Rajztanulás gyerekeknek > Online rajztanfolyamok gyerekeknek 1 -14 éves > Rajzkészség fejlesztése ovisoknak 3-7 év

Rajzkészség fejlesztése ovisoknak (3-7 év) - Online rajztanfolyam

Hiszünk abban, hogy a következő generáció már úgy nő fel, hogy büszkén állíthatja magáról:

„Képes vagyok örömmel alkotni, mert valóban tudok rajzolni!"

Nézd meg a filmelőzetest! 

 


Kerültél már Te is hasonló helyzetbe gyermeked előtt? 

Ott van a kétségbeejtő helyzet: A gyermek próbálkozik, próbálkozik azzal a puputevével. Már harmadszorra fut neki, kezd fogyni a türelme. Le akarja rajzolni, mert az állatkertben ez volt a kedvence. De nem sikerül elsőre, nem sikerül másodikra, és harmadszorra se. Ezek után dühösen karistolja át a készülő remekművet, a papírt galacsinná gyúrja, és a sarokba hajítja. „Utálok rajzolni!” – és a szemében megjelennek a könnycseppek.

Mi pedig szülőként csak nézzük türelmesen, próbálunk segíteni, tanácsokkal ellátni őt, de valójában fogalmunk sincs arról, hogy milyen egy puputeve. Pláne, hogy HOGYAN tudná lerajzolni ezt egy 4 éves kisember…

Patt helyzetnek tűnik, ugye? Pedig ezek a helyzetek teljes mértékben elkerülhetőek! 


"Ilyen érthető anyaggal nem  találkoztam még!"

Szerintem fantasztikusak ezek az alapformákból létrehozott figurák. Van némi rajzolás tapasztalatom, de ennyire leegyszerűsítve, ilyen érthetően még sohasem találkoztam azzal, hogy hogyan kell megtanulni rajzolni.

Néhány kör és ellipszis, és máris kész a felismerhető állatsereg. Azok a szülők, akik semmilyen rajzkészséggel nem rendelkeznek, örömmel fogják megtapasztalni az alkotás élményét.

Már csak azért is megéri elvégezni a tanfolyamot, mert büszkék lesznek magukra, és soha többé nem mondják majd azt a gyermeküknek, hogy „ezt én nem tudom lerajzolni. :o)

Székely Kriszti (Polgár)  


 „Reggel óta folyamatosan rajzol!”

Gondoltam elmesélem, hogy ennél jobbat nem tehettetek volna velünk, Marci reggel 9 óta kisebb-nagyobb megszakításokkal rajzol

– önjáró módon ki-be kapcsolja magának a filmet, totál pörög, ugrál a sikerélménytől, nagyon édes!

Fárbás Renáta (Budapest)


„Fél órát rajzolgattunk úgy, ahogy a videón javasoltátok és DÖBBENETES dolog történt a konyhaasztalunknál!

Kedves Valdor Art!
Minap néztem az ajándék filmek közül a 3-7 évesek szüleinek szólót, mert a kisfiama napocskán és a pálcikaemberkén kívül nem rajzolt felismerhető alakokat, a védőnő pedig a 4 éves statuson erre rákérdezett.

"Rajza felismerhető"? - Fel. Mondtam én, mert én elfogult vagyok és tudom mit akar rajzolni. De valójában mást nem tudott ezen kívül a két dolgon kívül.


Fél órát rajzolgattunk úgy, ahogy a videón javasoltátok és DÖBBENETES dolog történt a konyhaasztalunknál! Más is felismeri a rajzát. Követtem a tanácsokat!
Köszönjük!!! Csatoltan el is küldöm mire jutottunk fél óra alatt. Másnap reggel pedig egyedül nekiült és újra lerajzolta a műveit! :) Minden jót kívánva! Dr Strényer Tünde

 Állat rajzok az ovisoknak szóló online rajztanfolyam alapjánÁllat rajzok az ovisoknak szóló online rajztanfolyam alapján

 

Szülőként hányszor élted már át az ehhez hasonló helyzeteket?

Hányszor forgolódtál éjjelente álmatlanul az ágyadban, arra gondolva, hogy „Baj lesz abból, hogy nem rajzol ez a gyerek…”. Már ezer praktikát bevetettél: hízelegtél, kértél, húztad előtte a mézesmadzagot: „Ha rajzolsz Anyának egy szép rajzot, kapsz érte valamit cserébe…”

Tucatnyi színezőt, foglalkoztató füzetet, rajzfüzetet, rajzlapot és tonnányi ceruzát, zsírkrétát vettél neki, de az eredmény szinte mindig ugyanaz: Nem és nem! Nem rajzol a gyerek. Valami rejtélyes oknál fogva nem szeret rajzolni.

No persze, gondolod magadban, végül is Te sem voltál egy „talentum” a suliban… És ha jobban belegondolsz, a pálcikaemberkén máig nem tudtál túljutni a rajzképességeidet illetően. De akkor is… A TE GYEREKEDNEK TUDNI KELL RAJZOLNi!.

Mert ha nem, hogyan fog akkor folyóírással írni a suliban? Mi lesz a kreativitással? A sikerélménnyel? Egész életében utálni fogja a rajzolást?

A válasz természetesen nem!

Hiszen létezik egy kifejezetten kisgyermekes szülők számára kifejlesztett, a rajzképességet játékosan és sok nevetéssel fűszerezve fejlesztő módszer, amelyet akár már a gyermeked egy éves korától bevethetsz, és meglátod:

Ahogy nő, cseperedik, egyre jobban és jobban fogja a rajzolást szeretni. Egyre nagyobb örömmel alkot, egyre több elismerést és sikerélményt szerez.

Még azoknál a gyerekeknél is varázslatos eredmények érhetőek el, akit úgy állnak a rajzoláshoz, mint valami nemszeretem, unalmas dologhoz. 


 

Miről szól ez az egész? 

A teljes oktatóanyagnak három pillére van:

Együtt rajzolni és közösen alkotni online rajztanfolyamEgyütt rajzolni és közösen alkotni online rajztanfolyamEgyütt rajzolni és közösen alkotni online rajztanfolyam

 • Az első, az 1-3 éves (bölcsis korosztály),

 • a második a 3-7 éves (ovis korosztály),

 • a harmadik pedig a 7-10 éves (kisiskolás korosztály) rajztanításával foglalkozik.

 


 Kinek javasolt az online tanfolyam elvégzése? 

 • Azoknak a szülőknek, akik szeretnének gyermekeiknek kibontakoztatni és megőrizni a kreativitásukat
 • Gyerekeknek! Az oktatóanyag a gyerekek nyelvén magyarázza el, hogyan rajzoljanak ők maguk puptevét, zsiráfot stb.
 • Azoknak a pedagógusoknak, akik nem a szokványos, sablonos rajtudást szeretnék átadni az utókornak, hanem arra törekszenek, hogy a gyermekeket az örömteli alkotás rejtelmeibe vezessék be. 

 A TV is felfigyelt a programunkra! Nézd meg a Család-Barát Magazin riportját!Mi az, amit a gyermeked kaphat a tanfolyamtól? 

Képzeld csak el a legdrágább kincsedet, amint szombaton már kora reggel ott toporog az ágyad mellett és ébresztget: Apa, Anya gyertek velem rajzolni!

Egy másik kedves ügyfelünk, egy 5 és fél éves kisfiú anyukája újságolta, hogy a gyermekével együtt nézték az oktatóvideót. Már legelején (a nyuszinál) oda jutottak, hogy az anyukának rá kellett kapcsolnia a laptopját a „nagy tévére”, majd leülni a gép és a pillanatmegállító gomb mellé, hogy a kisfiú lépésről lépésre tudja követni a nyuszirajzolás apró rejtelmeit.

Kitalálod, mi lett azóta a gyermek legkedvesebb figurája, amit szinte minden papírra rápingál? Naná, hogy a nyuszi! 

Miért is? Mert az első komoly sikerélménye ehhez a kedves, bájos kis figurához kapcsolódik.

Képzeld csak el, hogy mekkora örömforrás és mekkora sikerélmény lesz a gyermeked számára a rajzolás, amikor a teljes ovis csoport az Ő munkáit dicséri, irigyli és tőle kérdezi: hogyan kell ezt a cicát vagy gombát lerajzolni?

Játssz el a gondolattal, hogy kisiskolás gyermeked soha többé nem él át szégyenérzetet, csupán csak amiatt, hogy a sablonos gondolkodása miatt, hiába próbálja, nem tudja visszaadni azt a csendéletet, amit a tanár néni az tanári asztalra kitett.

Gondolj csak bele, mekkora elismerés egy csöppség számára, ha  egy vállveregetést kap az ovónénijétől a kiválóra sikerült rajza miatt? 


Ajánlom ezt a 4 perces összefoglaló videót, amit az ovisoknak tartott rajztáborunkról készítettünk.

Nézzük, mire képes egy ovis?


Mit fogsz kapni pontosan?

A filmek nézéséhez 3 évre kapsz jogosultságot

A filmek mellől a letöltheted a mintarajzokat és teid lehet örökbe

A következő fejezeteket fogod találni az oktatócsomagban

 • 1. rész: Kezdeti ráhangolódó rajzgyakorlatok
 • 2. rész: Ház körül élő állatok rajzolása: kacsa, csibe, kakas, egér, nyúl, cica, kutya, malac, bárány, ló, tehén, kecske.
 • 3. rész: Erdei állatok rajzolása: róka, mókus, szarvas, medve, bagoly, sün, csiga, pillangó, katica, halak.
 • 4. rész: Egzotikus állatok rajzolása: viziló, elefánt, orrszarvú, majom, zsiráf, oroszlán, tigris, kengurú, zebra, krokodil, puputeve.
 • 5. rész: Autók járművek rajzoláa: személyautók, teherautó, mentőautó, tűzoltóautó, furgon, traktor, hajó, helikopter.
 • 6. rész: Élettér rajzolása: házat, templomot, várat, virágot, fát, napot, holdat, csillagot
 • 7. rész: Emberek rajzolása: Anya, apa, gyerekek, királylány, királyfi, varázsló, törpe
 • 8. rész: Érzelmi intelligencia fejlesztése: Megtanuljuk az érzelmek arckifejezésének rajzolását, mint például a derűs, vidám, csalódott, szomorú, dühös, félős arckifejezéseket.

 

Ha még nem ismered az online tananyagunkat és  nem tudod, hogyan működik nálunk egy online tanfolyam, akkor kattints a gombra és olvasd el válaszainkat!


Segítsd gyermekedet Te is ehhez az élményhez, tanuljátok meg együtt rajzolni a 8 részes online rajztanfolyamból!

Akkor most lássuk, mi minden lesz a Tiéd, ha most rendeled meg az online rajztanfolyamot! 

 • Online rajztanfolyam gyerekeknek ház körül élő állatokSablon gyűjtemény – Tiétek lesz a videókban szereplő összes rajz letölthető formátumban.
 • Gyakorló feladatlapok ovisoknak amivel lépésről lépésre lekövethetitek a videókban szereplő rajzokat 
 • Foglalkoztató füzet ovisoknak  amelyből gyermeked önállóan gyakorolhatja a rajzokat a videók anyaga alapján.

 A TE gyermeked is átélheti az örömteli alkotás flow érzését! 

Add meg neki ezt az élményt, tanítsd meg rajzolni Őt! 

Nincs már hátra, mint rendeld meg ezt az online tananyagot és rajzolj együtt gyermekeddel!Együtt rajzolni és közösen alkotni rajztanfolyam az 1-10 éves korú gyerekek és szüleik részére