72162

Kiből lesz a cserebogár? Marcsi, a mi óvó nénink

„Nagyon meglepődtem, amikor Andi írta, hogy ebbe a sorozatba engem is belevennétek…hiszen nálam sokkal ügyesebb, tehetségesebb és termékenyebb rajzolók-festők vannak, ők már művészek! Mindig ámulattal, csodálattal nézem a műveiket a Valdor Art  FB oldalán. Remélem, egyszer majd én is eljutok erre a szintre.”


Körmöci Lajosné, Marcsi meglehetős rutinnal érkezett hozzánk, hiszen 40 éven át óvó néni volt, vagyis rengeteget rajzolt, festett, barkácsolt és kézműveskedett a gyerekekkel. Sőt, sokszor besegített a Jézuskának, Mikulásnak, húsvéti nyuszinak is, amikor az óvoda dekorálására volt szükség egy-egy ünnepre. Egy kolléganőjével még tehetségműhelyt is vezettek, ahol a különböző technikákat és rajzeszközöket mutatták meg a gyerekeknek, akik természetesen nagy művészi szabadságot élveztek.

Gyakorlás képpen számos híres ember portréját készítette el!

A Dalai Láma portréja - online rajztanfolyam Morgan Freeman portré az online rajztanfolyamon segítségével

 

Híres zeneszerzők portré sorozata!


A nyugdíjas sosem ér rá

Tavaly Marcsit hatalmas öröm érte: augusztusban ment nyugdíjba, de nem pihenhetett sokáig, hiszen két héten belül unokája született. Bár az unokázás sok időt igényel, de még így is maradt egy kis extra, amit szeretett volna valami érdekessel kitölteni.  „Keresni kezdtem egy olyan elfoglaltságot, ami örömet okoz nekem és másoknak is, kis helyen elfér, bármikor abbahagyható és folytatható, és olyan, amit eddig még nem csináltam. Rajzolni mindig is szerettem, másolni nagyon jól tudtam.” Némi utánajárás után talált rá a Valdor Artra, és külön megörült az online lehetőségnek, hiszen Győrben él, ráadásul sokat utazik Győr és Eger (az unoka;) ) között. „Mivel hiszek abban, hogy mindig az első gondolat a jó, tavaly ezt kértem és kaptam Karácsonyra. Túl sok időm nincs (a nyugdíjas sosem ér rá :) ) de egyelőre igyekszem ebből kihozni a legjobbat.”

Marcsi az online rajztanfolyam segítségével alkotott rajzait szívesen készíti ajándékba!

Fiú portré az online rajztanfolyam segítségévelKislány rajz az online rajztanfolyam segítségével
Müller Péter grafit portréja az online rajztanfolyam segítségévelPancsoló baba grafit rajz

A család focirajongó tagjai kedvéért néhány híres focista portréja is elkészült!

Focista portréja az online rajztanfolyam segítségévelFocista portréja az online rajztanfolyam segítségével

Miért szereted a Valdor Artot?

„Tetszik, hogy sokmindent lehet tanulni, bár egyelőre más tanfolyamra még nem gondoltam. Szerintem még sokat kell fejlődnöm, tanulnom, gyakorolnom. Amikor azokat a csodás festményeket látom a Valdor oldalán, akkor elfog a vágy… de mindennek eljön az ideje!”

Mi viszont úgy látjuk, hogy nem kell Marcsinak ennyit szerénykednie, hiszen nagyon szépen fejlődik. A kutyás képei a kedvencek között vannak, de természetesen az unokás képek mellett sem lehet elmenni szó nélkül:)

Rengeteg szebbnél szebb kutyás képet kaptunk Marcsitól, mióta elkezdte az online rajztanfolyamot!

grafit ceruzás kutya rajz az online rajztanfolyam segítségévelHárom szín technikás beagle online rajztanfolyam alapjángrafit ceruzás kutya rajz az online rajztanfolyam segítségével
Három szín technikás tacskó az online rajztanfolyam alapjánHárom szín technikás német juhász az online rajztanfolyam alapján
Golden retriever rajz az online rajztanfolyam segítségévelPuli portré az online rajztanfolyam segítségévelgrafit ceruzás kutya rajz az online rajztanfolyam segítségével

„Nagyon jó, hogy Andival lehet így a neten tartani a kapcsolatot, mindig ellát jó tanácsokkal, ha elküldök egy-egy elkészült rajzot. Nagyon kedvelem a stílusát, közvetlen, aranyos, jó pedagógiai érzékkel rendelkezik:)”
Nagy szó ez valakitől, aki 40 éven át volt pedagógus, köszönjük!

„Én nagyon boldog vagyok, hogy rájuk találtam, mindenkinek javasolni tudnám. Főleg azoknak, akik félnek, hogy mit fognak kezdeni magukkal, ha majd nyugdíjasok lesznek. Itt a sikerélmény maximálisan biztosítva van! Annak is, aki csak pálcikaemberkét tud, és annak is, aki a krumpli rajzánál már elakadt :)”

Marcsi nemrég kezdett színes ceruzás rajzokat készíteni, eddig grafit és háromszín technikás rajzokat láthattunk tőle!


Köszönjük Marcsi az ajánlást, és az interjút:)

Jelentkezz kezdőknek, haladóknak vagy profiknak szóló tanfolyamainkra:

Tantermi és Online rajz, festő és pasztell tanfolyamok minden korosztálynak!>

Időpontok>

Rólunk mondták!>

 
, településről erre a tanfolyamra jelentkezett: