Ismerd meg Zrínyi Józsefné, Ibolya történetét!

Ibolya hat évvel ezelőtt lett nyugdíjas, két felnőtt lánya, és egy középiskolás leány unokája van. A rajztanulás gyermekkora óta nagy vágya volt, tájképeket szeretett rajzolni legjobban. Ahogy sokan másoknak, az iskolából kikerülve a rajztanulás is elmaradt az életéből. Férjét sajnos ideje korán elvesztette, és akkoriban a festésben találta meg a kapaszkodót, a vigaszt. Így emlékezett vissza:

"Azokban az időkben még csak mobiltelefonról rajzoltam le, amihez épp kedvem volt. Kíváncsiságból elkezdtem akrillal festeni, tájképet, virágot . Engem ezek a rajzok, festések mindig megnyugtattak és észre sem vettem az idő múlását ...ez volt az én világom,a menedékem." 

valdor art cserebogar zrinyi ibolya 19 0 - ValdorArt valdor art cserebogar zrinyi ibolya 20 - ValdorArt

Hogyan talált rá a mentor programra?

Úgy érezte, hogy jó lenne megtanulni a rajzolni, festeni, így az interneten böngészve találta ránk. Az ingyenes leckéket sikeresen teljesítette, de sajnos az élet közbeszólt, és a a tanulás ismét háttérbeszorult.

Pár év múlva aztén elérkezett a pillanat és Ibolya újra ránk talált, és folytathatta a vágya megvalósítását. Elmondása szerint az elmúlt 3 évnek egy percét sem bánta meg!

Miután Budapesttől igen csak messze, közel 200 km-re lakik, az online oktatási forma volt a lehető legjobb választás számára. 

"Az oktatók szimpatikus emberek számomra,így úgy gondoltam jó helyen vagyok.  Az egész  program nagyon hasznos volt számomra,mivel az alapokról indultam. Úgy gondolom átfogó tudást nyújt minden eleme annak, aki ezt akarja megtanulni."

valdor art cserebogar zrinyi ibolya 02 0 - ValdorArt valdor art cserebogar zrinyi ibolya 07 - ValdorArt

Mi volt a célja, ami a csatlakozásra késztette?

Régi álma volt, hogy a gondolatait, érzésvilágát a képeken keresztül is ki tudja fejezni, ez motiválta leginkább a csatlakozáskor.

Ibolya elárulta, hogy milyen cél lebegett a szeme előtt, mit szeretett volna elérni a Mentor program segítségével.

"A célom a realisztikus rajzolás és festés volt, amivel örömet tudok szerezni magamnak és  annak aki a képeimre ránéz."

valdor art cserebogar zrinyi ibolya 04 - ValdorArt valdor art cserebogar zrinyi ibolya 13 - ValdorArt

Hogyan érzi magát a csatlakozás óta?

Megtudtuk, hogy a program során nagyon jól érezte magát és mindig kíváncsian várta a mentorok véleményét, tanácsait és persze a csoporttagok rajzait is figyelve ki hogyan végezte el az adott feladatot.

"Nekem az egész program önbizalmat, bátorságot adott arra, hogy merjem megmutatni a munkáimat a csoportban és később esetleg nagyobb körben. Ismerősöket szereztem, de baráti viszony a távolság miatt nem szövődött."

valdor art cserebogar zrinyi ibolya 10 - ValdorArt valdor art cserebogar zrinyi ibolya 18 - ValdorArt
valdor art cserebogar zrinyi ibolya 05 - ValdorArt valdor art cserebogar zrinyi ibolya 06 - ValdorArt

Érezhető a fejlődés a csatlakozás óta?

Meglátása szerint az elmúlt időszakban a fejlődése szemmel láthatóan érezhető volt, de természetesen mindig adódnak hullámvölgyek és kevésbé sikeres időszakok, de ahogy mondta, a gyakorlat teszi a mestert...

Kedvenc technikája az olajfestés, tájkép vagy portré formában. Önbizalommal tölti el, hogy honnan indult és a tanulás által micsoda fejlődési íven ment keresztül.

"Az iskolás időkben szerzett rajztudásom volt a kiindulópontom, ám ma már élő portrét is képes vagyok rajzolni. Azt gondolom ez nagyon látványos fejlődés. Az eltelt idő alatt magabiztosságot nyertem a mentor program által és az itthon elkészített sok kép is mutatja mennyire akartam magamnak ezt a tudást. Oktatóim, családom, barátok visszajelzései is érzékeltetik fejlődésem mértékét, akárcsak a kiállításaink pont eredményei és a csoportba beküldött képekre való őszinte oktatói reagálás is, amelyek szintén fejlődésre ösztönöztek."

valdor art cserebogar zrinyi ibolya 12 - ValdorArt valdor art cserebogar zrinyi ibolya 11 0 - ValdorArt

 

Természetesen nem kihívásoktól mentes a program, Ibolya is megküzdött egy- egy technikával, de nem adta fel és mentorok segítségével elsajátította az élőből rajzolás technikáját is.

"Ez volt a mumusom, de mivel számtalan segédletet nyújtottak az oktatóink, a praktikus aránymérési technikával és egyéb módszerekkel így ma már bátran állnék neki, ha újra ez lenne a feladat vagy kérés. A program segítségével, ismeretanyagaival,az oktatók felkészültségével sikerült meghaladni régi önmagam. Ma már tudással, gyakorlattal, pozitív megerősítésekkel állok neki szívemnek minden kedves kép elkészítéséhez."


Mi lett volna, ha nem csatlakozik a mentor programhoz?

A kis ördög nem alszik, ezért mindig feltesszük ezt a kérdést, és jóleső érzés tölt el minket, amikor Iboláyhoz hasonlóan válaszolnak tanítványaink:

"Valószínűleg megmaradtam volna a kiindulási szinten ám mivel máshogy döntöttem a fejlődés lehetősége gyors ütemben érkezett meg az életembe mivel a mentor program ütemét is tudtam tartani. Szerelem az életemben a rajzolás és a festés, csatlakoznék most is a programhoz szívesen."

valdor art cserebogar zrinyi ibolya 23 0 - ValdorArt valdor art cserebogar zrinyi ibolya 22 0 - ValdorArt
valdor art cserebogar zrinyi ibolya 16 1 - ValdorArt valdor art cserebogar zrinyi ibolya 17 0 - ValdorArt


A művészet, festés,rajzolás bármilyen időszakban felemeli az embert. Ibolyának a program egész ideje alatt segítséget nyújtott. Ami a legcsodálatosabb az alkotásban, hogy mindenkinek szüksége szerint tud segíteni. Segít kifejezni önmagunkat, segít felejteni, segít feltöltődni! Hinni kell ebben az útban, a tanulásban és hagyni kiteljesedni magunkat!

Ibolyának alkotással teli boldog éveket kívánunk és nagyon büszkék vagyunk rá, hogy segítségére lehettünk álmai megvalósításában!
 


Készen állsz a saját történeted hőse lenni?

mentor program tárt karokkal várja új tagjait! Csatlakozz ehhez a szuper jófej közösséghez és legyél a saját történeted hőse!

Ismerd meg magyarország legnagyobb művészetkedvelő közösségét a ValDor Art "alkoss szabadon" Mentor Programot!

Mit kapsz, ha csatlakozol?

  • több száz órányi oktatóanyag korlátlan hozzáféréssel!
  • személyes mentorálás, ami felgyorsítja a fejlődésed!
  • havi 2x2 órás tanító és kérdezz-felelek webinár
  • szuper jófej közösség, akik támogatnak!
  • 6 értékes bónuszajándék, közel 220.000 Ft értékben!
  • zárt Facebook csoport, ahová feltöltheted a munkáidat!

Ha úgy érzed benned is több van és végre szeretnéd magadból kihozni a maximumot, akkor várunk téged is szeretettel! 

ÉRDEKEL A MENTOR PROGRAM>>>

 
, településről erre a tanfolyamra jelentkezett: