Motiváció 4. rész: Mi a boldogság? Ki a boldog ember?

Reméljük volt alkalmad a motivációs sorozatunk előző részét is elolvasni, amiben elárultuk a rajzolás 5+2 alapkészségét! - ha lemaradtál róla, KATTINTS IDE! >

Sokan azt gondolják csak az lehet boldog, akinek 3 luxus autó áll a garázsában, van 3 tengerparti villája, egyetlen percet sem kell dolgoznia és mégis dől a pénz minden hónapban! MOST KAPASZKODJ MEG! Kutatásokkal bizonyított, hogy a fentebb leírtaknak SEMMI KÖZE nincsen a boldogsághoz!

Mit szólnál ha megosztanánk veled a hosszútávú boldogság titkos receptjét? Olyan dolgokat árulunk el, amik képesek AZONNAL javítani a mindennapi életeden és sokkal boldogabbá tesznek!

Ha kíváncsi vagy a valódi boldogság összetevőire és arra, hogyan érheted el Te is bármikor, akkor nézd meg Andi videóját!

Ha most úgy érzed, nem fér bele az idődbe, hogy az egész videót végig nézd, akkor ne aggódj, röviden összefoglaljuk a tartalmát!

FONTOS: Az összefoglaló elolvasása NEM helyettesíti a videó megnézést :o)


A 4 leggyakoribb állítás, ami lehet neked is eszedbe jutott

Az elmúlt 15 évben több ezer embert tanítottunk meg rajzolni/festeni. Gondolhatod, hogy ez idő alatt sok mindent láttuk és hallottunk - főleg, hogy rengeteget beszélünk a tanítványainkkal!

Összeszedtük azt a 4 leggyakoribb okot, amiért sokan nem vágnak bele az alkotásba:

  • Úgy érzik nincsen idejük!
  • Úgy érzik első a kötelesség a szórakozásra nem jut idő!
  • Azt gondolják, ez csak egy hobbi, ami nem olyan fontos!
  • Úgy érzik nem fér bele anyagilag, hogy olyan úri mulatságokra költsenek, mint a rajzolás/festés!

Tedd a szívedre a kezed! Volt olyan állítás ahol esetleg magadra ismertél? Ha igen, akkor feltétlenül olvass tovább, mert olyan tanácsokat árulunk el, amik segíthetnek megváltoztatni a gondolkodásmódot!

  

pasztellportre - ValdorArt

 

inverzfiu - ValdorArt

 


Így válts nézőpontot a gondolkodásmódodban!

Azt már lehet, hogy Te is tudod, hogy a jobb agyféltekés rajzolás alapja a folyamatos nézőpont váltás! Mit szólnál hozzá, ha ugyanezt kipróbálnád a való életben is? :o) - most lehet furán nézel, de mindjárt megérted!

Ne azt mondd magadnak, hogy erre nincs időm, hanem azt, hogy ez nem fontos! - egyébként ez a gondolat Robin Arzóntól származik és baromi találó!

Emlékezz vissza, amit egy korábbi bejegyzésünkben olvashattál: Minél erősebb a MIÉRTED, annál könnyebb lesz a HOGYAN?

Új szokások kialakításához készíts "végig csinálási stratégiát"

Ha az a típusú ember vagy, aki azt gondolja, hogy első a kötelesség, akkor ez egy remek módszer arra, hogy időt szánj arra is, hogy töltekezel!

TRÜKK: Tedd be a naptáradba, mint feladatot: Töltekező idő!

Ezzel magadnak teszel jót! Ez nem önzőség, hanem önszeretet! Másokkal is jót teszel, hiszen csak akkor tudsz adni bárkinek, ha Te jól vagy! Neked is szükséges töltekezni!

  

holgy portre  valdorart9 - ValdorArt zeneszek afremov valdorart8 - ValdorArt

Mitől leszel VALÓJÁBAN boldog?

Csíkszentmihályi Mihály pszichológus egész életét annak szentelte, hogy rájöjjön mitől lesz boldog az ember!

Kutatásaiból kiderül, hogy azok érzik magukat boldognak és elégedettnek, akik képesek az elmélyülésre és az önfeledtségre.

Mit jelent az önfeledség?

Az önfeledtség azt jelenti, hogy meg tudok feledkezni magamról, mégpedig azért, mert belefeledkezem valamibe.

A legtöbb ember nem a nyaralás alatt a legboldogabb, hanem akkor, amikor valami számára érdekes, értelmes tevékenységet végez önfeledten, önátadottan, elmélyülten.

  

morgen freeman akvarell portre  valdorart17 - ValdorArt tancos par  valdorart16 - ValdorArt

Mi köze van a hétköznapi jóllétednek a célkitűzéseidhez?

Vegyünk egy egyszerű példát! Tegyük fel, hogy most kezdtél rajzolni és azt a célt tűzted ki magad elé, hogy egy év alatt eljutsz a pálcikaembertől a saját kiállításig. Azért ez elég hajmeresztő lenne nem igaz? Pedig megvalósítható!

A kutatások azt igazolták, hogy a jelenben azok a személyek vannak jól vagy jobban, akik az életcéljaikat összefüggésbe hozzák valami náluk többel vagy nagyobbal.

TANULSÁG: Mikor a céljaidat határozod meg, gondold végig, hogy azok minden nagyobb jót szolgálnak/szolgálhatnak! - ne feledd: minél erősebb a miért, annál erősebb a hogyan!

  

naplemente - ValdorArt esernyok - ValdorArt

És végezetül egy kis útra való!

Pablo Picasso nagyon frappánsan fogalmazta meg, hogy az alkotás hogyan képes a mindennapi életedben is óriási segítséget nyújtani!

"A művészet lemossa a lélekről a mindennapok porát!"


A következő rész tartalmából:

Reméljük tetszett a videó és már tudod, hogy a valódi boldogságnak semmi, de semmi köze nincsen a pénzhez és egyéb luxus cikkekhez. Ha odafigyelsz a videóban említett trükkökre, akkor képes leszel a céljaiddal egy nagyobb jót szolgálni és ezáltal sokkal boldogabb ember leszel!

A motivációs sorozatunk következő részében Andi arról fog beszélni, hogy minden döntésed/választásod teremtő erővel bír! Egy úgy életet hoz be, éppen ezért tudatosan figyelned kell mit vonzol be!


Nézd meg, hogyan tanulhatsz tőlünk!

Tantermi tanfolyamok>

Online tananyagok minden korosztálynak>

Rajzkönyvek felnőtteknek és gyerekeknek>

Valdor Art "Alkoss Szabadon" Mentor program>

 
, településről erre a tanfolyamra jelentkezett: