Festő tanfolyam!

Mutasd meg alkotásaidban a színek gyönyörű, játékos világát is!

Alkoss úgy, ahogy Rembrandt, Monet és a legnevesebb impresszionisták!

Kukkolj bele a festőtanfolyam 3. napjába, így festenek „diákjaink” !

Ecsetkezelés, színelmélet, tájképi elemek festése, festőkés, szivacs, nagyítás!

Ezt mind megtanulod!

Látod, nem előrajzolt egyen képet festünk. Mindenki azt, amit szeretne, hogy valóban megtanulj festeni!


 

Az emberi agy csodálatos… Tisztán, nyitottan, korlátok nélkül áll rendelkezésünkre, amikor megszületünk, és később mi magunk vagyok azok, akik korlátozzuk. 

Ennek egyik bizonyítéka, hogy a színeket már egészen pici baba korban felismerjük. Még nem tudjuk, hogy mi a nevük, de már meg tudjuk különböztetni a pirosat a kéktől. Ekkor a színekre még jobb agyféltekével gondolunk. 

Akrill festmény a festőtanfolyam elvégzése utánAztán, amikor címkéket aggatunk rá, azaz megnevezzük őket: ez a kék, ez a zöld, ez a sárga… Akkor a színek gyönyörű kavalkádja egy csapásra átkerül a jobb agyféltekénkből a balba. És ott is marad örökre, hacsak nem tanuljuk meg, hogyan kell visszacsalogatni. 
Mert azzal, hogy balosan gondolunk a színekre, megtanulunk sablonokban is gondolkodni: A nap sárga, az ég kék, a fa lombja zöld, az út, amin járunk fekete. Ezeket a sablonokat hívjuk elő újra és újra: amikor rajzolunk, amikor színezünk, és akkor is, amikor festünk. 
Pedig, ha JOBBan belegondolunk, akkor miért is lenne a nap kizárólag citromsárga, mint ahogyan azt a legtöbben festik? Hiszen annak ezer és ezer árnyalata van: kezdve a meleg hangulatú búzasárgától egészen a lángoló bíborvörösig. Ezer és ezer árnyalat, amit elképzelni tudunk csak, megnevezni nem. 

És a 3 napos jobb agyféltekés festő tanfolyamunkon PONT erre törekszünk: megtanuljuk újra látni a színeket és megtanuljuk kikeverni azokat. 

A fenti képet Guttmann Adrienn tanulónk festette, 3 évvel a festőtanfolyam elvégzése után.

Hobbiból új munka?

Kedves Andi és Péter! 

Nem hagytam abba sem a rajzolást, sem a festést. Kibontakozóban egy másik szenvedély, a cukrászat. Sok tortakészítéssel találnak meg, melyben kicsit a rajzolást, festést is kiélhetem és akadnak portré megbízások is! Nagy sikerük van! Lehet hogy a rajztanfolyam hozta ki belőlem ezt is?! A képet egy A4-es vászonra festettem, akrillal készítettem!

Üdv. Guttmann Adrienn (Bp.) 


Várunk Téged is egy újabb különleges utazásra: a színek világába! 

Tarts velünk, ha: 

  • 3 napos festőtanfolyam - madár Már elvégezted a 4 napos jobb agyféltekés rajztanfolyamot! Nagyon fontos, hogy ne 2-3 napos gyorstalpaló legyen a hátad mögött, hanem egy komoly, tartalmas rajztanfolyam. 
  • Akkor is érdemes eljönnöd, ha ki szeretnél törni a fekete-fehér, grafit, szénceruza keretből
  • Szeretnéd a rajzaidat színekkel életre kelteni. Ha nem csak a ceruzával szeretnél jól bánni, hanem az ecsettel

Éld át újra azt a földöntúli boldogságot, amelyben a 4 napos tanfolyamunk után volt részed!

Alkoss örömmel, alkoss úgy, hogy megszűnjön körülötted az idő. Alkoss festőállvánnyal, akril festékkel és ecsettel!


 "Hihetetlen volt számomra, hogy már az első napon többet tudtam meg a festési technikákról, ecsetkezelésekről, színkeverésekről és még sorolhatnám, mint egy másik tanfolyamon 3 nap alatt."

Tájkép festményFantasztikus élmény volt számomra a festő tanfolyam a Valdor Art-nál Andi vezetésével! Részt vettem már egy másik festő tanfolyamon, de amikor otthon festegetni kezdtem, nem azt láttam a képeimen, amit szerettem volna. Elkeseredtem. Úgy éreztem valami hiányzik belőlük. Pár hónap gondolkodás után arra az elhatározásra jutottam, hogy megpróbálok még egy festő tanfolyamot annak reményében, hogy több információhoz jutok és a képeim amolyan „kerek-egészet” fognak alkotni. Az interneten találtam a Valdor Art-ra és mindjárt jelentkeztem is. Szuper jó csoportba kerültem, nagyon jó hangulat volt és szemet, lelket gyönyörködtető alkotások születtek a harmadik nap végére. Én is az első olyan festményemet tarthattam a kezemben, amiről az a kép „köszönt vissza rám”, amiről álmodtam. Felemelő érzés volt! Boldog vagyok és nagyon elégedett, ezért megragadtam mindjárt az alkalmat és a balatoni nyári rajz és jógatáborra is jelentkeztem, mert ezek az élmények felülmúlhatatlanok. Akik kedvet éreznek rajzoláshoz, festéshez, csak ajánlani tudom a Valdor Art tanfolyamait kicsiknek, nagyoknak, fiataloknak, idősebbeknek a pozitív tapasztalataim után! Kiss Andrea (Zamárdi)


"Nagyon köszönöm neked Andi az alkotáshoz való hozzá állásodat, a türelmes segítségedet, mikor már én majdnem feladtam te átlendítettél a nehéz részeken!"

Szenczy Istvánné festménye az édesanyjárólKöszönöm szépen! Gyönyörű képek születtek, jó sokat dolgoztunk és jól elfáradtunk, de én minden percét élveztem! Nagyon köszönöm neked Andi az alkotáshoz való hozzá állásodat, a türelmes segítségedet, mikor már én majdnem feladtam te átlendítettél a nehéz részeken! Boldogság volt így dolgozni, nagyon sokat tanultam a három nap alatt, nem beszélve a jó kis csapatról! A képen anyukám 80 évesen!
Köszönet!! Szeretettel ölellek: Ibolya


A festőtanfolyamot két lépcsőben építettük fel! Csak rajtad múlik, mi az a szint, amivel megelégszel!

Jobb agyféltekés színes festés - virágA tanfolyamok egymásra épülnek. Ha végeztél már jobb agyféltekés rajztanfolyamot, akkor az 1. lépcsőt, a 3 napos kezdő festő tanfolyamot javasoljuk. Ha ismered már a színelméletet, a színkeverést és festettél már néhány képet önállóan, akkor a 2. lépcsőt, a haladóknak szóló festőtanfolyamot javasoljuk!

2. lépcső: haladó festőtanfolyam (3 nap)

1. lépcső: haladó rajzolóknak kezdő festőtanfolyam (3 nap)


Mi az, amit megtanulsz nálunk az első 3 nap alatt?

  • Jobb agyféltekés színes festés - tájképAz első napon megtanulod nem csak nézni, hanem érzékelni, jobbosan látni a színeket. Nem kell majd megnevezned őket, elég, ha le tudod festeni őket, át tudod adni velük az érzéseidet, és vissza tudod tükrözni a segítségükkel a környezetedet. 

  • Megtanítunk Téged az ecset használatára, ami (nem meglepő módon) köszönő viszonyban sincs azzal, ahogyan az iskolában fogtad az ecsetet rajzórán. 

  • Jobb agyféltekés színes festés - tájképMegmutatjuk azokat a technikákat, amelyekkel ki tudod alakítani a térérzést, a kontrasztokat és az árnyékokat. Sőt! Nem csak festő technikákat tanítunk Neked, hanem elsajátíthatsz egy kis színelméletet, amely segíteni fog abban, hogy ügyesen keverd a színeket, alkotásaid mindig harmóniában legyenek, és a színekkel át tudd adni az érzéseid hangulatát, a pillanat szépségét, a világ gyönyörűségét a közönségnek. 

  • Már az első napon elkészíted az első absztrakt képedet. Vigyázz rá, tedd el jól, mert lehet, hogy egyszer hatalmas értéke lesz!

  • A második napon következik a természet. Festmények és tájképek alapján fogsz dolgozni és elkészülnek az első tájképeid, az első, állatokat ábrázoló alkotásaid. 

Színes festő tanfolyam 1.nap - absztrakt képSzínes festő tanfolyam 2.nap - pillangóSzínes festő tanfolyam 2.nap - tájképSzínes tanfolyam 3.nap - csendélet


Mi az, amit megtanulsz nálunk a 3 napos haladó festőtanfolyamon?

Jobb agyféltekés festő tanfolyamon munka közbenA fénykép alapján történő portréfestést vászonra! Lefestheted kedvenc színészed, énekesed portréját, ismeretlen ám, de különleges arcokat, családtagjaidat vagy önarcképet!
Nagyon fontos…
…hogy a Betty Edwards féle tematikában a portré/önarckép festése nem szerepel, ennek elsajátítása plusz ismeretanyag a tanfolyamon. A Valdor Artnál azonban a jobb agyféltekés festő tanfolyamon ezt a tudást is átadjuk Neked! 

Ugyanúgy, ahogy az alaptanfolyamon, a jobb agyféltekés festő tanfolyamon is lépésről lépésre vezetünk el Téged az alkotás újabb, rejtett és gyönyörű ösvényeire. 


Vászonra festett portré a festőtanfolyamonVászonra festett portré - haladó festőtanfolyamVászonra festett portré - haladó festőtanfolyamVászonra festett portré a 3 napos haladó festőtanfolyamon

Gyönyörködj egy kicsit abban, hogy az eddig végzett diákjaink mennyi szépséget alkottak! Ez vár Rád is, ha elsajátítod a jobb agyféltekés festés képességét! 


 

Mert festeni jó! 

Akrillal festett portréEzért aztán jelentkeztem a haladó festőtanfolyamra, portrét festeni. Akrillal festeni könnyebb, mert a gyors száradás miatt egyszerűbb javítani, újrafesteni az elrontott részeket. Az akril főleg az apró részleteknél, szem, száj,  haj festésénél előnyös. A haladó tanfolyam ellenére, hasznos volt újra átismételni a színkeverést, színfelismerést, ami a gyenge pontom. Összességében nagyon sok új tudással és információval gyarapodtam és nem utolsó sorban született egy csodás kép. Az az igazság, hogy a tollas fejdíszt csak otthon fejeztem be, mert nagyon "piszmogósan" festek. Horváth Lászlóné Kata, Paks


Regisztrálj MOST a soron következő festő tanfolyamra és engedd, hogy alkotásaid a színek segítségével szárnyra keljenek!

   Várunk sok szeretettel!

Nézd meg mi minden van a csomagban és jelentkezz!