Pipacs mező akrillal - Gyönyörű virágok lépésről lépésre!

Mivel is köszönthetnénk méltóképp az áprilist, mint egy csodálatos virágos festmény elkészítésével? Fess velünk lépésről lépésre, hiszen a gyönyörű ringatózó pipacsfejek meseszép ékei lesznek otthonodnak!

Bejegyzésünkben végig kísérünk a színpompás virágok festésének útján, és megismerheted annak a technikáját is, hogyan játssz a fényekkel!


Így fess pipacsmezőt lépésről-lépésre!

1.lépés

A tökéletes arányok elérése és a könnyebb munka érdekében az első lépés mindig az előrajzolás, a fő formák ábrázolása. Különítsd el a háttértől a növényzet részeit és rajzold meg a pipacsok belsejének fő pontjait is, hiszen ezek fognak neked segíteni az árnyék és fényhatások felfestésénél. Ha nem szívesen rajzolsz szabad kézzel, nyugodtan használhatsz indigót is. Mielőtt nekiállsz festeni kend le a vásznat festőszerrel!

1.webp - ValdorArt

2. lépés

A fő vonalak megrajzolása után vidd fel a háttér színeit, haladj a sötétektől a világosak felé. Ennél a lépésnél még nem kell összemosnod a színeket, csupán különítsd el a táj különböző részeit az árnyalatok segítségével.

TIPP: A háttér felső részén ne félj használni a világos árnyalatokat, hiszen a halványsárga és a fehér segítségével érheted el, hogy napsütéses, tavaszi hatása legyen képednek.

2.webp - ValdorArt

3. lépés

Ha végeztél a háttér első fázisával, a pipacsok megfestése következik. A ceruzával elkülönített részek segítségével láthatod, hol válnak el az árnyalatok egymástól, így a pipacsfejek különböző árnyalatait ezek mentén viheted fel. Először a bordó és a piros színeket vidd fel!

3.webp - ValdorArt

4. lépés

Ha a sötétebb árnyalatok felkerültek, tedd melegebbé a virágok színét naranccsal és sárgával. A fehér festék ezen a területen is jó szolgálatot fog tenni, virágaid bizonyos részeit is fényesebbé teheted vele.

TIPP: Legalább 3-4 rétegben vidd fel a színeket, hiszen így lesznek igazán látványosak, erőteljesek!

4.webp - ValdorArt

5. lépés

Dolgozd össze a háttér színeit, majd merülj el kicsit a részletekben. Fesd meg a virágok szárait, adj formát az apró virágoknak, rügyeknek!

5.webp - ValdorArt

6. lépés

Most már a pipacsfejek színárnyalatait is összedolgozhatod, és az utolsó apró részleteket is felviheted.

TIPP: A hatásosabb árnyalatok érdekében használj szárazecset technikát!

6.webp - ValdorArt


Készen is vagyunk a festménnyel, innentől már csak gyönyörködnöd kell benne! 


Ha szívesen kipróbálnád az akrilfestést, szeretnéd megismerni a különböző technikákat, mint például a szárazecset technika, akkor várunk sok szeretettel:

Többlépcsős akril festő tanfolyam Budapesten! >>

Online akril festő tanfolyam kezdőknek és haladóknak! >>

"Élményfestés másképp" kurzus Budapesten! >>

 
, településről erre a tanfolyamra jelentkezett: