89317

RAJZTECHNIKÁK, TRÜKKÖK, TIPPEK

Ha valaha belekezdtél portré vagy egész alakos kép megfestésébe, biztosan beleütköztél a bőrtónus kialakításának nehézségeibe. Elsőre talán nem is tűnik bonyolultnak, de ha megnézünk egy képet, a bőrszín, az árnyékos részek kialakítása okozhat némi fejtörést!

Nézd meg a videót, hogyan készült a piros ruhás hölgy!

Fiatal pár, romantika, eső... mintha egy filmbe csöppentünk volna. Neem, továbbra is festünk, méghozzá romantikusat, festőkésest egy igazán megnyerő kép elkészítését mutatjuk meg videóban!

Kukkants bele, hogyan készült!

A hullámzó tengerfelszín, a szikláknak csapodó víztömeg sokakat megihlet és szeretné papíron is megörökíteni ezt a látványt. Ha azonban jobban megfigyeljük a tengert láthatjuk, hogy az egymást követő hullámok nagysága, magassága nem azonos és a víztömeg a türkíz színeinek sokaságában pompázik. Na de akkor hogyan is kezdjek hozzá?

Megmutatjuk! Nézd meg a videót!

Mi az, amit egy ódon kapu tartogathat a számunkra? Ha szereted a romantikus képeket, akkor ezt mindenképpen készítsd el!

Gyere és nézd meg a videót!

Fontos az életünkben, hogy megteremtsük a harmóniát, hogy tudatosan alakítsuk úgy a gondolatainkat, tetteinket, hogy azok boldogabbá tegyenek minket!

Mit tud tenni értünk az alkotás?

Amikor nekikezdünk a rajztanulásnak számos technikai tudást kapunk a tanfolyamon vagy az online oktató anyagokból. Megtanuljuk, hogy a rajzolás során 5 féle árnyékolási technikát alkalmazhatunk. Ismeritek mind az 5-öt?

Segítünk eligazodni a technikák között!

A videóban megmutajuk, hogyan tudsz ilyen mesés virágokat festeni, hogyan alakítsd ki a színeket és milyen eszközöket használj a festésnél!

Nézd meg a videót!

A 4. digitális festő estünk témája lett az egyik legnépszerűebb eddig! Nem ok nélkül! A kép hangulata magával ragadó, és a megfestése is tartogat kihívást!

Kukkants bele, milyen volt a festés!

 

Ebben a rövid videóban megmutatom, hogy milyen eszközökkel lehet megfesteni a bokrokat, virágokat! 

Nézz bele! Milyen volt a digitális festőest!

A korábbi részekben már megismerkedhettél a klasszikus színes ceruzák több fajtájával, most két extrémebb ceruzáról lesz szó, a Derwent Drawing és Metallic típusokat mutatjuk be nektek!

Olvass tovább!

Melyik a Derwent legpuhább ceruzája? Miért is dobták piacra a Procolour ceruzát és mi a titka a Lightfast ceruzáknak?

A videóblogból választ kaphatsz a kérdésekre!

Igazi húsvétot idéző piros tulipánokat festettünk a 2. festőesten! Gyere és fess velünk otthonról!

Nézd meg a videót!

Mint látod és tudod a vírushelyzet miatt nem tudunk személyesen találkozni. Az elmúlt 3 hétben folyamatosan azon dolgoztunk, hogy megoldást találjunk a fennálló helyzetre.

Olvasd el, mit javasolunk neked!

Sokan kérdezik Tőlünk milyen felszerelést szerezzenek be otthonra, ha a digitális festőesten szeretnének részt venni.

Mutatjuk videóban az eszközöket!

Csak nálunk először digitális tanfolyamok! 100%-ban pótolja a tantermi tanfolyamokat! Nézz bele, ismerd meg milyen egy digitális tanfolyam!

Nézd meg a videót!

Ebben a blogban a színes ceruzákról lesz szó, egészen pontosan a száraz, klasszikus színes ceruzákról. Bemutatjuk nektek, hogy melyik ceruzát, mire tudjátok használni!

Nézd meg a videót!

A kialakult járvány helyzet miatt a tantermi tanfolyamok bizonytalan időre szünetelnek! DE! Továbbra is tudsz tőlünk tanulni, otthonról kényelmesen és biztonságosan!

3 tanulási módszert is ajánlunk!

A legutóbbi festőklubbon Emerico Toth esőben ülő férfi alakot ábrázoló festményét készítettük el! A fázis fotók segítségével te is bepillantást nyerhetsz a festés folyamatába!

Olvasd el a cikket!

Emerico Toth-nak számos piros ruhás nőt ábrázoló festménye van. Mi is kiválasztottunk egyet, ez lett a legnépszerűbb téma a festőklubbon.

Fesd meg velem ezt a képet!

Számtalanszor hallottuk már ezt a kérdést... nem véletlenül, hiszen nem is olyan egyszerű feladat főleg, ha most ismerkedsz ezzel a technikával.

Nézd meg a videót!

Sportnyelven szólva: az alapozás nem a legélvezetesebb része a tréningnek, de nélkülözhetetlen a későbbi sikerekhez. Vágj bele Te is!

Felkészülés a pasztell portréra!

Minden évszaknak megvan a hangulata és ezt sokszor érezzük a téma választásnál is. Télen havat rajzolj, nyáron Balatont! :) 

Nézd meg, hogyan készült!

Akár milyen eszközzel is dolgozol javasoljuk, először rajzold elő a képet. Megmutatjuk fázisfotókkal, hogyan lehet kialakítani a rusztikus hatást!

Olvasd el a leírásunkat!

Ideális ajándék lehet ennek a gyönyörű portrénak a megfestése, hiszen ragyogó, elegánsan szikrázó arany festékkel készült.

Nézd meg a videót!

Ha belevágtál a tájkép festés tanulásába eljön az idő, amikor szembe kell nézned a felhők és a víz megfestésének problematikájával. 

Most ehhez adunk segítséget!

Közeleg a szeretet ünnepe, szeretnénk meglepni szeretteinket, de van, hogy ez nem olyan is egyszerű... a szívből jövő ajándék nem lehet pénzkérdés!

Teljesítjük az álmodat!

Festenék, de nem látok! Bemutatunk 4 megoldást, hogyan tudsz "nappali" fényt varázsolni a téli esték sötétjében.

Lássuk a fényeket!

Gondoltad volna, hogy Magyarország lakóinak a rajzóra volt az egyik kedvenc tantárgya? Kérdőívünk kiértékelésének utolsó részéhez érkeztünk!

Olvass tovább!

Tudtad, hogy a magyar embereknek több mint 90 százaléka erősen vonzódik a kreatív tevékenységhez? Érdekel, mit tudtunk meg felmérésünkből?

Nézzük, mi is a rajzolás!

Új színt fejlesztettek az egyetlen magyar pasztell kréta márkánál, természetesen rögtön ki kellett próbálnunk, hogy lássuk miben lesz segítségünkre!

Nézd meg Te is!

Egy izgalmas felmérést végeztünk: több mint 1200 ember válaszolt a kérdéseinkre, és született jó néhány meglepő és szívet melengető eredmény!

Kiváncsi vagy? Olvasd el a cikket!

A tájképi elemek festése mindig sokkal több technikai tudást igényel, mint bármi más megfestése. Kövesd lépésről lépésre, hogyan készült az őszi erdő!

Olvasd el a cikket!

„Hú, már egészen jó… egész élethű. Na, csak még egy kis igazítás itt… egy kis finomítás ott… Hú, elrontottam az egészet... – Ismerős az érzés?

Olvasd el a cikket, segítünk!

Egy pasztell ceruzával készült görög kapu megrajzolását követhetitek figyelemmel speed drawing, azaz gyorsított lejátszású filmben!

Nézd meg a videót!

Egy remek módszer arra, ha nagy képet festenél, de csak A4-es méretű nyomtatód van. A megoldás: szeleteld fel a referencia fotódat!

Nézd meg a videót!

„Nézd csak, ki jelentkezett a tanfolyamra!” „Á, ez biztos csak névrokonság... vagy tényleg ő lenne?” Kíváncsi vagy, hogy ki járt nálunk? 

Olvass tovább! :)

A rajzolás során felmerülhet benned a vágy, hogy olyan képeket alkoss, ami visszatükrözi az egyéniségedet! Saját egyedi stílusra vágysz?

Tónusozási technikák, ez kell neked!

Megmutatjuk hogyan tudod kinyomtatni a referencia fotódat A4-es méretben és A3-as méretű papírra kétszeres nagyításhoz méretezve.

Nézd meg a videót!

Van már olyan rajzod/festményed, amit szeretnél keretben látni? Segítünk hogyan válassz keretet, paszpartut képeidhez! 

Nézd meg tippjeinket!

Gondot okoz a rajzaid tárolása? Aggódsz, hogy ne sérüljön, ne menjen tönkre? Hogyan kezeljük a képeket? Fixálás, ismered?

Nézd meg, hogyan csináld!

Jelenleg kétfajta módon tudsz tanulni: tantermi tanfolyamokon vagy online videókból. Előnyök és hátrányok? Mik ezek?

Elmondjuk a videóban!

Három fajta türelmetlenséggel találkoztunk az elmúlt 11 évben a rajzolással, festéssel kapcsolatban. Te is türelmetlen vagy? :)

Tudd meg mi a megoldás rá!

Nincs időm! Az egyik fő akadálya sokaknál, hogy elkezdjenek foglalkozni a rajztanulással. Ennek a problémának a leküzdésére adunk néhány ötletet.

Hallgasd meg a videó üzenetet!

Hogyan indulj el, hogy rátalálj a saját stílusodra? Sokunk fejében felmerül ez a kérdés! A Te stílusod Benned rejtőzik, csak elő kell csalogatni!

Erre adunk most ötleteket, tippeket!

Nem mersz nekiállni a rajzolásnak? Megmutatjuk a 3 legfontosabb dolgot, amit tudnod kell, hogy csodás képet tudj készíteni!

Hallgasd meg a videóüzenetet!

Sok rajzod van, de minden képet lehetetlen bekeretezni? Gond, hogyan tedd el, hogy ne sérüljön, ne menjen tönkre?  4 ötletünk is van erre!

Nézd meg a videót, csomagolj velünk!

Megvannak a 2019-es rajzpályázatunk nyertesei! Internetes galériánkban elképesztő pályamunkákat láthatsz a portréktól a tájképekig!

Nézd meg a pályázat galériáját!

A mediterrán házak, utcarészletek, kapualjak népszerű, romantikus témát szolgáltatnak! És nem is nehéz megfesteni őket!

Nézd meg, hogyan készül!

Rajzaidat óvod, félted? Naná, hisz annyit dolgoztál velük! Mit tegyél, hogy ne sérüljenek, ne menjenek tönkre? 4 ötletünk is van erre!

Ismerkedj meg a laminálással!

Hogyan növeld meg akril festék száradási idejét, akár 24 órával? Készíts Te is saját magadnak Varázstálcát, minössze 30 Ft-ból!

Nézd meg a videót és csináld meg Te is!

Oldalak

 
, településről erre a tanfolyamra jelentkezett: