Ismerd meg Vidra Zsuzsa történetét!

Engedd meg, hogy elmeséljek egy rövid történetet. A sztori egy miskolci hölgyről szól, akinek paragrafusok között, a számok bűvöletében telnek a mindennapjai. Főhősünk Vidra Zsuzsa, aki könyvvizsgálóként dolgozik.

Rendkívül sokoldalú személyiség, hiszen munkája mellett büszke anya, sőt nagymama is egyben! 3 felnőtt gyerek édesanyja, és 5 unoka boldog nagymamája!

Képzeld, megfertőzte az unokáit! Nem, persze nem úgy, ahogy elsőre gondolnád. Kedves hobbijával, szevedélyével, a művészettel fertőzte meg őket, akik imádnak nála festeni, rajzolni, és szívesen teszik ki a szobájukban a munkáikat!

pasztel4 0.webp - ValdorArt pasztel5.webp - ValdorArt
pasztel6 0.webp - ValdorArt pasztel8 0.webp - ValdorArt

Így már nem is hangzik olyan rosszul, igaz? De vajon, hogyan kezdődött Zsuzsa szenvedélye? A kiváltó ok egy rendkívül szomorú esemény volt, de bizonyítja, hogy mi mindenre jó a művészet, az alkotás!

„Édesapám betegsége és halála után módszeresen próbáltam olyan tevékenységet (jóga, túra, sudoku, festés) találni, ami segít ebben a nehéz helyzetben kikapcsolni, és kicsit feltöltődni. Véletlenül keveredtem el Miskolcon egy „élményfestésre” 2018 februárjában. Ma már csak arra emlékszem, hogy nagyon jó volt ebben a műteremben lenni, 9-kor kezdtünk, egy kedves művésznő segítette a munkát és egyszer csak meglepetten hallottam: „mindjárt 13 óra van, lassan be kellene fejezni”……Addig csak a színekre, formákra figyeltem és itt szerelembe estem…. Ezzel a lendülettel ugyanitt elvégeztem a jobb agyféltekés tanfolyamot is. Attól még jobban le voltam nyűgözve! De evés közben jön meg az étvágy. Már nem csak jól érezni akartam magam, hanem fejlődni is. Már láttam, hogy hol vannak hiányosságaim, például a színkeverésnél…. még ma is.”

Rengeteg dolgot kipróbált, de Zsuzsa elmondása szerint semmi más tevékenység alatt nem érezte azt a fajta kikapcsolt állapotot, amit rajzolás, festés során!

De ez csak a kezdet volt! Vajon hogyan jutott a következő szintre?

pasztel7 0.webp - ValdorArt pasztel9 0.webp - ValdorArt

Hogyan talált rá a mentor programra?

2019 elején járunk, amikor is belefutott egy internetes hirdetésünkbe Jobb agyféltekés rajztanfolyamunkról. Ahogy már olvashattad, Zsuzsa ekkor már szülővárosában részt vett egy hasonló képzésen, de mivel érdekelte a művészet, szétnézett weboldalunkon, és rátalált mentor programunkra.

Innentől nem volt kérdés, hogy jelentkezni fog-e! 

„ Annyi szép, különleges munka volt fenn a honlapjukon, mint „tanulóink munkája”! Ide akartam tartozni, kipróbálni, megnézni mit tudok én!”

pasztel.webp - ValdorArt pasztel2.webp - ValdorArt

Miért döntött a csatlakozás mellett? 

Talán most elgondolkoztál, hogy vajon tényleg elég volt néhány kép az oldalon, hogy meggyőzze Zsuzsát a csatlakozásról? Előtte egyetlen tanfolyamunkon sem vett részt, nem ismert minket, de tetszett neki mentor programunk összeállítása, elemei, úgyhogy kitűzte céljait és elhatározásra jutott!

Olvasd el Zsuzsa hogyan vélekedik programunk elemeiről!

„Mindet imádom, és mindig várom az újat. De a pasztell és a vegyes technika előtt azt gondoltam, csak legyek túl rajta. Aztán szerelem lett ez is. A gyerekportrékat imádom,  de bármi más ami éppen megérint, jöhet.”

inverz.webp - ValdorArt inverz2.webp - ValdorArt

Mi volt a célja, ami a csatlakozásra késztette?

Zsuzsa elmesélte, hogy fejlődni szeretett volna, új dolgokat megtanulni. A célja az volt, hogy annyi tudást szívjon magába, hogy saját munkáival elégedett legyen.

Gondolod ez olyan egyszerű, igaz? Akkor nem ismered Zsuzsát!

„Igazság szerint én sosem voltam, vagyok elégedett teljesen a munkáimmal. Szeretnék annyit tanulni, hogy elégedett legyek. Ez még várat magára! De ez a cél.”

akril.webp - ValdorArt akril7.webp - ValdorArt

Hogyan érzi magát a csatlakozás óta?

mentor program lényege, hogy odafigyelünk mindenkire, hogy együtt alkossunk, inspiráljuk egymást! 

Zsuzsa az első évet online végezte el, és annyira tetszett neki, hogy mostanra már elitcsoportos. Ha esetleg nem tudnád, az elit csoportosok havonta egy hétvégi közös alkotásra gyűlnek össze.

Sajnos a kialakult helyzet miatt kevesebbet tudott együtt lenni a többiekkel, pedig elárulta nekünk, hogy hihetetlenül inspiráló együtt dolgozni velük, szívesen nézi a többiek munkáját!

akril2.webp - ValdorArt akril3.webp - ValdorArt
akril4.webp - ValdorArt akril6.webp - ValdorArt

Ahogy ő fogalmazott:

„Nem is gondoltam volna, hogy ilyen erős kötődés alakul ki.”

Had áruljam el,  Zsuzsa nappalija már tele van a ValdorArtos munkáival, pedig rengeteg képet elajándékozott gyerekeinek, rokonoknak. Imádja az érzést, hogy saját munkái között éli az életét, szívesen nézegeti őket!

Időközben kedvenc technikája is lett, méghozzá egy olyan technika, amit sosem gondolt volna!

„Sosem hittem volna, de jelenleg a vegyes technika köt le és nyugtat meg legjobban, a tempera aláfestés és a pasztell.”

taborikep.webp - ValdorArt taborikep2.webp - ValdorArt
vegyes.webp - ValdorArt vegyes2.webp - ValdorArt

Érezhető a fejlődés a csatlakozás óta?

Mostanra olyan magasságokba jutott, hogy attól függően választ technikát, hogy a képet hogyan tudná a legjobban elkészíteni. Zsuzsa elárulta nekünk, hogy korábban ilyen nem volt. Olyan dolgokat is kipróbált, amire nem is gondolt volna.

Számára rendkívül sokat jelent a mentorok támogatása, hogy velük mindent meg tud beszélni!

Sokat fejlődött a színkeverésben, de úgy érzi még mindig nem tökéletes, mert néha gondot okoz neki a tónuskülönbségek észrevétele. 

A képeit elnézve nem hinnem, hogy akkora lenne a probléma, de hát elvégre ilyen egy maximalista ember ugye? 

Megkérdeztük tőle, hogy mire a legbüszkébb!

 „A gyerekeim, szeretteim dicséretére.  A „mama bolondériája” mára odáig fejlődött, hogy ők kérik, és szívesen fogadják a képeket. A tavalyi kiállítás-megnyitón úgy éreztem, azt láttam a szemükben, büszkék rám!”

 

grafit 0.webp - ValdorArt grafit2.webp - ValdorArt

Mi lett volna akkor, ha nem csatlakozik a mentor programhoz?

Úgy fogalmazott, hogy élete egyik legjobb döntése volt, hogy csatlakozott! Zsuzsa szerint egyértelműen gyorsítja a fejlődését a program, a mentorok munkája, és a többiek inspiráló munkái, közelsége!

Egy nehéz nap után gyakran ül neki dolgozni éppen aktuális munkáján, mert kikapcsolja, és a hétköznapi gondok máris oly távolinak tűnnek!

Hát igen a művészet képes kikapcsolni az agyat, és helyre állítani lelki békénket, de ezt már Zsuzsa is jól tudja!

panpasztelszen.webp - ValdorArt pasztel3 0.webp - ValdorArt
3zin2.webp - ValdorArt 3szin.webp - ValdorArt

Amikor megkérdeztük tőle, hogy szerelem lett e számára az alkotás, olyan választ kaptunk, ami a mi szívünket is megmelengette!

„Nagy szerelem lett és remélem marad is, végleg. Szívesen maradok a programban jövőre vagy azt követően is. Remélem folytatjuk.”

Hatalmas öröm számunkra, hogy ennyi pozitív megerősítést kapunk, és ennyi embernek a szerelmévé válik a művészet, ezért érdemes csinálnunk a mentor programot!

olaj2.webp - ValdorArt olaj.webp - ValdorArt

Felfedezésre váró technikák

Zsuzsa ahogy korábban is említettük, velünk maradt a Mentor program következő évére. Hatalmas munkakedvvel vetette bele magát az újabb és újabb technikák elsajátításába. Hihetetlen kreatívitása utattört magának és egyre jobban felszínre kerülnek sajátos stílusjegyei is.

Kipróbálta magát az op art-ban, a kubista stílusban, festett olajjal és vegyes technikával. Ha elakad egy-egy képpel, a mentorok segítségével addig-addig tökéletesíti a festményét, amíg az szinte meg nem szólal, ez a fajta maximalizmusa csak előnyére válik az alkotás során.

valdor art vidra zsuzsa05.webp - ValdorArt valdor art vidra zsuzsa03 1.webp - ValdorArt
valdor art vidra zsuzsa04.webp - ValdorArt valdor art vidra zsuzsa02 0.webp - ValdorArt

Szabadon szárnyaló képzelet 

A program egyik megállója az akril öntés volt, ahol kicsit elidőzött Zsuzsa és muszáj megmutatnunk a képeit, mert ezek is azt bizonyítják, hogy a kialakult látásmóddal, a technikai tudással és persze csipetnyi kreativitással milyen csodás alkotások születhetnek.

valdor art vidra zsuzsa11.webp - ValdorArt valdor art vidra zsuzsa01.webp - ValdorArt
valdor art vidra zsuzsa.webp - ValdorArt valdor art vidra zsuzsa12.webp - ValdorArt

Nem szeretem technika... vagy mégis? 

Az akvarell technika eleinte nem akart engedelmeskedni Zsuzsa elvárásainak, de a technika kulissza titkaiban való elmélyedés, és jó néhány kép elkészítése után, Zsuzsa örömmel osztotta meg első páros portréját:

"Páros akvarell portrém, kicsi lányom a vőlegényével. Mégis csak tetszik nekem ez a technika."

valdor art vidra zsuzsa07.webp - ValdorArt valdor art vidra zsuzsa06 0.webp - ValdorArt
valdor art vidra zsuzsa08.webp - ValdorArt valdor art vidra zsuzsa10.webp - ValdorArt

Saját kiállítás?

Ez már egy megvalósult álom... 2021. őszén alkotótársával együtt "A mi világunk" címmel, önálló kiállításuk nyílt Miskolcon.

Igazán büszkék vagyunk rájuk és ezúton is gratulálunk mindkettőjüknek! 


Készen állsz a saját történeted hőse lenni?

mentor program tárt karokkal várja új tagjait! Csatlakozz ehhez a szuper jófej közösséghez és legyél a saját történeted hőse!

Ismerd meg magyarország legnagyobb művészetkedvelő közösségét a ValDor Art "alkoss szabadon" Mentor Programot!

Mit kapsz, ha csatlakozol?

  • több száz órányi oktatóanyag korlátlan hozzáféréssel!
  • személyes mentorálás, ami felgyorsítja a fejlődésed!
  • havi 2x2 órás tanító és kérdezz-felelek webinár
  • szuper jófej közösség, akik támogatnak!
  • 6 értékes bónuszajándék, közel 220.000 Ft értékben!
  • zárt Facebook csoport, ahová feltöltheted a munkáidat!

Ha úgy érzed benned is több van és végre szeretnéd magadból kihozni a maximumot, akkor várunk téged is szeretettel! 

ÉRDEKEL A MENTOR PROGRAM>>>

 
, településről erre a tanfolyamra jelentkezett: