Festőtábor gyerekeknek!

A fiatal művészpalántáknak! 

El sem hinné az ember, hogy az oldalon szereplő festmények, mind fiatal, 11-14 éves gyerekek alkotásai…

Tudjuk, hogy szülőként Te is azok közé tartozol, akik a rajzban tehetséges gyermeküknek mindent meg szeretnének adni ahhoz, hogy ez a különleges képességük mind inkább ki tudjon bontakozni, ki tudjon teljesedni és szárnyra tudjon kapni.  

Ezért, ha azt látod, hogy: 

Pillangó festmény a gyerek festőtáborból

 • Ha rajzol a gyermeked, akkor megszűnik körülötte a tér és idő. Annyira elmélyül a munkában, hogy még enni-inni is elfelejt…
 • Az eddig koncentrációzavarokkal küzdő fiad, vagy lánykád egyszerre csak órákra odaragad a papírlap fölé…
 • Ha az eddig félénk és visszahúzódó gyermeked egyszerre csak kinyílt, egyre többet ad és mutat meg magából, és érdeklődéssel fordul a többiek felé...  

akkor ez a biztos jele annak, hogy jó úton jár, mert megtalálta azt a tevékenységet, amely: 

 • örömmel tölti elSas madár festmény a gyerekeknek szóló festőtáborból
 • önbizalmat ad neki
 • figyelemre tanítja
 • és kíváncsivá teszi az emberek és a világ dolgai iránt.  

Érdemes ezért tovább támogatnod őt abban, hogy különleges képességeit még tovább fejlessze, csiszolja, tökéletesítse. Amely garantálja neki, hogy még több elismerést, még több pozitív visszacsatolást gyűjtsön be tőled, a tanáraitól, a barátaitól, a diáktársaitól, és akár vadidegenektől is, akik látják a munkáit.  

A 11-15 éves gyerekeknek szóló festő tanfolyam, amit kifejezetten fiatal művészpalántáknak dolgoztunk ki, egy ragyogó lehetőség erre! 


Mit tanul meg gyermeked a 4 napos jobb agyféltekés festő tanfolyamon? 

Liliom a 4 napos jobb agyféltekés gyerek festőtanfolyamonTalán már hallottál Te is arról, hogy a színek felismerése már csecsemőkorban megtörténik, méghozzá a jobb agyféltekében. Egy kisbaba már pár napos korában meg tudja különböztetni az élénket, a tompától, a feketét a pirostól, a színeset az egyszínűtől.
Csak akkor még nem tudja a színek neveit. Amikor a színekhez szavakat is rendel, akkor kerül át a színpaletta a jobb agyféltekéből a balba. Így egyszerűsödik például a csodálatos „vörös” színpaletta a bíborvörös, meggypiros, eperpiros, borvörös, cseresznyepiros színekké.
Pedig a vörösnek ezer és ezer árnyalata van, amelyet csak elképzelni tudunk, megnevezni nem. 

Ezért a festő tanfolyam első lépéseként: 

  • Fóka festmény - gyerek festőtáborÚjra tanulja majd gyermeked jobb agyféltekével látni, érzékelni a színeket. Megtanítjuk neki, hogy hogyan fesse meg ugyanannak a színnek akár több tucatnyi árnyalatát, és nem kell, hogy megnevezze őket.  Ettől lesznek a festményei élethűek, élettel teltek.
  • Oroszlán portré - a gyerek festőtáborban készült festményBevezetjük őt a színek izgalmas világába. Elmondjuk, mit jelentenek az egyes színek, mit lehet velük kifejezni, és mitől lesz egy festmény színvilágában is harmonikus. Sokat fogunk arról is beszélni, hogyan kell például egy vörösnek az árnyalatait kikeverni és a színkeverést gyakorolni is fogjuk.
  • A 4 napos jobb agyféltekés gyerek festőtáborban készült tájképMegmutatjuk neki, hogyan kell az ecsettel bánni azért, hogy a vonalak, vonások pont olyannak sikerüljenek, ahogy elképzelte, vagy ahogyan a valóságban festenek.

 

  • A 4 napos jobb agyféltekés gyerek festőtáborban készült tavirózsaSegítünk neki abban, hogy a színekkel térhatást tudjon kialakítani, és érzékeltetni tudja a kontrasztokat és árnyékokat is – ettől lesznek a művei olyanok, amelyek a valósághoz megszólalásig hasonlítanak. 

Akkor érdemes gyermekedet bevezetni a jobb agyféltekés festés izgalmas világába, ha: 

 • már elmúlt 11 évesPillangó festmény a gyerek festőtáborból
 • elvégezte már a jobb agyféltekés rajztanfolyamot és magabiztosan bánik a ceruzával
 • ha már Ő is érzi, hogy szívesen kitörne a papírlap és a fekete-fehér világából
 • ha már úgy érzi, éhezik egy újabb technikára
 • ha nem csak a grafit, hanem a festőállvány is érdekli
 • vagy egyszerűen csak újra át akarja élni azt az örömöt, amit az alaptanfolyam adott neki  

Nézd csak, 4 nap alatt hova tud eljutni egy kiskamasz! 

 Pillangó festmény a gyerek festőtáborbólTájkép festmény a gyerek festőtáborból


Hogyan zajlik a négy nap? 

Rögtön az első napon fejest ugrunk a színek világába és elmerülünk benne. Jobb agyféltekével fogjuk érzékeli és érezni a színeket. Megismerkedünk a színelmélettel, ami abban fog segíteni, hogy gyermeked a későbbiekben élethű festményeket alkothasson. 

Az első napra a korona gyermeked első absztrakt festménye lesz. 

 Kutya festmény a gyerek festőtáborból Farkast ábrázoló festmény

A második és harmadik napon lépésről-lépésre haladunk az igazi festészet felé. Először festmény és fénykép festünk tájképet, állatok képeit és természeti elemeket: vizet, tüzet, földet, szelet és esőt. 


A negyedik napon két téma közül választhat majd a gyermeked: festhet élő modell alapján csendéletet, vagy egy nagyméretű fénykép alapján természeti képet.
A negyedik nap végére, nem csak téged, hanem önmagát is meglepi majd, hogy mire képes! 

Nézd csak, mit festettek azok a gyerekek, akik elvégezték már ezt a tanfolyamot!

"maradandó hatást élt meg a lányom"

Köszönjük szépen a képeket, Andi. Ismét maradandó hatást élt meg a lányom nálad, a 4 nap alatt nagyon sokat tanult a realisztikus festésről, köszönjük. 

További sok sikert kívánunk a munkádban!

Éva & Brigi


Hogyan fog telni egy napja a gyermekednek? 

A tábor reggel 9:00-kor kezdődik és 16:00-ig tart. Minden nap tartunk 1 órás ebédszünetet, amit az épületen belül az étteremben tudunk eltölteni. A 3 fogásos menü ára 1.000 Ft/fő/nap, amit a tanfolyam ára NEM tartalmaz, ezt külön kell fizetni az étteremben. Ha nem menüt, hanem alakart étrendet szeretnél kérni, akkor erre is lehetőség van, lehet rendelni az étlapról.

Regisztráld Őt MOST a soron következő festő tanfolyamra és engedd, hogy alkotásai a színek segítségével szárnyra keljenek!

Várjuk Őt sok szeretettel! 

Jelentkezz!