Tanulóink is részt vesznek a MűvészTerem képzőművészeti tehetségkutató versenyének kiállításán!

Amikor az ETELE Plazában sétálsz, talán nem is gondolnál arra, hogy épp egy kreatív forrongás epicentrumában vagy. Augusztus 18-ig azonban a pláza a művészet szerelmeseinek a paradicsoma, ahol több korosztály is képviselteti magát a Valdor Art által támogatott MűvészTerem legújabb képzőművészeti tehetségkutató verseny kiállításán.


A kiállítás háttere

A MűvészTerem legújabb projektje azzal a céllal indult el, hogy minél több embert bátorítson valamilyen alkotói tevékenységre, hiszen az alkotásban való elmélyülés az egyik legjobb módja az elme lecsendesítésének és a mindennapok sodrásán való felülemelkedésnek.

Ebből kifolyólag meghirdettek egy pályázatot egy kétfordulós versenyre, melyre minden 16. életévét betöltött alkotó beküldhetett 3 db, legfeljebb 2 éve készült alkotást 2023 augusztus 1-ig. A kiállításra több tanulónk is küldött be pályamunkát, így alig várjuk a fejleményeket!

3 1 - ValdorArt

2 1 - ValdorArt

1 0 - ValdorArt


A kiállítás fordulói

Az első forduló során az összegyűlt művekből augusztus 7-én megnyitottak egy kiállítást Budapesten, az ETELE Plazában, így a több száz alkotó közel 500 gyönyörű alkotását ingyenesen megtekinthetik az érdeklődők. A művek az 1. és 2. emeleten a jobb oldali folyosó bal oldalán 3 teremben leshetők meg az üzletek nyitvatartási idejében.

A kiállított művek közül 50 alkotás kerülhet be a második fordulóba, melyek egy szakmai zsűri által kerülnek kiválasztásra, de emellett az ETELE Plaza díja, valamint a látogatók szavazatai alapján közönségdíj is kiosztásra kerül.

A szakmai zsűri négy kategóriában (festmény, grafika, szobor és fotó) értékeli a beérkezett alkotásokat, majd az 50 legjobb pályamű kiállításra kerül a budapesti K Galériában.

A zsűri tagjai:

  • Csurka Eszter, Munkácsy-díjas, akadémikus, összművész
  • Eifert János, Balogh Rudolf-díjas fotográfus, fotóművész
  • Nádas Alexandra, Barcsay-díjas festőművész, grafikus
  • DLA. habil. Nagy Gábor, Munkácsy-díjas festőművész, nyug. egyetemi docens (MKE)

4 - ValdorArt

5 - ValdorArt

6 - ValdorArt


A kiállítás résztvevői

Mint már említettük, több tanulónk is küldött be pályamunkát a Valdor Art is támogatott versenyre, így már csak az ő műveik megtekintése miatt is érdemes kihasználni ezt az ingyenes lehetőséget.

Emellett azonban olyan ismert nagykövetek is a kezdeményezés mellé álltak, mint Esztergályos Cecília, Tarján Zsófia, Damien White, Galla Miklós, Gergye Krisztián, Kozso, Kürti Sándor, akiknek az alkotásai szintén megtekinthetőek a kiállításon.

7 - ValdorArt

8 - ValdorArt

9 - ValdorArt

Az első kör eredményhirdetése 2023. augusztus 18-án pénteken 18:00 órától lesz. Mi már nagyon várjuk!


Ha Te is szeretnél olyan alkotásokat készíteni, melyek kiállításra méltóak, nézz szét:

Tantermi tanfolyamok Budapesten! >>

Online tananyagok a világ bármely pontján! >>

"Művészet és Fejlődés" Mentorprogram! >>

"A realisztikus rajzolás mesterfogásai" rajzkönyv! >>

 
, településről erre a tanfolyamra jelentkezett: