Együtt rajzolni és közösen alkotni rajztanfolyam az 1-10 éves korú gyerekek és szüleik részére

Hiszünk abban, hogy a következő generáció már úgy nő fel, hogy büszkén állíthatja magáról:

„Képes vagyok örömmel alkotni, mert valóban tudok rajzolni!" 

Mert a rajzolás képessége megvan bennünk, legyünk akár apró, kíváncsi kis totyogók vagy becsületben megőszült nagyszülők. A kérdés az, hogy vajon elő tudjuk-e csalogatni magunkból rejtett képességeinket?

Szülőként, a gyermekeinkkel töltött meghitt, „együttrajzolós” pillanatok során komoly felelősségünk van abban, hogy elvezessük őket az örömmel rajzolás, az alkotás csodálatos bizodalmába, és attól a pillanattól fogva fejlesszük gyermekeink rajzképességét, hogy először ragadnak papírt, zsírkrétát vagy ceruzát.

A kérdés persze a legtöbbünknél ott van: HOGYAN? Hogyan tanítsam OKOSAN a gyermekemet? Hogyan segítsek neki kibontakoztatni neki a benne szunnyadó tehetséget?

Ehhez dolgoztuk ki azt a szülőknek szóló, és a legkisebbek rajzképességeinek fejlesztését célzó online oktató video sorozatunkat, amelynek alapja a nagy sikerű, jobb agyféltekés rajztanfolyamunk módszertana.

Nézd meg a filmelőzetest! 

 


Kerültél már Te is hasonló helyzetbe gyermeked előtt? 

Képzeld csak el a következő helyzetet: a gyermeked arra kér, hogy „Anya/Apa rajzolj nekem egy lovat, tigrist…”  stb….-t. Milyen érzések futnak át rajtad először?

„Mit nekem ló vagy tigris, csikkzsebből is kivágom?” vagy „Atyavilág! Hogy a manóba is kell tigrist rajzolni? Ó jaj, ez a ló inkább olyan kutya-forma lett.”

Szülőként persze ilyenkor mindent bevetünk, hogy gyermekünk igényeit kielégíthessük. Kicsit nyurga, kicsit kurta, de a miénk – de a szemünk sarkából látjuk, érezzük: kicsi kincsünk valahogy nem ilyet képzelt.

Aztán ott van a másik kétségbeejtő helyzet: A gyermek próbálkozik, próbálkozik azzal a puputevével. Már harmadszorra fut neki, kezd fogyni a türelme. Le akarja rajzolni, mert az állatkertben ez volt a kedvence. De nem sikerül elsőre, nem sikerül másodikra, és harmadszorra se. Ezek után dühösen karistolja át a készülő remekművet, a papírt galacsinná gyúrja, és a sarokba hajítja. „Utálok rajzolni!” – és a szemében megjelennek a könnycseppek.

Mi pedig szülőként csak nézzük türelmesen, próbálunk segíteni, tanácsokkal ellátni őt, de valójában fogalmunk sincs arról, hogy milyen egy puputeve. Pláne, hogy HOGYAN tudná lerajzolni ezt egy 4 éves kisember…

Patt helyzetnek tűnik, ugye? Pedig ezek a helyzetek teljes mértékben elkerülhetőek! 


"Ilyen érthető anyaggal nem  találkoztam még!"

Szerintem fantasztikusak ezek az alapformákból létrehozott figurák. Van némi rajzolás tapasztalatom, de ennyire leegyszerűsítve, ilyen érthetően még sohasem találkoztam azzal, hogy hogyan kell megtanulni rajzolni.

Néhány kör és ellipszis, és máris kész a felismerhető állatsereg. Azok a szülők, akik semmilyen rajzkészséggel nem rendelkeznek, örömmel fogják megtapasztalni az alkotás élményét.

Már csak azért is megéri elvégezni a tanfolyamot, mert büszkék lesznek magukra, és soha többé nem mondják majd azt a gyermeküknek, hogy „ezt én nem tudom lerajzolni. :o)

Székely Kriszti (Polgár)


 

Szülőként hányszor élted már át az ehhez hasonló helyzeteket?

Hányszor forgolódtál éjjelente álmatlanul az ágyadban, arra gondolva, hogy „Baj lesz abból, hogy nem rajzol ez a gyerek…”. Már ezer praktikát bevetettél: hízelegtél, kértél, húztad előtte a mézesmadzagot: „Ha rajzolsz Anyának egy szép rajzot, kapsz érte valamit cserébe…”

Tucatnyi színezőt, foglalkoztató füzetet, rajzfüzetet, rajzlapot és tonnányi ceruzát, zsírkrétát vettél neki, de az eredmény szinte mindig ugyanaz: Nem és nem! Nem rajzol a gyerek. Valami rejtélyes oknál fogva nem szeret rajzolni.

No persze, gondolod magadban, végül is Te sem voltál egy „talentum” a suliban… És ha jobban belegondolsz, a pálcikaemberkén máig nem tudtál túljutni a rajzképességeidet illetően. De akkor is… A TE GYEREKEDNEK TUDNI KELL RAJZOLNi!.

Mert ha nem, hogyan fog akkor folyóírással írni a suliban? Mi lesz a kreativitással? A sikerélménnyel? Egész életében utálni fogja a rajzolást?

A válasz természetesen nem!

Hiszen létezik egy kifejezetten kisgyermekes szülők számára kifejlesztett, a rajzképességet játékosan és sok nevetéssel fűszerezve fejlesztő módszer, amelyet akár már a gyermeked egy éves korától bevethetsz, és meglátod:

Ahogy nő, cseperedik, egyre jobban és jobban fogja a rajzolást szeretni. Egyre nagyobb örömmel alkot, egyre több elismerést és sikerélményt szerez.

Még azoknál a gyerekeknél is varázslatos eredmények érhetőek el, akit úgy állnak a rajzoláshoz, mint valami nemszeretem, unalmas dologhoz. 


 „Reggel óta folyamatosan rajzol!”

Gondoltam elmesélem, hogy ennél jobbat nem tehettetek volna velünk, Marci reggel 9 óta kisebb-nagyobb megszakításokkal rajzol

– önjáró módon ki-be kapcsolja magának a filmet, totál pörög, ugrál a sikerélménytől, nagyon édes!

Fárbás Renáta (Budapest) 


Miről szól ez az egész? 

A teljes oktatóanyagnak három pillére van:

Együtt rajzolni és közösen alkotni online rajztanfolyamEgyütt rajzolni és közösen alkotni online rajztanfolyamEgyütt rajzolni és közösen alkotni online rajztanfolyam

  • Az első, az 1-3 éves (bölcsis korosztály),

  • a második a 3-7 éves (ovis korosztály),

  • a harmadik pedig a 7-10 éves (kisiskolás korosztály) rajztanításával foglalkozik.

Ha még kicsi a gyermeked, akkor mindenképp érdemes a teljes anyagot megismerned.

De ha már kisiskolás a csemetéd, akkor is az alapoknál érdemes kezdeni! Hiszen ahogy egy házat sem a tetőnél kezdünk el építeni, úgy a rajzolásban is szükséges a stabil alapozás: a minták, formák, szimbólumok megismerése, és azok logikus egymásra építése. Ebből lesz később ugyanis a TÖKÉLETESEN VALÓSÁGHŰ RAJZ.

Meglátod, az 1-3 éves korosztálynak szóló részben is annyi érdekes, „homlokracsapósan” egyszerű megoldást kapsz, hogy Te magad is élvezni fogod a tanulást! Közben újraélheted a gyermekkorod, és megadhatod magadnak – akár utólag is az élményt: Igen! Én is tudok rajzolni!   


 Ezt képet Gajáry Zsófia 28 hónaposan rajzolta!

28 hónapos kislány rajzaAkkor amikor a legtöbb hasonló korú gyermek még csak firkálgat és ismerkedik a ceruzával. Zsófi anyukája szívesen rajzolt lányának egyszerű figurákat, állatokat, embereket, amiket az oktatóanyag 1. fejezetében tanítunk a szülőknek. Ceruzát adott a kezébe már 1 éves korában. A kislány megszerette a rajzolást és korát jócskán megelőzve készítette ezt a rajzot. 


 Kinek javasolt az online tanfolyam elvégzése? 

  • Azoknak a szülőknek, akik szeretnének gyermekeiknek kibontakoztatni és megőrizni a kreativitásukat
  • Akik szeretnék az ovis korban berögződött sablonoktól megszabadítani vagy megkímélni a gyermekeiket, ugyanis a berögződés, a sablonszerű gondolkodás az, ami gátat szab a kreativitásnak és az alkotókedvnek!
  • Azoknak a pedagógusoknak, akik nem a szokványos, sablonos rajtudást szeretnék átadni az utókornak, hanem arra törekszenek, hogy a gyermekeket az örömteli alkotás rejtelmeibe vezessék be. 

 

Felismerhető virágok készültek!

6-10 éves korú gyerekeket tanítok, rajzot is. Az iskolánk osztályonként 2-3 sérült kisgyereket integrál. Van egy középsúlyos kislány az osztályomban. 3. osztályos, és kb. a firkarajzok szintjén van a rajza. Elkezdtem vele rajzolni kettesben.  Felismerhető virágok készültek!

Szóval, a sérült kislány, a többi ügyes, kreatív gyerkőc, a magam, és leendő unokám nevében is: Köszönöm! Szabó Éva


A TV is felfigyelt a programunkra! Nézd meg a Család-Barát Magazin riportját!

 


„Együtt tanulunk rajzolni!”

Nagyon örülök, hogy ilyen jól felépített jól szemléltethető anyaggal találkoztam.

Biztos sokak öröme lesz e rajzok elsajátítása és a közte lévő vidám percek. Nem csak az eredmény számít…  Többen tanulunk rajzolni. J

Ábrahám Gabriella (Budapest) 


Mi az, amit szülőként kapni fogsz ettől a tanfolyamtól? 

Mondhatnám azt, hogy az elvesztett gyermekkorod, de ez túl giccses lenne:o) Giccses, pedig igaz.

Nemrég egy újdonsült vásárlónkkal beszélgettem, aki azt mondta: katartikus élmény volt számára, hogy végre láttatni tudta a különbséget ló és tehén között, amelynek csínját-bínját az oktató video első részéből leste el.

Szülőként Te is átélheted azt a fantasztikus sikerélményt, amit a rajzolni TUDÁS öröme okoz. Amikor látod gyermeked csillogó szemében, hogy az a sárkány pont olyan lett, mint amilyet elképzelt…

Amikor az a nyuszi olyanra sikerül, hogy még a párnája alá is beteszi éjjel, csak hogy együtt maradhasson vele…

Amikor az a várkastély úgy kerül ki a kezeid közül, hogy az oviban szájtátva állják körbe a gyerkőcöt csoporttársai. Ő pedig büszkén húzza ki magát és boldogan dicsekszik: Ezt az ÉN Anyukám rajzolta nekem!

Ugye milyen jó érzés jár át már attól is, hogy csak átéled ezeket a helyzeteket?

Nos, a 24 részes oktató video EZT az érzést, ezt az elismerést, és ezt az ÉLMÉNYT adja meg Neked és gyermekednek.   


"Jó stressz levezető és jó családi program is egyben!"

Online gyerek rajztanfolyam után rajzolt Garfield rajz 10 éves fiútólSzia Andi!  Az online tanfolyamod jelenlegi eredménye a 10 éves fiamnál. Gondoltam megmutatom neked. Nagyon segít az önbizalmának a növelésében. A kisebbik fiam ott tart hogy világ életében nem szeretett rajzolni de még színezni sem. Most már rajzolgat és van sikerélménye. Én is szeretek rajzolni nagyon jó stressz levezető és neked köszönhetően egy jó családi program is egyben.
Szép napot! Csányi Andrea (Németország)


Mi az, amit a gyermeked kaphat a tanfolyamtól? 

Képzeld csak el a legdrágább kincsedet, amint szombaton már kora reggel ott toporog az ágyad mellett és ébresztget: Apa, Anya gyertek velem rajzolni!

Egy másik kedves ügyfelünk, egy 5 és fél éves kisfiú anyukája újságolta, hogy a gyermekével együtt nézték az oktatóvideót. Már legelején (a nyuszinál) oda jutottak, hogy az anyukának rá kellett kapcsolnia a laptopját a „nagy tévére”, majd leülni a gép és a pillanatmegállító gomb mellé, hogy a kisfiú lépésről lépésre tudja követni a nyuszirajzolás apró rejtelmeit.

Kitalálod, mi lett azóta a gyermek legkedvesebb figurája, amit szinte minden papírra rápingál? Naná, hogy a nyuszi! 

Miért is? Mert az első komoly sikerélménye ehhez a kedves, bájos kis figurához kapcsolódik.

Képzeld csak el, hogy mekkora örömforrás és mekkora sikerélmény lesz a gyermeked számára a rajzolás, amikor a teljes ovis csoport az Ő munkáit dicséri, irigyli és tőle kérdezi: hogyan kell ezt a cicát vagy gombát lerajzolni?

Játssz el a gondolattal, hogy kisiskolás gyermeked soha többé nem él át szégyenérzetet, csupán csak amiatt, hogy a sablonos gondolkodása miatt, hiába próbálja, nem tudja visszaadni azt a csendéletet, amit a tanár néni az tanári asztalra kitett.

Gondolj csak bele, mekkora elismerés egy csöppség vagy akár egy kiskamasz számára, ha díjat nyer, vagy akár csak egy vállveregetést kap tanár nénijétől vagy tanár bácsijától a kiválóra sikerült rajza miatt?  


"Az önbizalmuknak nagyon jót tett!" 

Amit szeretnék megosztani veled, az az, hogy mind két fiam diszlexiás, az egyik 3. osztályos a másik 5. osztályos.
 
Nyár elején kezdtük ezt a rajzolást a segítségeddel. A nagy fiam már helyesebben ír, mint az osztálytársai akik nem küzdenek tanulási nehézséggel.
 
A kicsinek javult az olvasása, az írásának a külalakja (végre betartja a vonalas füzetben a vonalakat) és javult a helyesírása, látványosan!
 
A nagyobbik fiamnak a rajztanára felfigyelt a rajzolására. Történelem órára is mindig a témának megfelelőt rajzol, így folyamatosan kapja a szorgalmi 5-ösöket. Az önbizalmuknak nagyon jót tett :)
 
Köszönjük szépen, hogy lehetőséget biztosítottál ennek a rajznak online úton való elsajátítására!
 
(Andrea, Pécel) 

Ajánlom ezt a 4 perces összefoglaló videót, amit az ovisoknak tartott rajztáborunkról készítettünk.

Nézzük, mire képes egy ovis?


Ha még nem ismered a meglévő online tananyagunkat és  nem tudod, hogyan működik nálunk egy online tanfolyam, akkor kattints a gombra és olvasd el válaszainkat!


Segítsd gyermekedet Te is ehhez az élményhez, tanuljátok meg együtt rajzolni a 24 részes online rajztanfolyamból!

Akkor most lássuk, mi minden lesz a Tiéd, ha most rendeled meg az online rajztanfolyamot! 

  • Online rajztanfolyam gyerekeknek ház körül élő állatok180 rajzból álló sablon gyűjtemény – Tiétek lesz a videókban szereplő összes rajz letölthető formátumban.

 

  • Online rajztanfolyam gyerekeknek foglalkoztató füzet ovisoknak és kisiskolásoknakGyakorló feladatlapok ovisoknak és kisiskolásoknak, amivel lépésről lépésre lekövethetitek a videókban szereplő rajzokat 

 

  • Online rajztanfolyam gyerekeknek foglalkoztató füzet ovisoknak és kisiskolásoknakFoglalkoztató füzet ovisoknak és kisiskolásoknak, amelyből gyermeked önállóan gyakorolhatja a rajzokat a videók anyaga alapján.

 A TE gyermeked is átélheti az örömteli alkotás flow érzését! 

Add meg neki ezt az élményt, tanítsd meg rajzolni Őt! 

Több csomag közül tudsz választani:

#1. Bölcsis kortól az alsó tagozatig - Nagycsaládos csomag!:

Akkor válaszd ha több különböző korú gyermeked van vagy még csak 1-3 éves a gyermeked, mert a teljes kisgyermekkor rajzképességeinek a fejlesztéséről tanulhatsz a filmekből. A filmekhez 5 évre kapod a jogosultságot!

#2. #3. #4. Korcsoportonkénti mini csomagok!

Akkor válaszd, ha csak egy bizonyos korosztály rajztanításának a lehetőségei érdekelnek. A filmekhez 3 évre kapod a jogosultságot!

Nincs már hátra, mint rendeld meg ezt az online tananyagot és rajzolj együtt gyermekeddel!


Együtt rajzolni és közösen alkotni rajztanfolyam az 1-10 éves korú gyerekek és szüleik részére