Kár, hogy ennyire lejáratták ennek a módszernek a nevét!

- A cikkben szereplő rajzok mind tanítványaink alkotásai! -

Jobb agyféltekés rajztanfolyam? Keress rá a google-ben: van ezernyi. Egy napos, két napos, online, offline, Pesten, vidéken, olcsón, drágán. Látszólag ugyanaz mind, a valóságban azonban jelentős különbségek lehetnek. Ma az olyan tanfolyamokról mesélünk, amik lejáratják a módszert.

„Jobb agyféltekés tanfolyam? Sokféle van, bizonyára mindenhol ugyanazt a módszert tanítják, csak más köntösben. Akkor miért ne választanám a legolcsóbbat/legközelebbit/legkényelmesebbet?” – gondolják sokan, amikor az interneten keresgélnek. Ám az egyes tanfolyamok között jelentős különbségek lehetnek, és ha rosszul választ az ember, akkor joggal van felháborodva, hogy „ez az egész egy humbug, semmi mást nem tanítanak, csak fényképeket lemásolni kétes minőségben”.

Blog 2017 kar hogy lejarattak 04 - ValdorArt Blog 2017 kar hogy lejarattak 13 - ValdorArt
Blog 2017 kar hogy lejarattak 20 - ValdorArt Blog 2017 kar hogy lejarattak 23 - ValdorArt

Milyen a hamisított jobb agyféltekés tanfolyam?

A legtöbb módszerhez hasonlóan itt is vannak olyanok, akik nem a szellemiséget, a látásmódot tanulták meg, hanem csak egy technikát, és azt oktatják teljes módszerként. Így járt egy tanítványunknak ismerőse is, aki ilyen, kevésbé átfogó képzésen vett részt:

Egészen más technikát tanítottak neki

„Kedves Andi!   Egy ismerősöm volt 2 napos jobb agyféltekés rajztanfolyamon, egészen más technikát tanítottak neki: kis ablakot vágnak a lapra, azt húzzák mindig odébb, azt rajzolják le, amit a kis ablakban látnak. Nem akarom elvenni senki kedvét - az ismerősömét főleg nem -  de én nagyon örülök, hogy Rátok találtam! Ez a tökéletes technika! Napsütéses szép hétvégét!" K. Mária

Blog 2017 kar hogy lejarattak 19 - ValdorArtNem szeretnénk megnevezni az illetékes iskolát, de egy biztos: a kis ablak tologatása NEM egyenlő a jobb agyféltekés módszerrel. Ez egy érdekes trükk de korántsem a jobb agyféltekés módszertan! Lehet, hogy sokat segít, amikor egy képet szeretnél lemásolni, és van egy mintafotód, amin tologathatod az ablakot, de mi a helyzet akkor, ha ezt a képet nagyobban szeretnéd elkészíteni? Vagy kisebben? Vagy ha nem fotóról, hanem az előtted elterülő tájról szeretnél „másolatot” készíteni? Épp csak a lényeg maradt ki! Nem tanították meg azt a látásmódot, ami minden alkotó tevékenység alapja!

 


 Ó, hányszor hallottuk már ezt a mondatot:

"nézve a nálatok készült alkotásokat, szerintem én ilyeneket nem is tudok rajzolni"

Talán szükségem lenne újra végigmenni az alapokon, mert  nézve a nálatok készült alkotásokat, szerintem én ilyeneket nem is tudok rajzolni, elmennék egy alapra újra.

Köszönettel, B. Melinda


 
Blog 2016 Kata grafit3 - ValdorArtSokan most bizonyára azt gondolják, hogy savanyú a szőlő, és nem bírjuk a konkurenciát. Vannak olyan rajziskolák, akiknek elismerjük a munkáját! Létezik még 2 másik jobb agyféltekés módszertanra épülő rajziskola akiket bátran mernénk ajánlani, mert tudjuk, hogy ott valódi tudást kapsz. Egy biztos, egyik sem hirdet gyorstalpaló rajztanfolyamot!
A többi sajnos csak arra jó, hogy elhitesse az emberekkel: ez az egész jobb agyféltekés rajzolás egy felfújt lufi, semmi értelme, hókuszpókusz – és ezzel lejáratják az egész módszertant!

Minap egy hirdetésre bukkantunk, ahol 60.000 ft (?) helyett napi 4.000 ft-ért tanulhatsz rajzolni és a csúcs az volt, vigyél magaddal rajzfelszerelést! De ha nem viszel az sem gond, mert jó pénzért bérelhetsz(?!) ceruzát!
Ezzel szemben mi olyan rajzfelszerelést adunk AJÁNDÉKBA, amit nem is tudnál egy helyen beszerezni.


 "Az előző tanfolyam 70%-os volt, a tietek 100%-os."

Valaki hirdetett egy fél napos ingyenes tanfolyamot Pesten. A fél napos tanfolyamon elmondták a lényeget, talán még rajzoltunk is valamit, ezért jelentkeztem arra a tanfolyamra. 

Aztán jött az e-mail-etek, muszáj volt belenéznem! Egyből megtetszett a Ti tanfolyamotok.... Látszott az egészen a profi szervezés. Nem is csalódtam, a maximumot nyújtottátok. Nagyon tetszett a hozzáállásotok. Az előző tanfolyam 70%-os volt, a tietek 100%-os.  Dr. S. Edit (Győr)

"Én pár évvel ezelőtt voltam egy jobbagyféltekés rajz tanfolyamon"

Képzőművész tartotta. Otthon próbáltam fénykép alapján portrét rajzolni, de valahogy nem volt az igazi. Most már tudom miért. A tanfolyamot azért kezdtem újra, a hiányérzeten túl, mert kellett egy hely, ahol csak a rajzzal foglalkozhatok. Szeretek rajzolni, és most már tényleg tudok is :). Amit Tőletek tanultam: átkapcsolni a jobb agyféltekére néhány egyszerű gyakorlat segítségével, melyik ceruzával milyen árnyalatokat lehet elérni, előkészíteni a portrét, a negatív és pozitív tereket figyelni. Na és a gyurmaradír! Nem is gondoltam volna mi mindent lehet vele csinálni. Nagyon jól éreztem magam Veletek, jó kis csoport jött össze, várom a klubot, hogy újra rajzolhassak. Köszönök mindent! T. Zsuzsa (Budapest)


Milyen a valódi jobb agyféltekés tanfolyam?

Blog 2017 kar hogy lejarattak 22 - ValdorArt

A jó tanfolyam nem egy technikát ad át, hanem egy látásmódot. Nem csak egy módszert, hanem egy egész gondolkodást. A jó tanfolyamon nem azt tanulod meg, hogyan másolj le egy képet, hanem azt, hogyan ültess át a papírra bármit – tényleg BÁRMIT! – amit látsz.Blog 2016 Deri 14 - ValdorArt

  • ahol megtanítják azt a "másképp látás" képességét, ami minden alkotó tevékenység alapja
  • ahol nem csak fotóról, de élő modell alapján is képes leszel rajzolni
  • ahol 4 olyan rajzgyakorlatot is tanulsz, amivel pár perc alatt át tudsz váltani jobb agyféltekés tudatállapotba
  • ahol több olyan értékes ajándékot is kapsz a tanfolyam mellé, ami képessé tesz arra, hogy a tanfolyam után otthon, önállóan, az oktatók segítsége nélkül is tovább tudj fejlődni
  • ahol az alapok után a haladó technikákra is megtanítanak

 


  

 "Azóta már élő modell alapján is rajzolok portrékat"

Kedves Andrea és Péter, Két éve voltam az alap majd a haladó rajztanfolyamotokon és nektek köszönhetően megtanultam a jobb agyféltekés látásmódot. Azóta már élő modell alapján is rajzolok portrékat, valamint hamarosan elvégzem a grafikus OKJ iskolát is. 
Minden a ti általatok tanultakon alapul és sokkal gyorsabban és hatékonyabban haladok mindenben, mint a hagyományos módszerekkel oktatott diákok. 
Le a kalappal előttetek és ha valaki ezt nem hiszi el, akkor nyugodtan küldjétek hozzám. :)
Üdv.: Székely Kriszti (Bp.)


Blog 2017 G%C3%A1l%20Misi 05 - ValdorArt Blog 2016 LukacsAndi 07 - ValdorArt Blog 2016 Szoboszlai 06 - ValdorArt

 "Nagyon elégedett vagyok, mert pontosan azt kaptam, amit a honlapotokon mondtok/ígértek!"

Kedves Péter, 

Nagyon köszönöm az anyagokat és örülök, hogy részt vehettem a tanfolyamon! Nagyon jól éreztem magam, minden nap sikerélménnyel mentem haza, profi volt a tematika, a tanfolyam ritmusa és ahogy megtanítottad az alapokat, most már csak rajtam / rajtunk múlik:)

Nagyon elégedett vagyok, mert pontosan azt kaptam, amit a honlapotokon mondtok / ígértek illetve teljesen megfelel a videó anyagokon látott filmeknek. Köszönöm :)

Üdv, Pálfi Kata (Ausztria)

"a hatalmas plusz az az, hogy mindig szemmel tartottátok mindenki rajzát"

 Sokkal több volt nálatok az oktatás, hogy miért kell pont úgy rajzolni, ahogy, mi történik az agyban ilyenkor. Nézőkét egyáltalán nem használtunk és a segédvonalat alkalmazása teljesen új volt nekem.

És a legfontosabbról még nem is írtam. Szóval a hatalmas plusz az az, hogy mindig szemmel tartottátok mindenki rajzát, odafigyeltetek minden egyes vonalra, kicsi görbületre, magyaráztátok végtelen türelemmel, hogy miért úgy rajzoljak és mire figyeljek jobban. Ezt úgy tettétek, hogy közben nem éreztem bénának magam, ezért külön köszönet jár :)

Megtanultam tőletek, hogy a pontos és hosszan tartó megfigyelés az alapja annak, hogy pontos rajzot lehessen készíteni. Erre is sokkal nagyobb hangsúlyt fektettetek, mint az előző tanfolyamon. Azt hiszem e nélkül nem is működik. A szem, orr, száj elhelyezkedését akkor 2 éve érintettük, de nem annyira mélyen hívták fel a figyelmünket, mint Ti.

Jó volt, hogy felírtátok a táblára a legfontosabb tudnivalókat, amit bármikor elő tudunk venni, ez is újdonság volt számomra. Ezektől a momentumoktól olyan volt a tanfolyam, mint egy iskola, ahol nem eresztik el a "tanulók" kezét, ahol az oktatónak fontos, hogy a tanuló tényleg megtanulja azt, amiért odament. Balogné Sz. Erika (Budapest)


Ha minket választasz, eljutunk a pálcikaembertől a portrérajzolásig, de igazából sokkal többet kapsz: belépőt a kreativitás, az önkifejezés, a művészet világába, ahol számtalan irányba indulhatsz tovább. A rajztanfolyamon megtanítjuk neked a látásmódot, és persze mutatunk néhány technikát is. Hogy ezzel mit kezdesz, hogy a színesceruzák, az akril, a pasztell vagy a portrék, esetleg a tájképek felé indulsz tovább, az már rajtad múlik. Mi csak azt ígérjük, hogy bármerre tovább fogsz tudni lépni.

Nézd meg ezeket a gyönyörű színes ceruzás rajzokat! A képek dr. Keszthelyi Eleonóra tanítványunk alkotásai.

Blog 2017 kar hogy lejarattak 12 - ValdorArt Blog 2017 kar hogy lejarattak 10 - ValdorArt

Ha meggyőztünk válassz!

Csempész egy kis örömöt a hétköznapokba! 
Az elhatározás rajtad áll, mi a segítséget adjuk hozzá!

Nézd meg, hogyan tanulhatsz tőlünk!

Tantermi tanfolyamok>

Online tananyagok minden korosztálynak>

Rajzkönyvek felnőtteknek és gyerekeknek>

Valdor Art "Alkoss Szabadon" Mentor program>

 
, településről erre a tanfolyamra jelentkezett: