1714
RólunkTanítási módszerünk

Bemutatkozás

 Jelmondatunk: 

 Többre vagy képes, mint amit hiszel magadról!

Kik vagyunk?

Valentin Péter (rajzoktató, informatikus, villamosmérnök) és Dorogi Andrea (rajzoktató, alternatív mozgás és masszázsterapeuta, közgazdász), házaspár. Két gyerekünk van Míra (2009) és Márk (2011). Jelenleg Dunaharasztiban élünk. 

Valdor Art Kft. keretei között működünk. A Valdor egy mozaikszó, melyet vezetékneveink első szótagjából képeztünk. Az Art jelentése pedig művészet, ügyesség, rajzóra.


Mi a tevékenységünk célja?

Együtt fedezzük fel azokat a képességeinket, kreatív energiáinkat, amelyek mélyen szunnyadva ott élnek bennünk. Célunk, hogy a „nem tudom” szemlélet „meg tudom” hitté alakuljon.


Hogy dolgozunk? Mi a tanítási módszerünk?

Mielőtt erre a kérdésre válaszolnánk engedd meg, hogy feltegyünk egy találós kérdést!

Miért van az, hogy vannak emberek akiknek ösztönös tehetségük van a rajzoláshoz?

Nem is kell tanulniuk, egyszerűen csak megvan a képességük! Mások meg felnőtt fejjel is leragadnak a pálcikaembernél!

Nagy valószínűséggel azok tanulnak tovább hagyományos művészeti iskolákban, akiknek már gyermekkorban nyílvánvalóvá vált a tehetségük. Hiszen egy kétbalkezes át sem jutott volna a felvételi vizsgán! Ők azok, akik rendelkeznek azzal a bizonyos plusszal, amitől művésszé érnek!

Ezt a pluszt hívjuk tehetségnek, egy olyan ösztönös dolognak, amit nem tudunk megmagyarázni honnan van, csak van. Ezek az emberek alapvetően rendelkeznek azzal a képességgel, hogy tudják mire kell figyelniük, mit kell nézniük rajzolás közben. Mindezt anélkül teszik, hogy tudatában lennének azzal, hogy pontosan mi is történik a fejükben! Sőt nagyon gyakran nem is tudják elmondani, megfogalmazni, hogy mit miért csinálnak, csak csinálják.

Amit mi tanítunk tantermi és online tanfolyamainkon az az, hogy lépésről lépésre lefordítjuk neked azt, hogy mit kell csinálnod fejben ahhoz, hogy valósághűen tudj rajzolni. Azt fordítjuk le, amit a tehetséggel megáldott művész nem tud megfogalmazni, mert alapvetően rendelkezik ezzel a képességgel!

Mondunk egy példát, jó?

Amikor még általános iskolás voltam, rajzorán azt a feladatot kaptuk, hogy rajzoljunk le egy összegyűrt papírt! Az óra vége felé sok osztálytársam körbe állt és nézték milyen tök jó lesz, amit éppen rajzolok. Az egyikük meg is szólalt: "Jé, te úgy rajzolsz, hogy nem is nézel a rajzodra!" Nekem ez fel sem tűnt, hogy így rajzolok. Ha megkérdezték volna: "Hogy tudtad ezt így lerajzolni?" nem tudtam volna szavakba önteni, hogy mit csináltam. 

Azóta eltelt 25 év és tanfolyamainkon most egy külön feladatot szánunk arra, hogy ráébresszünk, hogy vajon mennyi ideig kell nézni a témát, amit le akarsz rajzolni és mennyi ideig a rajzodat? Mi a helyes arány? Mi fog történni akkor, ha többet nézed a rajzodat!

Érted már?

Lefordítjuk emberi nyelvre azt, ami másoknak ösztönösen megy!

Olyan módon mondjuk el a rajzolás lépéseit, hogy bárki számára érthető, követhető és tanulható legyen.

Nem minden olimpiai bajnokból lesz kíváló edző. Van aki - és ez most itt egy nagyon erős idézőjel - "csak" annyit tud, hogy hogyan kell megcsinálni, győzni a versenyen, de nem képes ezt a "tudást" továbbadni. Az lesz a mesteredző, aki képes a tanítványai számára érthető módon elmondani, hogy mit kér tőlük, hogy milyen készségüket fejlesszék. 

Tedd a szívedre a kezed! Előfordult már veled az, hogy a rajztanár leültett a csendélet elé és csak annyit mondott: "Rajzold le!"? Esetleg emlékszel, hogy mondott valami instrukciót, hogy hogyan csináld, mire figyelj? Ugye, nem? Na pontosan ez a különbség a hagyományos képzés és az alternatív képzés között.

Mi először elmondjuk, hogy minek kell a fejedben történnie és csak ezek után jönnek a technikák és a különféle eszközök. 

Pontosan ez az, amiért ilyen hihetetlenül gyorsan és könnyen tanulható a rajzolás!


Mikor érdemes Neked is mellettünk voksolnod:

 • …ha nem csak felszínes, egy-két nap alatt elsajátítható rajztudásra vágysz
 • … ha képes vagy úgy tekinteni a jobb agyféltekés rajzolás képességére, mint „csiszolatlan gyémántra”, amely ott lapul mindenkiben, de csak azoknak mutatja meg igazi fényét, akik időt és energiát áldoznak arra, hogy szépséges csillogását előcsalogassák…
 • …ha kész vagy befogadni magaddal kapcsolatban is megdöbbentően új, pozitív, eddig nem ismert tapasztalatokat... 

Mi megmutatjuk annak titkát, hogyan mutathatod meg művészi énedet a szeretteidnek és a közönségednek, és hogyan indulhatsz el egy olyan úton, amelynek végén – szorgalmad és kitartásod gyümölcseként -  megerősödött önbizalom és önbecsülés, belső béke és nyugalom, sikerélmény és kikapcsolódás,  vagy akár saját kiállítás vár rád.

Szavazz te is bizalmat Nekünk, mert eddig elért eredményeink is garantálják Neked azt, hogy a befektetett energiádért valódi tudást kapsz!


Mit kell még tudnod rólunk ahhoz, hogy el tudd dönteni, elég jók vagyunk-e Neked?

 • Egyetlen olyan cég sincs rajtunk kívül a piacon, amely tantermi és online képzések segítségével is meg tud Téged tanítani rajzolni.
 • Sőt cégeknek is tartunk kreativitást fejlesztő tréningeket. Olyan nagy multi cégek kollégái jártak már nálunk, mint a magyar Telecom Nyrt., a DM Drogerie Markt Kft., Cora Hipermarket Kft.
 • Mi kezdtük el a piacon elsőként a 1-10 éves korú gyermekek rajzkészségét fejleszteni. Ennek tematikáját 2012-ben dolgoztuk ki.
 • Csak nálunk találsz magas szintű pasztell tanfolyamot, amelyet 3 lépcsőben tanulhatsz meg.
 • Csak nálunk tanulhatsz meg a festő tanfolyamon portréfestést is. Ennek tanításában 2009 óta van nagy tapasztalatunk.
 • Csak nálunk van lehetőséged részt venni egy bentlakásos rajz- és jógatáborban, amelyet 2010 óta minden évben telt házzal szervezünk
 • Valós modell alapján is megtanítunk portrét rajzolni, nem csak referencia fotó alapján
 • Videómagazinunkban rendszeresen publikálunk rajzolással, festéssel kapcsolatos tartalmakat
 • Ügyfeleink csatlakozhatnak a Rajz Rajongok Klubja Zárt Facebook csoporthoz, ahol további ingyenesen elérhető tartalmakat osztunk meg.

Dönts tehát körültekintően, dönts okosan és válaszd Te is, 10.000 tanfolyami társadhoz hasonlóan a Valdor Art Rajziskolát rajzképességied kibontakoztatására!

 
, településről erre a tanfolyamra jelentkezett: