft értékben!
  • zárt Facebook csoport, ahová feltöltheted a munkáidat!

Ha úgy érzed benned is több van és végre szeretnéd magadból kihozni a maximumot, akkor várunk téged is szeretettel! 

ÉRDEKEL A MENTOR PROGRAM>>>

 
, településről erre a tanfolyamra jelentkezett: