Miért jó a bábu rajz a kezdőknek?

Ki ne játszadozott már a gondolattal, hogy majd úgy készíti a portré rajzokat, hogy a modell ott ül előtte, hogy a világon bárkit képes lesz lerajzolni, akit csak kedve tartja. Ez bizony nemes cél, de a legtöbben lebecsülik ennek a nehézségét, érdemes minden lehetőséget megragadni a gyakorláshoz!

Talán nem is gondolnád, de az egyik legjobb módszer erre a művészellátóban is kapható fabábú lerajzolása!


Hogyan segíthet egy apró fabábu?

Sokszor hallottuk már ezt a kérdést, sokan alábecsülik ennek az apró tárgynak a fontosságát. Az élőből rajzolás egyik legnagyobb nehézsége az emberi test arányainak pontos ábrázolása. A fabábu segítségével éppen ezt gyakorolhatod be, ráadásul van egy hatalmas előnye az élő emberi alakkal szemben!

fababurajz 1 - ValdorArt fababurajz 2 - ValdorArt


A kis fabábu addig marad nyugton, ameddig csak szeretnéd, nem fog felállni a rajz kellős közepén, mert elzsibbadt a lába, vagy éppen azért, mert halaszthatatlan elfoglaltsága akadt! Viccet félre téve…bármeddig mozdulatlan marad és olyan pózba hajtogatod, amilyenbe szeretnéd!

Remek gyakorlási lehetőséget biztosít a testarányok elsajátításában, mielőtt valós modell alapján kezdenél krokikat/rajzokat készíteni!

TIPP: Mindig a fej méretét vedd kiinduló alapnak, ezt tekintsd 1 egységnek és ehhez viszonyítsd a többi test arányát!

Hasonlóan a többi rajzhoz, fabábú rajzolása közben is fontos, hogy figyelj a negatív terekre!

fababurajz 3 - ValdorArt fababurajz 4 - ValdorArt


Reméljük felkeltette az érdeklődésedet rövid cikkünk a fabábu fontosságáról, ha érdekel ez a téma, a következő cikkünkben az emberi alak rajzolás lépéseit mutatjuk majd be!


Nézd meg, hogyan tanulhatsz tőlünk!

Tantermi tanfolyamok>

Online tananyagok minden korosztálynak>

Rajzkönyvek felnőtteknek és gyerekeknek>

Valdor Art "Alkoss Szabadon" Mentor program>

 
, településről erre a tanfolyamra jelentkezett: