Ismerd meg Baisánszki Erika történetét!

Erika Kecskeméten él férjével és egy élelmiszeripari nagyvállalatnál dolgozik minőségirányítási vezetőként. Lányai már felnőttek, elköltöztek otthonról. A rajzolás festés számára egy kreatív tevékenység, ami sok örömet és sikerélményt ad. Szeret grafittal/szénnel rajzolni, a mentor program során megszerette az olaj festést és az akvarellt is. A vegyes technikával - tempera-pasztell - még nem kötöttek szorosabb barátságot, de ami késik, nem múlik! 

baisanszki erika 01.webp - ValdorArt baisanszki erika 02.webp - ValdorArt

Hogyan talált rá a mentor programra?

Korábban elvégzett egy agykontroll tanfolyamot és ezt tovább gondolva kifejezetten jobbagyféltekés rajzolás oktatást keresett. Az interneten talált ránk és számos tantermi tanfolyamunkat látogatta szorgalmasan:

"Az alaptanfolyam után rajzklubokra jártam, voltam pasztell tanfolyamon, később festeni kezdtem. Ez évente 3-4 alkalmat jelentett. Először vacilláltam, csak a második évben csatlakoztam a programhoz, Andi és Péter megnyugtattak, hogy fog ez menni."

baisanszki erika 03.webp - ValdorArt baisanszki erika 04.webp - ValdorArt

Melyik program elemet tartja a legjobbnak?

Erika szerint mindegyikre szükség van, igyekszik úgy haladni, ahogyan azt a programban felépítettük, amikor ideje engedi ott van a találkozókon és elkészíti a következő tananyag feladatait, ezáltal biztosítja a folyamatos fejlődését. 

"Andiék nagy szakértelemmel állították össze, minden modul után ügyesebbek és érettebbek leszünk. Persze voltak olyan programok, amiket nagy izgalommal vártam, ilyen volt az olajfestés és az akvarell, és voltak olyanok is, amitől tartottam, hogy esetleg nagyon nem fog menni."

baisanszki erika 05.webp - ValdorArt baisanszki erika 06.webp - ValdorArt

Mi volt a motivációja a csatlakozás előtt?

Két dolog hajtotta leginkább a programhoz való csatlakozásban a havi rendszeres, csak számára elkülönített idő, hiszen ezen alkalmakkor tényleg csak az alkotás van, és a fejlődés ígérete. Szerette volna megvalósítani azokat az elképzeléseit, amit már régóta dédelgetett magában:

"Nem nevezném célnak, inkább csak vágyaim meg elképzeléseim voltak: épületek festése, portré, alakfestés… még várat magára jó néhány kép, még érlelgetem őket gondolatban."

baisanszki erika 07.webp - ValdorArt baisanszki erika 08.webp - ValdorArt

Hogyan érzi magát a program során? 

Úgy érzi nagyon jó a légkör, a csapat motiváló. Inspiráló látni, hogyan alakul ki egy-egy kép az alkotók keze alatt.

"Jól esik bíztató szót kapni a többiektől egy-egy nehezebb helyzetben és az elismerés is feldobja a napunkat. És persze fordítva is igaz, öröm látni a társaink látványosan alakuló képeit, sokszor egyik óráról a másikra akkorát robban, jó ennek részese lenni. A covid időszak alatt próbálkoztam online jelen lenni a csapatban, de ez az élmény nagyon hiányzott." 

baisanszki erika 09.webp - ValdorArt baisanszki erika 10.webp - ValdorArt

Mennyire érezhető, látványos a fejlődés a mentor program óta?

Megdöbbentő számára, hogy szinte minden elkészített kép után érzi, hogy egyre jobb és jobb lesz. Elmondása szerint a legtöbbet a a saját ötlet megvalósításában fejlődött, ugyan az út elején jár még, de valami elindult és ez hatalmas előrelépést jelent számára. 

"A program előtt jobbára csak más festők képeit másoltam, ami persze nem utolsó dolog, hiszen abból rengeteget lehet tanulni, no meg vágytam azokra a képekre, de az egy kötött keret vagy forma. Ugyan most is fényképről festünk általában, de ez már szabadon alakul. Ezt korábban nem tudtam elképzelni. Kezdetben nehéz volt hozzáfogni egy új képhez. Amikor elillan az önbizalom. Ma már könnyebb."

baisanszki erika 11.webp - ValdorArt baisanszki erika 12.webp - ValdorArt

Mi lett volna, ha nem csatlakozik a mentor programhoz?

Minden bizonnyal akkor is rajzolna, festene, de a program felgyorsította a fejlődését, ami hatalmas energiákat ad az alkotáshoz. A festés igazi hobbi, kellemes időtöltés lett, nagyon hiányzik Erikának, ha sokáig nem jut hozzá. Ha most kellene döntenie, újra csatlakozna hozzánk.

baisanszki erika 13.webp - ValdorArt baisanszki erika 14.webp - ValdorArt

 

Erika büszke arra az elsimerésre, amit családjától kap, mi pedig büszkék vagyunk arra, amit elért az elmúlt időszakban! 


Készen állsz a saját történeted hőse lenni?

mentor program tárt karokkal várja új tagjait! Csatlakozz ehhez a szuper jófej közösséghez és legyél a saját történeted hőse!

Ismerd meg magyarország legnagyobb művészetkedvelő közösségét a ValDor Art "alkoss szabadon" Mentor Programot!

Mit kapsz, ha csatlakozol?

  • több száz órányi oktatóanyag korlátlan hozzáféréssel!
  • személyes mentorálás, ami felgyorsítja a fejlődésed!
  • havi 2x2 órás tanító és kérdezz-felelek webinár
  • szuper jófej közösség, akik támogatnak!
  • 6 értékes bónuszajándék, közel 220.000 Ft értékben!
  • zárt Facebook csoport, ahová feltöltheted a munkáidat!

Ha úgy érzed benned is több van és végre szeretnéd magadból kihozni a maximumot, akkor várunk téged is szeretettel! 

ÉRDEKEL A MENTOR PROGRAM>>>

 
, településről erre a tanfolyamra jelentkezett: