RAJZTECHNIKÁK, TRÜKKÖK, TIPPEK

"Mit üzen a festő?" sorozatunkban, ahol diákjaink legelgondolkodtatóbb alkotásait mutatjuk be, Hajnalné Ifjú Adrienn már korábban is megmutatta tehetségét, most pedig egy újabb mély mondanivalójú alkotással tér vissza.


Olvasd el a cikket!

Mint már tudod, tavaly megnyílt a Mentorprogramos tanulóink számára egy új lehetőség, ami a Művész Viadalok elnevezést kapta és ezek során 4 alkotói feladat várt rájuk, melyek közül már a negyediken is túl vannak!


Tudd meg kik lettek a III. Művész Viadal díjazottjai!

Gyakran halljuk, hogy „az idő aranyat ér”, de ritkán állunk meg elgondolkodni azon, hogy milyen időt is adunk egymásnak. Manapság az énidő, azaz önreflexióra szánt idő kiemelkedő helyet foglal el sokunk életében, hiszen tudjuk, hogy mennyire fontos odafigyelnünk magunkra is, de vajon gondolunk-e elégszer a "Teidő"-re? Mi az a Teidő? Most megtudhatod!


Olvasd el a cikket!

Mint már tudjátok, néhány hónapja Mentorprogramos tanulóink számára megnyílt egy új lehetőség, mely a Művész Viadalok elnevezést kapta. A Művész Viadalok során összesen 4 alkotói feladat várja az érdeklődőket, melyek közül már hármon is túl vannak és már meg is vannak a harmadik Viadal eredményei is!


Tudd meg kik lettek a III. Művész Viadal díjazottjai!

Örömmel és izgalommal jelentjük, hogy a Valdor Art Rajz- és Festőiskola életében új fejezet nyílik, ugyanis új helyszínre költöztünk! És ez az új kezdet végre lehetőséget ad számunkra, hogy egy régóta dédelgetett álmunkat is megvalósítsuk!


Olvasd el a cikket és lesd meg a képeket!

A Mentorprogramban elsajátítható tudás és a művészet iránti elkötelezettség csodálatos példáját látjuk ebben a Hajnalné Ifjú Adrienn által készített műalkotásban. A 50x70 cm méretű pasztell kép, melyet Elit csoportos tanulónk készített, a Mentorprogram 26. leckéjének inspirációjára jött létre, így Adrienn az Op-art és a realisztikus stílust ötvözte!


Olvasd el a cikket!

Képzelj el egy világot, ahol a művészet, a rajzolás és a festés fogalmai teljesen ismeretlenek az emberiség számára. Ebben a világban nincsenek festmények a múzeumok falain, nincsenek illusztrációk a könyvekben, a városok és otthonok falai üresek. Nincsenek utcai művészeti alkotások, amik mosolyt csalnak az arcunkra, vagy elgondolkodtatnak minket a világról. Minden vizuális örömforrás és színes inspiráció eltűnik, amely a művészeti alkotások révén érkezne hozzánk. Ugye, mennyire üres?


Olvasd el a cikket!

Böbe, egy 17 éves diáklány, valamint Mentorprogramunk Elit csoportjának tagja, olyan vizuális nyelvet használ, ami messze túlmutat a hétköznapi kommunikáción. Gyönyörű képe, amely egy 40x50 cm-es akrilfestékkel készült monokróm festmény, különleges módon hívja fel a figyelmet a társadalmi dinamikákra és az emberi interakciókra.


Olvasd el a cikket!

Mint már tudjátok, néhány hónapja Mentorprogramos tanulóink számára megnyílt egy új lehetőség, mely a Művész Viadalok elnevezést kapta. A Művész Viadalok során összesen 4 alkotói feladat várja az érdeklődőket, melyek közül már kettőn is túl vannak és itt vannak a második Viadal eredményei is!


Tudd meg kik lettek az II. Művész Viadal díjazottjai!

Néhány hónapja Mentorprogramos tanulóink számára megnyílt egy új lehetőség, mely a Művész Viadalok elnevezést kapta. Ez egy különleges alkotási lehetőség, ahol Mentorprogramos tanulóink egy izgalmas kihívásban vehetnek részt, és megmutathatják mit tudnak!


Tudd meg kik lettek az I. Művész Viadal díjazottjai!

Amikor Takács Edó ecsetje a vászonra ér, minden mozdulat egy történetet mesél el. A "Dolgos kezek" című festménye nem csupán a színek és formák különleges játéka, ez az alkotás mélyebb mondanivalóval bír, érzelmeket és értékeket közvetít.


Olvasd el a cikket!

A művészeti alkotások gyakran hordoznak üzeneteket, de ritkán szólalnak meg ilyen erőteljesen, mint ez a festmény. Egy 80x120 centiméteres vásznon, akril-olaj festéssel, a művész tíz nap alatt formálta meg azt a látványt, amely a háború borzalmait idézi elő.


Olvasd el a cikket!

A kreativitás nem egydimenziós jelenség. Két domináns formája, az operatív és az intuitív kreativitás, együtt és külön-külön is jelen van mindennapi problémáink megoldásában és az újító ötleteink kikristályosításában. E két megközelítés összehasonlítása nemcsak elméleti szempontból fontos, hanem gyakorlati alkalmazásuk megértésében is nélkülözhetetlen.

Olvasd el a cikket és ismerd meg a kreativitás két fajtáját!


 

Kíváncsi vagy hogyan találhatod meg újra az alkotás örömét a szürke mindennapokban?
Számos problémára gyógyír az alkotás, bár néha úgy tűnik, hogy könnyebb a szürkeségbe süllyedni! Keresd meg velünk az Elveszett Színeket!

Olvasd el a cikket!


 

A rajzolás és a festés nem csak hobbi vagy szórakozás, hanem egy olyan eszköz, amely segíthet a mindennapi élet különböző kihívásaival való megküzdésben. Bemutatunk 12 problémát, amelyekre a rajzolás és festés megoldást kínálhat!

Olvass tovább!


 

Az idei Valdor Art kiállításra, 700 pályamű érkezett be, melyek közül rekord mennyiség fel is került Stúdiónk falára, azaz pontosan 295 db gyönyörű mű, melyek mi magunk válogattunk össze. Azt azonban már a kiállítás résztvevőire bíztuk, hogy a két különböző kategóriában kik kerüljenek fel a dobogóra!

Kattints és tudd meg a szavazás eredményét!


 

Izgalmas hírt szeretnénk megosztani veletek: iskolánk, a Valdor Art Alternatív Rajz- és Festőiskola, részt vesz Magyarország legrangosabb online marketingkommunikációs pályázatán, az "Év Honlapja" versenyen! Mivel a versenyen közönségszavazás is van, így kérjük segíts minket szavazatoddal!

Tudd meg a részleteket és szavazz ránk!


 

Idén ismét sikerült rekordot döntenünk, hiszen 34 képpel több került fel a falra Mentorprogramos tanítványaink kiállításán, mint tavaly! Mivel rengeteg gyönyörű képet küldtek be nekünk, nem szeretnénk, ha bármelyikről is lemaradnátok, így most összeszedtük nektek mind a 700 beküldött képet egy videóban, hogy azokat is megnézhessétek, amik fizikai formájukban nem vesznek részt a kiállításon.

Kattints és nézd meg az összes képet!


 

A Valdor Art kiállításon egy mélyen elgondolkodtató sorozattal is találkozhatunk szeptemberben. Móréné Rita, Mentorprogramunk Elit csoportjának tagja, két képen át szemléltet egy igen fontos kérdést a gyerekekkel kapcsolatban.

Kattints és tudd meg a részleteket!


 

A budapesti K Galériában hamarosan szemügyre veheted a második körbe bekerült 50 remekműveket, melyek között tanulóink képei is ott lesznek! Most bemutatjuk neked bejutott tanulóinkat, és betekintést nyújtunk a pályázat izgalmas pillanataiba!

Olvass tovább!


Az igazi művészet nem csupán a művész lelkében rejlik, hanem a képességében is, hogy átadja tudását másoknak. Gulyás Évinek pedig nem csak tudása, de szenvedélye is olyan mély, hogy a Somogyi hírlap is felfigyelt rá, és interjút készített vele.

Olvass tovább!


 

Augusztus 18-ig az ETELE pláza a művészet szerelmeseinek a paradicsoma, ahol több korosztály is képviselteti magát a Valdor Art által támogatott MűvészTerem legújabb képzőművészeti tehetségkutató verseny kiállításán.

Olvass tovább!


 

A mindennapok zaja, a stressz és az elvárások könnyedén kikészíthetik az embert, így mind arra vágyunk, hogy belekerüljünk egy olyan állapotba, ahol csak a pillanat létezik. Ez az állapot nem más, mint a flow. De hogyan érhetjük el ezt az állapotot?

Kattints és tudj meg többet!


A rajzolás nem csupán kreativitásunkat és kifejezőképességünket fejleszti, hanem számos más pozitív hatása is van! A rajzolás terápiás hatását már régóta ismerjük, hiszen segít például kikapcsolódni, fokozza a koncentrációs készséget, ez azonban nem minden...

Kattints és tudj meg többet!


 

Sokak álma az, hogy élethű rajzokat, festményeket készíthessenenek, azonban a legtöbben feladják azzal a hittel, hogy ők nem születtek tehetségesnek. Úgy vélik a művészi pálya csak azoknak való, akik ecsettel a kezükben születtek, de ez nem igaz...

Miért mondjuk ezt? Tudd meg!


 

A vakáció sok szülő számára jelent kihívást, mert idővel nehézzé válik új, érdekes elfoglaltságokat találni, amivel a gyerekeket el lehet csalogatni a kütyüktől. De a jó hír az, hogy a kreatív foglalkozások segítenek, hiszen rengeteg előnnyel rendelkeznek...

Kattints és tudd meg, melyek ezek!


 

Az alkotói tevékenységek igen népszerűek, de vajon azt tudod, hogy milyen agyi folyamatok indulnak be alkotás közben? És azt, hogy ezek milyen jótékony hatással vannak az életünkre? Mi mindent tudunk ezekből rövid-és hosszútávon profitálni?

Kattints és tudd meg most!


 

Ha téged is vonz az alkotás gyönyörű világa, bizonyára már megtapasztaltad, hogy rengeteg különböző művészeti eszköz létezik, melyek között nehéz eligazodni. Jogosan vetődhet fel benned a kérdés mi mire való és miért érdemes használod őket?

Ne aggódj, segítünk!


 

A kollázs technika, egy igazán különleges alkotási módszer, mely a különböző művészeti anyagok és a realisztikus festészet ötvözésével hozza elő legbelső kreatív énedet!

Kattints és készítsd el velünk ezt a csodát!


 

Mivel is köszönthetnénk méltóképp az áprilist, mint egy csodálatos virágos festmény elkészítésével? Fess velünk lépésről-lépésre, hiszen a gyönyörű ringatózó pipacsfejek meseszép ékei lesznek otthonodnak!

Kattints és haladj velünk!


 

Véget ért a tél, végre közeleg a jó idő és a tavasz. Szeretnél még egy téli témájú képet készíteni olajfestékkel? Blogbejegyzésünkben megmutatjuk a lépéseket és eláruljuk a hó ábrázolásának legfőbb titkát!

Kattints és kövesd végig a lépéseket!


 

Szeretsz portrékat készíteni? Itt egy technika, amit mindenképp meg kell ismerned! Bejegyzésünkben bemutatjuk hogyan készíthetsz fotórealisztikus portrét panpasztellel, ami olyan ritka, hogy csak nagyon kevesen ismerik Magyarországon! Szeretnél közéjük tartozni?

Kattints és olvasd el a cikket!


 

Azok akik szoktak festeni legalább egyszer biztosan hallották már azt, hogy…”jó kép, de ez igazából csak másolás, bárki meg tudja csinálni!” Jól tudjuk, hogy ez egyáltalán nem igaz, de akkor is bosszantó! Mit kell tenned, ha szeretnéd elhallgattatni ezeket a hangokat? Ebben a blogbejegyzésben megtalálod a választ!

Kattints és olvasd el a cikket!


 

Szeretsz különleges képeket festeni? Akkor az aranyozást ki kell próbálnod! Blogbejegyzésünkben egy csodás festmény elkészítése közben sajátíthatod el ezt az egyedi technikát!

Kattints és olvasd el a cikket!


 

Sokak bánatára véget ért a karácsonyi időszak, ha Te is nehezen engeded el az év legszebb ünnepét, ezt a bejegyzést imádni fogod! Cikkünkben bemutatjuk hogyan készíthetsz el egy meseszép karácsonyfát akvarellfestékkel!

Kattints és nézd meg a fázisfotókat!


 

Ha szereted feszegetni a határokat és minél egyedibb képekre törekszel, a kollázs technika gyorsan az egyik legjobb barátoddá válik! Ebben a bejegyzésben fázisfotókon keresztül követheted végig egy kép elkészítését!

Kattints és nézd meg a lépéseket!


 

A naplementés képekre jellemző csodálatos színek és árnyalatok tökéletes ábrázolásához megfelelő „fegyvert” kell választani. A fegyver neve nem más, mint az akvarell technika. Bejegyzésünkben fázisfotók segítségével végig követheted egy csodás kép elkészítését!

Kattints és olvasd el a cikket!


 

Az akvarell festés nem tartozik a legegyszerűbb technikák közé, ha még nem festettél soha akvarellel szükséged lehet néhány gyakorlati tippre, mielőtt belevágsz! Szeretnéd elkészíteni ezt a csodás hegyvidéki képet?

Kattints a tippekért és a fázisfotókért!


 

Szereted a lovakat és érdekel az olaj festés? Ha szívesen megfestenél egy csodás portét, nagyszerű hírünk van. Ebben a bejegyzésben fázisfotókon keresztül bemutatjuk hogyan készül egy lovacska portréja és azt is eláruljuk, mire kell figyelned, ha úgy döntesz, hogy belevágsz!

Kattints és olvasd ez a cikket!


 

Az akvarell képek gyönyörűek és színpompásak, egy virágot ábrázoló festmény esetén nem kérdés, hogy az egyik legjobb választás! Bejegyzésünkben megmutatjuk hogyan készül egy napraforgó akvarell technikával és elárulunk minden tippet, trükköt, amire szükséged lehet!

Kattints és olvasd el a cikket!


 

Régóta szeretnéd kipróbálni az olajfestést, de eddig sosem volt hozzá bátorságod? Ebben a bejegyzésben értékes tippeket olvashatsz, bemutatjuk a festőszereket és az olajfestés 3 technikáját! Sőt egy csodálatos kép fázisfotóit is megtalálod a cikk végén!

Ha mindenre kíváncsi vagy, akkor olvasd el a bejegyzést!


 

Valós modell alapján készített portré az egyik legnehezebb dolog, amibe csak belefoghatnál.   Rengeteg gyakorlás és sok-sok kitartás szükséges hozzá! Ebben a bejegyzésben eláruljuk neked milyen lépések mentén érdemes elindulnod!

Kattints és nézd meg a lépéseket!


 

Majdnem minden rajzolni tanuló újdonsült művész fejében ott motoszkál a gondolat, hogy egy napon képes lesz bárkit lerajzolni, aki csak szembe kerül vele, ez azonban a kártyavár legteteje!  Kezdőként érdemes a művészellátóban is kapható fabábukkal gyakorolni! Kíváncsi vagy miért?

Kattints és olvasd el a választ!


 

Számos dolog van, amivel fel lehet dobni egy újonnan készülő képet. Ha kedveled a kollázs technikát, ezt a bejegyzést imádni fogod, eláruljuk mire jó és hogyan használhatod a repesztőlakkot!

Kattints és járj utána!


 

Mit szólnál, ha azt mondanánk, hogy akár a fogkeféd is segítségedre lehet egy festmény elkészítése során? Ebben a bejegyzésben megmutatjuk pontosan miben és hogyan!

Ha kíváncsi vagy nézd meg a videót!


 

Alkotó közösségünk újabb mérföldkőhöz érkezett, nemrég kedves tanulónk Szegedy Tamara kiállításán vendégeskedtünk, ahol az a megtisztelő feladat várt ránk, hogy mi nyithattuk meg ezt a pompás eseményt!

Kattints és csodáld meg a kiállítás képeit!


 

Az évekig tartó tanulás méltó megkoronozása, amikor az alkotó megmutathatja a közönségének a képeit. Ugyanakkor ünnep nekünk is, mert óriási öröm számunkra is, amikor tanítványaink eljutnak az önálló kiállításig!

Nézd meg Molnár Éva alkotásait!


 

Egy kedves tanítványunk, Cseresnyésné Bécsy Zsuzsanna kiállításának megnyitóján jártam... ismét! :) 10 éve ismerjük Zsuzsát és mindig örömmel figyeljük, amikor megosztja egy-egy festményét, rajzát velünk.

Nézd meg a kiállításról készült képeket!


Szabó Zsuzsit idézve, "Mondhatni ki így, ki úgy, ki meg amúgy kerül bele a Zsaru Magazinba." Kiváncsi vagy miért került be egyik tanítványunk az ominózus újságba? Vajon hírhedt vagy inkább híres lett?

Olvasd el a cikket!


 

Mindenki szereti az ajándékokat, de amikor egy igazán személyre szóló meglepetést kapsz, az semmi máshoz nem fogható! Így érezhette magát Galambos Lajos is, amikor Gyenge-Rózsa Edina meglepte a róla készült festményével.

Olvasd el a történetet!


 


 
, településről erre a tanfolyamra jelentkezett: