Élő rajztanfolyamok > Haladó rajztanfolyamok > Alkotótábor Balatonföldváron

Rajz és jógatábor - haladó rajzolóknak

Ahol a lélek megpihen!  

Amikor rajzolsz az időtlenség élményét éled, amikor jógázol a teljességet éled!

Szeretnéd elvonultan, önmagaddal és a környezeteddel összhangban, rohanás nélkül, lélekemelő jóga órák közbeiktatásával megtanulni a színes pasztell rajzolást vagy a festés technikáját? Akkor tarts velünk 2017-os, korlátozott létszámú, augusztusi rajz és jógatáborunkba, amelyre már nyitva vannak a kapuk!  


Mi is ez a rajz és jógatábor haladó rajzolóknak?  

Haladó rajz és jógatáborban készült alkotásEz egy olyan - első sorban felnőtteknek szóló, bentlakásos tábor - , ahol a jobb agyféltekés rajztanfolyam haladó anyagait (festés, porpasztell) lehet elsajátítani és napi két jógafoglalkozáson lehet résztvenni. 

A jobb agyféltekés rajz és jógatábor ötletét a saját kreatív energiánkból merítkezve hoztuk létre 2010-ben. Idén már 9. éve kerül megrendezésre a kezdő rajzolóknak szóló tábor és 7. éve a haladó rajzolóknak szóló tábor. A jobb agyféltekés rajznak és a jógának ezt a párosítását csak Nálunk élvezheted. Igazán különleges élményben lehet részed!   


Kukkants bele a balatonföldvári rajz és jógatábor életébe: 

 


Kinek szól? 

A haladóknak szóló jobb agyféltekés rajz és jógatábor Neked szól, ha 

 • Ha elvégezted már a jobb agyféltekés rajztanfolyamot, vagy voltál már velünk a kezdő rajzolóknak szóló rajz és jógatáborban.
 • Szeretnél végre önmagaddal foglalkozni a kötelességek helyett
 • Szeretnéd az ecset vagy a porpasztell használatát elsajátítani
 • Szeretnél jógázni, de még soha nem próbálta
 • Vagy rendszeresen jógázol és erről a tábor ideje alatt sem tudsz lemondani
 • Szeretnél maximálisan kikapcsolódni és teljesen elrugaszkodni a hétköznapoktól.
 • Ha már az összes tanfolyamunkat elvégezted a táborban lehetőség van az extrahaladó programunk elsajátítására, aza kipróbálhatod a vegyes-technikát festék és pasztell együtt egy képben.

Gergő immár 7. éve visszajáró vendégünk a táborban! 

Nézd meg a Vele készült riportot! 

   

"Esélyes, hogy ez volt a legjobb tábor, már ami a "pályafutásomat" illeti."

Szevasztok!

Most kezd letisztulni bennem az a tömény élmény, és sikerélmény amit az idei tábor nyújtott. Még ma is sokat gondolok vissza rá. Esélyes, hogy ez volt a legjobb tábor ami a "pályafutásomat" illeti. 

Ennek oka, a sikerélményeim, a szabadságfokom, a jóga ami ismét felfrissített, valamint minden szempontból fontos és kiemelkedő a szombat esti tábortűz után történt hajnalig tartó beszélgetés/sörözés/bodzás-borozás. Azt hiszem ez eléggé rányomta a bélyegét arra, hogy az idei tábor személyesebb és mélyebb élmény volt számomra.  

Érdekes volt megtapasztalni, hogy az előítéletek miképpen omlanak össze pillanatok alatt, és e roppant hátráltató törmelék alól miképpen bukkan felszínre maga az ember; Egy érdekes, sokszínű, a maga tökéletlenségét is hordozó mégis tökéletes "kis" világok. 

Ebből is látszik, hogy a rajz (és persze a jóga), nem csak arra jó, hogy képeket mázolj egy papírra, vagy hogy megmozgasd beállt tagjaidat, hanem arra, ami a kép mögött vagy benne van, arra, hogy nem csak a szalagok nyúlnak, hanem a tudatod is kitágul, megnyílik. Ahogy az irodalomban sem az a fontos sokszor ami le van írva, hanem az ami a sorok között van.  

Nos, ennyit a filozófiai vonatkozásról. Örülök, hogy viszitek és csináljátok a tábort tovább.

Üdv. : Gergő


Mi a rajz és jógatábor 4 alapvető célja? 

 1. A színes rajzolás és festés alapjainak az elsajátítása  

Haladó rajz és jógatábor - tájképA hosszú hétvége során választhatsz a programok közül: vagy részt veszel a színes festős programon vagy a színes pasztell programon vagy a szuperhaladó programon, ahol tovább fejlesztjük rajztudásunkat, új eszközöket  és új technikákat lehet elsajátítani valamint a rajztéma és az eszköz is szabadon választható. 

 2. Test rugalmasságának megtapasztalása   

Az első jógaórán megtapasztalhatod tested látszólagos határait. Hogy miért látszólagos határ ez? Mert mire a tábor végére érünk garantáltan rugalmasabb leszel és hihetetlen kötöttségektől szabadulhatsz meg.  

 3. Kikapcsolódás   

A tábor során napi 7 órát rajzolunk és 3 órát jógázunk. Mindkét módszernek a lényege a figyelem, méghozzá az önmagunkra való figyelés. Ez mellett garantáltan nem fognak eszedbe jutni a hétköznapi feladatok. Maximális testi, lelki és szellemi kikapcsolódást kínálunk. 

 4. Életerőnk felébresztése 

Mindezeken túl, a célunk, hogy felébresszük kreatív energiáinkat, ami nem más, mint az Életerőnk. Az Életerő (azaz, más néven: chi, ki, prana, bioenergia, kozmikus energia, aura, asztrál-fény, nullpont energia stb., stb. -minden ősi kultúra más-más névvel illette) a lét alapja. Minden ebből az energiából épül fel és ez hatja át. Minden élőlény számára (lét)szükséges és nélkülözhetetlen. 


Miben más, mint egy haladóknak szóló rajz vagy festős tanfolyam? 

Haladó rajz és jógatábor tábortűzKét dologban különbözik a tábor a haladóknak szóló tanfolyamoktól:
1. Jógázási lehetőség
Napi 2x1,5 órát jógázunk! Reggel a hatha jógával este a luna jógával ismerkedhetsz meg.
2. Teljes odafigyelés és kikapcsolódás
A hétköznapoktól távoli helyen, kényelmes balatoni környezetben, bentlakással a maximális ráhangolódás érdekében.  


Mi az, amit megtanulsz a 4 nap alatt?  

 • Színelméletet. Hogyan kell egy képen a színeket használni, hogy azok valóban térhatásúak legyenek?
 • Festés alapjait. Hogyan használjuk az ecsetet, hogyan keverjük ki a színeket? vagy
 • Porpasztell használat alapjait. Hogyan használjuk a porpasztellt, milyen keverési technikák léteznek? vagy
 • Kipróbálhatod a 3 szín technikát, a szenet.
 • Ha már elvégezted a kezdő festő és pasztell tanfolyamunkat, akkor lehetőséged van a haladó szintű színes tanfolyamunk anyagát elsajátítani.  
 • megtanulhatod a szuper haladóknak szánt a vegyes-technikát!


Nézd meg milyen csodaszép képek születtek a 2015 augusztusi táborban ezzel a legújabb technikával! 

Vegyes technikával készült erdőVegyes technikával készült tisztás kis fahíddalVegyes technikával készült havas hegységVegyes technikával készült tájképVegyes technikával készült tájkép patakkal 


Hogyan fog telni egy napod? 

Haladó rajz és jógatáborban készül alkotás - rózsa7:00-8:30 hatha jóga
09:30–18:00 rajzfoglalkozás, közben 1,5 óra ebédszünet
20:00-21:30 luna jóga
Záró esten tábortűz!
A jógaórák látogatása nem kötelező!


Hol lesz és milyen lesz az elhelyezés? 

Balatonföldvár, Pergola Panzió*** 

Haladó rajz és jógatábor BalatonföldváronSok-sok utánajárás után végül sikerült találnunk egy csúcsszuper helyet, kimagasló szolgáltatásokkal, nagyon kedvező áron! Az elhelyezés 3 csillagos hotelben, 2 ágyas szobákban lesz! Minden szoba és a közös helységek is légkondícionáltak. Minden szobához tartozik fürdőszoba, hűtő, tv és erkély csodás panorámával a Balatonra. Az étkezésről: svédasztalos reggeli, háromfogásos ebéd. Az ebédnél a főételt mindenki maga igényei szerint választhatja. A választékot a jelentkezőknek elküldjük! Mindenfajta speciális igényű táplálkozást ki tudnak elégíteni (tejmentes, laktózmentes, szénhidrátmentes, húsmentes, gluténmentes, elválasztódiéta, paleolit diéta stb.) A vacsora fakultatív. A helyszínen  lehetőség van a magas színvonalú teremben és a teraszon is megtartani a foglalkozásokat. A jógázás szerelmeseinek külön élmény, hogy a terasz keleti tájolású és a reggeli napüdvözlet gyakorlatsort lehet a felkelő nap fényében végezni:o) 

A szállás ára, mivel csoportnak foglaltunk, igen kedvező, azaz 6.350 ft/fő/éj svédasztalos reggelivel, csak a rajz és jógatáborosoknak és kísérő családtagjaiknak. A háromfogásos ebéd, korlátlan italfogyasztással: 2.000 Ft/fő/nap. Speciális diéta, különleges étrend igénylése esetén 600 Ft/fő/nap felár fizetendő. 

Az 4 nap / 3 éjszaka szállás és étkezés ára 27.050 Ft/fő + ifa (420 Ft/ éj). A szállás és étkezés árát lehet Szép kártyával fizetni!

3 éj * 6.350 Ft/éj + 4 nap * 2.000 Ft/nap+ 3 éj * 420 Ft/éj ifa. 

Ha családoddal szeretnél jönni a táborba, de csak Te szeretnél résztvenni a rajz és jógafoglalkozásokon az is lehetséges. Pl.: Anya rajzol és jógázik, míg Apa nyaral a gyerekekkel a Balatonon. 3 ágyas vagy 2x2 ágyas szobát tudunk biztosítani családok részére. A családtagokra is a szállás kedvezményes ára vonatkozik. Gyerekeknek 14 éves korig a szállás ára további 50% kedvezménnyel 3.175 Ft/éj reggelivel és 1.300 Ft/nap az ebéd költsége. 3 éves kor alatt a szállás ingyenes.

Ha esetleg egyedül szeretnél lenni a szobában az is lehetséges. Ennek felára 3.000 Ft/fő/éj.  

Ha esetleg a közelben laksz, vagy más igényed van a szállással kapcsolatban, akkor lehet csak külön étkezést igényelni. Reggeli: 800 Ft/fő/nap, Ebéd: 2.000 Ft/fő/nap. Illetve a Panziónak van “bejárós” felára (azaz csak a rajz és jógaprogramokon szeretnél részt venni, de szállást nem igényelsz), ami 1.500 Ft/fő/nap. 

Most már tudod mennyibe kerül a szállás és étkezés, amit vagy igényelsz vagy nem!


Mennyibe kerül a 4 napos rajz és jógatábor programja?  

A 4 napos rajz és jógatábor ára 52.000 Ft!, ami tartalmazza az oktatás és az eszközök használatának a díját.

A rajz és jógatábor teljes díját 3 részletben kell fizetni:

 1. részlet: Jelentkezést követő 8 napon belül 10.000 Ft előleg fizetendő.
 2. részlet: A csomagár fennmaradó részét legkésőbb a tábor megkezdése előtt 2 héttel kell utalni vagy a helyszínen fizetni.
 3. részlet: A szállás és étkezés árát a helyszínen, a tábor utolsó napján kell fizetni a Panziónak!

A teljes tábor díja szállással és étkezéssel együtt összesen: 79.050 Ft/fő (52.000 Ft/fő rajz és jógatábor ára + 27.050 Ft/fő szállás és étkezés) +ifa (420 Ft/éj).

Válaszd a rajz és jógatáborunkat rajzképességeid kibontakoztatására!