Élő rajztanfolyamok > Haladó rajztanfolyamok > Pasztellkréta tanfolyam

Pasztell kréta tanfolyam!

Ismered a szlogent?

„Mi a lehetetlent is teljesítjük, a csodára egy kicsit várni kell!”

Ha ismersz bennünket, akkor már tudod: ebben nagyon is van valami…

Pasztell kréta festmény - hegycsúcsAmikor először találkoztunk, valószínűleg magad sem hitted, hogy VALÓBAN megtanítunk Téged művészi módon bánni a ceruzával. Talán egy kicsit LEHETETLENNEK is érezted, hogy pont Te, pont úgy rajzolj, ahogyan a legnagyobbak és legtehetségesebbek.
Ma azonban már tudod Te is: lehetetlen nem létezik!


 Engedd, hogy bebizonyítsuk most Neked azt is, hogy márpedig CSODÁK is léteznek.

Ha már jól bánsz, a grafittal és a szénnel, akkor itt az idő, hogy a világ kitáruljon Neked és rajzaid élettel teljenek meg! Most elsajátíthatod a pasztellrajzolás legapróbb műhelytitkait is!

Mit tanulhatsz meg ezen a 3x2 napos pasztell tanfolyamainkon?

Pasztell tanfolyamon munka közbenNem csak egy új, varázslatos rajztechnikát, hanem rengeteg olyan dolgot a pasztell technikáról, amit máshol nem tanulhatsz meg. Egy olyan különleges képességeket, sajátíthatsz el ezen a tanfolyamon, amiről még Betty Edwards, a jobb agyféltekés rajztechnika kifejlesztőjének nagy sikerű könyvében sem lehet olvasni. Ilyen például a lágy porpasztell használata.
Biztos lehetsz benne tehát, hogy ezen a tanfolyamon ismét valami olyat kapsz tőlünk, amit máshol, mástól nem. Hiszen ennek a tanfolyamnak a tematikáját is saját élményeinkből merítkezve, saját tapasztalataink alapján dolgoztuk ki. 


Milyen pasztell technikákat ismerhetsz meg vadi új tanfolyamunkon?

A pasztell technika egy finom, és gyönyörűen szép átmenet a rajzolás és a festészet között. Nekünk az egyik személyes kedvencünk. Leonardo Da Vinci az elsők közé tartozott, akik ezzel a technikával is készítették örök életű műveiket.

Pasztell kréta rajz - tigrisA pasztell krétának sok típusa van, és megszámlálhatatlan módon lehet használni. Van kemény és puha pasztell, van porpasztell és olajpasztell. Lehet erőteljes vonalakkal árnyékolni, lehet satírozni, lehet dörzsölve kenegetni. Több tucatnyi technika, amelyek abban segítenek, hogy az alkotásod valóban élethű, valóban lenyűgözően szép és valóban pont olyan legyen, amilyennek elképzelted!

Azonban előfordulhat, hogy éppen az a szín nem lesz a készletedben, amelyre szükséged van. Te búzakék szemeket szeretnél rajzolni, azonban a dobozban csak tengerkék szín van. Aggodalomra semmi ok!

A tanfolyamot pont az ilyen helyzetek elkerülése miatt egy alapos színelmélettel kezdjük. Megtanítunk arra, hogy hogyan keverd ki azt a színt, ami képzeletedben, vagyis a jobb agyféltekédben megjelent.

Erre négyféle pasztell színkeverési módot is tanítunk Neked!

Nem baj, ha nem tudod felcímkézni szavakkal a vágyott színt! A lényeg, hogy ki tudd keverni! A tanfolyam első napján ennek mesterfogásait ismerheted meg.

A tanfolyamot három lépcsőben építettük fel:

Pasztell kréta rajz - farkas

 1. Az első 2 napos lépcső a gyakorlott jobb agyféltekés rajzolóknak egy kezdő pasztell tanfolyam. Itt a pasztellnek a rajzos technikáit ismerheted meg.
 2. A második 2 napos lépcső haladó pasztell technikákat ölel fel. Amikor ide érünk, megtanítjuk Neked, hogyan érhetsz el finom átmeneteket a színek gyengéd átdörzsölésével
 3. A harmadik 2 napos lépcső pedig már egy pasztell mesterkurzus. Itt tanulod meg, hogyan bánhatsz a krétával igazán magas szinten, már-már festőien.

Csak rajtad múlik, mi az a szint, amivel megelégszel!


Ha az alapokat szeretnéd elsajátítani,

akkor ezeknek már az első lépcső után a birtokába kerülsz! Az első 2 napos tanfolyam után már ilyen csodálatos alkotásokra leszel képes:

Láthatod: már az első nap után életre kelnek a képek. Hol van ez a fekete-fehér technikához képest? Nézd az első fotókat: szinte hallod, ahogy morajlik a tenger…. Szinte érzed a tulipán selymes szirmát… Szinte érzed az esti alkony párás illatát a naplementét csodálva, és szinte késztetést érzel, hogy megigazítsd a vázában a gyönyörű virágokat.

Gondolnád, hogy ezeket olyan kezek készítették, amelyek „csak” egy kezdő tanfolyamot végeztek el?

Kezdő porpasztell tanfolyam - Napernyő alattKezdő porpasztell tanfolyam - TulipánKezdő porpasztell tanfolyam - NaplementeKezdő porpasztell tanfolyam - Tulipán vázában

Az első 2 napos, kezdő porpasztell tanfolyamon megtanulod:

 • másképp látni a színeket, sőt! nem csak látni, hanem úgy látni őket, hogy ha nem is tudod megnevezni azokat az árnyalatokat, amit szeretnél, akko is ki keverni őket.
 • a színelméleten keresztül megtanítunk a színfelismerésre, valamint arra, hogy hogyan érj el alkotásaidban csodálatos színharmóniát
 • természetesen a porpasztell használatának minden csínját-bínját is elsajátíthatod
 • és már az első tanfolyamon megtanulod a porpasztell négy féle színkeverési módját.

És még tudjuk fokozni!

Ha úgy érzed a fenti képeket és a galériát nézegetve, hogy ez már maga a tökély, akkor hadd mutassunk még valamit!

A második két napos pasztell tanfolyam elvégzése után, még kifinomultabb, még élethűbb, még magasabb szintű pasztell alkotások elkészítésére leszel képes.

Ez alatt a két nap alatt olyan témaspecifikus pasztell rajztechnikákat sajátíthatsz el, mint például:

 • Pasztell tanfolyam 2. szint - tájképa táj lenyűgöző élményének átadása: a fű, a fa, a virágok, valamint a tenger, a tó, az égbolt valósághű ábrázolása  - pont úgy, ahogyan látod őket.
 • az állatok szőrmebundájának, tolltakarójának, a gyíkok, kígyók bőrének és más állatok kültakarójának a valósághoz megszólalásig hasonlító ábrázolása
 • megismered a pasztellpapír különféle típusait, hogy el tudd dönteni, Neked melyik esik kézre leginkább, melyiken tudod a legszebben átadni az élményeidet
 • és természetesen a haladó tanfolyamon a színkeverés művészi finomságaival is megismerkedhetsz

Ha elvégzed a második két napot is, akkor pasztell képességeid egy új dimenzióba lépnek!

Az alábbi képek minden további nélkül helyt állnának egy kiállításon is! Olyan kezek rajzolták, amelyek 4 teljes napot töltöttek el a pasztell tanfolyamunkon:

Pasztell tanfolyam 2. szint - tájképPasztell tanfolyam 2. szintPasztell tanfolyam 2. szint - patakPasztell tanfolyam 2. szint - tájkép

Ezek az alkotások még inkább megteltek élettel. Szinte átjön a képeken a csontig hatoló hideg, a leopárd szomorúsága, a langyos folyó hullámzása, vagy az őszi napfelkeltében a madarak csicsergés.  

A fenti szépséges képek a haladóknak szóló pasztell tanfolyamunkon készültek!


És ha most azt hiszed, ennél már nincs tovább, akkor jól figyelj!

Pasztell mesterkurzusunkon, amely a harmadik 2 napos lépcső a a sorozatban, igazi finomságokat tanítunk Neked.

A harmadik 2 napos tanfolyamon, ami már a mester tanfolyam, újabb témaspecifikus rajztechnikákat tanulhatsz:

 • megtanulod a portré rajzolást porpasztellel
 • képes leszel a különböző bőrtónusok kialakítására
 • elsajátítod a festői színkeverés technikáját

Ha kizárólag a legmagasabb szintű tudással elégszel meg, akkor a pasztell mesterkurzus lesz a korona a rajztudásod csúcsára!

Pasztell mesterkurzusunkon készült portréPasztell mesterkurzusunkon készült portréPasztell mesterkurzusunkon készült portré - Pierce BrosnanPasztell mesterkurzusunkon készült portré - Peter FalkPasztell mesterkurzusunkon készült portré Rudolf Péterről

A képeket balról jobbra haladva a sorba Kovács Zsuzsanna, Rothhammer Magdolna, Szoboszlai Évi, Schönbaum Ágnes, Gyöngyhalmi Réka rajzolta.

Ha ezt is elvégzed, akkor Veled is könnyen megeshet, ami már két tanítványunkkal is, akiket Valentin Péter vezetett be a pasztellrajzolás rejtelmeibe:

Kitartó munkával, sok gyakorlással, rövid időn belül IGAZI MŰVÉSSZÉ ÉRTEK!

Kovács Zsuzsanna>>> és Cseresnyésné Bécsy Zsuzsanna>>> ! Nézd meg munkáikat Blogunkba, mert a művész ott él benned is, csak elő kell csalogatni!


 Regisztrálj MOST a soron következő, szintednek megfelelő pasztell tanfolyamra és engedd, hogy alkotásaid a színek segítségével szárnyra keljenek!

Várunk sok szeretettel!