Ismerd meg Sólyom-Horváth Ágnes történetét!

A történet, amit most elmesélünk Neked, több szempontból is nagyon izgalmas! Miért? Mert főhősünk, Ágnes jelenleg is több, mint 8000 km-re tartózkodik, és ott is éli minden napjait!

Ágnes a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Államigazgatási karán végzett, és életének jelentős részét a köz szolgálatában töltötte! Szorgosan felmászott a ranglétrán, míg végül a megyei Kormányhivatalban találta magát, anyakönyvi felügyelő pozícióban. Fontos feladatai közé tartozott, hogy felneveljen két gyermeket, akik mostanra már felnőttek.

Ez már önmagában is izgalmas, ugye? Várd ki a végét!

valdorart rajz es festoiskola 18.webp - ValdorArt valdorart rajz es festoiskola 24.webp - ValdorArt
valdorart rajz es festoiskola 37.webp - ValdorArt valdorart rajz es festoiskola.webp - ValdorArt

2015 júniusában gyökeresen megváltozott az élete, ugyanis az USA-ba költözött! Az megszokott életritmusa felborult. Ágnes hozzá volt szokva egy rendszerhez, amiben reggel fölkel és elmegy dolgozni, majd délután hazaérkezik onnan.

A megszokott napi rutinja felborult, nem tudta mit csináljon szabadidejében. Szerintem már Te is sejted mi következik!

valdorart rajz es festoiskola 6 0.webp - ValdorArt valdorart rajz es festoiskola 7.webp - ValdorArt
valdorart rajz es festoiskola 8.webp - ValdorArt valdorart rajz es festoiskola 9.webp - ValdorArt

Ágnes elmesélte nekünk, hogy az akkoriban nagy divatját élő színező könyvekkel kezdődött kedves hobbijának kialakulása. Gondolhatod, hogy meddig volt ez elég…

„Ez kb. 3-4 hónapig legkötött, de aztán inkább rajzolni szerettem volna valamit. Próbáltam egyszerü tárgyakat és az árnyékukat lerajzolni. Aztán egyszer gondoltam egy merészet, elmentem a művészellátó boltba, vettem vásznat, ecsetet és akrill festéket, majd egy YouTube videó alapján festettem egy képet - virágokról. Ez olyan jól sikerült, hogy adott egy lendületet, hogy ez milyen jó érzés, hogy a tiszta fehér vászonból egy olyan képet tudok varázsolni, amit akár még a falra is fel lehet tenni magunk és mások örömére.”

valdorart rajz es festoiskola 10 0.webp - ValdorArt

 

De a történet korántsem ért itt véget!


Hogyan talált rá a mentor programra?

Mindig is szeretett volna részt venni egy jobb agyféltekés rajztanfolyamon, de az élet úgy hozta, hogy sosem volt 4 szabadnapja erre. Elgondolkodott, vajon van lehetősége online elvégezni valami jó rajztanfolyamot, a mai világban már annyi hasonló képzés van!

Ekkor talált ránk az interneten, és meg is vette portrérajzolás anyagunkat! Ez már sokkal inkább volt nagy kihívás számára, de nem okozott nagy gondot!

„Ez természetesen a gúlák, gömbök és hengerek rajzolása után nagy kihivás volt, de én szeretem a kihivásokat. Angelina Jolie portréjának a megrajzolása volt a feladat, amit sikeresen teljesitettem, és én nagyon szépnek láttam a maga sutaságában is.”

valdorart rajz es festoiskola 23.webp - ValdorArt valdorart rajz es festoiskola 32.webp - ValdorArt
valdorart rajz es festoiskola 33.webp - ValdorArt valdorart rajz es festoiskola 34.webp - ValdorArt

Ágnes úgy gondolja, azért jó ilyeneket kipróbálni, mert gyorsan kiderül, valóban ezzel szeretne e foglalkozni az ember, vagy leteszi a ceruzát és feladja!

Neki esze ágában sem volt feladni, többet akart tudni, szebbnél szebb képeket szeretett volna készíteni. Rendesen elkapta a gépszíj, ahogy ő fogalmazott!

„Szerettem volna kipróbálni egy bonyolultabb kép festését is, mint a fentebb említett YouTube-os virág, igy vásároltam egy tájképfestő és egy portréfestő videót is.”

Ezt nevezem feszített tempónak!

valdorart rajz es festoiskola 2.webp - ValdorArt valdorart rajz es festoiskola 4.webp - ValdorArt
valdorart rajz es festoiskola 21.webp - ValdorArt valdorart rajz es festoiskola 22.webp - ValdorArt

Miért döntött a csatlakozás mellett? 

Ágnes elárulta nekünk, hogy egy évig önképzést végzett, és 2020 májusában csatlakozott a programhoz. Az oka teljesen érthető volt, hiányzott Neki egy szakértő szem, aki segítséget tud nyújtani, ha elakad!

Pont erről szól a mentor program!

„Különböző technikákat próbálhatok ki egy gyakorlott oktató segitségével. Ez a legjobb benne, hogy olyan alapanyagokhoz is hozzányúlok igy, amihez egyedül nem biztos, hogy hozzáfognék. Igy került be a repertoárba a grafit mellé a szénceruza, az inverztechnika, a pasztell és persze az akrill és olajfestés. Nem utolsó sorban egy nagyon jó közösség tagja is lehetek, akik csupa kedves emberek, és persze mind hasonló problémával és célokkal.”

valdorart rajz es festoiskola 16 0.webp - ValdorArt

 


Mi volt a célja, ami a csatlakozásra késztette?

Kíváncsiak voltunk milyen célokat tűzött ki maga elé. A válasza cseppet sem volt meglepő!

„Elsősorban magamnak szeretnék bizonyitani, hogy kitartással, sok gyakorlással mind szebb alkotásokat hozzak létre. Külön öröm, ha másoknak is tetszik!”

valdorart rajz es festoiskola 15 0.webp - ValdorArt valdorart rajz es festoiskola 13 0.webp - ValdorArt

Hogyan érzi magát a csatlakozás óta?

Ágnes, mivel távol van tőlünk sajnos nem tud részt venni a tantermi tanfolyamokon, csak a személyes mentorálást és a havi egy webinárt tudja kiélvezni. Ettől függetlenül név alapján mindenkit megismer a zárt facebook csoportban, még ekkora távolságból is a közösség részévé tudott válni, nyomon követi a többiek fejlődését!

„A csoporttársaimon sokkal jobban látom a fejlődést, mint magamon, de gondolom azért én is fejlődöm, csak az nekem nem annyira tünik fel. És persze ha visszanézek régebben készült képeimre, már jobban meglátom, mit kellett volna másképp csinálni, mi az amit már most jobban tudok.”

valdorart rajz es festoiskola 1.webp - ValdorArt valdorart rajz es festoiskola 25.webp - ValdorArt
valdorart rajz es festoiskola 29.webp - ValdorArt valdorart rajz es festoiskola 30.webp - ValdorArt

Elmesélte, hogy mindig is csapatjátékos volt, szeret egy közösség része lenni, inspirálódni a többiek munkáiból! Kifejezetten örül neki, hogy bármikor elküldheti a mentoroknak az alkotásait, és 24 órán belül hasznos tanácsokkal lesz gazdagabb!

Legutóbb épp rendelésre festettem egy portrét egy elég rossz minőségű, régi fényképről. Sokat kínlódtam vele, mire végre kialakult, két mentor is segítette a munkámat sok-sok jótanáccsal.”

valdorart rajz es festoiskola 17.webp - ValdorArt valdorart rajz es festoiskola 31.webp - ValdorArt

Általában mindenkitől megkérdezzük lett e kedvenc technikája, ha igen melyik lett az. Olvasd el mit mondott Ágnes:

„Kedvenc technikám a festés. Azon belül elsősorban az olajjal való festés. De szivesen festek akrillal is, főleg a nemrég elsajátitott festőkéses technikákat kedvelem nagyon.”

valdorart rajz es festoiskola 20.webp - ValdorArt valdorart rajz es festoiskola 36.webp - ValdorArt

Érezhető a fejlődés a csatlakozás óta?

Ágnes számos területen óriási fejlődésen ment keresztül, de szerinte a művészi látásmódban, és a negatív-pozitív terek megfigyelésében javult a legnagyobb mértékben.

Korábban gondot okozott neki a kontrasztolás, a sötét-világos színek váltakozása. Mára már bátrabban használja ezeket is!

Bőven van oka büszkének lennie!

„A környezetemben sokan meglepődve látják, hogy alig 2 év alatt milyen ívet futottam be. Több megrendelésem is volt már, ami azt mutatja, tetszik másoknak amit csinálok.”

valdorart rajz es festoiskola 19.webp - ValdorArt valdorart rajz es festoiskola 26.webp - ValdorArt

Rossz döntés lett volna, kihagyni a mentor programot?

Ágnes szerint nagyon jó, hogy valaki mindig fogja a kezét, és ugyan a képet egyedül készíti el, ha elakad, mindig ott van egy szakértő, aki segít Neki.

Megkérdeztük tőle, hogy szerelem lett-e számára az alkotás!

„Igen, imádok festeni, alig hogy befejezek egy képet, muszáj elkezdenem a következőt.”

valdorart rajz es festoiskola 27.webp - ValdorArt valdorart rajz es festoiskola 35.webp - ValdorArt

Elárulta nekünk, hogy a csatlakozása a legjobb döntés volt, és alig várja a következő évet!

Sok embernek segített a művészet a gondjai leküzdésében a járvány alatt, habár Ágnest Floridában nem érintette olyan szinten, mint minket mégis erőt tudott belőle meríteni hobbijából.

„Legyen az ember életében bármilyen probléma, a festés, rajzolás mindenképpen terápiás jellegű.”


Készen állsz a saját történeted hőse lenni?

mentor program tárt karokkal várja új tagjait! Csatlakozz ehhez a szuper jófej közösséghez és legyél a saját történeted hőse!

Ismerd meg magyarország legnagyobb művészetkedvelő közösségét a ValDor Art "alkoss szabadon" Mentor Programot!

Mit kapsz, ha csatlakozol?

  • több száz órányi oktatóanyag korlátlan hozzáféréssel!
  • személyes mentorálás, ami felgyorsítja a fejlődésed!
  • havi 2x2 órás tanító és kérdezz-felelek webinár
  • szuper jófej közösség, akik támogatnak!
  • 6 értékes bónuszajándék, közel 220.000 Ft értékben!
  • zárt Facebook csoport, ahová feltöltheted a munkáidat!

Ha úgy érzed benned is több van és végre szeretnéd magadból kihozni a maximumot, akkor várunk téged is szeretettel! 

ÉRDEKEL A MENTOR PROGRAM>>>

 
, településről erre a tanfolyamra jelentkezett: