RAJZTECHNIKÁK, TRÜKKÖK, TIPPEK

Elképesztő öröm és büszkeség számunkra, amikor egy tanulónknak sikerül valóra váltania az álmát, eljutni a saját kiállításig! Nemrég Vinczéné Sáró Lizinek is sikerült, hiszen művésztársával karöltve megmutathatta munkáit a nagyvilágnak!

Kattints és ismerd meg a történetét!


 

Véget ért a tél, végre közeleg a jó idő és a tavasz. Szeretnél még egy téli témájú képet készíteni olajfestékkel? Blogbejegyzésünkben megmutatjuk a lépéseket és eláruljuk a hó ábrázolásának legfőbb titkát!

Kattints és kövesd végig a lépéseket!


 

Egy nagyon különleges embert szeretnénk bemutatni ebben a cikkben, Beatrix, aki évek óta tanul nálunk és hihetetlen fejlődésen ment keresztül. Az út rendkívül hosszú volt, de mostanra olyan magasságokba jutott, hogy több kiállításon megjeleníthette már képeit, és közeleg első saját kiállítása is! 

Kattints és olvasd el a vele készített interjúnkat!


 

Szeretsz portrékat készíteni? Itt egy technika, amit mindenképp meg kell ismerned! Bejegyzésünkben bemutatjuk hogyan készíthetsz fotórealisztikus portrét panpasztellel, ami olyan ritka, hogy csak nagyon kevesen ismerik Magyarországon! Szeretnél közéjük tartozni?

Kattints és olvasd el a cikket!


 

Azok akik szoktak festeni legalább egyszer biztosan hallották már azt, hogy…”jó kép, de ez igazából csak másolás, bárki meg tudja csinálni!” Jól tudjuk, hogy ez egyáltalán nem igaz, de akkor is bosszantó! Mit kell tenned, ha szeretnéd elhallgattatni ezeket a hangokat? Ebben a blogbejegyzésben megtalálod a választ!

Kattints és olvasd el a cikket!


 

Szeretsz különleges képeket festeni? Akkor az aranyozást ki kell próbálnod! Blogbejegyzésünkben egy csodás festmény elkészítése közben sajátíthatod el ezt az egyedi technikát!

Kattints és olvasd el a cikket!


 

Sokak bánatára véget ért a karácsonyi időszak, ha Te is nehezen engeded el az év legszebb ünnepét, ezt a bejegyzést imádni fogod! Cikkünkben bemutatjuk hogyan készíthetsz el egy meseszép karácsonyfát akvarellfestékkel!

Kattints és nézd meg a fázisfotókat!


 

Ha szereted feszegetni a határokat és minél egyedibb képekre törekszel, a kollázs technika gyorsan az egyik legjobb barátoddá válik! Ebben a bejegyzésben fázisfotókon keresztül követheted végig egy kép elkészítését!

Kattints és nézd meg a lépéseket!


 

A naplementés képekre jellemző csodálatos színek és árnyalatok tökéletes ábrázolásához megfelelő „fegyvert” kell választani. A fegyver neve nem más, mint az akvarell technika. Bejegyzésünkben fázisfotók segítségével végig követheted egy csodás kép elkészítését!

Kattints és olvasd el a cikket!


 

Az akvarell festés nem tartozik a legegyszerűbb technikák közé, ha még nem festettél soha akvarellel szükséged lehet néhány gyakorlati tippre, mielőtt belevágsz! Szeretnéd elkészíteni ezt a csodás hegyvidéki képet?

Kattints a tippekért és a fázisfotókért!


 

Szereted a lovakat és érdekel az olaj festés? Ha szívesen megfestenél egy csodás portét, nagyszerű hírünk van. Ebben a bejegyzésben fázisfotókon keresztül bemutatjuk hogyan készül egy lovacska portréja és azt is eláruljuk, mire kell figyelned, ha úgy döntesz, hogy belevágsz!

Kattints és olvasd ez a cikket!


 

Az akvarell képek gyönyörűek és színpompásak, egy virágot ábrázoló festmény esetén nem kérdés, hogy az egyik legjobb választás! Bejegyzésünkben megmutatjuk hogyan készül egy napraforgó akvarell technikával és elárulunk minden tippet, trükköt, amire szükséged lehet!

Kattints és olvasd el a cikket!


 

Régóta szeretnéd kipróbálni az olajfestést, de eddig sosem volt hozzá bátorságod? Ebben a bejegyzésben értékes tippeket olvashatsz, bemutatjuk a festőszereket és az olajfestés 3 technikáját! Sőt egy csodálatos kép fázisfotóit is megtalálod a cikk végén!

Ha mindenre kíváncsi vagy, akkor olvasd el a bejegyzést!


 

Valós modell alapján készített portré az egyik legnehezebb dolog, amibe csak belefoghatnál.   Rengeteg gyakorlás és sok-sok kitartás szükséges hozzá! Ebben a bejegyzésben eláruljuk neked milyen lépések mentén érdemes elindulnod!

Kattints és nézd meg a lépéseket!


 

Majdnem minden rajzolni tanuló újdonsült művész fejében ott motoszkál a gondolat, hogy egy napon képes lesz bárkit lerajzolni, aki csak szembe kerül vele, ez azonban a kártyavár legteteje!  Kezdőként érdemes a művészellátóban is kapható fabábukkal gyakorolni! Kíváncsi vagy miért?

Kattints és olvasd el a választ!


 

Számos dolog van, amivel fel lehet dobni egy újonnan készülő képet. Ha kedveled a kollázs technikát, ezt a bejegyzést imádni fogod, eláruljuk mire jó és hogyan használhatod a repesztőlakkot!

Kattints és járj utána!


 

Mit szólnál, ha azt mondanánk, hogy akár a fogkeféd is segítségedre lehet egy festmény elkészítése során? Ebben a bejegyzésben megmutatjuk pontosan miben és hogyan!

Ha kíváncsi vagy nézd meg a videót!


 

Alkotó közösségünk újabb mérföldkőhöz érkezett, nemrég kedves tanulónk Szegedy Tamara kiállításán vendégeskedtünk, ahol az a megtisztelő feladat várt ránk, hogy mi nyithattuk meg ezt a pompás eseményt!

Kattints és csodáld meg a kiállítás képeit!


 

Az évekig tartó tanulás méltó megkoronozása, amikor az alkotó megmutathatja a közönségének a képeit. Ugyanakkor ünnep nekünk is, mert óriási öröm számunkra is, amikor tanítványaink eljutnak az önálló kiállításig!

Nézd meg Molnár Éva alkotásait!


 

Egy kedves tanítványunk, Cseresnyésné Bécsy Zsuzsanna kiállításának megnyitóján jártam... ismét! :) 10 éve ismerjük Zsuzsát és mindig örömmel figyeljük, amikor megosztja egy-egy festményét, rajzát velünk.

Nézd meg a kiállításról készült képeket!


Szabó Zsuzsit idézve, "Mondhatni ki így, ki úgy, ki meg amúgy kerül bele a Zsaru Magazinba." Kiváncsi vagy miért került be egyik tanítványunk az ominózus újságba? Vajon hírhedt vagy inkább híres lett?

Olvasd el a cikket!


 

Mindenki szereti az ajándékokat, de amikor egy igazán személyre szóló meglepetést kapsz, az semmi máshoz nem fogható! Így érezhette magát Galambos Lajos is, amikor Gyenge-Rózsa Edina meglepte a róla készült festményével.

Olvasd el a történetet!


 

Antalvári Mária nyugdíjas éveiben döntött úgy, hogy bár korábban nem voltak sikerélményei a rajzórákon a benne szunnyadó érdeklődést ideje felszínrehozni. Ez az útkeresés olyan jól sikerült, hogy idén első önálló kiállítását nyithatta meg Szegeden.

Nézd meg a kiállításról készült képeket!


 

Kiállítás szervezőként egy célunk volt, hogy a tavalyinál több képet tudjunk a falakra akasztani. A legnagyobb örömünkre sikerrel jártunk, hiszen REKORD számú alkotás díszíti a stúdiónkat!

Kattints és nézd meg az összes kiállított képet!


 

Ebben a bejegyzésben megismerheted azt a 6 tanítványunkat, akik a mentorpogramos éveik alatt egy-egy technika nagymesterévé váltak. Ezeket a képeiket most megmutatták az évzáró kiállításon is és most Te is megnézheted!

Ha kíváncsi vagy, olvasd el a bejegyzést!


 

Idén is megtartottuk a Valdor Art „Alkoss szabadon” Mentorprogram kiállítás megnyitóját. Az ide évben ismét megvalósítottuk a lehetetlent, REKORDOT döntöttünk a kiállított képek számában.

Nézd vissza a megnyitó ünnepség felvételét és csodáld meg a kiállított képeket!


 

Minden amit tudni akartál a monokróm festésről. Mit jelent, mi az előnye és hogyan használd a gyakorlatban? Azonnal alkalmazható tippek és trükkök! 

Nézd meg a 15 csodálatos képet!


 

Kíváncsi vagy mi az a 7 LÉPÉS, aminek a segítségégvel tökéletes fénysugarat tudsz festeni a képeiden? Ebből a bejegyzásből megtudod, sőt FÁZISFOTÓKAT is mutatunk hozzá! 

Ha kíváncsi vagy, olvasd el a cikket!


 

A kiállítás egyik legnépszerűbb képe II. Erzsébet portré festménye, ami október 5.-ig bárki számára megtakinthető! Gratulálunk Szabó Zsuzsinak élete első, önálló kiállításához!

Nézd meg a legnépszerűbb rajzait/festményeit!


 

38 évig másoknak szentelte az életét, de azt nem is sejtette, hogy az ővé csak ezután kezdődik igazán! Hogy fordulhatott elő, hogy élete első kiállítását a tudta nélkül rendezték meg? Ez egy igazi happy end történet, ami bearanyozza a napod!

Olvasd el Judit térténetét!


 

A perspektíva jelentése, fajtái, alkalmazása a rajzolásban!- KÉPEKKEL ILLUSZTRÁLVA. Olyan hasznos tippeket is elárulunk, amiket azonnal kipróbálhatsz és sokkal realisztikusabbak lesznek tőle a rajzaid/festményeid! 

Ha kíváncsi vagy olvasd el a teljes bejegyzést!

 

Ismerd meg Hujber Hajni útját, aki egy szerencsétlen balesetnek köszönhetően egy évig mozgásképtelenné vált. Terápiás célból kezdett alkotni, ami szenvedéllyé vált és 4 évvel később megrendezésre került élete első SAJÁT KIÁLLÍTÁSA! 

Olvasd el a cikket és ismerd meg a Hajni történetét!


 

Összefogott a ValDor Art család - 100+ csodálatos ember, közel 300 alkotás, egy jó ügy érdekében! Ebben a cikkben elmeséljük, hogyan segítettünk a Szegedi Tudományegyetem, Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Pszichiátriai Klinikájának!

Ha kíváncsi vagy, olvasd el a bejegyzést!


 

Kíváncsi vagy mi az oka, hogy a balkezeseket régen üldözték? A balkezesség tényleg jár bizonyos szuperképességekkel? Ebben a cikkben minden kérrdésre megkapod a választ!

Ha kíváncsi vagy, olvasd el a cikket!


 

Egy régi tanítáványunknak nem mindennapi élményben volt része, mikor személyesen találkozott a 97 éves Bartilis Viktória festőművésszel. Ő az, aki senkitől nem tanulta a festés művészetét, mégis több száz lenyűgöző képet festett ez ideág.

Ha kíváncsi vagy olvasd el a teljes bejegyzést!


 

Ha szeretsz játszani a színekkel és rajongsz a tájképekért, akkor ezt a bejegyzést imádni fogod! Eláruljuk, hogyan tudsz az akvarellfestékkel varázsolni! 5 fázisfotón keresztül bemutatjuk, hogyan fess színponpás épületeket ezzel a technikával!

Ha kíváncsi vagy olvasd el a teljes bejegyzést!


 

Hallottál már az aranyozás tecnikájáról? Ebben a bejegyzésben bemutatjuk, hogyan dobd fel az akril festményed arany füstfóliával. Olvashatsz tippeket, trükköket és mutatunk fázisfotókat is!

Ha kíváncsi vagy, olvasd el a bejegyzést!

Ezt a képet élmény volt megfesteni! - valósággal életre kelt a festmény a pompás színkavalkádnak köszönhetően! Nézd végig az előrajzolástól az utolsó ecsetvonásig - 6 FÁZISFOTÓ!

Ha kíváncsi vagy olvasd el a bejegyzést!


 

Tudtad, hogy az olajfestésnek van egy óriási előnye az akrilfestéshez képest, ami nagyban megkönnyíti az életed alkotás közben? Ebből a cikkből megtudod mi az! Ezen felül beszélünk a festőszerekről, a festési technikákról és egy komplett festmény elkészülését is végig követheted!

Ha kíváncsi vagy, akkor olvasd el a bejegyzést!


 

A Montmartre élménybeszámolónk második részéből, megtudod milyen döbbenetes dologra lettünk figyelmesek! A saját szemünkkel láttuk, ahogy alig 10 perc alatt varázsolnak a kinti művészek, EZZEL a technikával. Hogy melyik is ez? 

Ha kíváncsi vagy, olvasd el a bejegyzést!


 

Felejthetetlen egy hetet töltöttünk Párizsban a gyermekeinkkel. Ellátogattunk a művészetek fellegvárához a híres Montmartre-ra. Döbbenetes volt látni mi minden változott az elmúlt 18 évben mióta nem jártunk itt. 

Ha kíváncsi vagy az élményeinkre, olvasd el a bejegyzést!


 

Ez a 3 TIPP aranyat fog érni, ha akril festékkel dolgozol. Olvasd el a bejegyzést és megtudod milyen színt TILOS használni ég vagy víz festésnél. Az is kiderül, mire figyelj a LEGJOBBAN, ha alak van a referencia fotón!

Tudd meg a válaszokat és nézd meg a fázisfotókat!

Elhiszed, ha azt mondjuk, hogy bőrszínek nélkül is tökéletes portré képet lehet készíteni? - Ha ezzel a technikával dolgozol soha többet nem kell attól rettegned, hogy nem tudod kikeverni a bőrszíneket!

Ha kíváncsi melyik ez a technika olvasd el a cikket!


 

Kezdő és haladó tippek a tájképek szerelmeseinek! - ezt a technikát biztosan imádni fogod! Nézd meg, hogyan készült el 5 lépésben az idei év egyik legnépszerűbb festményei! - FÁZISFOTÓK!

Ha kíváncsi vagy olvasd el a teljes bejegyzést!


 

Óriási megtiszteltetés, hogy élő adásban beszélhettünk a rajzolás stresszcsökkentő hatásairól Pesti TV Gerilla Bár című műsorában.  

Kattints és nézd vissza a teljes adást felvételről!

Ha régi vágyad kipróbálni az olajfestést, de eddig úgy gondoltad úgy sem sikerülne, akkor jól figyelj! A gyorsított videóban Anditól ellesheted, hogyan kell egy gyönyörű portré képet megfesteni. Ha Te is ebben a sorrendben haladsz a festéssel, garantált a siker!

Nézd meg a 2 perces videót!


 

Kíváncsi vagy, hogyan érhető el a hosszú távú boldogság felnőtt korban? Ebben a bejegyzésben eláruljuk a titkos receptet, SŐT azt is megtudod, hogyan érheted el a flow állapotot pillanatok alatt! 

Olvasd el a cikket és Te is megtudod a titkot!


 

Gondoltad volna, hogy tudományosan bizonyított, hogy a céljaid kihatással vannak a mindennapi jólétedre? Bizony! Ha ez így van, akkor mi lehet az oka, hogy az emberek 80%-a nem tudja sosem elérni a kitűzött célokat? Ebben a cikkben erre is megtudod a választ!

Ha kíváncsi vagy, olvasd el a bejegyzést!


 

Szereted a sikertörténeteket? Hiszel abban, hogy sosincs késő és a saját sorsodat bármikor a kezedbe veheted? Ha igen, akkor ezt a bejegyzést neked találtuk ki. Megismerkedhetsz két csodálatos tanítványunkkal, akiknek óriási változást hozott az alkotás az életükbe!

Ha kíváncsi vagy, olvasd el a bejegyzést!


 

Tudni szeretnéd azt a 3+1 stresszkezelési módszert, amivel az év 365 napjában fent tudod tartani a munka - család - egészség egyensúlyát? Jó hír, hogy az egyiket, azonnal ki is tudod próbálni, méghozzá velünk együtt közösen! 

Ha kíváncsi vagy, akkor olvasd el a cikket!


 


 
, településről erre a tanfolyamra jelentkezett: