Ismerd meg Dudás - Szabó Rózsa történetét!

Rózsa különleges látásmódjával, egyedi stílusával hívta fel magára a figyelmet. 3 felnőtt gyermeke és 2 unokája mellett a kertészkedés, olvasás és egy jó ideje az alkotás tölti ki minden napjait. 

Elmondása szerint 3 éve az interneten talált ránk. Benevezett az egyik pályázatunkra, ahol képeit külön díjjal jutalmaztuk.  Egész életében szeretett alkotni, a festés által ki tudott kapcsolódni, feltöltődni, de úgy gondolta, hogy kell még valami plusz ahhoz, hogy a képei által kifejezhesse mindazt, ami benne lakozik.

valdor art cserebogar dudas szabo rozsa 04 1 - ValdorArt valdor art cserebogar dudas szabo rozsa 09 2 - ValdorArt

Miért döntött a Mentor program mellett?

Azért választott minket, mert úgy érezte segíteni tudjuk majd a fejlődését. Minden benne volt a felkínált programban, ami Rózsa számára fontos volt: a látásmód kialakítása, az elkészített képek értékelése, vélemények (építő jellegű kritikai észrevételek) általi fejlesztés. Szerette volna megélni azt a felemelő érzést, hogy ki tudja fejezni önmagát a festés által. 

valdor art cserebogar dudas szabo rozsa 02 - ValdorArt valdor art cserebogar dudas szabo rozsa 07 - ValdorArt

Hogyan érzi magát a csatlakozás óta?

Rózsa lépésről-lépésre haladt előre a programban, hihetetlen erőbedobással alkotott. Ahogy teltek a hónapok és felkerült egy-egy rajza, festménye, már név nélkül is tudtuk, hogy ki készítette. Megjelentek az önálló stílusjegyek alkotásain.

„A program szakmai ismereteket adott és önbizalmat. Láttam, hogy tudok fejlődni és ez nagyon inspirált a folytatásra.”

A Mentor programban egy zárt Facebook csoportban tudják megmutatni az elkészült képeiket az alkotók, így akarva-akaratlanul, de nyomon követhetik egymás fejlődését is. A kis alkotóközösségben barátságok is alakulnak és bár Rózsának nem ez volt a fő motivációja, de őt is magával ragadta a többiek lelkesedése.

„Nem az volt a célom, hogy barátokat gyűjtsek, de a csoport társakkal a face csoportban összekovácsolódtunk. Megismertük egymást és véleményeztük is egymás munkáját. Idővel egyre fontosabb lett látni a fejlődésüket és várni a véleményüket.”

valdor art cserebogar dudas szabo rozsa 06 - ValdorArt valdor art cserebogar dudas szabo rozsa 08 - ValdorArt

 

Ahogy említettük, Rózsa lépésről-lépésre haladva szippantotta magába az egyes technikákat, folyamatos fejlődésének következtében szinte választani sem tud, hogy melyik lett a kedvence.

„Mindegyikbe beleszerettem és épp az a legnagyobb "probléma", hogy nem tudok közöttük választani. Így aztán felváltva szeretném mindegyik technikát tovább folytatni.”

valdor art cserebogar dudas szabo rozsa 18 0 - ValdorArt valdor art cserebogar dudas szabo rozsa 03 - ValdorArt

Érezhető a fejlődés a csatlakozás óta?

Lánya szerint rengeteget fejlődött a 3 év alatt, amióta részt vesz a Mentor programban. A legnagyobb előrelépést a rajzolás, színkeverés, színhasználat területén érzi. Korábban kihívást jelentett számára egy kép elkezdése, az elkészítés folyamatának sorrendje, de mindez már a múlté. Elsajátította mindazokat a képességeket, technikákat, amivel egy kép elkészítését az első ecsetvonástól az utolsóig önmagától tudja véghez vinni.

valdor art cserebogar dudas szabo rozsa 05 - ValdorArt valdor art cserebogar dudas szabo rozsa 10 - ValdorArt

 

Megkérdeztük, hogy mire a legbüszkébb, amit elért az elmúlt időszakban?

„Arra, hogy még az akvarell technikát is meg tudtam tanulni... olyan biztos alapokat kaptam amire a jövőben biztosan tudok építeni. Április 29-én volt az első önálló kiállításom Szentesen a Könyvtárban.”

valdor art cserebogar dudas szabo rozsa 01 - ValdorArt valdor art cserebogar dudas szabo rozsa 11 - ValdorArt

Mi lett volna akkor, ha nem csatlakozik a mentor programhoz?

Rózsa gyermekkora óta szeretett rajzolni, festeni és mindig nagy álma volt komoly képeket készíteni, az eltelt 3 éves programban érezte a legnagyobb és leggyorsabb fejlődést ebben. A nehéz helyzetekben is kamatoztatni tudta a program adta lehetőségeket! 

„A vírus idején kitöltötte a hétköznapjaimat a festés, mert amikor nem tudtam sportolni járni, egyéb helyekre menni, akkor is festettem. Minden nap festek azóta is.”

valdor art cserebogar dudas szabo rozsa 12 - ValdorArt valdor art cserebogar dudas szabo rozsa 16 - ValdorArt

Ha most kellene döntenie újra belevágna a Mentor programba… mi pedig reméljük, hogy még számos alkotását láthatjuk a csoportban vagy éppen kiállításokon!


Készen állsz a saját történeted hőse lenni?

mentor program tárt karokkal várja új tagjait! Csatlakozz ehhez a szuper jófej közösséghez és legyél a saját történeted hőse!

Ismerd meg magyarország legnagyobb művészetkedvelő közösségét a ValDor Art "alkoss szabadon" Mentor Programot!

Mit kapsz, ha csatlakozol?

  • több száz órányi oktatóanyag korlátlan hozzáféréssel!
  • személyes mentorálás, ami felgyorsítja a fejlődésed!
  • havi 2x2 órás tanító és kérdezz-felelek webinár
  • szuper jófej közösség, akik támogatnak!
  • 6 értékes bónuszajándék, közel 220.000 Ft értékben!
  • zárt Facebook csoport, ahová feltöltheted a munkáidat!

Ha úgy érzed benned is több van és végre szeretnéd magadból kihozni a maximumot, akkor várunk téged is szeretettel! 

ÉRDEKEL A MENTOR PROGRAM>>>

 
, településről erre a tanfolyamra jelentkezett: