Az emberi alak rajzolás lépései!

Nehéz vitatkozni azzal, hogy az egyik legjobb érzés és egyben a legnagyobb mérföldkő is egy művész életében, amikor elkészíti első portréját élő modell alapján. Kimondatlan cél a rajzolni vágyók körében, hogy képesek legyenek BÁRKIT lerajzolni, aki csak eléjük kerül! Ez azonban az egyik legnehezebb feladat, amivel csak szembe találhatod magad.

Az élőből rajzolás rengeteg gyakorlást és persze még több türelmet igényel. Élő modell előtt érdemes fabábúkkal kezdeni, sok előnnyel jár, amire nem is gondolnál.

Ha kíváncsi vagy ezekre, mindenképp olvasd el korábban készített bejegyzésünket a témáról!

alak rajzolas lepesei - ValdorArt alak rajzolas lepesei 3 - ValdorArt

Nézzük milyen lépéseket érdemes követned!

1 lépés:

Nem győzzük hangsúlyozni, mielőtt belevágnál gyakorolj fabábúkon előtte. A művészellátóban kapható bábún begyakorolhatod az arányokat, amik segíteni fognak, ha élő modell alapján rajzolsz!


2. lépés:

Mindenképp rajzold be a segédvonalakat, ahogy a képeken is látod. Ezek segíteni fognak, hogy ne csúszanak el az arányok, hidd el sok idegességtől mentenek meg!


3. lépés:

Alaposan mérd fel a test különböző részeit, vizsgáld meg a testarányokat. A legtöbb portré azért végzi összegyűrve a szemetesbe, mert a végén nem stimmelnek ezek az arányok.

TIPP: Amikor felméred, a fej méretét vedd alapegységnek és ehhez viszonyítsd a többit!

alak rajzolas lepesei 2 0 - ValdorArt alak rajzolas lepesei 4 - ValdorArt

4. lépés:

Ahogy a legtöbb rajznál, élőből rajzolás esetén is elengedhetetlen, hogy figyeld a negatív tereket. Hidd el, hogy így a végeredmény olyan lesz, amilyennek elképzelted!


5. lépés:

A portréd tökéletesítéséhez tónusozd ki a végén, óriási különbéget eredményez!

Fontos, hogy ne add fel akkor sem, ha esetleg elsőre, vagy másodjára nem sikerül. Senki sem úgy született, hogy képes volt élő modell alapján rajzolni, kövesd ezeket a lépéseket, gyakorolj sokat és meglesz a gyümölcse!


Nézd meg, hogyan tanulhatsz tőlünk!

Tantermi tanfolyamok>

Online tananyagok minden korosztálynak>

Rajzkönyvek felnőtteknek és gyerekeknek>

Valdor Art "Művészet és Fejlődés" Mentorprogram>

 
, településről erre a tanfolyamra jelentkezett: