Édesanyából alkotás-függő: Zsuzsa története

Mi a mentor feladata? Észreveszi a csiszolandó tehetséget, vagy a benne rejlő ambíciót. És hogyan válhat valakiből művész? Többek között erről is olvashatsz Szabó Zsuzsival folytatott interjúnkban, aki a mentor programunk egyik sikeres résztvevője. Nézzük, hogyan lett egy édesanyából önmegvalósító művész!

Soha ne mondd, hogy soha!

A tehetség és a művészi hajlam nem válogat. Nem nézi, hogy te éppen étteremben, műhelyben, vagy iskolában dolgozol. Így van ez Zsuzsival is, aki most lesz 50 éves és a rendfenntartási szerveknél dolgozik. Ha valaki évekkel korábban megkérdezte volna tőle, hogy mire büszke, valószínűleg két felnőtt fiáról tett volna említést, napjainkban azonban van még valami, ami elégedettséggel és boldogsággal tölti el

Az első grafit ceruzás rajzok

Blog valdor art szabo zsuzsanna05 - ValdorArt Blog valdor art szabo zsuzsanna04 - ValdorArt

 

Annak ellenére, hogy gyerekkorában nem kifejezetten kapott megerősítést művészi képességeivel kapcsolatban, Zsuzsi kiskorában is örömmel ragadott ceruzát és papírt. Ez azonban tanárai szerint mégsem volt elég ahhoz, hogy az Iparművészeti Iskolában is helyt álljon. Az idő múlásával élete egészen más irányt vett, ezzel háttérbe szorítva művészi énjét, azonban az alkotás iránti vágya mindig is megmaradt. 

Mindenki számára eljön az a pillanat, amikor az érzi: most igazán szüksége van egy kis „énidőre”. Zsuzsinál ez a pont 2019 év elején jött el, amikor is újra megmozgatta a kreatív fogaskerekeit, és lendületet kapva, májusban el is végezte a 3 napos kezdő rajztanfolyamot.

Grafit portrék

Blog valdor art szabo zsuzsanna01 - ValdorArt Blog valdor art szabo zsuzsanna02 - ValdorArt

 

„Nem más ez, mint függőség.“ 

„Nem szívesen használom a függőség szót, ha a művészetről van szó, mégis ez fogalom hordozza magában azt a szenvedélyt és örömöt, amit alkotás adhat.” Akárcsak a híres alkotók esetében, Zsuzsi is egy olyan pluszt talált meg benne, amit korábban semmi másban. Ahogy a kezébe fogta saját általa készített rajzát egyfajta felismerésre ébredt, ahogy ő fogalmazott: „de hiszen ez én vagyok” -. Rádöbbent, hogy nem igaz, hogy nem tehetséges, csupán egy jó tanárra, eltökéltségre, és némi szabadidőre van szükség, hogy kibontakozhasson.

Inverz technika elsajátítása a Mentor programban

Blog valdor art szabo zsuzsanna06 - ValdorArt Blog valdor art szabo zsuzsanna07 - ValdorArt

Mennyi múlik pontosan a tanáron?

Amikor a 3 napos tanfolyamon értesült a mentorprogramunkról, úgy döntött, belevág, és a lehetőségeihez mérten időt és energiát szán arra, hogy felderítse művészi énjének „titkait”.  Az online videóinknak köszönhetően a nap bármely szakaszában hódolhatott hobbijának, tovább fejleszthette tudását, ez a kötetlen időbeosztás nagy segítségnek bizonyult főállású munkája mellett. A személyes tanácsok hiányát a többször visszanézhető videók mindig pótolták. 

Ezen felül lelkesen látogatta rajz- és festőklubjainkat, intenzív festőtanfolyamainkat is. A rengeteg technika és újdonság között szépen lassan kezdi felfedezni saját stílusát, miközben folyamatosan törekszik arra is, hogy komfortzónáján kívül is alkosson.

Pasztell krétával készült alkotásai

Blog valdor art szabo zsuzsanna14 - ValdorArt Blog valdor art szabo zsuzsanna16 - ValdorArt
Blog valdor art szabo zsuzsanna15 - ValdorArt Blog valdor art szabo zsuzsanna19 - ValdorArt

Amikor egy sült csirkecomb lett a modell…

Blog valdor art szabo zsuzsanna13 - ValdorArtZsuzsa különösen kedveli a portrékat, ebben igazán magára talált, de a tájképek, csendéletek területén is képzi magát. 

Legtöbbször a téma találja meg az alkotót, így volt ez Zsuzsival is, amikor egy sült csirkecomb látványa hívta alkotásra. Talán még őt is meglepte, milyen különleges alkotás születhet egy szokatlan témában!

Ahogy pedig teltek a napok, szép lassan az alkotás a mindennapok részévé vált, hétvégén pedig már külön programpontként szerepelt a többi teendője között. 


 

Miért imádjuk mi, amit csinálunk?

A mi lendületünket Ti adjátok, akik Zsuzsához hasonlóan hisztek magatokban és a képességeitekben. Ti, akik szívesen is tanultok, fejlődtök tovább napról-napra, és sorra fedezitek fel rejtett, vagy éppen nem rejtett képességeiteket! Zsuzsa lendülete megállíthatatlan, így elárulta nekünk, hogy a mentorprogram folytatása mellett nyári táborunkhoz is csatlakozni fog.

Zsuzsa akril festményei

Blog valdor art szabo zsuzsanna20 - ValdorArt Blog valdor art szabo zsuzsanna08 - ValdorArt
Blog valdor art szabo zsuzsanna11 - ValdorArt Blog valdor art szabo zsuzsanna09 - ValdorArt

 

Csak így tovább, mi mindig szeretettel várunk!


Készen állsz a saját történeted hőse lenni?

mentor program tárt karokkal várja új tagjait! Csatlakozz ehhez a szuper jófej közösséghez és legyél a saját történeted hőse!

Ismerd meg magyarország legnagyobb művészetkedvelő közösségét a ValDor Art "alkoss szabadon" Mentor Programot!

Mit kapsz, ha csatlakozol?

  • több száz órányi oktatóanyag korlátlan hozzáféréssel!
  • személyes mentorálás, ami felgyorsítja a fejlődésed!
  • havi 2x2 órás tanító és kérdezz-felelek webinár
  • szuper jófej közösség, akik támogatnak!
  • 6 értékes bónuszajándék, közel 220.000 Ft értékben!
  • zárt Facebook csoport, ahová feltöltheted a munkáidat!

Ha úgy érzed benned is több van és végre szeretnéd magadból kihozni a maximumot, akkor várunk téged is szeretettel! 

ÉRDEKEL A MENTOR PROGRAM>>>

 
, településről erre a tanfolyamra jelentkezett: