Ismerd meg Gortvay Barbara történetét!

Barbara gyerekkora óta szeretett rajzolni, de mivel akkoriban elmondása szerint nem ment neki annyira jól, túl hamar feladta, de később mindig elölről kezdte. 

"Az a jó leső érzés szokott elönteni, hogy alkotok valamit - megtervezni, megkeresni a hozzá illő színvilágot, kikeverni a megfelelő színeket -. Élvezem csinálni. Ilyenkor nem gondolok semmire, kikapcsolom a világot magam körül. Lemásoltam a képeket, amik megtetszettek. Akkoriban nem volt még számítógépünk, sem internet, ahonnan lehetett volna segédanyagokat szerezni. De az internetnek hála, rengeteg filmek, képek vannak fenn, aminek a segítségével elkezdtem végre megvalósítani az álmaimat."  

valdor art cserebogar gortvay barbara 13.webp - ValdorArt valdor art cserebogar gortvay barbara 18.webp - ValdorArt

Hogyan talált rá a mentor programra?

Interneten keresgélt különféle kis filmek után, mit hogyan kell lerajzolni, ott látta meg a porpasztellt is, amibe bele is szeretett. Ez adott ihletett neki, hogy rajziskolát keressen, a Valdor Art volt a legelső, amit feldobott az internet, és úgy döntött, nem is keres tovább. Először az online pasztell tanfolyamot próbálta ki, majd eljött az első tantermi pasztell tanfolyamunkra, ahova a nővérét is elcsábította.

"Mindig is néztem a mentorprogramot és gondoltam, hogy csatlakozom hozzá, 2-szer is nekiindultam a folyamatnak, de mindig találtam valami kifogást és utána visszaléptem. De aztán végül úgy döntöttem, hogy nincs több kifogás és rányomtam a jelentkezési gombra. Onnantól kezdve már nem volt visszaút 😊 "

valdor art cserebogar gortvay barbara 15.webp - ValdorArt valdor art cserebogar gortvay barbara 16.webp - ValdorArt

Mi volt a célja, ami a csatlakozásra késztette?

Barbarának az az álma, hogy olyan képeket rajzoljon, amit ő maga talál ki. Fontosnak tartja, hogy megismerje a különféle stílusokat, hogy majd azokból létrehozza a saját elképzeléseit.

"Elképzelni el tudom, a formákat, a színvilágot, mindent, csak utána ott akadok el, hogy nem tudom, hogyan kezdjek hozzá, rajzoljam le, az árnyékolások hogyan vigyem fel. Remélem a program segítségével sikerülni fog fejlődnőm."

valdor art cserebogar gortvay barbara 17.webp - ValdorArt valdor art cserebogar gortvay barbara 05.webp - ValdorArt

Hogyan érzi magát a csatlakozás óta?

Az elit csoport foglalkozásait kifejezetten élvezi, az alkotó közösséget, a jó a hangulatot.

"Igen, sok jó embert ismertem meg, akikkel megosztjuk bánatunk és boldogságunk. Jó a hangulat, sokat nevetünk. Mindig jó együtt lenni olyanokkal, akiket összehoz az alkotás öröme."

valdor art cserebogar gortvay barbara 03.webp - ValdorArt valdor art cserebogar gortvay barbara 02.webp - ValdorArt valdor art cserebogar gortvay barbara 01.webp - ValdorArt

Érezhető a fejlődés a csatlakozás óta?

A technikák elsajátítása segített neki abban, hogy próbálkozzon új módszereket kitalálni, a technikákat ötvözni egymással.

"Érzem a fejlődést, a sok tipp/apró trükkök, amit kaptam segített abban, hogy bizonyos elemeket, hogyan lehet megalkotni. Sosem gondoltam volna, hogy ecsetet használjak. Roppant praktikusnak bizonyult javításra vagy színek felvitelére."

valdor art cserebogar gortvay barbara 14 0.webp - ValdorArt valdor art cserebogar gortvay barbara 12 0.webp - ValdorArt

Melyik lett a kedvenc technikája a csatlakozás óta?

Barbarának a pasztell marad az örök szerelem, az akrilhoz szerinte kicsit türelmesebbnek kell lennie és egy picit talán nehezebbnek is érzi a színek kikeverését és összemosását, mint a pasztell technikánál. A kitartása azonban meg fogja hozni számára ebben a technikában is a sikerélményt, ebben biztosak vagyunk!

valdor art cserebogar gortvay barbara 08.webp - ValdorArt valdor art cserebogar gortvay barbara 10 0.webp - ValdorArt

Miben fejlődött a legtöbbet?

Erre a kérdésre egy elég határozott választ kaptunk: "Türelemből". Némely technika elsajátítása igenis nehéz, sok gyakorlás és tapasztalás kell hozzá, de kitartó munkával csodás végeredmény érhető el.

"Voltak technikák, amik igencsak nehezek voltak. A portré készítés például az egyik, a vonalkázós technika nagyon nehéz. Maga a portré készítés sem volt egyszerű. Sosem használtam erőteljesen a grafitot, így nem volt túl szép a kész kép. A végén jöttem rá, hogy nyugodta használhatom erőteljesen a ceruzát, majd visszavilágítani a tónusokat tudom kihozni az arc vonalait. Azzal, hogy erre rájöttem és bátrabban sötétítettem, sokkal szebbek lettek a portré képeim. A festésnél pedig nem gondoltam arra, hogy száraz ecsetet érdemesebb használni. A gyerekkori emlék él még bennem, hogy mindig vizeztük a ecsetet."

valdor art cserebogar gortvay barbara 06 0.webp - ValdorArt valdor art cserebogar gortvay barbara 07 0.webp - ValdorArt

Mire a legbüszkébb a csatlakozás óta?

Barbara azon alkotók közé tartozik, akik szinte le sem teszik a ceruzát, krétát. Beszippantotta az alkotás élménye és maximálisan kiteljesedett benne. A számtalan rajzra és festményre a legbüszkébb, amit a Mentor program alatt készített. Lendületet kapott a rajzoláshoz...

"Sosem mertem nagy képeket készíteni, így egy ideig még az A4-nél is kisebb képet készítettem. De a Valdor Art segített, hogy kitörjek ebből és merjek nagyot alkotni." 

valdor art cserebogar gortvay barbara 09.webp - ValdorArt valdor art cserebogar gortvay barbara 19.webp - ValdorArt

Mi lett volna akkor, ha nem csatlakozik a mentor programhoz?

Elmondása szerint nem tudott volna ilyen és ekkora lendülettel alkotni, mint most. Motivációt, támogatást kapott az alkotáshoz. Mindig izgatottan várja a közös alkotó hétvégéket, mert kizökkenti a hétköznapok állandóságából.

"Eddig csak rajzoltam valamit, majd napokig, de akár hónapokig semmit. Most viszont nem tudom abbahagyni. Nem tudok leállni. Amint elkészültem egy képpel, már folytatom egy másikkal."

valdor art cserebogar gortvay barbara 11.webp - ValdorArt valdor art cserebogar gortvay barbara 04.webp - ValdorArt

Ha most kéne döntenie, ő is újra csatlakozna a programhoz és valószínűleg már nem hezitálna a jelentkezem gombra kattintásnál. :) Nagyon szeretjük Barbara hozzáállását, és örömmel kísérjük tovább az útján, hogy elérje mindazt, amit célul tűzött ki maga elé.


Készen állsz a saját történeted hőse lenni?

mentor program tárt karokkal várja új tagjait! Csatlakozz ehhez a szuper jófej közösséghez és legyél a saját történeted hőse!

Ismerd meg magyarország legnagyobb művészetkedvelő közösségét a ValDor Art "alkoss szabadon" Mentor Programot!

Mit kapsz, ha csatlakozol?

  • több száz órányi oktatóanyag korlátlan hozzáféréssel!
  • személyes mentorálás, ami felgyorsítja a fejlődésed!
  • havi 2x2 órás tanító és kérdezz-felelek webinár
  • szuper jófej közösség, akik támogatnak!
  • 6 értékes bónuszajándék, közel 220.000 Ft értékben!
  • zárt Facebook csoport, ahová feltöltheted a munkáidat!

Ha úgy érzed benned is több van és végre szeretnéd magadból kihozni a maximumot, akkor várunk téged is szeretettel! 

ÉRDEKEL A MENTOR PROGRAM>>>

 
, településről erre a tanfolyamra jelentkezett: