Több, mint hobbi: Hogyan befolyásolja életünket a rajzolás, festés?

Már javában zajlik a tanítás, szeptember elején a gyerekek országszerte ültek be az iskolapadokba, többé már nem a játékokat tologatják az óvódában, sokkal fontosabb feladatuk van!

Számtalan olyan esetről hallani, hogy nehezen megy nekik az írás, nem elég koncentráltak, nem tudják helyesen fogni a ceruzát. Ezeken mind változtathat a rajzolás, festés, hiszen az ő korukban hatékonyan fejleszthető a finommotorikus képességük!

Gondolkoztál már rajta mi okozhatja?

A technológia fejlődésnek köszönhetően a kézzel írás egyre ritkább dolog, gondolj csak bele, hányszor lát gyermeked a kezedben tollat-ceruzát? Mikor látott utoljára rajzolni? Ez a folyamat oda vezethet, hogy hozzászokik, hogy nincs szüksége a hagyományos kézzel írásra.

Kézírás hiányában nagyon fontos dolgok NEM tudnak kifejlődni a gyermekek agyában. Ez vezethet oda, hogy olvashatatlan az írásuk, nem elég koncentráltak!

Bizonyított tény, hogy sokkal többet gondolkodnak, ha hagyományos módon, papírra írnak! Ezért van az is, hogy tanulás közben jobban rögzül az, amit egyszer már leírtunk!

Rajzolj! Azért, hogy jól menjen az írás a suliban!>>>

blog 2015 rajzsablon 08 - ValdorArt

 

Fejleszti a koncentrációt és sikerélményt biztosít számukra. A finommotorikus képesség fejlődésének köszönhetően sokkal könnyebben tudnak boldogulni az iskolában. Gondolj bele, milyen büszkeséggel töltheti el őket, ha az ő kézírásuk a legszebb az osztályban, ha gyorsabban tudnak végezni a feladatokkal, ha nincsenek tanulási nehézségeik.


 

A rajzolás-festés tanulása rendkívül fontos a felső tagozatos gyerekek körében is!

A rajzolás-festés remek közösségalkotó és önbizalomfejlesztő tevékenység, ami nem helyettesíthető billentyűk nyomkodásával! Gondolnád, hogy ezeket a rajzokat 10 éves gyerekek rajzolták?

A felsősöknek szóló jobb agyféltekés rajztanfolyamunkon nem csak rajzolni tanítjuk meg a gyermekedet, hanem felvértezzük olyan képességekkel is, amelyek birtokában egészségesebb önbizalmú, önmagát felvállaló, magabiztos kisember válik belőle. 

Mindössze pár nap, és bátran mondhatom, megváltozik az élete.

Ez alatt a néhány nap alatt nem csak portrét és önarcképet tanul meg rajzolni, hanem szépen lassan megerősödik lelkiekben is.

A gyerektanfolyam első és utolsó napján készült rajzok!>>>

elotte - ValdorArtelotte 1 - ValdorArt

nevtelen terv  2021 09 15t175035.811 - ValdorArt

nevtelen terv  2021 09 15t175025.758 - ValdorArt


Mi a helyzet a felnőttekkel?

A rengeteg stressz és a folyamatos munka mellett elengedhetetlen, hogy találjunk egy tevékenységet, ami boldoggá tesz. Sajnos ebben a rohanó világban nincs időnk semmire, az „énidő” teljesen háttérbe szorul!

Nehéz olyan hobbit találni, ami nincs időhöz kötve, ami képes kikapcsolni az agyat és segít levezetni a sok feszültséget.

nevtelen terv  2021 09 15t175809.693 - ValdorArtnevtelen terv  2021 09 15t175755.236 - ValdorArt

A rajzolás, festés számos jótékony hatással bír, ezért végeztünk egy rendkívül izgalmas kisérletet!

Arra voltunk kíváncsiak, hogy milyen pozitív változások fognak beállni az agyműködésben, ha felnőttként elkezdünk rajzolni/festeni?!

A tesztek elvégzésében Dr. Sinkovits Péter, orvos, pszichológus segített nekünk, aki egy, az országban egyedülálló 24 csatornás kvantitatív EEG készülékkel végezte el a méréseket. Mit is jelent a 24 csatornás EEG? Hogy egyszerre 24 ponton mértük az agyunk elektromos jellemzőit.

A mérési eredmények kiértékelésénél kizárólag azokat az eredményeket vettük figyelembe, amik CSAK rajzolás közben jelentkeztek és MINDKETTŐNKNÉL előfordultak.

Egy izgalmas videóban publikáltuk a mérési eredményeket és még azt is megtudod:

 • Hogyan tudod a rajzolást személyes problémáid megoldására használni?
 • Hogyan tudod koncentrációra sarkalni magad? Dolgozat írás előtt, vizsga helyzetbe, elmélyülést igénylő munkavégzés során!
 • Hogyan tudod kihasználni az agy integrált, szintetizált működését?
 • Hogyan tudsz tovább lépni a rajzolás 6. szintjére az emlékezetből rajzolásra?
 • A film mellé még 2 rajzgyakorlatot is kapsz ajándékba, amelyekkel rögtön tesztelheted a videóban elhangzottakat!
 • Bónuszként pedig Prof. Dr. Vass Zoltán - egyetemi tanár, a képi pszichológia (rajzelemzés) legnagyobb szakértője - egy speciális gyakorlatával is megajándékozunk.

Ha érdekel a kísérletünk eredménye és rajzgyakorlatok, akkor:

Kattints ide és TÖLTSD LE INGYEN!>>>


Amit már most biztosan elárulhatunk:

1. Fejleszti a koncentrációt!

A kísérletünk alátámasztotta az állítást, miszerint rajzolás, festés közben fejleszteni tudjuk a figyelmünket és a koncentrációs képességünket! Mivel mély relaxációs állapotba kerül az agyad, sokkal jobban tudsz fókuszálni egy adott tevékenységre!

Nem véletlenül szokták tanítványaink a 3 napos tanfolyam végén mindig mondani, hogy mennyire elfáradtak. Ebből is látszik, mennyire igénybe veszi a figyelmedet az alkotás!

nevtelen terv  2021 09 15t175712.990 - ValdorArtnevtelen terv  2021 09 15t175643.293 - ValdorArt

2. Összehangolja az agy különböző területeit!

A kísérletből az is kiderült, hogy a rajzolás/festés hatására képes vagy összehangolni a jobb és bal agyféltekéd működését!

Miért jó ez Neked? Ennek köszönhetően, sokkal komplexebb problémákat is meg fogsz tudni oldani!


3. A rajzolás, festés nem csak egy hobbi!

Talán a legmegdöbbentőbb felfedezés az volt, hogy kiderült alkotás közben mély relaxációs állapotba kerül az agyunk! Ennek köszönhetően teljesen ki tudod zárni a hétköznapi problémákat és csak az rajzolásra koncentrálsz.

Alkotás közben az idő teljesen megáll körülötted, és nem létezik más csak Te, az eszközeid és a csodás műved, amin épp dolgozol.

Egy kedves tanulónk mesélte:

"Délelőtt 11 körül kezdtem el rajzolni, amikor hazaért a férjem megkérdeztem tőle, hogy miért ilyen későn ért haza. Erre Ő mosolyogva csak annyit felett, hogy pontosan ugyanakkor ért haza, mint általában szokott! Annyira belefeledkeztem az alkotásba, hogy teljesen elvesztettem az időérzékem!"

nevtelen terv  2021 09 15t175739.629 - ValdorArtnevtelen terv  2021 09 15t175731.529 - ValdorArt

A mi nemes küldetésünk!

Amióta megalapítottunk a ValDor Art Alternatív rajz- és festőiskolát, egyetlen cél vezényel minket. Mindenkiből előcsalogatni a benne szunnyadó művészt!

Az érzés, hogy képes vagy megrajzolni valamit, amiről eddig úgy gondoltad, hogy lehetetlen.

A küldetésünk, a fő célunk, hogy átéld a sikerélményt! Megtapasztald át tudod lépni a saját korlátaidat!


Nézd meg, hogyan tanulhatsz tőlünk!

Tantermi tanfolyamok>

Online tananyagok minden korosztálynak>

Rajzkönyvek felnőtteknek és gyerekeknek>

 
, településről erre a tanfolyamra jelentkezett: