Ismerd meg Bitter Ferenc történetét!

Ferenc eredeti foglalkozását tekinve villamosmérnök, de ma már nyugdíjasként éli mindennapjait. A jobb agyféltekés rajzolás gondolata rég óta foglalkoztatta, leginkább az a felvetés, hogy mindenki meg tud tanulni rajzolni. Az interneten talált ránk és úgy döntött belevág a Mentor programba.

valdor art cserebogar bitter ferenc 05 - ValdorArt valdor art cserebogar bitter ferenc 02 - ValdorArt

Miért döntött a Mentor program mellett?

Tetszett neki a program felépítése és a folyamatos fejlődés lehetősége. Nagyszerűnek tartja, hogy egymásra épülnek a modulok, újabb és újabb kihívások elé állítva a résztvevőket, ezzel biztosítva a folyamatos fejlődést." 

"Amikor rátaláltam a programra, egy darabig hezitáltam, de aztán úgy gondoltam, hogy mi történhet, legfeljebb nem sikerül. A méltányos díj, az online lehetőség, ahol tetszés szerinti ütemben haladhatok, a mentorok beígért segítsége, a zárt facebook csoport, ahol a többi tanulóval is lehet kapcsolatot tartani, mind segített abban, hogy rászánjam magam."

valdor art cserebogar bitter ferenc 03 - ValdorArt valdor art cserebogar bitter ferenc 04 - ValdorArt

Mi volt a célja a csatlakozással?

Eleinte még  a kiváncsiság hajtotta leginkább, hogy vajon tényleg meg tud-e tanulni rajzolni? Mi szeretjük a kihívásokat és tudjuk, hogy közös erővel bárki elérheti a céljait!

"Mivel általános iskolában rajzoltam utoljára, kíváncsi voltam, hogy tényleg igaz-e, hogy a jobb agyféltekés módszerrel mindenki képes megtanulni rajzolni. 
Nem volt különösebb célom azon kívül, hogy na, lássam, meddig juthatok a rajzolásban. (Akkor a festés még nagyon távolinak tűnt, arra nem is gondoltam.) A festés fantasztikus kikapcsolódás, igazi flow érzés. Egy-egy elkészült kép pedig mindig örömet jelent."

valdor art cserebogar bitter ferenc 09 - ValdorArt valdor art cserebogar bitter ferenc 10 - ValdorArt

Hogyan érzi magát a csatlakozás óta?

Ferenc elmondta, hogy az online tanulás miatt a személyes találkozások korlátozottak, de a feltöltött képek alapján már szinte ránézésre meg tudja mondani, hogy melyik virtuális ismerőse képéről van szó.

Nagyon érdekes, hogy mindig az éppen aktuális technika lett a kedvence.  Elmondása szerin mindegyikkel meg kellett ugyan küzdeni a legelején, de aztán megszerette valamennyit.

"Néha visszatérek egy korábbi technikához, mert kedvet kapok, hogy újra azzal hozzak létre egy képet. Az is előfordul (mivel az összes anyag mindenkinek elérhető, függetlenül attól, hogy hol tart az adott csoport), hogy bátorkodom kicsit előre szaladni, és megpróbálkozom az előttünk járó csoport feladataival."

valdor art cserebogar bitter ferenc 01 - ValdorArt valdor art cserebogar bitter ferenc 08 - ValdorArt

Érezhető a fejlődés a csatlakozás óta?

Szerinte a folyamatos fejlődése akkor érhető tetten igazán, amikor megnézi a korábbi képeit. A gyakorlást tartja még fontosnak egy - egy technika elsajátításánál:

"A gyakorlás segíti a technikai rutin kialakulását, ezért aztán a korábban nehéznek, vagy elsőre megoldhatatlannak tűnő dolgok szép lassan megadják magukat, és jobban lehet magára a képre koncentrálni, egyéni ötleteket belevinni. Mivel korábban egyáltalán nem foglalkoztam rajzolással vagy festéssel a mentorprogram előtt, mindent itt tanultam meg. A nulláról indulva, szerintem, sokat fejlődtem. Amikor elkészülök egy képpel, és egy kicsit eltávolodom tőle, nem is akarom elhinni, hogy azt én festettem."

Megkérdeztük, hogy mire a legbüszkébb, amit elért az elmúlt időszakban?

"Először is arra vagyok a legbüszkébb, hogy belevágtam, és csinálom a programot. Minden képemet szeretem, és nagy örömet jelentenek."

valdor art cserebogar bitter ferenc 11 - ValdorArt valdor art cserebogar bitter ferenc 15 - ValdorArt

Mi lett volna akkor, ha nem csatlakozik a mentor programhoz?

A „mi lett volna, ha” kezdetű kérdésekre tudjuk nehéz válaszolni. Ferenc úgy gondolja, hogy a rajzolásba mindenképpen belevágott volna...

"Valószínűsítem, hogy valamilyen jobb agyféltekés rajzolás tanfolyamot elvégeztem volna, és most adott szinten portrékat rajzolgatnék. Azt a látványos haladást, amit ez a program biztosított, bizonyára nem értem volna el. Az vita tárgya lehet, hogy meddig jutottam, jók vagy rosszak a képeim (ez, ugye, ízlés dolga is), de az vitathatatlan – mivel tudom -, hogy egyértelműen a kedvenc időtöltésem lett a festés."

valdor art cserebogar bitter ferenc 13 - ValdorArt valdor art cserebogar bitter ferenc 14 - ValdorArt


Ferenc nem bánta meg a csatlakozást, és örül, hogy a jó szerencséje megmutatta ezt a lehetőséget. Kiváncsi, azokra a jövőbeni lehetőségekre és élményekre, amit ez a program jelent számára.

Bízunk benne, hogy sikerült bebizonyítanunk, hogy mindenki képes megtanulni rajzolni, festeni... !


Készen állsz a saját történeted hőse lenni?

mentor program tárt karokkal várja új tagjait! Csatlakozz ehhez a szuper jófej közösséghez és legyél a saját történeted hőse!

Ismerd meg magyarország legnagyobb művészetkedvelő közösségét a ValDor Art "alkoss szabadon" Mentor Programot!

Mit kapsz, ha csatlakozol?

  • több száz órányi oktatóanyag korlátlan hozzáféréssel!
  • személyes mentorálás, ami felgyorsítja a fejlődésed!
  • havi 2x2 órás tanító és kérdezz-felelek webinár
  • szuper jófej közösség, akik támogatnak!
  • 6 értékes bónuszajándék, közel 220.000 Ft értékben!
  • zárt Facebook csoport, ahová feltöltheted a munkáidat!

Ha úgy érzed benned is több van és végre szeretnéd magadból kihozni a maximumot, akkor várunk téged is szeretettel! 

ÉRDEKEL A MENTOR PROGRAM>>>

 
, településről erre a tanfolyamra jelentkezett: