Rólunk mondtátok ...

A mentorokkal való kapcsolat segít művésszé válni...

Sziasztok!
Nagyon köszönöm az érdeklődést! Igen, nagyon hasznosak és érthetőek, követhetőek a tananyagok.
A havi 1 lecke teljesen követhető, a grafikai résszel jól haladok,de párhuzamosan kóstolgatom a többi technikát is.
A rajzolást folyamatosan gyakorlom,  napi szinten, főként a családtagjaim fotóin.
Ami idehozott, az a rajztudásom elmélyítése és a festési technikák elsajátítása volt. 
Úgy érzem, ebben sokat fejlődtem, ami a megismert új rajztechnikának, és látásmódnak köszönhető.
A mentorprogram lehetővé teszi, hogy tökéletesítsem az alkotásaimat, és a mentorokkal való kapcsolat segít művésszé válni.
Nagyra értékelem a véleményüket, mert szerintem nagyon fontos a visszajelzés.
Számomra ez a legnagyobb érték, hiszen eddig is barkácsoltam, de ez a fajta alkotási élmény és az ebben való elmélyülés eddig ritkán volt jelen. 
Ami jelenleg a legnagyobb örömöt szerezte az a pasztellezés volt. Ezt a technikát itt sajátítottam el, és ebből készült egy szép alkotás is, amivel elégedett vagyok.
Ezt a képet töltöm fel a kiállításra, mert erre vagyok a legbüszkébb. (...)
Hálás vagyok, hogy ilyen széles körben lehetővé tettétek számunkra, hogy a tehetségünket fejleszthetjük, és ezt elismerés is koronázza. 
Ami az ember számára a legfontosabb az élete során, az a figyelem, és az elismerés. Nagyon örülök, hogy ezt az utat választottam, ezen maradok, és már egy saját portfóliót tervezek. Rengeteg anyagot gyűjtők, és inspirálódok. Egyre több ötlet jön fel, és abban bízom, hogy időm is lesz arra, hogy mindez megvalósuljon.
Olyan, mint amikor haladsz az úton, és időnként találsz valami apróságot az útszélen. Ezeket gondosan felveszed, nézegeted, és a kosaradba rakod.
Még önmagában jelentéktelennek tűnik, de amikor az utad végére érsz, tele lesz a kosarad, és ezekből az apróságokból összeraksz magadnak valami csodálatosat, valami egyedit, ami a te utadról szól. Ettől lesz majd egyedi és az enyém.
Mások más dolgokért hajolnak le...

Üdv! Erika

Már most biztos benne, hogy jövőre is jön!

Csak meg szeretnénk köszönni Nektek ezt az elmúlt csodás hetet, Liat hetek óta izgatottan várt erre a táborra és nagyon nagyon jól érezte magát, nem is beszélve a szebbnél szebb festményekről, amiket hazahozott! A tavalyihoz hasonlóan az idei hét is hatalmas élmény volt neki és már most biztos benne, hogy jövőre is jön!

Nagyon örülük, hogy ráakadtam a ValorArt rajziskolára!

Számos ajándék videót néztem már meg melyeket levélben kapok az oldalról, melyek tisztán érthetők és mindegyikből sok-sok hasznos dolgot tanultam meg. Sajnos még nem volt módomban tanfolyamon részt venni, de a könyveket megrendeltem és szépen haladok a feladatokkal, a kisfiam pedig az övéivel.

Fantasztikus a videóanyag!

Lassan haladok, de minden felvétel nagy kincs, érthető, gazdagon illusztrált. Évek óta keresgélek, fizettem már külföldi oldalra is, mert azt hittem magyar nyelven semmi értékes tudásanyag nem érhető el. Boldog és izgatott vagyok amióta nálatok tanulgatok.

Sokat tanultam tőletek és imádtam minden pillanatot.

Nagyon szeretek a Valdorartba járni. Sokat tanultam  tőletek és imádtam minden pillanatot. A mindennapok monotonitásából kiszakadva egy igazi feltöltődést jelent. A rajzolás, festés nemcsak megnyugtat, hanem egy olyan világba repít, ahol az idő nem létezik és megszűnik minden zavaró tényező. Csak én vagyok a fontos és az, amit létrehozok.

Gróf Andi

Amíg festek a külvilág problémái szinte megszűnnek számomra.

Én csak jókat tudok írni a Valdor Art mentor programjáról. Kiszélesítette látókörömet, olyan élményeket nyújtott ami örömmel, elégedettséggel töltött el. Meglátom a naplementében, amit más nem, tudok örülni egy kis virágnak is és ez maga az élet. Nem mindig jut időm rá, de mindig van inspiráció és tovább fejlődési lehetőség. Kikapcsolódás, harmónia, egyensúly helyreállítására is nagyszerű élményekben gazdag időtöltés. Javaslom mindenkinek! Engem türelemre tanított és kiegyensúlyozottabb vagyok! 

Hné Edit

Együtt átlapoztuk ezt a varázskönyvet!

Tisztelt Andrea és Péter!

Én egy gyöngyösi nagymama vagyok. Kis unokámnak vettem meg a Rajzolós mesebirodalom c. könyvet, aki 5,5 éves óvodás. Az az igazság, hogy annak ellenére, hogy pici kora óta mindenféle ábrázoló eszközt kipróbálhatott /gyúrma, festés zsírkréta, színes ceruza, filctoll, különféle színező könyvek stb/, mégsem kapott kedvet a rajzolgatáshoz, színezéshez.
A rajza nagyon le van maradva hasonló korú társaitól és mivel iskolaköteles, így el vagyok keseredve, mi lesz vele az iskolában. Most hétvégén kapta meg a könyvet. Együtt átlapoztuk ezt a varázskönyvet, mert így neveztük el, amiből mind a ketten megtanulunk rajzolni.
Figyelmesen végignézte, aztán kérte, hogy meséljem el az első mesét. Kiválasztottuk, hogy a kerek lombos fát és a halacskát fogjuk legelőször lerajzolni. A lombos fa elsőre  szinte pontosan sikerült, a halacskánál a háromszög rajzolása nehéznek bizonyult. Ennek ellenére, óriási öröm volt látni,hogy igyekezett és kiszínezve hasonlított az eredetire. Az öröm a szemében minden pénzt megért!
Bízom benne,hogy sikerül apránként lerajzolnia  a további meseszereplőket is és sikerélményhez jut. A mesék nagyon tetszenek neki. Az biztos,hogy a végére én is megtanulok rajzolni az unokámmal együtt, mert az egyszerű geometriai formák sokat segítenek az elindulásban, hogyan kezdjünk neki egy-egy rajznak.
Köszönöm,hogy megalkották ezt a könyvet, ami szép,színes, érdekes, felkelti a gyerekek érdeklődését, és ötleteivel  észrevétlenül tanítja meg rajzolni a kisgyermekeket! Köszönöm!

Üdvözlettel: Langó Zoltánné

Meglepve tapasztaltam, hogy milyen jól felépített, széles "étlap" vár rám.

Kedves Andi és Péter!

2 éve Karácsonyra kaptam a gyerekeimtől az első, akril online tanfolyam anyagát. Akkor ismerkedtem meg veletek, és meglepve tapasztaltam, hogy milyen jól felépített, széles "étlap" vár rám.
Bevallom, a rajzolás közelebb áll a szívemhez, és a technikai fejlesztéshez meg is vettem a tananyagot, eljutottam a portrékig. Egy hete készítettem el az első inverz rajzomat fekete kartonra fehér ceruzával, a fiam fotója alapján, szabadon. A Rajz Rajongól Klubjába már feltettem néhány rajzomat és a visszajelzések ösztönzőek.
Pasztellel, olajfestéssel még soha nem próbálkoztam. Az akvarell is közel áll hozzám, mert gyorsan lehet látni az eredményt, előrelátást és határozottságot igényel, nemigen van javítási lehetőség, A pasztell meg azért izgat mert valószínűleg a rétegekkel teltebb, plasztikusabb alkotásokat lehet létrehozni.
Bevallom, a korlátokat mindig nehezen tűrtem, a nagyítás, méricskélés számomra nagy önfegyelmet igényelt. Korábban mindig "szemre" rajzoltam, festettem, ennek ellenére a gyakorló feladatokat módszeresen végigveszem, hiszen ez az alapja annak, hogy a szabadon alkotás során a technika szinte rutin legyen. Nagyon tetszett a rajzolás alapjainál a szemléletmód: a negatív terek figyelése, a térlátás/látásmód váltogatása. Péter magyarázatai a a grafikai témáknál, Andié pedig a színek keverésében sokat segítettek.

Tné Tóth Márta

 

A kapott tudással képtelen vagyok abbahagyni az alkotást!

Már többször megírtam és el is mondtam a Nálatok és Tőletek szerzett élményekről szóló beszámolóimat. Most csak annyit, hogy a kapott tudással képtelen vagyok abbahagyni az alkotást. Mindenhol és mindig rajzolok, festek. Időnként elmegyek egy-egy tanfolyamra, táborba, mert nagyon jó együtt készíteni a képeinket, meghallgatni a tanácsokat, amikor elakadunk és örülni az elkészült képnek.
Köszönet a munkátokért és azért is, hogy bármikor találkozunk barátként kezeltek, Hozzátok hazamegyek. 

CSBZS

 

Olyan szakmai alapossággal készültek az oktató videóitok!

Kedves Andi és Péter!

Én csak jót tudok mondani a tanítási metódusotokról. Nagyon örülök, hogy tőletek tanulhatok. Sok új dolgot sajátítottam el  nálatok, amit korábban nem ismertem, mind a rajzolás, festés technikáját, mind pedig a színkeverést illetően.

Olyan szakmai alapossággal készültek az oktató videóitok, hogy ennek alapján igazán könnyű elkészíteni az adott alkotást. Ami engem illet, magamra is büszke vagyok, hogy a Bianci Mose Téli utcakép című festmény reproját el tudtam készíteni a te instrukcióid alapján, Andika ! Köszönöm a fáradságos oktatói, művészi munkátokat !

Üdvözlettel: Gizi, Pekári-Papp Gizella

Nagyon büszke vagyok magamra, hogy sikerült ennyit fejlődnöm általatok!

Őszintén szólva nagyon szkeptikus voltam a tanfolyammal kapcsolatban, illetve a saját képességeimmel kapcsolatban, de három kisgyerek mellett úgy éreztem, hogy muszáj csinálnom valamit kikapcsolódásként, amivel alkotok, létrehozok.
A rajzolás, festés mindig tetszett, de az általános iskolai rajzórák alapján nem igazán ment, ezért nem is csináltam. Neten véletlenül rátok találtam és gondoltam miért ne adhatnék egy lehetőséget Nektek és főleg magamnak.
Eléggé le vagyok maradva, de télen igyekszem felzárkózni. A tanfolyam kezdetekor megcsináltam tükörből az önarcképet és úgy 2 hete megrajzoltam az Angelina Jolie portrét. Lelkiismeretesen megcsináltam a feladatokat végig. Mondhatom, hogy a megtett utat is nagyon élveztem, még a vonalas rajzok is kikapcsolódást jelentettek és amikor ránéztem végül, akkor "jaj, ilyen szép lovat még életemben nem rajzoltam!" Az valami fantasztikus érzés volt. Az eredmény hihetetlen hihetetlen!
A Jolie portré után vettem a bátorságot és fényképről megrajzoltam a nagyfiam egyik csapattársának portréját. A férjem első ránézésre felismerte! Nagyon büszke vagyok magamra, hogy sikerült ennyit fejlődnöm általatok és el sem tudom mondani, hogy mennyire örülök, hogy rátok találtam!

Fné. Georgina

 

Türelmes oktatókkal lehet a rajzolás és festés rejtelmeit megtanulni

Két éve folyamatosan járok - a covid ellenére - jelenléti oktatásokra. Ezzel azt hiszem, mindent elmondtam! Családias jó hangulatban hozzáértő, türelmes oktatókkal lehet a rajzolás és festés rejtelmeit megtanulni.    

Nekem valószínű segített volna, ha a rajzzal kezdem. Jó lett volna ismerni a tudáshoz vezető utat, mit is kell legelőször gyakorolni, hogyan épül fel a folyamat. Mint, ahogy a  mentor program felépül. S. Erzsi

Köszönöm már ezt az élményt is.

Érthető, látványos, jól megjegyezhető technikákat mutatott be a festék használatáról. Nagyon tetszett, hogy milyen sokoldalúan lehet használni 1-1 ecsetet. Nem tűnik ezáltal ördöngősnek a dolog. Köszönöm már ezt az élményt is. Egy ilyen két balkezesnek is felcsillantja  a reményt a tanuláshoz, kipróbáláshoz. Köszönöm Zita

A tananyag csodálatos, érthető, könnyen elsajátítható!

Én online tanulok lassan be is fejezem. A tananyag csodálatos, érthető, könnyen elsajátítható, lépésről lépésre vezet benne két csodálatos tanár Andrea és Péter. Én egy nyugtalan ember vagyok, de tőlük tanultam türelmet, és kitartást. Kaptam egy nagy adag boldogságot, mert nekem a rajzolás kábítószer lett, és boldoggá tesz. Köszönöm Andrea és Péter

B. Nagy Teri

Nagyon örülök, hogy beléptem a mentorprogramba!

Sokat tanulok és az önálló munkához is sok segítséget kapok. Sajnos lassan haladok a feladatokkal, mert mindig eszembe jut közben valami és addig nem tudok megnyugodni, amíg azt meg nem csinálom.

Tele vagyok ötletekkel, csak az idő kevés. Ezúton is gratulálok a programhoz és NAGY köszönet a mentoroknak.

A legszimpatikusabb, hogy a saját időbeosztásom szerint tevékenykedhetek!

Kedves Andi és Péter!

Örömmel forgatom A realisztikus rajzolás mesterfogásai - Kezdőknek és haladóknak című könyvet!

Először is: a szállítás nagyon gyors volt, mondhatni pikk-pakk kezemben volt a könyv, miután megvásároltam.

Másodszor: külön meglepetés, hogy nem csak egy leíró-magyarázó könyvet kaptam, hanem valódi munkafüzetet, ami maximálisan segíti a tanulást.

A legszimpatikusabb, hogy a saját időbeosztásom szerint tevékenykedhetek, ezért tanfolyamra nem gondoltam. De bármi érdekel,ami az itthoni tevékenykedésemet segíti. Ezért nagyon jók a Ti anyagaitok.

Köszönettel és baráti üdvözlettel:  Fehérváriné Zimonyi Éva

Álmom volt, hogy pasztellel rajzoljak portrét!

Nagyon boldog vagyok, hogy rátaláltam erre az iskolára és veletek együtt belevágtam újra a rajzolásba. Álmom volt, hogy pasztellel rajzoljak portrét, ez többé kevésbé megvalósult.

Most gyűjtöm a bátorságot, hogy kipróbáljam a ceruza, kréta helyett az ecsetet is. Nagyon sokat segített, hogy ti és a mentorok bíztattatok, adtatok egy lökést, mikor elakadtam és úgy gondoltam nem tudom megcsinálni, befejezni a rajzot.

Köszönöm, hogy itt lehetek és tanulhatok tőletek.

Szereczné Fazekas Szilvia

Pont a ti iskolátokat kerestem!

Kedves Andi és Péter!

Nagy örömmel tölt el, hogy személyesen is megismerhettelek Titeket. Mivel már régóta rajzolok és festek (korábbi kisebb-nagyobb megszakításokkal), folyamatosan kerestem a számomra  leginkább megfelelő lehetőséget a fejlődésre (egy helyet, ahol megtanulhatok az eddigieknél sokkal jobban alkotni rugalmas időbeosztásban, új technikákat és nézőpontokat megismerni, mindezt egy barátságos, inspiráló, felemelő közösségben. Pont a ti iskolátokat kerestem!

Nemrég kezdtem Nálatok a mentor programot, és már az első alkalom után rengeteg új dolgot tanultam, nagyon otthonosan éreztem magam, feltöltődtem energiával! Rendkívül tetszik a módszereitek változatossága, lenyűgözőek a kis filmek és online oktatóanyagok, hihetetlenül széleskörű ismeretekből meríthetnek az alkotni vágyók, színes és változatos tanulási formákban. Ugyanakkor mindennél többet ér a pozitív szemlélet, támogatás, biztatás és sikerélmény, amelyet kapunk Tőletek.

Vitéz Zsuzsanna

Mind a 2 könyveteket megrendeltem!

Kedves Andi és Péter!

Mindannyiunk örömére, mind a 2 könyveteket megrendeltem. Rögtön ahogy az adventi kalendáriumos akcióban megjelent. Az elsőt a felnőtteknek szólót a 19 éves fiú unokám kapta, a mesebirodalmasat pedig a 2 kislány unokám (5 és 6 évesek). A "nagyfiút" még nem láttam eddig így meghatódni ajándéknak. A kislányokkal a csomagbontás után estig semmi gond nem volt, mert kaptak előrelátóan 1 - 1 csomag írólapot is gyakorláshoz. 

Röviden: egyik sem maradt meg nekem. Nagy örömet szereztem vele az unokáimnak is és magamnak is. Köszönöm nektek a lehetőséget.

Üdvözlettel: Tibor

Nekem, nagyon sokat jelent, hogy részt vehetek a mentor programban

Kedves Andi és Péter! 

Érzem a fejlődést, mindig újat tanulok, és legfőképpen, "nem engeditek el a kezem". Bármikor fordulhatok hozzátok, megkapom a segítséget.

Móczár Katalin

Rengeteg lehet tanulni az ingyenes videóitokból és a fizetős, online tanfolyamaitokból is!

Sziasztok!

Szerintem nagyon jók, részletesek a videók. Jó, hogy mindent részletesen elmagyaráztok az adott témakörben. Tetszenek a videókhoz tartozó letölthető anyagok. 
Eddig szinte csak grafit rajzokat készítettem, mert a grafit nagy kedvencem, de elkezdtem a színes ceruzás online rajztanfolyamot, mert szeretnék színes képeket is készíteni.
Egy kicsit a grafitra visszatérve, én elég sok grafitott használok a rajzaimnál és ezért fontos nekem a rajzok fixálása. Ezt például egy ingyenes videótokból tanultam meg, hajlakkal és tökéletesen működik. 
Egyszóval rengeteg lehet tanulni az ingyenes videóitokból és a fizetős, online tanfolyamaitokból is. Egyenlőre nem találtam olyan dolgot, amin javítani lehetne és köszönöm a rengeteg segítséget.

Szép napot kívánok! Sziasztok!
B. István

Nagyon boldog vagyok, hogy Tőletek tanulhatok.

Nagyon boldog vagyok, hogy Tőletek tanulhatok. Nagyon jók a leckék, könnyen érthetőek a magyarázatok, nagyon szeretném, ha lenne még egy negyedik év is, hogy vissza tudjak térni egy-egy technikához!

P. Erzsébet (mentor program)

 

Az ecsetkezelésről nagyon sokat sikerült tanulnom!

Az ecsetkezelésről nagyon sokat sikerült tanulnom ebből az oktató anyagból. A tudatosan felépített alapformákat, területeket, amikre felbontottad a képet, nagyon tetszik. Így az ember nem tud elveszni a feladatokban, a részletekben. Ezután már sokkal könnyebb kidolgozni a képet részletekbe menően. Köszönöm a segítséget. Gabi

Többször is visszanézhetem, ha festés közben elakadok.

Nekem nagyon nagy segítség hogy egy-egy kép elkészítését többször is visszanézhetem, ha festés közben elakadok. Sajnos a festős napokon  a munkám miatt nem tudok még részt venni, pedig sok olyan kép van, aminek én is szívesen nekiállnék. Jó lenne, ha ezekről is készülne megvásárolható videó. ( pl. a téli táj patakkal ami nemsokára újra megfestettek)
F. Ibolya

Szívesen tanulok tőled!

Örülök, hogy rátok találtam. Tetszik, hogy módszertanilag nagyon jól felkészült vagy! Apró lépésekben haladsz előre, körültekintően. Elég időt is szánsz a megvalósításhoz. Szívesen tanulok tőled! Szuper, hogy én határozhatom meg a tanfolyam időpontját!

Ez az iskola RÓLAD, NEKED és ÉRTED VAN!!!

Nagyon szeretem a Valdor Art rajz iskolát, mert az oktatók mindent megtesznek azért, hogy a legjobbat hozd ki magadból, időt fáradtságot nem kímélve. Bármit kérdezhetsz vebinárokon is, ha nem is tartozik az akkori témához. Lehetőséged van arra, hogy egy év után kiállításon bemutass az általad alkotott legjobb képeidből. Mindig úgy érzem, hogy ez az iskola RÓLAD, NEKED és ÉRTED  VAN!!! Köszönöm, hogy vagytok nekünk. Amíg élek és cselekvőképes leszek örök iskolás szeretnék maradni. Hálás köszönet Andi és Péter! Baráti üdvözlettel: Simonné Éva

Imádom az ingyenes és a megvásárolt videókat is!

Imádom az ingyenes és a megvásárolt videókat is, nagyon jól vannak felépítve, elmagyarázva dolgok és a hibalehetőségekre is felhívja a figyelmet. A javítások is benne vannak, ami szerintem nagyon fontos. A színkeverés videót különösen imádom ezt jó lenne már általános iskolában is így tanuli.

Dné L. Anita

Csak ajánlani tudom!

Szuper rajziskola, nagyon jó oktatókkal, a mentorprogram meg egyenesen zseniális kezdeményezés, ráadásul elérhető áron. Csak ajánlani tudom! Többet ad a rajztudásnál.

Tóth Miki

Nagyon részletes, aprólékos bárki számára elsajátítható.

Sziasztok!

Én még nem néztem végig az összes megvásárolt videómat, de amit eddig láttam azzal nagyon meg vagyok elégedve. Nagyon részletes, aprólékos bárki számára elsajátítható. Örülök, hogy titeket választottalak tanulni!

Rné. K. Tünde

 

Meglepve tapasztaltam, hogy milyen jól felépített, széles "étlap" vár rám!

Kedves Andi és Péter!

2 éve Karácsonyra kaptam a gyerekeimtől az első, akril online tanfolyam anyagát. Akkor ismerkedtem meg veletek, és meglepve tapasztaltam, hogy milyen jól felépített, széles "étlap" vár rám.
Kb. 50 éve, a gimnáziumban A. Tóth Sándor festőművész  rajztanárunk fertőzött meg a rajzolással. Aztán egyetem, munka, család, unokák. Csak nyaraláskor vagy a család kérésére ragadtam ceruzát vagy nyúltam a gyerekeim vízfestékéhez...
Azóta az akril festésben, lépésről lépésre eljutottam a tájképekig, és most az első portréval próbálkozom, de nem vagyok elégedett, van még mit fejlődni...  Bevallom, a rajzolás közelebb áll a szívemhez, és a technikai fejlesztéshez meg is vettem a tananyagot, eljutottam a portrékig. Egy hete készítettem el az első inverz rajzomat fekete kartonra fehér ceruzával, a fiam fotója alapján, szabadon. A Rajz Rajongól Klubjába már feltettem néhány rajzomat és a visszajelzések ösztönzőek.
Pasztellel, olajfestéssel még soha nem próbálkoztam. Az akvarell is közel áll hozzám, mert gyorsan lehet látni az eredményt, előrelátást és határozottságot igényel, nemigen van javítási lehetőség, A pasztell meg azért izgat mert valószínűleg a rétegekkel teltebb, plasztikusabb alkotásokat lehet létrehozni. Bevallom, a korlátokat mindig nehezen tűrtem, a nagyítás, méricskélés számomra nagy önfegyelmet igényelt. Korábban mindig "szemre" rajzoltam, festettem, ennek ellenére a gyakorló feladatokat módszeresen végigveszem, hiszen ez az alapja annak, hogy a szabadon alkotás során a technika szinte rutin legyen.
Nagyon tetszett a rajzolás alapjainál a szemléletmód: a negatív terek figyelése, a térlátás/látásmód váltogatása. Péter magyarázatai a a grafikai témáknál, Andié pedig a színek keverésében sokat segítettek. Igyekszem minden héten alkotni valamit és remélem, hogy májusra eljutok önállóan annyira, hogy érdemes legyen bekapcsolódni a mentor programba, mikor majd kritikus szemmel, jó tanácsokkal látnak el: hogyan tovább...
T. Márta


 
, településről erre a tanfolyamra jelentkezett: