Kiből lesz a cserebogár? Janek a 11 éves nagyfiú története

Mai „cserebogarunk” Janek egy igazi kis művész, aki bebizonyította, hogy a jobb agyféltekés rajzolás sokkal több szolgai másolásnál. A története talán nem különleges, de a képei annál inkább! Olvass tovább: ezt látnod kell!


Ide jutott...és most nézzük, honnan indult?

Janek amikor ez a cikk készült róla még csak 11 éves volt. Ma már 14 éves nagyfiú, aki legutóbb a rajzfelvételiben kért segítséget. Örömmel segítettünk és fel is vették. Szeptemberben már művészeti gimiben kezd. Nézd meg honna indult, azt  már tudod hová jutott. 


 

Sokan úgy tartják, hogy a jobb agyféltekés rajzolás nem is igazi alkotás, hiszen „semmi újat” nem hozunk létre, csak egy meglévő képet reprodukálunk. Mi ezt mindig igyekszünk megcáfolni, de persze a szkeptikusokat nem lehet meggyőzni. Ezért bemutatjuk inkább Janekot, aki 11 éves kisfiú létére felnőtteket is megszégyenítő látásmódról és kreativitásról tesz tanúbizonyságot minden egyes alkotásával.

Blog 2017 cserebogar janek 06 - ValdorArt Blog 2017 cserebogar janek 04 - ValdorArt

„Nekem ehhez nincs türelmem!”

Janek szeleburdi kisfiú, kicsit talán türelmetlen is, nem erőssége a precizitás, és nem szokása, hogy hetekig pepecseljen egy képpel. Alig várta, hogy betöltse a 10. életévét, és kipróbálhassa a jobb agyféltekés módszert, amiről kineziológus édesanyjától hallott. Ő volt a legfiatalabb a csoportban, végigcsinálta a gyerekeknek szóló rajztanfolyamot és fantasztikusat alkotott!

Blog 2017 cserebogar janek 05 - ValdorArt

Jó példa azok számára, akik pont azért mondanak le a rajzról, mert nincs hozzá türelmük, vagy nincs rá idejük. Janek, aki már kiskora óta rajzol, ugyanebben a cipőben jár. Bár mindig is kedvenc hobbija volt a rajz, de soha nem a részletek kötötték le: az ő erőssége az, hogy villámgyorsan meglátja a lényeget, és foltokból, sitty-sutty rakja össze lendületes képeit, amik bár nem fotorealisztikusak, mégis majd’ megszólalnak. Minden egyes alkotása egyedi és élő.

Blog 2017 cserebogar janek 03 - ValdorArt Blog 2017 cserebogar janek 02 - ValdorArt

Valószínűleg ezért lett a festés a kedvenc technikája, hiszen leginkább itt tud olyan lendületesen alkotni, ahogy az mára az ő védjegyévé vált. A kedvenc festménye az „Őrült professzor”, akinek elég a szemébe néznünk, és máris elhisszük neki őrültségét.

„Számomra a legkülönlegesebb a rajzaiban, hogy szinte élnek, megszólítanak. Ez a bizonyíték arra, hogy amit Andiék tanítanak, az nem csupán másolás, hanem annál lényegesen több, az alkotás öröme. A 3D technika is nagyon tetszett Janeknak, az én kedvenc rajzom tőle pedig az oroszlán-festmény, mert ha ránézek, még a hideg is kiráz, olyan élőnek tűnik.” – mesélte Erzsébet, Janek édesanyja.

Blog 2017 cserebogar janek 10 - ValdorArt
Blog 2017 cserebogar janek 08 - ValdorArt Blog 2017 cserebogar janek 07 - ValdorArt

Miért pont a Valdor Art?

„Azért választottam a Valdor Artot, mert nagyon meggyőző volt a tematikája, úgy éreztem, hogy sokat tud adni… és ez már az első 4 nap után beigazolódott. Hihetetlen fejlődésen ment át Janek, sokat hozzátett az önbizalmához, a tanulásához pedig különösen! Figyelme, kitartása nőtt. Azóta minden meghirdetett programon ott van, egyre több technikát sajátít el – köszönet érte Andiéknak, hogy ilyen széles palettát nyújtanak.”

Blog 2017 cserebogar janek 01 - ValdorArt Blog 2017 cserebogar janek 09 - ValdorArt

Mindig öröm ilyet olvasni, hiszen éppen azért lett ilyen széles a palettánk, hogy a diákjaink minél több stílussal, technikával és eszközzel ismerkedhessenek meg, és megtalálják azt, amiben igazán jól érzik majd magukat. Igyekszünk az alkotást élménnyé tenni, már a kép kiválasztásától kezdve. Janeknak például általában olyat ajánlunk, ami eleve ilyen foltos stílusú, nem kell annyira finomkodni vele, mert hozzá ez illik legjobban, ezekben tudja igazán megmutatni a tehetségét.

„Bár vidékről járunk fel mindig, mégis mi már otthon érezzük magunkat a Valdor Artnál!”

- Mi pedig már-már családtagnak érezzük Janekot, akinek a képei mindig ámulatba ejtenek minket.

Mert a jobb agyféltekés rajzolás igenis kreatív alkotás!

Blog 2017 cserebogar janek 12 - ValdorArt Blog 2017 cserebogar janek 11 - ValdorArt

Készen állsz a saját történeted hőse lenni?

mentor program tárt karokkal várja új tagjait! Csatlakozz ehhez a szuper jófej közösséghez és legyél a saját történeted hőse!

Ismerd meg magyarország legnagyobb művészetkedvelő közösségét a ValDor Art "alkoss szabadon" Mentor Programot!

Mit kapsz, ha csatlakozol?

  • több száz órányi oktatóanyag korlátlan hozzáféréssel!
  • személyes mentorálás, ami felgyorsítja a fejlődésed!
  • havi 2x2 órás tanító és kérdezz-felelek webinár
  • szuper jófej közösség, akik támogatnak!
  • 6 értékes bónuszajándék, közel 220.000 Ft értékben!
  • zárt Facebook csoport, ahová feltöltheted a munkáidat!

Ha úgy érzed benned is több van és végre szeretnéd magadból kihozni a maximumot, akkor várunk téged is szeretettel! 

ÉRDEKEL A MENTOR PROGRAM>>>

 
, településről erre a tanfolyamra jelentkezett: