RAJZTECHNIKÁK, TRÜKKÖK, TIPPEK

A Valdor Art kiállításon egy mélyen elgondolkodtató sorozattal is találkozhatunk szeptemberben. Móréné Rita, Mentorprogramunk Elit csoportjának tagja, két képen át szemléltet egy igen fontos kérdést a gyerekekkel kapcsolatban.

Kattints és tudd meg a részleteket!


 

A budapesti K Galériában hamarosan szemügyre veheted a második körbe bekerült 50 remekműveket, melyek között tanulóink képei is ott lesznek! Most bemutatjuk neked bejutott tanulóinkat, és betekintést nyújtunk a pályázat izgalmas pillanataiba!

Olvass tovább!


Az igazi művészet nem csupán a művész lelkében rejlik, hanem a képességében is, hogy átadja tudását másoknak. Gulyás Évinek pedig nem csak tudása, de szenvedélye is olyan mély, hogy a Somogyi hírlap is felfigyelt rá, és interjút készített vele.

Olvass tovább!


 

Augusztus 18-ig az ETELE pláza a művészet szerelmeseinek a paradicsoma, ahol több korosztály is képviselteti magát a Valdor Art által támogatott MűvészTerem legújabb képzőművészeti tehetségkutató verseny kiállításán.

Olvass tovább!


 

A mindennapok zaja, a stressz és az elvárások könnyedén kikészíthetik az embert, így mind arra vágyunk, hogy belekerüljünk egy olyan állapotba, ahol csak a pillanat létezik. Ez az állapot nem más, mint a flow. De hogyan érhetjük el ezt az állapotot?

Kattints és tudj meg többet!


A rajzolás nem csupán kreativitásunkat és kifejezőképességünket fejleszti, hanem számos más pozitív hatása is van! A rajzolás terápiás hatását már régóta ismerjük, hiszen segít például kikapcsolódni, fokozza a koncentrációs készséget, ez azonban nem minden...

Kattints és tudj meg többet!


 

Sokak álma az, hogy élethű rajzokat, festményeket készíthessenenek, azonban a legtöbben feladják azzal a hittel, hogy ők nem születtek tehetségesnek. Úgy vélik a művészi pálya csak azoknak való, akik ecsettel a kezükben születtek, de ez nem igaz...

Miért mondjuk ezt? Tudd meg!


 

A vakáció sok szülő számára jelent kihívást, mert idővel nehézzé válik új, érdekes elfoglaltságokat találni, amivel a gyerekeket el lehet csalogatni a kütyüktől. De a jó hír az, hogy a kreatív foglalkozások segítenek, hiszen rengeteg előnnyel rendelkeznek...

Kattints és tudd meg, melyek ezek!


 

Az alkotói tevékenységek igen népszerűek, de vajon azt tudod, hogy milyen agyi folyamatok indulnak be alkotás közben? És azt, hogy ezek milyen jótékony hatással vannak az életünkre? Mi mindent tudunk ezekből rövid-és hosszútávon profitálni?

Kattints és tudd meg most!


 

Ha téged is vonz az alkotás gyönyörű világa, bizonyára már megtapasztaltad, hogy rengeteg különböző művészeti eszköz létezik, melyek között nehéz eligazodni. Jogosan vetődhet fel benned a kérdés mi mire való és miért érdemes használod őket?

Ne aggódj, segítünk!


 

A kollázs technika, egy igazán különleges alkotási módszer, mely a különböző művészeti anyagok és a realisztikus festészet ötvözésével hozza elő legbelső kreatív énedet!

Kattints és készítsd el velünk ezt a csodát!


 

Mivel is köszönthetnénk méltóképp az áprilist, mint egy csodálatos virágos festmény elkészítésével? Fess velünk lépésről-lépésre, hiszen a gyönyörű ringatózó pipacsfejek meseszép ékei lesznek otthonodnak!

Kattints és haladj velünk!


 

Véget ért a tél, végre közeleg a jó idő és a tavasz. Szeretnél még egy téli témájú képet készíteni olajfestékkel? Blogbejegyzésünkben megmutatjuk a lépéseket és eláruljuk a hó ábrázolásának legfőbb titkát!

Kattints és kövesd végig a lépéseket!


 

Szeretsz portrékat készíteni? Itt egy technika, amit mindenképp meg kell ismerned! Bejegyzésünkben bemutatjuk hogyan készíthetsz fotórealisztikus portrét panpasztellel, ami olyan ritka, hogy csak nagyon kevesen ismerik Magyarországon! Szeretnél közéjük tartozni?

Kattints és olvasd el a cikket!


 

Azok akik szoktak festeni legalább egyszer biztosan hallották már azt, hogy…”jó kép, de ez igazából csak másolás, bárki meg tudja csinálni!” Jól tudjuk, hogy ez egyáltalán nem igaz, de akkor is bosszantó! Mit kell tenned, ha szeretnéd elhallgattatni ezeket a hangokat? Ebben a blogbejegyzésben megtalálod a választ!

Kattints és olvasd el a cikket!


 

Szeretsz különleges képeket festeni? Akkor az aranyozást ki kell próbálnod! Blogbejegyzésünkben egy csodás festmény elkészítése közben sajátíthatod el ezt az egyedi technikát!

Kattints és olvasd el a cikket!


 

Sokak bánatára véget ért a karácsonyi időszak, ha Te is nehezen engeded el az év legszebb ünnepét, ezt a bejegyzést imádni fogod! Cikkünkben bemutatjuk hogyan készíthetsz el egy meseszép karácsonyfát akvarellfestékkel!

Kattints és nézd meg a fázisfotókat!


 

Ha szereted feszegetni a határokat és minél egyedibb képekre törekszel, a kollázs technika gyorsan az egyik legjobb barátoddá válik! Ebben a bejegyzésben fázisfotókon keresztül követheted végig egy kép elkészítését!

Kattints és nézd meg a lépéseket!


 

A naplementés képekre jellemző csodálatos színek és árnyalatok tökéletes ábrázolásához megfelelő „fegyvert” kell választani. A fegyver neve nem más, mint az akvarell technika. Bejegyzésünkben fázisfotók segítségével végig követheted egy csodás kép elkészítését!

Kattints és olvasd el a cikket!


 

Az akvarell festés nem tartozik a legegyszerűbb technikák közé, ha még nem festettél soha akvarellel szükséged lehet néhány gyakorlati tippre, mielőtt belevágsz! Szeretnéd elkészíteni ezt a csodás hegyvidéki képet?

Kattints a tippekért és a fázisfotókért!


 

Szereted a lovakat és érdekel az olaj festés? Ha szívesen megfestenél egy csodás portét, nagyszerű hírünk van. Ebben a bejegyzésben fázisfotókon keresztül bemutatjuk hogyan készül egy lovacska portréja és azt is eláruljuk, mire kell figyelned, ha úgy döntesz, hogy belevágsz!

Kattints és olvasd ez a cikket!


 

Az akvarell képek gyönyörűek és színpompásak, egy virágot ábrázoló festmény esetén nem kérdés, hogy az egyik legjobb választás! Bejegyzésünkben megmutatjuk hogyan készül egy napraforgó akvarell technikával és elárulunk minden tippet, trükköt, amire szükséged lehet!

Kattints és olvasd el a cikket!


 

Régóta szeretnéd kipróbálni az olajfestést, de eddig sosem volt hozzá bátorságod? Ebben a bejegyzésben értékes tippeket olvashatsz, bemutatjuk a festőszereket és az olajfestés 3 technikáját! Sőt egy csodálatos kép fázisfotóit is megtalálod a cikk végén!

Ha mindenre kíváncsi vagy, akkor olvasd el a bejegyzést!


 

Valós modell alapján készített portré az egyik legnehezebb dolog, amibe csak belefoghatnál.   Rengeteg gyakorlás és sok-sok kitartás szükséges hozzá! Ebben a bejegyzésben eláruljuk neked milyen lépések mentén érdemes elindulnod!

Kattints és nézd meg a lépéseket!


 

Majdnem minden rajzolni tanuló újdonsült művész fejében ott motoszkál a gondolat, hogy egy napon képes lesz bárkit lerajzolni, aki csak szembe kerül vele, ez azonban a kártyavár legteteje!  Kezdőként érdemes a művészellátóban is kapható fabábukkal gyakorolni! Kíváncsi vagy miért?

Kattints és olvasd el a választ!


 

Számos dolog van, amivel fel lehet dobni egy újonnan készülő képet. Ha kedveled a kollázs technikát, ezt a bejegyzést imádni fogod, eláruljuk mire jó és hogyan használhatod a repesztőlakkot!

Kattints és járj utána!


 

Mit szólnál, ha azt mondanánk, hogy akár a fogkeféd is segítségedre lehet egy festmény elkészítése során? Ebben a bejegyzésben megmutatjuk pontosan miben és hogyan!

Ha kíváncsi vagy nézd meg a videót!


 

Alkotó közösségünk újabb mérföldkőhöz érkezett, nemrég kedves tanulónk Szegedy Tamara kiállításán vendégeskedtünk, ahol az a megtisztelő feladat várt ránk, hogy mi nyithattuk meg ezt a pompás eseményt!

Kattints és csodáld meg a kiállítás képeit!


 

Az évekig tartó tanulás méltó megkoronozása, amikor az alkotó megmutathatja a közönségének a képeit. Ugyanakkor ünnep nekünk is, mert óriási öröm számunkra is, amikor tanítványaink eljutnak az önálló kiállításig!

Nézd meg Molnár Éva alkotásait!


 

Egy kedves tanítványunk, Cseresnyésné Bécsy Zsuzsanna kiállításának megnyitóján jártam... ismét! :) 10 éve ismerjük Zsuzsát és mindig örömmel figyeljük, amikor megosztja egy-egy festményét, rajzát velünk.

Nézd meg a kiállításról készült képeket!


Szabó Zsuzsit idézve, "Mondhatni ki így, ki úgy, ki meg amúgy kerül bele a Zsaru Magazinba." Kiváncsi vagy miért került be egyik tanítványunk az ominózus újságba? Vajon hírhedt vagy inkább híres lett?

Olvasd el a cikket!


 

Mindenki szereti az ajándékokat, de amikor egy igazán személyre szóló meglepetést kapsz, az semmi máshoz nem fogható! Így érezhette magát Galambos Lajos is, amikor Gyenge-Rózsa Edina meglepte a róla készült festményével.

Olvasd el a történetet!


 

Antalvári Mária nyugdíjas éveiben döntött úgy, hogy bár korábban nem voltak sikerélményei a rajzórákon a benne szunnyadó érdeklődést ideje felszínrehozni. Ez az útkeresés olyan jól sikerült, hogy idén első önálló kiállítását nyithatta meg Szegeden.

Nézd meg a kiállításról készült képeket!


 

Kiállítás szervezőként egy célunk volt, hogy a tavalyinál több képet tudjunk a falakra akasztani. A legnagyobb örömünkre sikerrel jártunk, hiszen REKORD számú alkotás díszíti a stúdiónkat!

Kattints és nézd meg az összes kiállított képet!


 

Ebben a bejegyzésben megismerheted azt a 6 tanítványunkat, akik a mentorpogramos éveik alatt egy-egy technika nagymesterévé váltak. Ezeket a képeiket most megmutatták az évzáró kiállításon is és most Te is megnézheted!

Ha kíváncsi vagy, olvasd el a bejegyzést!


 

Idén is megtartottuk a Valdor Art „Alkoss szabadon” Mentorprogram kiállítás megnyitóját. Az ide évben ismét megvalósítottuk a lehetetlent, REKORDOT döntöttünk a kiállított képek számában.

Nézd vissza a megnyitó ünnepség felvételét és csodáld meg a kiállított képeket!


 

Minden amit tudni akartál a monokróm festésről. Mit jelent, mi az előnye és hogyan használd a gyakorlatban? Azonnal alkalmazható tippek és trükkök! 

Nézd meg a 15 csodálatos képet!


 

Kíváncsi vagy mi az a 7 LÉPÉS, aminek a segítségégvel tökéletes fénysugarat tudsz festeni a képeiden? Ebből a bejegyzásből megtudod, sőt FÁZISFOTÓKAT is mutatunk hozzá! 

Ha kíváncsi vagy, olvasd el a cikket!


 

A kiállítás egyik legnépszerűbb képe II. Erzsébet portré festménye, ami október 5.-ig bárki számára megtakinthető! Gratulálunk Szabó Zsuzsinak élete első, önálló kiállításához!

Nézd meg a legnépszerűbb rajzait/festményeit!


 

38 évig másoknak szentelte az életét, de azt nem is sejtette, hogy az ővé csak ezután kezdődik igazán! Hogy fordulhatott elő, hogy élete első kiállítását a tudta nélkül rendezték meg? Ez egy igazi happy end történet, ami bearanyozza a napod!

Olvasd el Judit térténetét!


 

A perspektíva jelentése, fajtái, alkalmazása a rajzolásban!- KÉPEKKEL ILLUSZTRÁLVA. Olyan hasznos tippeket is elárulunk, amiket azonnal kipróbálhatsz és sokkal realisztikusabbak lesznek tőle a rajzaid/festményeid! 

Ha kíváncsi vagy olvasd el a teljes bejegyzést!

 

Ismerd meg Hujber Hajni útját, aki egy szerencsétlen balesetnek köszönhetően egy évig mozgásképtelenné vált. Terápiás célból kezdett alkotni, ami szenvedéllyé vált és 4 évvel később megrendezésre került élete első SAJÁT KIÁLLÍTÁSA! 

Olvasd el a cikket és ismerd meg a Hajni történetét!


 

Összefogott a ValDor Art család - 100+ csodálatos ember, közel 300 alkotás, egy jó ügy érdekében! Ebben a cikkben elmeséljük, hogyan segítettünk a Szegedi Tudományegyetem, Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Pszichiátriai Klinikájának!

Ha kíváncsi vagy, olvasd el a bejegyzést!


 

Kíváncsi vagy mi az oka, hogy a balkezeseket régen üldözték? A balkezesség tényleg jár bizonyos szuperképességekkel? Ebben a cikkben minden kérrdésre megkapod a választ!

Ha kíváncsi vagy, olvasd el a cikket!


 

Egy régi tanítáványunknak nem mindennapi élményben volt része, mikor személyesen találkozott a 97 éves Bartilis Viktória festőművésszel. Ő az, aki senkitől nem tanulta a festés művészetét, mégis több száz lenyűgöző képet festett ez ideág.

Ha kíváncsi vagy olvasd el a teljes bejegyzést!


 

Ha szeretsz játszani a színekkel és rajongsz a tájképekért, akkor ezt a bejegyzést imádni fogod! Eláruljuk, hogyan tudsz az akvarellfestékkel varázsolni! 5 fázisfotón keresztül bemutatjuk, hogyan fess színponpás épületeket ezzel a technikával!

Ha kíváncsi vagy olvasd el a teljes bejegyzést!


 

Hallottál már az aranyozás tecnikájáról? Ebben a bejegyzésben bemutatjuk, hogyan dobd fel az akril festményed arany füstfóliával. Olvashatsz tippeket, trükköket és mutatunk fázisfotókat is!

Ha kíváncsi vagy, olvasd el a bejegyzést!

Ezt a képet élmény volt megfesteni! - valósággal életre kelt a festmény a pompás színkavalkádnak köszönhetően! Nézd végig az előrajzolástól az utolsó ecsetvonásig - 6 FÁZISFOTÓ!

Ha kíváncsi vagy olvasd el a bejegyzést!


 

Tudtad, hogy az olajfestésnek van egy óriási előnye az akrilfestéshez képest, ami nagyban megkönnyíti az életed alkotás közben? Ebből a cikkből megtudod mi az! Ezen felül beszélünk a festőszerekről, a festési technikákról és egy komplett festmény elkészülését is végig követheted!

Ha kíváncsi vagy, akkor olvasd el a bejegyzést!


 

A Montmartre élménybeszámolónk második részéből, megtudod milyen döbbenetes dologra lettünk figyelmesek! A saját szemünkkel láttuk, ahogy alig 10 perc alatt varázsolnak a kinti művészek, EZZEL a technikával. Hogy melyik is ez? 

Ha kíváncsi vagy, olvasd el a bejegyzést!


 


 
, településről erre a tanfolyamra jelentkezett: