Rajztanulás bölcsiseknek (1-3 év) - Online rajztanfolyam

Szülőként, a gyermekeinkkel töltött meghitt, „együttrajzolós” pillanatok során komoly felelősségünk van abban, hogy elvezessük őket az örömmel rajzolás, az alkotás csodálatos bizodalmába, és attól a pillanattól fogva fejlesszük gyermekeink rajzképességét, hogy először ragadnak papírt, zsírkrétát vagy ceruzát.

A kérdés persze a legtöbbünknél ott van: HOGYAN? Hogyan tanítsam OKOSAN a gyermekemet? Hogyan segítsek neki kibontakoztatni neki a benne szunnyadó tehetséget?

Ehhez dolgoztuk ki azt a szülőknek szóló, és a legkisebbek rajzképességeinek fejlesztését célzó online oktató video sorozatunkat.

Nézd meg a filmelőzetest! 

 


Kerültél már Te is hasonló helyzetbe gyermeked előtt? 

Képzeld csak el a következő helyzetet: a gyermeked arra kér, hogy „Anya/Apa rajzolj nekem egy lovat, tigrist…”  stb….-t. Milyen érzések futnak át rajtad először?

„Mit nekem ló vagy tigris, csikkzsebből is kivágom?” vagy „Atyavilág! Hogy a manóba is kell tigrist rajzolni? Ó jaj, ez a ló inkább olyan kutya-forma lett.”

Szülőként persze ilyenkor mindent bevetünk, hogy gyermekünk igényeit kielégíthessük. Kicsit nyurga, kicsit kurta, de a miénk – de a szemünk sarkából látjuk, érezzük: kicsi kincsünk valahogy nem ilyet képzelt.

Patt helyzetnek tűnik, ugye? Pedig ezek a helyzetek teljes mértékben elkerülhetőek!


Miről szól ez az egész? 

A teljes oktatóanyagnak három pillére van:

Együtt rajzolni és közösen alkotni online rajztanfolyamEgyütt rajzolni és közösen alkotni online rajztanfolyamEgyütt rajzolni és közösen alkotni online rajztanfolyam

 • Az első, az 1-3 éves (bölcsis korosztály),

 • a második a 3-7 éves (ovis korosztály),

 • a harmadik pedig a 7-10 éves (kisiskolás korosztály) rajztanításával foglalkozik.

Meglátod, az 1-3 éves korosztálynak szóló részben is annyi érdekes, „homlokracsapósan” egyszerű megoldást kapsz, hogy Te magad is élvezni fogod a tanulást! Közben újraélheted a gyermekkorod, és megadhatod magadnak – akár utólag is az élményt: Igen! Én is tudok rajzolni!   


 Ezt képet Gajáry Zsófia 28 hónaposan rajzolta!

28 hónapos kislány rajzaAkkor amikor a legtöbb hasonló korú gyermek még csak firkálgat és ismerkedik a ceruzával. Zsófi anyukája szívesen rajzolt lányának egyszerű figurákat, állatokat, embereket, amiket az oktatóanyag 1. fejezetében tanítunk a szülőknek. Ceruzát adott a kezébe már 1 éves korában. A kislány megszerette a rajzolást és korát jócskán megelőzve készítette ezt a rajzot. 


 Kinek javasolt az online tanfolyam elvégzése? 

 • Azoknak a szülőknek és nagyszülőknek, akik szeretnének gyermekeiknek kibontakoztatni és megőrizni a kreativitásukat
 • Pedagógusoknak, akiket nap mint nap unszolnak a gyerekek: "Rajzolj nekem egy vizilovat"

 

Mi a bölcsiseknek szóló tanfolyam célja?

 • Az, hogy a gyermek szívesen vegyen a kezébe bármilyen rajzeszközt és kezdjen el firkálni. Ebben a korban még nem cél, hogy gyermek teljesen felismerhető figurákat rajzoljon. A hangsúly azon van, hogy legyen természetes számlára az, hogy ceruzát, zsírkrétát fog a kezébe és próbálkozzon.

 • Megtanítsuk a szülőknek hogyan tudnak könnyen gyorsan egyszerű figurákat rajzolni a gyereküknek. A vau-vau-t, a cicát, a farkast, a delfint, a lovat stb.

 • Egy új közös játékot biztosítsunk a gyermeknek és szüleiknek.


„Együtt tanulunk rajzolni!”

Nagyon örülök, hogy ilyen jól felépített jól szemléltethető anyaggal találkoztam.

Biztos sokak öröme lesz e rajzok elsajátítása és a közte lévő vidám percek. Nem csak az eredmény számít…  Többen tanulunk rajzolni. J

Ábrahám Gabriella (Budapest) 


Mi az, amit szülőként kapni fogsz ettől a tanfolyamtól? 

Mondhatnám azt, hogy az elvesztett gyermekkorod, de ez túl giccses lenne:o) Giccses, pedig igaz.

Nemrég egy újdonsült vásárlónkkal beszélgettem, aki azt mondta: katartikus élmény volt számára, hogy végre láttatni tudta a különbséget ló és tehén között, amelynek csínját-bínját az oktató video első részéből leste el.

Szülőként Te is átélheted azt a fantasztikus sikerélményt, amit a rajzolni TUDÁS öröme okoz. Amikor látod gyermeked csillogó szemében, hogy az a sárkány pont olyan lett, mint amilyet elképzelt…

Amikor az a nyuszi olyanra sikerül, hogy még a párnája alá is beteszi éjjel, csak hogy együtt maradhasson vele…

Amikor az a krokodil úgy kerül ki a kezeid közül, hogy a szájtátva állják körbe a gyerkőcöt csoporttársai. Ő pedig büszkén húzza ki magát és boldogan dicsekszik: Ezt az ÉN Anyukám rajzolta nekem!

Ugye milyen jó érzés jár át már attól is, hogy csak átéled ezeket a helyzeteket?


 

Mit fogsz kapni pontosan?

A filmek nézéséhez 3 évre kapsz jogosultságot

A filmek mellől a letöltheted a mintarajzokat és teid lehet örökbe

A következő fejezeteket fogod találni az oktatócsomagban

 • 1. Fejezet: Olyan könnyen és egyszerűen lerajzolható állatokat tanulunk rajzolni, mint például a halak, bálna, delfin, pillangó, méhecske, pók, katica, hangya, kígyó, csiga, sün, egér.
 • 2. Fejezet: Állatok szemből rajzolva: Olyan állatokat tanulunk rajzolni, amelyek a rajzolás szempontjából hasonlóan készülnek. Azt tanuljuk meg, hogy néhány vonal megváltoztatásával, hogyan lesz a cicából oroszlán, vagy tigris. A következő állatok rajzolását lehet elsajátítani ebben a részben: kutya, nyuszi, cica, oroszlán, tigris, farkas, maci, majom, malac, bagoly, tehén, bárány, kecske, elefánt, béka. 
 • 3. Fejezet: Állatok oldalról rajzolva: A következő állatok rajzolását lehet elsajátítani ebben a részben: kutya, tyúk, kakas, kacsa, róka, farkas, ló, szamár, zebra, krokodil, zsiráf, orrszarvú, elefánt, mókus, szarvas.
 • 4. Fejezet: Autók, járművel rajzolása: A következő járművek rajzolását lehet elsajátítani ebben a részben: személyautó, mentőautó, rendőrató, teherautó, kamion, traktor, sportautó, busz, kukásautó, vonat, motor, bicikli, hajó.
 • 5. Fejezet: Virágok, gyümölcsok, fák rajzolása: A következő növények, gyümölcsök rajzolását lehet elsajátítani ebben a részben: tulipán, pipacs, rózsa, margaréta, liliom, nárcisz, lombos fa, fenyőfa, pálmafa, eper, alma, körte, szilva, szőlő, narancs, citrom, banán.
 • 6. Fejezet: Emberek, életterek rajzolása: Itt azt tanuljuk, hogy lehet egyszerűen embereket rajzolni, hogyan lehet a családtagok jellegzetességeit ábrázolni.
   

Ha még nem ismered az online tananyagunkat és  nem tudod, hogyan működik nálunk egy online tanfolyam, akkor kattints a gombra és olvasd el válaszainkat!


 Nincs már hátra, mint rendeld meg ezt az online tananyagot és rajzolj együtt gyermekeddel!Együtt rajzolni és közösen alkotni rajztanfolyam az 1-10 éves korú gyerekek és szüleik részére