RólunkTanítási módszerünk

Bemutatkozás

 Jelmondatunk: 

 Többre vagy képes, mint amit hiszel magadról!

 • Hiszünk abban, hogy a rajzolás, a festés egy bárki számára tanulható tudomány. Ha kétbalkezesnek hiszed magad, még akkor is!
 • Hisszük, hogy az alkotás feltölt és örömet ad! Boldogabbá teszi az életet!
 • A küldetésünk, a fő célunk, hogy átéld a sikerélményt! Megtapasztald át tudod lépni a saját korlátaidat!
 • Pálcikaembertől a saját kiállításig 1 év alatt! - Mi ezt tudjuk garantálni Neked!


Kik vagyunk?

Valentin Péter (rajzoktató, informatikus, villamosmérnök) és Dorogi Andrea (rajzoktató, alternatív mozgás és masszázsterapeuta, közgazdász), házaspár. Két gyerekünk van Míra (2009) és Márk (2011). Jelenleg Dunaharasztiban élünk. 

Valdor Art Kft. keretei között működünk. A Valdor egy mozaikszó, melyet vezetékneveink első szótagjából képeztünk. Az Art jelentése pedig művészet, ügyesség, rajzóra.


Mi a tevékenységünk célja?

Együtt fedezzük fel azokat a képességeinket, kreatív energiáinkat, amelyek mélyen szunnyadva ott élnek bennünk. 

Célunk, hogy a „nem tudom” szemlélet „meg tudom” hitté alakuljon.

 • Szívügyünk a rajzolás a festés képességének átadása könnyen érthető és alkalmazható formában.
 • Imádjuk ezt tanítani azért, hogy segítsünk kikapcsolódási formát, stresszcsökkentő módszert, tartalmas elfoglaltságot, új hobbit találni, ami feltölt, örömet ad, sikerélményhez juttat és növeli az önbizalmadat.
 • A legfontosabb számunkra, hogy a rajzolás és a festés tanulásán keresztül építsük az önbecsülésedet és megtapasztald, hogy többre vagy képes mint elsőre hinnéd magadról!

Hogy dolgozunk? Mi a tanítási módszerünk?

Mielőtt erre a kérdésre válaszolnánk engedd meg, hogy feltegyünk egy találós kérdést!

Miért van az, hogy vannak emberek akiknek ösztönös tehetségük van a rajzoláshoz?

Nem is kell tanulniuk, egyszerűen csak megvan a képességük! Mások meg felnőtt fejjel is leragadnak a pálcikaembernél!

Nagy valószínűséggel azok tanulnak tovább hagyományos művészeti iskolákban, akiknek már gyermekkorban nyílvánvalóvá vált a tehetségük. Hiszen egy kétbalkezes át sem jutott volna a felvételi vizsgán! Ők azok, akik rendelkeznek azzal a bizonyos plusszal, amitől művésszé érnek!

Ezt a pluszt hívjuk tehetségnek, egy olyan ösztönös dolognak, amit nem tudunk megmagyarázni honnan van, csak van. Ezek az emberek alapvetően rendelkeznek azzal a képességgel, hogy tudják mire kell figyelniük, mit kell nézniük rajzolás közben. Mindezt anélkül teszik, hogy tudatában lennének azzal, hogy pontosan mi is történik a fejükben! Sőt nagyon gyakran nem is tudják elmondani, megfogalmazni, hogy mit miért csinálnak, csak csinálják.

Amit mi tanítunk tantermi és online tanfolyamainkon az az, hogy lépésről lépésre lefordítjuk neked azt, hogy mit kell csinálnod fejben ahhoz, hogy valósághűen tudj rajzolni. Azt fordítjuk le, amit a tehetséggel megáldott művész nem tud megfogalmazni, mert alapvetően rendelkezik ezzel a képességgel!

Mondunk egy példát, jó?

Amikor még általános iskolás voltam, rajzorán azt a feladatot kaptuk, hogy rajzoljunk le egy összegyűrt papírt! Az óra vége felé sok osztálytársam körbe állt és nézték milyen tök jó lesz, amit éppen rajzolok. Az egyikük meg is szólalt: "Jé, te úgy rajzolsz, hogy nem is nézel a rajzodra!" Nekem ez fel sem tűnt, hogy így rajzolok. Ha megkérdezték volna: "Hogy tudtad ezt így lerajzolni?" nem tudtam volna szavakba önteni, hogy mit csináltam. 

Azóta eltelt 25 év és tanfolyamainkon most egy külön feladatot szánunk arra, hogy ráébresszünk, hogy vajon mennyi ideig kell nézni a témát, amit le akarsz rajzolni és mennyi ideig a rajzodat? Mi a helyes arány? Mi fog történni akkor, ha többet nézed a rajzodat!

Érted már?

Lefordítjuk emberi nyelvre azt, ami másoknak ösztönösen megy!

Olyan módon mondjuk el a rajzolás lépéseit, hogy bárki számára érthető, követhető és tanulható legyen.

Nem minden olimpiai bajnokból lesz kíváló edző. Van aki - és ez most itt egy nagyon erős idézőjel - "csak" annyit tud, hogy hogyan kell megcsinálni, győzni a versenyen, de nem képes ezt a "tudást" továbbadni. Az lesz a mesteredző, aki képes a tanítványai számára érthető módon elmondani, hogy mit kér tőlük, hogy milyen készségüket fejlesszék. 

Tedd a szívedre a kezed! Előfordult már veled az, hogy a rajztanár leültett a csendélet elé és csak annyit mondott: "Rajzold le!"? Esetleg emlékszel, hogy mondott valami instrukciót, hogy hogyan csináld, mire figyelj? Ugye, nem? Na pontosan ez a különbség a hagyományos képzés és az alternatív képzés között.

Mi először elmondjuk, hogy minek kell a fejedben történnie és csak ezek után jönnek a technikák és a különféle eszközök. 

Pontosan ez az, amiért ilyen hihetetlenül gyorsan és könnyen tanulható a rajzolás!


Alapértékeink:

A ValDor Artnál mindenki az alábbi értékrend szerint dolgozik:

Elkötelezett a küldetésünk mellett

Átlátja és magáénak érzi a cég küldetését, rövid és hosszú távú céljait. Tudja, hogy ezáltal értéket teremt és ez hozzájárul a személyes elégedettségéhez. Hozzásegíti a ValDor Art ügyfeleit és munkatársait a sikerélményhez, ezáltal egy boldogabb élethez. Napi fókuszban tartja az ügyfelek maximálás kiszolgálását.

Empatikus csapatjátékos, segítőkész

Türelemmel és empátiával fordul a ValDor Art ügyfelei,valamint a belső csapat tagjai felé. Szépen és tisztelettel beszél. Mosolygós! Pozitív kisugárzása és udvariassága garancia arra, hogy munkájával a legmagasabb szinten szolgálja a ValDor Art ügyfeleit és az egész csapat eredményességét. Egyenes és együttműködő. Öröm vele együtt dolgozni. Legendás élményt nyújt egy nem várt figyelmességgel. Érthetően, világosan kommunikál. Tudását és tapasztalatát megosztja, támogató. Elakadás esetén jelzi, ha probléma van és nem fél segítséget kérni.

Eredményvállaló, elszámoltatható, rendszerető

Önállóan dolgozik. Érti, tudja és képes megcsinálni a feladatait. Egyértelmű feladat kiosztás után pontosan dolgozik és betartja a határidőket. A rábízott feladatait teljes elkötelezettséggel csinálja végig. Felelősségi körébe tartozó eredményeiért, vállalja a felelősséget. A problémákat látja, érti és a megoldásokat keresi. Nem mutogat másokra. A munkakörnyezetében rendet tart, külső megjelenése igényes.

Őszintén kommunikál

Együttműködő és véleményét nem fél felvállalni. Bátran ad és fogad konstruktív visszajelzéseket a csapat minden tagjától és az ügyfelektől. Nem sértődékeny. Folyamatosan keresi a megoldásokat arra, hogy: „Mit tehetünk azért, hogy legközelebb jobb legyen?”

Innovatív attitűddel rendelkezik

Folyamatosan fejleszti szakmai tudását és önmagát is. Belső és külső folyamatainkat átlátja és bátran áll elő jobbító ötletekkel. Önmotivált. Nyitott az új megoldásokra. Rugalmasan kezeli a hirtelen irányváltásokat.


 

Mikor érdemes Neked is mellettünk voksolnod:

 

 • …ha nem csak felszínes, egy-két nap alatt elsajátítható rajztudásra vágysz
 • … ha képes vagy úgy tekinteni a jobb agyféltekés rajzolás képességére, mint „csiszolatlan gyémántra”, amely ott lapul mindenkiben, de csak azoknak mutatja meg igazi fényét, akik időt és energiát áldoznak arra, hogy szépséges csillogását előcsalogassák…
 • …ha kész vagy befogadni magaddal kapcsolatban is megdöbbentően új, pozitív, eddig nem ismert tapasztalatokat... 

Mi megmutatjuk annak titkát, hogyan mutathatod meg művészi énedet a szeretteidnek és a közönségednek, és hogyan indulhatsz el egy olyan úton, amelynek végén – szorgalmad és kitartásod gyümölcseként -  megerősödött önbizalom és önbecsülés, belső béke és nyugalom, sikerélmény és kikapcsolódás,  vagy akár saját kiállítás vár rád.

Szavazz te is bizalmat Nekünk, mert eddig elért eredményeink is garantálják Neked azt, hogy a befektetett energiádért valódi tudást kapsz!


MIÉRT ÉRDEMES TŐLÜNK TANULNOD?

 • Minden Megvan Egy Helyen!: Nálunk minden rajz- és festéstechnikai tananyagot egy helyen találsz, legyen szó alapokról vagy speciális technikákról. Tanulhatsz rajzolást, akril, olaj, akvarell, pasztell festést, háromszín technikát, vegyes technikát, panpasztellt, inverz rajzolást, valós modell alapján rajzolást, festési stílusokat és még sok minden mást!
 • Sokféle Tanulási Mód: Választhatsz a hagyományos tantermi képzések, online kurzusok, személyre szabott mentorprogram, könyvek, és élő streamelt órák között, hogy a tanulás mindig a te igényeidhez igazodjon.
 • Strukturált Tanulási Sikerút: Kínálunk egy 42 lépésből álló, gondosan felépített tanulási útvonalat, amely hónapról hónapra új ismereteket és készségeket ad a kezedbe, több mint 3 évig tartó fejlődést biztosítva.
 • Korlátlan Anyaghasználat: Tantermi kurzusainkon, táborainkban és az elit csoportban korlátlanul biztosítjuk az alkotáshoz szükséges anyagokat, mint a vásznak, ecsetek, festékek, és kréták, hogy csak a kreativitásodra koncentrálj.
 • Egyéni Figyelem: Minden tanulónk egyedi figyelmet kap. Emlékezünk korábbi műveidre és nyomon követjük fejlődésedet, hogy mindig a legmegfelelőbb támogatást nyújthassuk.
 • Közösségépítés: Olyan közösséget építünk, ahol az alkotók inspirálódhatnak egymástól, megoszthatják tapasztalataikat és együtt növekedhetnek.
 • Elismerések és Megjelenések: Munkáidat nem csak mi értékeljük, de megjelenhetnek „Kiből lesz a cserebogár?” és „Mit üzen a művész?” cikkeinkben, és Kiállításainkon is bemutathatod őket. Részt vehetsz Művészviadalainkon, ahol szakmai zsűri és közönségdíjakat is nyerhetsz.

Dönts tehát körültekintően, dönts okosan és válaszd Te is, a több, mint 17.700 tanfolyami társadhoz hasonlóan a Valdor Art Rajziskolát rajzképességied kibontakoztatására!

 
, településről erre a tanfolyamra jelentkezett: