Ismerd meg Pazonyi-Keller Kitti történetét!

Mindig szoktuk mondani, hogy a rajzolás, festés akár varázslatos családi időtöltés is lehet! Mai történetünk szereplőjét, Kittit pont a kislányával közös rajzolgatás terelte jelenlegi kedves hobbija felé. Nézzük, hogy is történt pontosan!

Kitti jogászként dolgozik Nyíregyházán. Két csodás gyermek büszke édesanyja, egy 15 éves fia és egy 10 éves kislánya van. Kislánya Lotti, imád rajzolni, és többször noszogatta édesanyját, hogy rajzoljanak, fessenek együtt! Hát, ki tudna nemet mondani egy ilyen kérésre nem igaz? A közös alkotás felnyitotta Kitti szemét!

„Amikor leültem vele, mindig éreztem, hogy teljesen kikapcsol, tetszett. Akkor elhatároztam, hogy én is vágyok egy ilyen külön elfoglaltságra, ami a napi rutinfeladatok után feltölt, s jólesik.”

valdorart mentorprogram 18 - ValdorArt valdorart mentorprogram 19 - ValdorArt

Hogyan talált rá a mentor programra?

Kitti elmesélte, hogy úgy érezte, hogy eljött az idő, szeretne megtanulni rajzolni. Korábban hallott már a jobb agyféltekés rajztanfolyamokról, ezért az interneten kezdett keresgélni és rábukkant oldalunkra!

„Amikor megláttam a Valdor Art tanulóinak alkotását, elhatároztam, hogy én is meg szeretnék tanulni rajzolni, festeni. Bár soha nem tűntem ki gyerekkoromban a rajzaimmal. Felnőttként már azt gondolom, miután olvastam a jobbagyféltekés rajzolásról, hogy lehetetlen nincs. Ez is éppúgy tanulható, fejleszthető, mint sok minden más.”

Mi mindig azt hangoztatjuk, hogy a rajzolás igen is elsajátítható képesség, Kitti ezt nagyon jól látta. Úgy döntött, hogy elvégzi tanfolyamunkat! Mivel Nyíregyházán él nagyon tetszett neki, hogy ezt online is megteheti!

valdorart mentorprogram 11 - ValdorArt valdorart mentorprogram - ValdorArt

Kitti nem állt meg itt! A tanfolyam során azt érezte, hogy szüksége lenne személyes megerősítésre, hogy jó úton halad, ezért kapott az alkalmon és részt vett májusi alkotótáborunkon is! Ezek után nem volt kérdés, hogy csatlakozik-e!

„Azt a tábort soha nem felejtem el, nagyon jól éreztem magam, sokat tanultam. A táborban el is határoztam, hogy jelentkezem a mentorprogramra.”


Miért döntött a csatlakozás mellett? 

Kitti elmesélte, hogy ámulattal nézte, milyen csodálatos képeket készítettek alkotótársai a táborban. Akkor úgy érezte Neki ez sosem fog sikerülni, de ennél nagyobbat nem is tévedhetett volna. Csatlakozott a mentor programhoz, és egy év után, látva munkáit, fejlődését minden kétsége elszállt!

„A táborban csodálatos képeket készítettek a résztvevők, el sem tudtam képzelni, hogy egyszer majd én is fogok tudni egyáltalán hasonlót rajzolni. Ma - már egy év elteltével – teljesen másként látom.” 

valdorart mentorprogram 9 - ValdorArt valdorart mentorprogram 1 - ValdorArt

Hogyan érzi magát a csatlakozás óta?

Kitti nagyon élvezi a mentor programot. Úgy gondolja nagyon jól felépített, és rengeteg segítséget kap az oktatóvideóknak köszönhetően. Néha még saját magát is meglepi képei minőségével!

„Én, aki tényleg teljesen kezdő szintről indultam, most már képeket festek. Sokszor én is meglepődöm, mikor elkészül a kép.”

valdorart mentorprogram 17 - ValdorArt

Kitti megtapasztalta az alkotás jótékony hatásait. Elárulta előfordult, hogy fejfájás gyötörte, vagy csak épp rosszkedve volt. Az alkotás hatására sikerült kikapcsolnia, ellazulni, hiszen ilyenkor minden probléma olya távolinak tűnik!

Emlékszel, amikor Kitti belevágott a Jobb agyféltekés tanfolyamba, hiányolta a személyes segítségnyújtást…ezt a segítséget a mentor programhoz való csatlakozás óta teljes mértékben megkapja, tökéletesen kiegészítik egymást az online anyagokkal!

„A mentorálás óriási dolog, hiszen ha elakad az ember, szinte azonnal segítséget kap, van kihez fordulni. Az oktatók személyisége kimagasló. Az oktatóvideók minősége, hatékonysága is nagyon színvonalas. A festést, annak technikáját csak a videókból tanulom és a végeredmény általában szépre sikerül, tetszik és örömmel nézek rá.”

valdorart mentorprogram 14 - ValdorArt valdorart mentorprogram 10 - ValdorArt

Érezhető a fejlődés a csatlakozás óta?

„Hatalmas fejlődést érzek magamon, mely szintén igazolja a mentor program hatékonyságát.”

Kitti azt is elárulta, hogy minden képével gyorsabban halad, jobban észreveszi a formákat! Mindig visszagondol honnan indult és ahhoz képest milyen mértékű a fejlődése!

„Számomra az alkotás egyszerre kihívás és élmény is. Szinte még most is úgy érzem minden egyes kép megfestése előtt, hogy erre én képes vagyok? Ezt meg fogom tudni csinálni? A végeredmény pedig mindig tetszik.”

valdorart mentorprogram 3 - ValdorArt valdorart mentorprogram 5 - ValdorArt

Kitti mindig is arról álmodozott, hogy talál egy hobbit, ami felér egy „lelki wellnessel”. A rajzolás, festés tökéletesen megadta ezt számára. Élvezi, hogy talált egy kikapcsolódást, aminek hatására feltöltődik mentálisan, és ez pozitív hatással van a családi légkörre is!

Vajon sikerült kedvenc technikára is szert tennie?

„Nem is tudom megmondani, hogy melyik a kedvenc technikám. A pasztellezés nagyon tetszett, de most a festés tanulásának a fázisában tartok, ami szintén tetszik. Mindkettőben érzek sikerélményt, ami nagyon fontos. Persze, még van hova fejlődni.”

valdorart mentorprogram20 - ValdorArt valdorart mentorprogram21 - ValdorArt

Rossz döntés lett volna, kihagyni a mentor programot?

Kittiből az alkotás számos pozitív változást váltott ki. Jobban figyel a részletekre, teljesen más szemmel látja a világot! Sokat túráznak a családjával, azóta mindenben a potenciális új rajzot, festmény keresi, azon gondolkodik…vajon el tudná e készíteni?

„Ha most kellene döntenem, ugyanígy döntenék, jelentkeznék, részt vennék a mentor programban. Szeretném tovább folytatni, hiszen ebben a programban biztosított a fejlődés minden feltétele.”

valdorart mentorprogram 13 - ValdorArt valdorart mentorprogram 15 - ValdorArt

Kitti elmondta, hogy megtalálta azt a kikapcsolódást, ami segít túllendülni a pandémiával együtt járó negatív információáradatból, rálelt egy szórakozásra, ami kilendítette Őt a „depresszív” hatásokból!


Készen állsz a saját történeted hőse lenni?

mentor program tárt karokkal várja új tagjait! Csatlakozz ehhez a szuper jófej közösséghez és legyél a saját történeted hőse!

Ismerd meg magyarország legnagyobb művészetkedvelő közösségét a ValDor Art "alkoss szabadon" Mentor Programot!

Mit kapsz, ha csatlakozol?

  • több száz órányi oktatóanyag korlátlan hozzáféréssel!
  • személyes mentorálás, ami felgyorsítja a fejlődésed!
  • havi 2x2 órás tanító és kérdezz-felelek webinár
  • szuper jófej közösség, akik támogatnak!
  • 6 értékes bónuszajándék, közel 220.000 Ft értékben!
  • zárt Facebook csoport, ahová feltöltheted a munkáidat!

Ha úgy érzed benned is több van és végre szeretnéd magadból kihozni a maximumot, akkor várunk téged is szeretettel! 

ÉRDEKEL A MENTOR PROGRAM>>>

 
, településről erre a tanfolyamra jelentkezett: