Festés! - Alapoktól a mester szintig - Online festőtanfolyam

Ugye te is készen állsz arra, hogy végre kibontakoztasd a benned rejlő, csodálatos tehetséggel megajándékozott festőt?

Nézd meg, hogyan?

 


A fenti videóból megismerhetted azt az utat, amely elvezet oda, hogy Te is

 • gyönyörű tájképeket: hegyet, völgyet, erdőt, sziklát, óceánt és kis patakot…
 • élethű állatokat: tollal, rövid vagy hosszú szőrrel, csillogó vagy kérges bőrrel rendelkezőt….
 • a modellhez megszólalásig hasonló portrékat: férfiakat és nőket, kicsi és nagy gyermekeket, fiatal és idős embereket, csoportképeket készíts. 

Élethű kutya portréfestmény az online festőtanfolyam alapjánOnline festőtanfolyam - tájképOnline festőtanfolyam - portré

A grafit vagy a szén helyett immár ecsettel, festőkéssel, festőállvánnyal, színes palettával a kezedben. Akárcsak egy 21. századi Rembrandt, Harmenszoon van Rijn, vagy Artemisia Gentileschi.

Ha még nem láttad volna, kattints a fenti videóra és nézd meg most a bemutató filmet! A videó mindössze 6 perces, és megtudhatod belőle, hogyan festhetsz meg bármit, amit csak elképzelsz, és hogyan keltheted életre műveidet a lenyűgöző szépségű színek segítségével. 

Ez a tananyag lépésről-lépésre, vagyis az alapoktól egészen a mester szintig vezet el téged. Legyél akár kezdő művészpalánta, aki ecsetet az általános iskola nyolcadik osztályában látott utoljára, vagy akár gyakorlott alkotó, akinek karjára már rutinosan simul a paletta, teljes mértékben biztos vagyok abban, hogy az oktatóanyag számodra is hordoz majd rengeteg újdonságot. 


Fejlődésemben az igazi áttörést az online haladó festőtanfolyam jelentette,

Online festőtanfolyam - portréamit közvetlenül az élő tanfolyam után tanulmányoztam át. Az online tanfolyam vitathatatlan előnye, hogy a kérdéses fázisokat újra és újra megnézhetem. Ennyi magyarázat, ilyen részletességgel nem fért bele az élő tanfolyamba. Órákat ültem a monitor előtt és néztem Andi ecsetkezelését, színkeverését és hallgattam a mindenre kiterjedő magyarázatokak. Mindkét tanfolyam külön-külön is nagyon hasznos volt, rengeteg újat tanultam, de a kettő együtt adott lehetőséget arra, hogy bátrabban, szakmaibban álljak neki a következő portré festésének. Köszönöm Andinak az átadott tudást, a lehetőséget a fejlődésre. Különösen hálás vagyok azért, mert az akkor romokban heverő lelkemnek a tanfolyam (helyszín, program, csoporttársak) többet ért mint egy pszichoterápiás tanácsadás. Segítségével sikerült kijutnom a gödörből, újra lelkesen és önbizalommal telve alkotok. Újra érzem, hogy működik a jobb agyféltekém. :) Köszönet érte ! Horváth Lászlóné Kata, Paks


Akkor való Neked ez az ONLINE festő tanfolyam filmsorozat, ha:  

 • már ismered a jobb agyféltekés rajzolás alapjait. Ha nem idegen számodra a „másképp látás”, a negatív tér és a „gestalt” (vagyis egészlegesség, vagy teljesség) érzékelés fogalma. Ugyanis a jó hír az, hogy a festéshez pontosan ugyanaz a látásmód kell, ami a jobb agyféltekés portrérajzoláshoz is szükséges. 
 • végre szeretnél kitörni a fekete-fehér fogságából, és keresed az utat a színesebb, érzékletesebb, elevenebb alkotások és a sokszínű világ felé. 
 • a ceruza, a szén és a gyurmaradír már magabiztosan mozog az ujjaid között, és hozzájuk hasonlóan most az ecsetet, a festéket és a festőkést is szeretnéd megszelídíteni. 
 • és akkor is érdemes ennek a tananyagnak figyelmet szentelned, ha már tanultál festős technikákat, mégis úgy érzed, hogy vannak még kiaknázatlan tartalékaid, lenne még hová fejlődnöd. 

 Eszközök az online festőtanfolyamhozAkrill festékek az online festőtanfolyamhozEszközök az online festőtanfolyamhoz


Nagyon meg voltam elégedve a tanfolyam anyagával! Sokat tanultam belőle!

Kedves Andi!  

Ebben az évben (2015) kezdtem el festeni és hogy a kezdeti nehézségek ne vegyék  el a kedvem, megfogadtam,  hogy az első 100 művem nem publikálom. Még csak 56-nál tartok! De hosszas vívódás után úgy döntöttem rátok bízom a döntést. Csatolok 4 képet és várom a visszajelzésed!

Az online festőtanfolyam segítségével készült portréAz online festőtanfolyam segítségével készült rózsaAz online festőtanfolyam segítségével készült kislány festményAz online festőtanfolyam segítségével készült csendélet

Nagyon meg voltam elégedve a tanfolyam anyagával, nagyon tartalmas. Jó hogy bármikor hozzáférhető, visszanézhető. Látszik rajta, hogy jól meg van tervezve és sok munkátok van benne. Sokat tanultam belőle.

Nem használtam korábban akril festéket és nem tudtam, hogy viselkedik... Továbbá nem ismertem a folyamatot, a fázisokat amin keresztül szépen fokozatosan készül el az alkotás. Pl.: a tanfolyam előtt nem gondolkoztam "rétegekben" egyszerre azonnal akartam megfesteni a tutit, aztán bosszankodtam, hogy nem sikerült. Azt gondoltam, hogy ha két-három óra (folyamatos) festés alatt nem sikerül megalkotni azt, amit szeretnék akkor én vagyok a béna.

 A tanfolyam megértette velem, hogy a megfelelő technika mellet az idő is fontos. Megtanultam, hogy ha elég időt szánok egy alkotásra akkor már van esélye, hogy úgy nézzen ki, mint ahogy azt a fejemben látom. Köszönöm a lehetőséget! És remélem sokan rátok találnak és tanulnak tőletek. 

Pálffy Emőke, Pécs


Rád gondoltunk, amikor készítettük? 

Vadonatúj, egyedülálló videó sorozatunkkal azokra gondoltunk, akik

 • vagy az időpont
 • vagy a földrajzi távolság
 • vagy  időhiány
 • vagy szűkebb anyagi lehetőségeik

miatt nem tudnak részt venni a  3+2 napos kezdő és haladó festőknek szóló ÉLŐ festőtanfolyamainkon, ám szeretnék a legjobbaktól megtanulni a festés műhelytitkait.


 

"Kár lett volna kihagyni!" 

Kedves Andi és Péter!

Nagyon tetszik a tananyag, nem tudom abbahagyni (de néha muszáj,mert mennem kell dolgozni)! Nagyon jó! :-) Örülök, hogy előfizettem az online festőtanfolyamra! Kár lett volna kihagyni! 

Üdvözlettel: Kerekesné, Ibolya (Sarród)


 

Mit tanulhatsz meg ebből az ONLINE festős tananyagból?

Ha röviden szeretnék erre a kérdésre válaszolni, akkor azt mondhatnám: mindent, ami a festésről szól. Eszközhasználatot. Színkeverést. Állatok festését. Tájak festését. Emberek festését. 

Akrill festékek az online festőtanfolyamhoz

A képek megfestéséhez AKRIL festéket használunk és mindössze 10 színt, mert ezekből a színekből valóban kikeverhető a világ összes színe és a festőeszközök beszerzése sem jelent nagy anyagi ráfordítást. 

Az akrilfesték előnye, hogy:

...lehet kevés festékkel és sok vízzel, azaz "akvarellesen" festeni

...lehet sok festékkel kevés vízzel, azaz "olajosan" is festeni

...fedőfesték, így nem tudsz semmit elrontani, egyszerűen átfested, ami nem sikerült.

Lássuk most egy picivel bővebben is, hogyan építettük fel neked a tanfolyamot! 


Első fejezet: az alapok

Onnan fogunk indulni, hogy hogyan fogd meg az ecsetet. Nem, nem úgy, ahogyan az iskolában tanultad! Gondolnád, hogy ugyanúgy, ahogy a rajzolásnál a különböző grafit ceruzák egészen más nyomot hagynak a papíron, ugyanúgy igaz lesz ez az ecsetekre is? Nem mindegy, hogy mikor melyiket veszed a kezedbe! 


Ebben a részben azt tanulhatod meg, hogy

 • mikor melyik ecsethez nyúlj, hogy élethűen tudd lefesteni, ami a szemed előtt lebeg.
 • Ebben a blokkban beszélünk a festőkésről, valamint arról is, hogy mire való, mit tudsz vele kezdeni, hogyan tudod vele a műveidet élethűvé tenni.
 • Itt ejtünk majd nem kevés szót a színekről és a színkeverésről is. Megmutatom, sőt, be is bizonyítom neked, hogy a 10 alapszínből valóban kikeverhető a világ összes színe.
 • Megismerheted azt a 3 lépcsős színfelismerési módszert, aminek segítségével ha ránézel egy színre azonnal tudni fogod, hogy hogyan kell azt kikeverni.
 • Megtudhatod, hogyan kezdj neki egy festménynek, hogy építsd egymásra a különböző rétegeket.

Tudtad, hogy ahogy a rajzolásban, a színek használatában is vannak sablonok? Gondoltad volna, hogy az ég nem kék, a fű nem zöld, a hó nem fehér? Legalább is vétek kékre, zöldre, fehérre festeni őket! A filmben azt is bemutatom, hogy melyik színt mikor és hogyan érdemes használni, hogy képeid a valóság tükörképei legyenek.

Ha ezzel megvagyunk, jöhet az éles bevetés – színezz, keverj kedvedre!


Második fejezet: tájképfestés

Online festőtanfolyam második fejezet tájképfestésEnnek a sziklás tengerpartnak a készítését figyelheted meg a videóban, az első ecsetvonástól az utolsóig. 

De, nem csak ezt nézheted ám végig, hanem megmutatom, hogyan fess a megszólalásig hasonló fákat, füvet, hegyet, bokrot, tengert, vizet vagy akár sziklát, égboltot, és hogyan mutasd meg az időjárás szélsőségeit: a ködbe burkolózott őszi tájat, az esős városi forgatagot, szűz val fedett dombokat, vagy akár ezt a csodálatos sziklás tengerpartot.

Eddigi tanítványaink ilyen csodaszép tájképeket festettek: 

Az online festőtanfolyam segítségével készült tájképAz online festőtanfolyam segítségével készült tájképAz online festőtanfolyam segítségével készült tájképAz online festőtanfolyam segítségével készült tájképAz online festőtanfolyam segítségével készült tájképAz online festőtanfolyam segítségével készült tájképAz online festőtanfolyam segítségével készült tájképAz online festőtanfolyam segítségével készült tájképAz online festőtanfolyam segítségével készült tájkép

A második fejezet után minderre képes leszel te is!

Mi az első kép, amit bevillant, hogy az új tudásod birtokában, elsőként fogod majd megfesteni?


Harmadik fejezet: állatképek festése

Az online festőtanfolyam segítségével készült élethű kutya portréA harmadik fejezetből azt tanulhatod meg, hogy hogyan kell állatokat festeni. Nem is hinné az ember, de egészen más technikával kell rövid vagy hosszú szőrt, vagy éppen tollat, sima bőrt festeni. Mindezt be is mutatom a filmben.

Ezen túl egy kész festményt annak elkezdésétől egészen az utolsó ecsetvonásig követhetsz velem közösen. A modellem ebben a blokkban pedig nem más, mint a hűséges, odaadó, ragaszkodó skót juhászkutya: Lassie. Az ő életre keltését követheted a videóban velem lépésről-lépésre. 

Eddigi tanítványaink ilyen megszólalásig hasonló állatképeket festettek:

Papagáj festményMadár festmény - online festő tanfolyamPapagájok - online festő tanfolyamKutya portré - online festő tanfolyamCica - online festő tanfolyamLabrador portré - online festő tanfolyamPuputeve - online festő tanfolyamPillangó - online festő tanfolyamCica pofi - online festő tanfolyam

Ha megvagy a harmadik fejezettel is: készen állsz arra, hogy lefesd a világ bármely gyönyörű állatát, akár a saját kedvencedet is.

Tudod már, hogy ki lesz ő? Házikedvenc vagy valami más?


Negyedik fejezet: portréfestés

Online festőtanfolyam - portréfestésVégül, a negyedik fejezetben a színes portréfestést mutatom meg neked. Ismét aprólékosan, könnyed stílusban, végig magyarázva hogy mit miért csinálok. 

Megmutatom neked, hogy hogyan találhatod el hajszálpontosan a modelled bőrének színét a palettán található színek keverésével. Ebben a 9 lépéses technika lesz segítségedre, amelyet ebben a részben ismerhetsz meg. A negyedik fejezetben az őszi falevelekkel díszített hölgy portréjának elkészülését követheted percről-percre.

Eddigi tanítványaink ilyen élethű arc- és önarcképeket festettek: 

Online festőtanfolyam - élethű kislány arcképOnline festőtanfolyam - élethű kisfiú arcképOnline festőtanfolyam - élethű kisfiú arcképOnline festőtanfolyam - portré Online festőtanfolyam - Johnny Depp portréjaOnline festőtanfolyam - Angelina Jolie portréjaOnline festőtanfolyam - portréOnline festőtanfolyam - portréOnline festőtanfolyam - portréOnline festőtanfolyam - portré

Mire ennek a fejezetnek a végére érsz: akkor valóban készen állsz arra, hogy a világon BÁRKIT lefess, akit csak szeretnél.

Tudod már, hogy családtagot, híres embert vagy érdekes, egzotikus arcot fogsz festeni?


"Sosem gondoltam volna, hogy képes leszek túllépni az ovis szintű festésen!"

Kedves Andi!

Online festőtanfolyam - portréSzeretném még egyszer megköszönni a fantasztikus három napos hétvégét! Sosem gondoltam volna, hogy képes leszek túllépni az ovis szintű festésen, hiába szerettem volna mindig is megtanulni úgy festeni, mint a "nagyok". Nem mondom, hogy most már hű de profi lettem, de végre nem úgy néz ki a kép, mintha egy kifestőkönyvből lenne :) A pasztell után kicsit fura volt a festék és a színkeverésnek ez a módja, mégis nagyon élveztem, mert festve sokkal könnyebb javítani. Minél több a réteg, annál jobb, szóval még elrontani se lehet. Mintha nekem találták volna ki :) Ráadásul a végeredményről el lehet mondani, hogy ez egész jól néz ki. Már csak gyakorolni kell, de a tanfolyam után megjött a kedvem és alig várom a következő kurzust!

Tényleg nagyon hálás vagyok mindenért! 

Üdvözlettel, S. Ági (Bp.)


Joggal merül fel benned a kérdés, hogy miben különbözik ennek a tananyagnak a tematikája az élő tanfolyamok anyagától? 

A legfontosabb különbség az, hogy a fent részletezett tematikát ÉLŐ tanfolyamokon egyszerre NEM tanulhatod meg!

Ahhoz, hogy ugyanezt a tudást élőben tedd magadévá, kétszer kell hozzánk eljönnöd. Első lépésben egy 3 napos kezdő festőknek szóló tanfolyamra, ahol előbb egy alapszintű tudást szerezhetsz meg: az eszközhasználatot, és a színkeverést, amelyet tájképek festésén VAGY állatképek festésén keresztül gyakorolhatsz.

A következő lépcső egy 2 napos haladó festőknek szóló tanfolyam, amelynek témája az igazi mestermunka: a portré készítése.

Az ONLINE sorozatban mindkét élő tanfolyamunk tananyaga egyaránt benne van.

Ráadásul ki sem kell mozdulnod ahhoz, hogy a tudás a tied legyen, hiszen a technika segítségével az otthonodba megyek, és személyre szólóan csak Téged tanítalak.

Az ONLINE tanfolyamon valóban minden apró lépést megmutatok és részletesen el is magyarázok neked, valóban ecsetvonásról ecsetvonásra követheted, hogyan készülnek a festmények.

Az ÉLŐ tanfolyamon nincs arra lehetőséged, hogy egy festmény elkészítését az elejétől a végéig végignézd, mert egy kép elkészítésének ideje gyakran 10-18 óra. Ott arra van lehetőség, hogy átadjuk az elméletet és egyes részleteket bemutassunk.

Az online tanfolyam annyival több az élő tanfolyamnál, hogy:

 • ugyanúgy megismered az elméletet, mint az élő tanfolyamon. A különbség, hogy nem csak elmondom, hanem végig is csinálom veled együtt a gyakorló feladatokat.
 • újra és újra visszapörgetheted a filmeket, hogy pontosan megnézd, hogyan fogom az ecsetet
 • velem együtt gyakorolhatod a színkeverét, mert az első kamera mindig csak a a festőpalettát, a színkeverést vette és mindig látni fogod, hogy az egyes színeket miből és milyen arányban kell kikeverni.
 • együtt gyakorolhatjuk, hogy a különböző ecsetkezelések milyen nyomot hagynak a papíron, mert a második kamera mindig nagyon közelről vette fel a festés műveleteit, hogy mindent pontosan meg tudj figyelni.
 • elejétől a végéig végignézheted, hogy készül egy festmény, mert a harmadik kamera tisztes távolból vette a kép készítését, hogy a "teljesség" érzékelése a képernyőn keresztül is jól működjön.

Láthatod tehát, hogy ez egy egyedülálló, páratlan tananyag, amivel eddig nem találkozhattál!

 • Nem írásos anyagból kell kibogarásznod az egyes, kettes, százhuszonhármas lépéseket…
 • Nem egy néma tananyag, ahol rád van bízva, hogy mit hogyan értelmezel…
 • A filmen  beszélek hozzád és mondom, mit miért teszek. Megmutatom ha véletlenül elrontottad, hogyan tudod kijavítani és azt is elmondom mik szoktak lenni a leggyakoribb hibák! 

Ha igent mondasz erre a tananyagra, maximálisan biztos lehetsz benne, hogy tőlünk ismét a megszokott  igen magas minőséget és igényességet fogod kapni. Nem az a célunk, hogy „gyorstalpaljalak”, hanem az, hogy rendesen, művészien megtanítsalak téged az ecsettel és a festőkéssel bánni.

Céunk, hogy örömmel tanulj festeni, hogy megtapasztald az alkotás lélekgyógyító hatását, hogy sikerélmény, elmélyülés és boldogság kísérje utatad a festés tanulása során! 

Hogy akár olyan alkotások kerüljenek ki a kezed alól, amelyeknek méltó helye lehet egy elegáns étterem, egy közösségi ház, vagy a saját galériád is.


"Nekem az online forma azért jön be, mert bármikor nézhetem, és visszanézhetem!"

Kedves Andi!

Nagyon köszönöm, hogy előzeteseket kaphattam az online festő tanfolyam anyagából, már ebből is sokat tanultam.

A színkeverést, portré festéshez pl. a bőr- és hajszínek kikeverését, az ecset használatot, hogy mi mindenre lehet egy lapos ecsetet használni, a késsel való festésről nem is beszélve, ami mindig egy misztikus dolog volt számomra.

Tetszett a filmekben hogy nem vágtátok ki, amikor elrontottál valamit, hanem megmutattad, hogyan kell kijavítani. Megtanultam hogyan fessem a felhőket, a lombot, a havat.... és így tovább.

Online festőtanfolyam - virágokOnline festőtanfolyam - virágok vázábanOnline festőtanfolyam - utcakép
Nagyon hálás vagyok azért is, hogy már  az online rajztanfolyam elvégzése után is kérdezhettem a festéssel kapcsolatos dolgokat, mindig választ kaptam, pedig nagy munkában voltatok-  készült a festő tanfolyam anyaga.
Nekem az online forma azért jön be, mert bármikor nézhetem, és  visszanézhetem, ha elfelejtettem valamit, pl.  a színkeverésből.

Nagyon jó, hogy közelről látom mit, hogyan csinálsz,  és  a gyorsításokkal nem kell végigülnöm az egész folyamatot. Így a filmek tömörek, lényegre törők. 

Alig várom, hogy láthassam a teljes tanfolyamot, mert biztos vagyok benne, hogy magabiztosabban tudok majd festeni, és talán szebben is.o) 

Üdvözlettel, dr. Barna Erzsébet


 

Ha úgy érzed, PONT erre van szükséged, ne gondolkozz tovább! Ezt a megoldást épp Neked hívtuk életre!


"Mi lett volna, ha a suliban így tanítanak rajzolni, festeni?"

Szia Andi! 

Ha nem gond, egy kicsi referálok az újonnan megvásárolt festős filmekre! 

Nagyon jó!!!!!! Eddig minden érthető, tiszta világos, és alig várom már, hogy ecsetet fogjak a kezembe. Épp azon gondolkodom, hogy annak idején mi lett volna, ha a suliban így tanítanak rajzolni, festeni? Talán már akkor megtanultam volna. Helyette meg "itt van, rajzold le, ahogy tudod" volt. De nem mondták meg a fogásokat, melyik ecsettel mit lehet kihozni! Remélem a lányom látja majd, és sokat fog belőle tanulni!  

Köszönöm! 

Fábián Móni (Békéscsaba)


 

Mennyibe kerül?

Ha úgy döntenél, hogy inkább ÉLŐ tanfolyamra>>> jössz, akkor erre 6 napot (48 órát) kellene áldoznod, és 76.000 Ft-ot. Tudom: ez sem időben, sem anyagiakban nem kevés.

A tananyag árának kialakításakor azokra is gondoltunk, akik vagy nem tudnak személyesen eljönni tanulni hozzánk, vagy szűkösebb keretet tudnak a tanulásra rászánni. 

Az ő kedvükért hívtuk életre ezt a tananyagot, amelynek ára most rendkívül vonzó:

Az ÉLŐ tanfolyamunk részvételi díjának kevesebb, mint a FELE!


"Kezdenek helyükre kerülni a dolgok!" 

Kedves Andi!

Több hetes munka után úgy érzem, hogy elkészült az életem első tájképének nevezhető festményem. Nagyon sokat dolgoztam vele, de végre ráéreztem arra, hogy a szárazecset technikával milyen izgalmas dolgokat lehet csinálni. Megéreztem festés közben a matt és a fényes színek jelentését. Talán kezdenek a helyükre kerülni azok a dolgok, amiket a videóban elmondtál.

Köszönöm az élményt!

Forján Imréné, Irén 

Online festőtanfolyam - citromok  Online festőtanfolyam - körték Online festőtanfolyam - tájkép szarvassal      Online festőtanfolyam - portré


Ha még nem ismered a meglévő online tananyagunkat és  nem tudod, hogyan működik nálunk egy online tanfolyam, akkor kattints a gombra és olvasd el válaszainkat!


Több csomag közül tudsz választani!

#1. Nagy festőcsomag!:

Minden benne van, amit a festésről tudni érdemes! Az alapoktól, az állat és tájképfestésen át egészen a portréfestésig! A filmekhez 5 évre kapod a jogosultságot!

#2. #3. #4. Témaspecifikus mini csomagok!

Akkor válaszd, ha csak egy bizonyos téma megfestése érdekel. A filmekhez 3 évre kapod a jogosultságot!

Nincs más hátra, mint rendeld meg az online tananyagot és vigyél színt a rajzaidba!