Pasztell kréta - Átmenet a rajzolás és festés között! - Online tanfolyam

Aki már kipróbálta beleszeretett!

Így lett a pasztell a legnépszerűbb tanfolyamunk!

Mindig többen jöttek és még több tudást akartak! A hétvégi élő pasztelltanfolyam az évek során háromszintes, 6 napos pasztell mesterkurzussá érett!

Most ennek a 6 napos élő pasztell mesterkurzusnak a teljes anyagát magadénak tudhatod online verzióban!

Nézd meg, mi mindent fogsz megtanulni!

 


Mi is az a pasztell? A pasztell technika egy finom, és gyönyörűen szép átmenet a rajzolás és a festészet között. Nekünk az egyik személyes kedvencünk: Leonardo Da Vinci az elsők közé tartozott, akik ezzel a technikával is készítették örökéletű műveiket. Legjelentősebb hazai pasztell festők közé tartozik Rippl-Rónai József, Poll Hugó vagy Egry József.

A pasztell krétának sok típusa van, és megszámlálhatatlan módon lehet használni. Van kemény és puha pasztell, porpasztell és olajpasztell. Lehet erőteljes vonalakkal árnyékolni, lehet satírozni, lehet dörzsölve kenegetni. Több tucatnyi technika, amelyek abban segítenek, hogy az alkotásod valóban élethű, valóban lenyűgözően szép és valóban pont olyan legyen, amilyennek elképzelted.

Online pasztell tanfolyam - élethű papagájokOnline pasztell tanfolyam - Erdei házikó porpasztell krétávalRobert Downey Jr. protréja porpasztell krétával

A filmekből a puha porpasztell használatát fogod megtanulni, mert ez az az eszköz, amivel valóban festményhez hasonló finoman kidolgozott képeket tudsz készíteni! A tananyag lépésről-lépésre, a kezdőtől a mester szintig vezet el téged, hogy:

 • élethű állatokat
 • gyönyörű tájképeket
 • a modellhez megszólalásig hasonló portrékat készíts 

Ahhoz, hogy Te is ilyen képeket tudjál készíteni, nem kell semmilyen művészi előképzettség!

Mindössze annyi, hogy:

 • ismerd a jobb agyféltekés rajzolás alapjait
 • tudd, hogy mi az a "negatív tér"!
 • ismerd a "másképp látás" képességét!

Mert valóban teljesen a pasztellfestés alapjaitól kezdjük a tanulást!


"Nagyon tetszik az anyag, nagyon sok újat tanulhatok ismét."

A pasztell-kezdeteket végig csináltam, és utána a tájképet kezdtem. Küldök pár képet! Üdvözlettel: egy öreg tanítvány Bognár Csabáné, Teri

Online pasztell tanfolyam - fatörzsekOnline pasztell tanfolyam - tájkép


Nézzük, akkor részletesen, hogy mit tanulsz meg ebből az ONLINE pasztell tananyagból? 

Azért, hogy maximálisan eredményes legyen a tanulásod, a teljes tananyagot 4 fejezetre osztottuk! 

Első fejezet: az alapok

Online pasztell tanfolyam - tulipáncsokorOnnan fogunk indulni, hogy hogyan fogd meg a krétát? Azok milyen nyomot hagynak a papíron? Hogyan keverd a színeket? Mi az a törtszíntechnika? Hogyan csináld a színösszemosást? Mikor lesz szép a különféle színek összemosása? Mi az a rétegezős technika? Miért vibrálóbbak a színek a rétegezős technikánál? Hogyan ismerd fel milyen színű krétára van szükséged? Mi van, ha nincs pont olyan szín a dobozodban?
Megtanulod a színelméletet, a háromlépcsős színfelismerési módszert, aminek segítségével ha ránézel egy színre azonnal tudni fogod, hogyan kell a dobozban lévő színt módosítani, hogy az árnyalat a valóság tükörképe legyen.

Ha ezt már mind tudod, jöhet az első igazi gyakorló pasztellképed: a tulipáncsokor!


Második fejezet: állatképek

Online pasztell tanfolyam - papagájok porpasztell krétávalHamar jutsz sikerélményhez és nagyon gyorsan tudsz haladni, ha az alapok elsajátítása után állatképekkel folytatod.

A legjobb gyakorlási lehetőség a tájképek és a portré festés előtt. Megszerzed a rutint az eszköz használatában és megtanulod a pasztellképek készítésének a menetét, a rétegek kialakítását. 

Ebben a fejezetben ennek a papagájos pasztellképnek az elkészítését követheted velem együtt, a kezdetektől egészen az utolsó krétanyomig. 

Tanítványaink keze nyomát tükrözik ezek az állatképek:

Online pasztell tanfolyam - cicaOnline pasztell tanfolyam - farkasOnline pasztell tanfolyam - kakasOnline pasztell tanfolyam - oroszlánOnline pasztell tanfolyam - tigrisOnline pasztell tanfolyam - leopárd

A második fejezet áttanulmányozás után, már Te is lefestheted házi kedvencedet vagy akár a dzsungel minden színes állatát!


Harmadik fejezet: tájképfestés

Online pasztell tanfolyam - Erdei házikóEbben a fejezetben nyomon követheted ennek az erdei házikó elkészítésének a módját az első krétanyomtól az utolsóig. 
A portré rajzolása mellett, a tájképek festése kívánja a legtöbb szakértelmet, hiszen nem mindegy, hogy milyen mozdulatot, milyen technikát használsz.

Ezért a harmadik fejezetben azt is bemutatom, hogyan rajzolj égboltot, vizet, hullámos tengert, sziklát, fatörzset, közeli és távoli fákat, hogy azok a valóság tükörképei legyenek.

Nézd csak, mennyi tájkép részlet!

Rajzold meg velem együtt és ezzel  olyan rutinra teszel szert a tájképfestés terén, hogy  bármely természeti elemet, legyen az hullámzó tenger vagy a Himalája csúcsa, könnyedén meg fogsz tudni festeni!

 Online pasztell tanfolyam - tájkép részletOnline pasztell tanfolyam - tájkép részletOnline pasztell tanfolyam - lombos faOnline pasztell tanfolyam - tájképOnline pasztell tanfolyam - hullámzó tengerOnline pasztell tanfolyam - szikla

Azok, akik ezt már mind megtanulták ilyen csodaszép tájképeket festettek tanfolyamainkon!

Online pasztell tanfolyam - tájképOnline pasztell tanfolyam - tájképOnline pasztell tanfolyam - naplementeOnline pasztell tanfolyam - házikóOnline pasztell tanfolyam - tájkép

A harmadik fejezet után már Te is ilyen festői tájképeket fogsz tudni készíteni! 

Tudod már mi lesz az? 


Negyedik fejezet: portréfestés

Online pasztell tanfolyam Robert Downey Jr. portréjaEbben a fejezetben a modellem a híres színész: Robert Downey Jr. 

Egy portré rajzolásánál a legfontosabb, hogy meglásd a tónusokat. Azért, hogy erre a megfigyelésre ráálljon a szemed, a gyakorló portré elkészítésekor kizárólag a tónusmegfigyelés lesz a feladatod. 

Ez után jöhet csak, hogyan válaszd ki a krétákat, hogy a megfelelő bőrszíneket kapjad, és milyen technikával dolgozd össze a színátmeneteket. 

Eddigi tanítványaink ilyen élethű arcképeket rajzoltak: 

 Online pasztell tanfolyam alapján készült portréOnline pasztell tanfolyam alapján készült portréOnline pasztell tanfolyam alapján készült portréOnline pasztell tanfolyam alapján készült portréOnline pasztell tanfolyam alapján készült portréOnline pasztell tanfolyam alapján készült portré

Mert a legszebb ajándék, ha Te magad készíted el szeretteid képmását!

A negyedik fejezet után ez az álom is valósággá válik!


Van-e különbség az ÉLŐ pasztelltanfolyamunk és az ONLINE verzió között?

Igen, van!

 • Az ONLINE tanfolyamon valóban minden apró lépést megmutatok és részletesen el is magyarázok neked. Nem némafilmeket készítettünk, ahol felgyorsítva végignézheted egy kép születését, hanem mindent részletesen el is magyarázok rajzolás közben, hogy tudd mit miért csinálok.
 • Az ÉLŐ tanfolyamon nincs arra lehetőséged, hogy egy festmény elkészítését az elejétől a végéig végignézd, mert egy kép elkészítésének ideje gyakran 10-18 óra. Ott arra van lehetőség, hogy átadjuk az elméletet és egyes részleteket bemutassunk.
 • Ha az online verziót választod tanulásod eszközéül, akkor javasoljuk, hogy ne csak annyit csinálj, hogy végignézd a filmeket, hanem rajzolj velem együtt, haladjunk lépésről-lépésre, ha kell mindig meg-meg állítva a filmeket, hiszen minden gyakorló feladatot én is megcsinálok a képernyőn. Erre élő tanfolyamon nincs lehetőséged!
 • Ha mindezt a tudást, amit az online pasztell tanfolyam tartalmaz, magadénak akarod tudni, akkor 3 alkalommal 2 teljes napra kell eljönnöd hozzánk. Ez sem időben, sem anyagiakban nem kevés.

Célunk, hogy a pasztellfestés élménye, azokhoz is eljusson, akik személyesen nem tudnak részt venni élő tanfolyamainkon! 

Mert az alkotás ÖRÖMFORRÁS, gyógyír és tartalmas kikapcsolódás!

Online pasztell tanfolyam - tigrisOnline pasztell tanfolyam - labradorOnline pasztell tanfolyam - cica


Van-e különbség az online FESTŐ és az online PASZTELL tanfolyamunk között?

Igen, van!

 • Más történik a fejedben!

Pasztellnél egy másfajta képességre van szükséged a színfelismerés terén, mint a festésnél. A festésnél mindössze 10 szín áll a rendelkezésedre és abból tanulod meg kikeverni a világ összes színét és árnyalatát. Pasztellnél ez pedig épp fordítva történik! Rengeteg különböző árnyalatú kréta áll a rendelkezésedre és meg kell tanulnod kiválasztani csak azokat a színeket, amik az adott képhez szükségesek.

 • Más eszközt használsz!

A festésnél ecset van a kezedben, a pasztellnél meg kréta. Éppen ezért más az eszköz használata, más nyomot hagy a papíron, más a színkeverés technikája. Legjelentősebb különbség, hogy a festésnél zömmel a palettán kevered ki a színeket, a pasztellnél pedig a papíron.

 • De ugyanaz a látásmód szükségeltetik!

Akár rajzolsz, akár festesz, akár pasztellezel - ugyanarra a látásmódra lesz szükséged, mint amit az alap rajztanfolyamon már megtanultál. Képesnek kell lenni arra, hogy meglásd az egyszínű negatív tereket, hogy folyamatosan változtass a nézőpontodon rajzolás közben. Ez minden művészi alkotás alapja!

Sokan egyszerűbbnek és könnyebben tanulhatónak tartják a festésnél, mert előbb van SIKERÉLMÉNYED!

Porpasztell tájkép - online pasztell tanfolyamAkrillal festett tájkép


Miért pont online? Mi az előnye?

 • akkor tanulsz, amikor csak szeretnél, nem kell igazodnod sem csoporthoz, sem helyszínhez, sem időponthoz.
 • nem húz vissza és nem is sürget senki: olyan tempóban haladhatsz, ami neked a legkényelmesebb.
 • a szó átvitt értelmében csak veled foglalkozom. Bármikor megállíthatsz, kérheted, hogy mondjam el azt, amit 5 perce mondtam, vagy ha már minden világos, fel is pörgetheted a tempómat
 • ahhoz, hogy megtanuld a festés apró műhelytitkait, nem kell sem autó, sem vonat, sem BKV, és nem kell hozzá szabadságot sem kivenned. Elegendő a nyitottságod, az akaratod.
 • mindössze egy számítógép szükséges hozzá és Internet kapcsolat.
 • nem függsz sem időtől, sem tértől! Az sem gond, ha éjjel kettőkor tör rád a tanulhatnék, hiszen a tananyag 0-24-ig rendelkezésedre áll. Bármikor beléphetsz és folytathatod ott, ahol abbahagytad.
 • ha valamit nem értesz, vagy újra szeretnéd látni (akár tizedjére is), a videó segítségével ez sem lesz akadály előtted. Erre egy élő tanfolyamon csak viszonylag korlátozott lehetőség van, hiszen ott kötött az idő és muszáj tartanunk az eltervezett tematikát is.
 • és ha még mindig szükséged van segítségre, magyarázatra, itt vagyunk neked! Bármikor írhatsz, kérdezhetsz e-mailben, örömmel állunk rendelkezésedre! 

Az online tanfolyam megadja a SZABADSÁGOT, hogy akkor és ott tanulj, amikor akarsz!

Online pasztell tanfolyam - tájképOnline pasztell tanfolyam - csendéletOnline pasztell tanfolyam - tájkép


Ha még nem ismered a meglévő online tananyagunkat és  nem tudod, hogyan működik nálunk egy online tanfolyam, akkor kattints a gombra és olvasd el válaszainkat!


Mennyibe kerül?

Ha úgy döntenél, hogy inkább ÉLŐ tanfolyamra>>> jössz, akkor erre 3x2 hétvégét, azaz 6 napot (48 órát) kellene áldoznod, és 75.000 Ft-ot. Tudom: ez sem időben, sem anyagiakban nem kevés. 

A tananyag árának kialakításakor azokra is gondoltunk, akik vagy nem tudnak személyesen eljönni tanulni hozzánk, vagy szűkösebb keretet tudnak a tanulásra rászánni. 

Az ő kedvükért hívtuk életre ezt a tananyagot, amelynek ára rendkívül vonzó,

A komplett élő tanfolyamok árának

KEVESEBB, MINT A FELE!

Ne feledd, az alkotás örömforrás, a sikerélményed garantált!


Több csomag közül tudsz választani!

#1. Nagy pasztellcsomag!:

Minden benne van, amit a pasztellről tudni érdemes! Az alapoktól, az állat és tájképeken át egészen az emberi portrékig! A filmekhez 5 évre kapod a jogosultságot!

#2. #3. #4. Témaspecifikus mini csomagok!

Akkor válaszd, ha csak egy bizonyos téma érdekel. A filmekhez 3 évre kapod a jogosultságot!

Nincs más hátra, mint rendeld meg az online tananyagot és vigyél színt a rajzaidba! "PORTRÉ festés pasztellkrétával" csomag! - Ha emberi arcokat szeretnél festeni
"TÁJKÉP festés pasztellkrétával" csomag! - Ha csak tájképeket szeretnél festeni
"ÁLLATOK festése pasztellkrétával" csomag - Ha csak az állatképek érdekelnek