„Szeretlek Andi néni!” - az ovis rajztábor valódi értéke

Gyermekünk mosolya a szülői munkánk fizetése. Mi pedig mindent megteszünk annak érdekében, hogy jól „keressünk”, azaz gyerkőceink minél boldogabbak, kiegyensúlyozottabbak, vidámabbak legyenek. Ha ők mosolyogva néznek ránk, egyedül az a mosoly létezik a világon, minden más megszűnik létezni.

1 - ValdorArt 2 - ValdorArt 3 - ValdorArt

Az önfeledt öröm, az őszinte lelkesedés valami iránt és a sikerélmények gyakori megélése határozza meg, hogy gyermekeinkből milyen felnőttek lesznek. Egy olyan egyszerű dolog, mint a rajz, egyszerre jelenthet sikerélményt és kudarcot is. Valójában viszont a rajz ennél sokkal többről szól. Amellett, hogy fejleszti a kreativitást, megalapozza az „én bármire képes vagyok” érzését. A kulcs pedig ebben van. Aki elhiszi magáról, hogy bármire képes, az valóban szinte bármit képes lesz megtenni vagy megvalósítani. Bátran szembe fog tudni szállni az élet nagy dolgaival felnőttként, de már felnőttkora előtt is!

Ajánlom ezt a 4 perces összefoglaló videót, amit az ovisoknak tartott rajztáborunkról készítettünk.

Nézzük, mire képes egy ovis?

 

„Anya, nézd! Én is tudok rajzolni!”

A rajzolás során egyértelműen megmutatkozott a gyerekek végtelen fantáziája. Úgy dolgoztunk, hogy a foglalkozás elején mindenki kiválaszthatta, hogy mit szeretne rajzolni. Ezután közösen kigondoltunk egy történetet a figurákból és ezt rajzoltuk le egy képben. Pl.: a kívánságok között szerepelt, hogy rajzoljunk fát, helikoptert, zebrát, baglyot, kétpúpú tevét. Ebből jött az ötlet, hogy akkor ez legyen egy állatkert, ahol épp kigyulladt egy fa és jön a helikopter tüzet oltani... Így ezt rajzoltuk le, annyiféleképpen ahányan voltunk.

4 - ValdorArt 5 - ValdorArt 6 - ValdorArt

Valóban működött a jobb agyféltekés kreativitás az ovisoknál is! Az „én nem tudok rajzolni” bal agyféltekés korlátozó hitrendszer egyszerűen átalakult a „tudok őzikét rajzolni” bizonyosságára, amelyet mintegy megerősítésként az önfeledt, őszinte, boldog mosoly kísért minden gyermek arcán!

A gyerekeknek azt tetszett a legjobban, hogy úgy érezték bármit le tudnak rajzolni az alapformákból. Kialakult a hitük önmagukról, hogy ők tudnak rajzolni. Megvolt a sikerélmény a rajzolás területén. 


 

„Anya, majd én megmutatom, hogy kell!”

A legkedvesebb az volt, hogy amikor hazamentek, otthon tanították a szüleiket arra, hogyan kell elefántot, zsiráfot, majmot rajzolni, persze ugyanazokat a szófordulatokat használták, amiket én is mondtam nekik rajzolás közben! :-)

Az online oktatásunkat azért hoztuk létre, hogy a szülő se maradjon ki abból a felemelő érzésből, amit a rajzolás tud nyújtani! Gyermeked képességeinek fejlesztésében Te is részt vehetsz! Tanuljatok meg együtt rajzolni, majd valósítsatok meg mindent, amit csak szeretnétek! 

A gyerekeknek szóló online oktatóanyagunk filmelőzetesét és részletes leírását ITT tudod megnézni!

 „Fizetésként” pedig sok ilyen mondatot kívánok minden szülőnek: 

„Szeretlek Andi néni, sőt imádlak, köszönöm, hogy megtanítottál rajzolni.” Csősz Nóra

 


Nézd meg, hogyan tanulhatsz tőlünk!

Tantermi tanfolyamok>

Online tananyagok minden korosztálynak>

Rajzkönyvek felnőtteknek és gyerekeknek>

Valdor Art "Alkoss Szabadon" Mentor program>

 
, településről erre a tanfolyamra jelentkezett: