Ismerd meg Okvátovityné Riesz Anita történetét!

Anita óvodai dajkaként dolgozik, 3 gyermeke van, egy 20 éves lány (aki már kiröpült) egy 12 és 3 éves fiú. Az iskolában is szeretett minden olyan dolgot, ami kreatív, alkotó. Porcelán festő akart lenni, de színtévesztése miatt ez nem valósult meg, így teljesen más irányba ment.

"Mondhatni nulláról indultam. KB. 4 éve kétszer voltam festőesten és akkor tudtam, ezt szeretném csinálni. Azzal a kevés festői tapasztalattal kezdtem magamtól festeni képeket, de rajzolni nem tudtam."

valdor art cserebogar riesz anita 06 - ValdorArt valdor art cserebogar riesz anita 14 - ValdorArt

Hogyan talált rá a mentor programra?

Az interneten talált ránk és először az egyik akril tanfolyamunkra iratkozott be. A festés iránti vágy aztán arra késztette, hogy csatlakozzon a Mentor programhoz, amit online, otthonról tudott követni.

"Az nagyon tetszett, hogy az alapoktól kezdődött a tanulás és egymásra épültek a feladatok. A motiváció a fejlődés volt, hogy maximálisan hozzak ki magamból mindent, hisz sokat olvastam a jobb agyféltekés rajzolásról, ami érdekelt."

valdor art cserebogar riesz anita 13 - ValdorArt valdor art cserebogar riesz anita 11 - ValdorArt

Mi volt a célja, ami a csatlakozásra késztette?

Konkrét és előremutató elképzelései voltak arról, hogy mit szeretne elérni a tanulással:

"A célom már az elején egyértelmű volt, hogy hivatásom legyen a festészet, hogy a képeimen keresztül örömet, jó érzést adjak másoknak. Eszembe jutott a gyermekkori álmom és olyan hajtóerő lett bennem, ami azóta is tart."

valdor art cserebogar riesz anita 05 - ValdorArt valdor art cserebogar riesz anita 07 - ValdorArt

Hogyan érzi magát a csatlakozás óta?

Úgy érzi nagyon jó közösség alakult ki, biztatják, segítik egymást, szerinte ez az alapja, a motorja egy jó csoportnak.

"Magamon ugrásszerű fejlődést látok, minden munkámnál tanulok valami újat és ezt a környezetem is erősíti. Családomnak nagyon hálás vagyok a támogatásukért. Kedvencem az olajjal festés, de a pasztellt és az inverz rajzolást is nagyon szeretem." 

valdor art cserebogar riesz anita 04 - ValdorArt valdor art cserebogar riesz anita 10 - ValdorArt

Érezhető a fejlődés a csatlakozás óta?

Anita szerint a látásmódja sokat fejlődött. A színkeverés ugyan nehezen ment neki az elején, később azonban már ez is jobban sikerült. A legnagyobb előrelépésnek azt tartja, hogy szinte mindent le tud rajzolni, festeni, amit lát, legtöbbször mérés nélkül. 

valdor art cserebogar riesz anita 09 - ValdorArt valdor art cserebogar riesz anita 12 - ValdorArt

Mi lett volna, ha nem csatlakozik a mentor programhoz?

Erre a kérdésre talán nem is lehet így utólag jól válaszolni... Anita számára nagyon előnyös az online program, hiszen saját tempójában tud haladni. Úgy gondolja, hogy ha előbb találkozott volna velünk és a Mentor programmal, már biztosan jóval előrébb tartana, de ennek így kellett történni... ahogy ő fogalmazott: "Semmi sem késő!"

"2 és fél év leforgása alatt nem gondoltam volna hogy szinte a semmiről ide jutok. Az életem része a festés, ez vagyok én, benne megtalálom önmagam. Ez egy nagyon jó önbizalom fejlesztő módszer! Hála Andinak és Péternek hogy létrehozták ezt a rendszert és az egész csapatnak akik a háttérben dolgoznak."

valdor art cserebogar riesz anita 01 - ValdorArt valdor art cserebogar riesz anita 03 - ValdorArt

Hatalmas büszkeséggel tölti el, hogy felkérték egy hamarosan nyíló bölcsöde belső falának megfestésére, ami nem volt egyszerű, kihívás volt a javából. A 90×76-os méretben festett kép impozáns és megható is egyben! Gratulálunk Anitának és további szép sikereket kívánunk!

 

valdor art cserebogar riesz anita 02 0 - ValdorArt

Örülünk, hogy az élet úgy hozta, hogy Anita csatlakozott hozzánk, hogy sikerült megtalálnia önmagát és megvalósítania egy olyan elképzelését, ami a jövőben tartogathat még számára újabb és újabb kihívásokat!

 


Készen állsz a saját történeted hőse lenni?

mentor program tárt karokkal várja új tagjait! Csatlakozz ehhez a szuper jófej közösséghez és legyél a saját történeted hőse!

Ismerd meg magyarország legnagyobb művészetkedvelő közösségét a ValDor Art "alkoss szabadon" Mentor Programot!

Mit kapsz, ha csatlakozol?

  • több száz órányi oktatóanyag korlátlan hozzáféréssel!
  • személyes mentorálás, ami felgyorsítja a fejlődésed!
  • havi 2x2 órás tanító és kérdezz-felelek webinár
  • szuper jófej közösség, akik támogatnak!
  • 6 értékes bónuszajándék, közel 220.000 Ft értékben!
  • zárt Facebook csoport, ahová feltöltheted a munkáidat!

Ha úgy érzed benned is több van és végre szeretnéd magadból kihozni a maximumot, akkor várunk téged is szeretettel! 

ÉRDEKEL A MENTOR PROGRAM>>>

 
, településről erre a tanfolyamra jelentkezett: