Mi mindenre lehet használni az akril öntés technikáját?

 

Számtalan izgalmas módszer és technika létezik a festésen belül, amivel lélegzetelállító képeket készíthetsz. Persze csodás érzés, ha képes vagy egy referencia fotót tökéletesen ábrázolni, de nem sokkal jobb, ha kiadhatod magadból a benned rejlő kreativitást és érzelmeket korlátok nélkül?

Erre az egyik legjobb megoldás az akril öntés. Nem újkeletű módszerről van szó, már évtizedekkel előtt elkezdtek kísérletezni vele. Mostanra 6 különböző technikája alakult ki, amik segítségével teljesen egyedi képeket készíthetsz, ráadásul kombinálhatók is egymással, vagy akár a hagyományos festéssel is. Ezt nevezzük igazi művészi szabadságnak!


Mi az akril öntés?

Nem hallottál még róla? Röviden…akril festéket és különböző médiumokat kevernek össze és többféle öntési technika segítségével hoznak létre absztrakt alkotásokat. A legjobb benne, hogy gyakorlatilag lehetetlen, hogy két ugyanolyan képet készíts, ha egyedivé szeretnél válni, ez a neked való technika!

Izgalmasnak találod? Kövesd végig ennek a képnek az elkészítését!

referenciafoto - ValdorArt

Ahogy már olvashattad, nem csak absztrakt képeket készíthetsz ezzel a technikával. Felhasználhatod arra is, hogy egy referencia fotóról készített képet egyedivé varázsolj. Nézzük hogyan kombinálhatod az akril öntést a realisztikus festéssel!

 


Első lépés: Előrajzolás

elorajzolas - ValdorArt

Kezdjük a legelején! Amikor referencia fotó alapján dolgozol, mindig érdemes felrajzolni előre, hogy könnyebb dolgod legyen, amikor festesz.


 

Második lépés: Háttér megfestése

hatter megfestese - ValdorArt

 

Ha befejezted az előrajzolást, jöhet a háttér megfestése. Figyelj oda, hogy ne fess bele az előrajzolt formába. Kezdetben a hátteret festheted sötétebbre, majd a vége felé finomíthatsz rajta.


Harmadik lépés: Legsötétebb foltok megfestése

legsotetebb foltok - ValdorArt

 

Amikor több színből áll a referencia fotón egy megfestendő elem, érdemes színhelyes technikával dolgozni, azaz először a legsötétebb foltokat viszed föl a vászonra.


Negyedik lépés: Világos foltok megfestése

vilagosabb foltok - ValdorArt

 

A sötét foltok után jöhetnek a világosabbak. Fokozatosan kell haladni az egyre világosabb árnyalatokig.


Ötödik lépés: Pontosítás, finomítás

finomitas - ValdorArt

Finomítgass a színtónusokon, dolgozd ki az árnyékolásokat. Meg lehet festeni a nő arcát és a haját.


Hatodik lépés: Akril öntéssel a ruha megfestése

akril ontes - ValdorArt

Az igazán izgalmas rész csak most jön, tedd egyedivé a képed. Ha már minden részletet kidolgoztál, az akril öntés segítségével megreformálhatod a referencia fotót és elkészítheted saját változatodat a ruha megfestésével!


Kedvet kaptál hozzá? Próbáld ki!

Úgy érzed, az akril öntés neked való? Ez az a technika, ahol végre szabadjára engedheted a fantáziád és megvalósíthatod legvadabb elképzeléseidet! Ha szívesen kipróbálnád, váruk szeretettel februárban balatonföldvári alkotótáborainkban, ahol élőben is megtapasztalhatod milyen fantasztikus dologról van szó!

Ha ennél többre vágysz és szeretnéd megtanulni, hogyan törhetsz ki a másolás árnyékából, hogyan készíthetsz szuper egyedi alkotásokat, csatlakozz mentor programunkhoz. Megtanítjuk Neked, hogyan tudod kombinálni a realisztikus festészetet az akril öntéssel!


mentor program kapui jelenleg még zárva vannak és legközelebb májusban tudsz hozzánk csatlakozni. De a legjobbat hagytuk a végére: már most fel tudsz iratkozni a várólistára!

Miért érdemes feliratkozni?

A várólistára feliratkozókat előnyben részesítjük a legközelebbi nyitásnál és kiemelt kedvezménnyel biztosítjuk a csatlakozást a programhoz.

Ha úgy érzed benned is több van és végre szeretnéd magadból kihozni a maximumot, akkor várunk téged is szeretettel! 

Kattints a linkre, kukkants bele ingyenesen a program oktatóanyagaiba és kulisszatitkaiba.

ÉRDEKEL A MENTOR PROGRAM>>>


Nézd meg, hogyan tanulhatsz tőlünk!

Tantermi tanfolyamok>

Online tananyagok minden korosztálynak>

Rajzkönyvek felnőtteknek és gyerekeknek>

Valdor Art "Alkoss Szabadon" Mentor program>

 
, településről erre a tanfolyamra jelentkezett: