Kreatív tudástár > Mi maradt ki az akadémiai rajzképzésből?

Mi maradt ki az akadémiai rajzképzésből? - Online oktatóanyag

Válasz: A 4 trükk és a 7 készség!

Az a látásmód, ami ahhoz kell, hogy segítsen túljutni az "üres lap szindrómán": Hogy fogjak hozzá? Hogy kezdjem a rajzolást? 

Ez minden alkotó tevékenység alapja!


Miért foglalkozunk ezzel a témával? 

 • Mert KÉSZÍTETTÜNK EGY FELMÉRÉST és döbbenetes eredményre jutottunk! Nemrég megkérdeztük a hírlevél olvasóinkat, hogy "Miben tudunk neked segíteni, miért kérted díjmentes anyagainkat?" Számunkra nagyon meglepő eredmény jött ki! A válaszadók 31%-a azt mondta, hogy tanult már rajzolni máshol, de nem elégedett a rajztudásával! Ez nagyon magas szám, szerintünk!
 • Mert közösségi oldalakon a hozzászólásokból azt látjuk, hogy sokan vannak, akik NEM ISMERIK EL az amatőr művészek alkotásait! Azt vélik csak igaznak, ha a hosszú rajztanulással töltött évek során kockológiát és anatómiát tanulsz.
 • Mert MEGHAZUDTOLTAK minket! Rájöttünk vannak, akik azt hiszik, hogy az egész csak átverés és kamu! Amikor közzé tettük legutóbbi "Kiből lesz a cserebogár?" cikksorozatunkat, azt a választ kaptuk: "számomra mindenképpen hitelesebb lenne, ha látnám, hogy valóban ő rajzol és nem csak képek vannak feltöltve az oldalra  - persze még akkor is ott lenne a kisördög, hisz én nem ismerem, bárki lehetne néhány perc erejéig" Nem értjük! Komolyan vannak emberek, akik azt hiszik abba tesszük az energiánkat, hogy kitalált személyekről írjunk cikkeket és másoktól lopjunk rajzokat?

Mi a célunk?

Hogy megismertessünk a titokkal, a valósághű rajzolás elméleti anyagával és eloszlassuk a tévhiteket!

Célunk, hogy

 • lásd, mire épül;
 • lásd, mi a lényege;
 • lásd, miről szól ez a egész;
 • lásd, minek kell fejben történnie;
 • bebizonyítsuk: ez koránt sem másolás;
 • bebizonyítsuk: ez igenis tanulható készség;
 • megértsd mi a különbség az akadémiai képzés és e között!

A mi véleményünk az, hogy a hagyományos képzés és ez az alternatív képzés nem ellentétek, nem egymás ellen valók, hanem épp ellenkezőleg, EGYMÁST KIEGÉSZÍTIK! 


Miről szól ez az egész?

Mielőtt erre a kérdésre válaszolnánk engedd meg, hogy feltegyünk egy találós kérdést!

Miért van az, hogy vannak emberek akiknek ösztönös tehetségük van a rajzoláshoz?

Nem is kell tanulniuk, egyszerűen csak megvan a képességük! Mások meg felnőtt fejjel is leragadnak a pálcikaembernél!

Nagy valószínűséggel azok tanulnak tovább hagyományos művészeti iskolákban, akiknek már gyermekkorban nyílvánvalóvá vált a tehetségük. Hiszen egy kétbalkezes át sem jutott volna a felvételi vizsgán! Ők azok, akik rendelkeznek azzal a bizonyos plusszal, amitől művésszé érnek!

Ezt a pluszt hívjuk tehetségnek, egy olyan ösztönös dolognak, amit nem tudunk megmagyarázni honnan van, csak van. Ezek az emberek alapvetően rendelkeznek azzal a képességgel, hogy tudják mire kell figyelniük, mit kell nézniük rajzolás közben. Mindezt anélkül teszik, hogy tudatában lennének azzal, hogy pontosan mi is történik a fejükben! Sőt nagyon gyakran nem is tudják elmondani, megfogalmazni, hogy mit miért csinálnak, csak csinálják.

Amit mi tanítunk élő és online tanfolyamainkon az az, hogy lépésről lépésre lefordítjuk neked azt, hogy mit kell csinálnod fejben ahhoz, hogy valósághűen tudj rajzolni. Azt fordítjuk le, amit a tehetséggel megáldott művész nem tud megfogalmazni, mert alapvetően rendelkezik ezzel a képességgel!

Mondunk egy példát, jó?

Amikor még általános iskolás voltam, rajzorán azt a feladatot kaptuk, hogy rajzoljunk le egy összegyűrt papírt! Az óra vége felé sok osztálytársam körbe állt és nézték milyen tök jó lesz, amit éppen rajzolok. Az egyikük meg is szólalt: "Jé, te úgy rajzolsz, hogy nem is nézel a rajzodra!" Nekem ez fel sem tűnt, hogy így rajzolok. Ha megkérdezték volna: "Hogy tudtad ezt így lerajzolni?" nem tudtam volna szavakba önteni, hogy mit csináltam. 

Azóta eltelt 25 év és tanfolyamainkon most egy külön feladatot szánunk arra, hogy ráébresszünk, hogy vajon mennyi ideig kell nézni a témát, amit le akarsz rajzolni és mennyi ideig a rajzodat? Mi a helyes arány? Mi fog történni akkor, ha többet nézed a rajzodat!

Érted már?

Lefordítjuk emberi nyelvre azt, ami másoknak ösztönösen megy!

Olyan módon mondjuk el a rajzolás lépéseit, hogy bárki számára érthető, követhető és tanulható legyen.

Nem minden olimpiai bajnokból lesz kíváló edző. Van aki - és ez most itt egy nagyon erős idézőjel - "csak" annyit tud, hogy hogyan kell megcsinálni, győzni a versenyen, de nem képes ezt a "tudást" továbbadni. Az lesz a mesteredző, aki képes a tanítványai számára érthető módon elmondani, hogy mit kér tőlük, hogy milyen készségüket fejlesszék. 

Tedd a szívedre a kezed! Előfordult már veled az, hogy a rajztanár leültett a csendélet elé és csak annyit mondott: "Rajzold le!"? Esetleg emlékszel, hogy mondott valami instrukciót, hogy hogyan csináld, mire figyelj? Ugye, nem? Na pontosan ez a különbség a hagyományos képzés és az alternatív képzés között.

Mi először elmondjuk, hogy minek kell a fejedben történnie és csak ezek után jönnek a technikák és a különféle eszközök. 

Pontosan ez az, amiért ilyen hihetetlenül gyorsan és könnyen tanulható a rajzolás! És ennek az egésznek a teljes elméleti anyagát, a titkot, a varázslatot most a rendelkezésedre bocsájtjuk!

"Én voltam legjobban meglepve, hogy ilyen „egyszerűen”  meg lehet tanulni rajzolni"

Az online tanfolyam elkezdése előtt nem igazán bíztam benne, hogy a módszer nálam is működni fog, bár már régóta szerettem volna kipróbálni. Én voltam legjobban meglepve, hogy ilyen „egyszerűen”  meg lehet tanulni rajzolni ahhoz képest, ahogy a tanfolyam előtt tudtam (vagyis, hogy nem tudtam, csak szerettem volna) rajzolni. A Valdor-Artnak köszönhetően olyan hobbira találtam a rajzolásban, ami nagyszerű időtöltés! :o) Kákonyi Ágnes

Látod, lerakjuk az alapköveket, amire aztán tudsz építkezni

és ugyanúgy, ahogy eddigi tanítványaink tették, ilyen csodák kerülnek ki a Te kezeid közül is!

Íme, amatőr művészeink alkotásai! 

Akadémiai képzettség nélkül, művészi értelemben amatőrök készítették ezeket a képeket, pasztell krétával, ecsettel vagy ceruzával azzal az elméleti tudással, azzal a bizonyos titokkal a fejükben, amit ebben az új tananyagban most Neked is megmutatunk! Ha még több képet szeretnél látni eddigi tanítványainktól akkor katt ide a képgalériához!

 


Kinek való ez az elméleti tananyag?

 • Ha azt hiszed: humbuk az egész, hogy pálcikaembertől a valósághű rajzolásig tudsz jutni.
 • Ha csalódott vagy! Tanultál már rajzolni, de nem állt össze a fejedben, hogy mi ez az egész és nem vagy elégedett a rajztudásoddal!
 • Ha szeretnéd tudni és készség szinten alkalmazni azt a látásmódot, ami a rajzoláshoz szükséges!
 • Ha kiváncsi vagy mire kell figyelned rajzolás közben!
 • Ha ismerni szeretnéd az egésznek a tudományos hátterét, azaz kíváncsi vagy a miért-ekre!
 • Ha azt hiszed, ez csak másolás!

Milyen pluszt ad neked ez a tananyag?

Megkapod azt a BIZTOS tudást, hogy mire kell figyelned, mire kell koncentrálnod rajzolás közben. Azt mondjuk el, hogy minek kell történnie a fejedben! Lerántjuk a leplet!

Elég lesz ez a tudás arra, hogy tudjál rajzolni?

Engedd meg, hogy bemutassuk Neked Pillár Erzsébetet, aki RAJZISMERET NÉLKÜL vette meg a színesceruzás online tananyagunkat, mégis ilyen rajzokat küldött vissza, csak azzal a tudással a fejében, amit a filmekben elmagyaráztunk, hogy mire figyeljen oda előrajzolás közben. Azt tudnod kell a színesceruzás online anyagról, hogy elsősorban NEM rajzolni tanít. Elmondjuk benne a rajzolás elméletét, de a fő hangsúly a színesceruzák használatán van! Erzsi minden rávezető gyakorlat nélkül, ennek az elméleti anyagnak az ismeretei alapján rajzol!

"...Én fejest ugrottam az egészbe, gyakorlás nélkül!..."  

"Nagyon érthetően elmondod, hogy milyen aprólékos megfigyelés kell a jó eredményhez! Ezt felhasználva rajzolok!"

"... És akkor jöttetek  Ti , először persze az ingyen filmek , és aztán a színes ceruza. Abban van egy rész , a zöldsálas nő , ahol nagyon érthetően elmondod hogyan lehet lépésről lépésre ügyesen színezőt csinálni, mit nézzünk, mire kell figyelni, meg hogy milyen aprólékos megfigyelés kell a jó eredményhez. Ezt kétszer is megnéztem és ezt felhasználva rajzolok. Én igazából rajzolni nem is akartam megtanulni, csak színezni . De a színes ceruzás anyagban annyira jól , érthetően mondod el, hogy azt gondoltam ezt kipróbálom. Én fejest ugrottam az egészbe, gyakorlás nélkül!..."   


Hogyan létezik, hogy 3 nap alatt meg tudsz tanulni rajzolni?

Úgy, hogy olyan készségeket tudatosítunk benned, amik eddig is megvoltak, eddig is használtad őket. Ez nem varázslat, hanem komoly agymunka! Figyelni tanítunk meg, másképp látni, másképp szemlélni a valóságot!

Legutóbbi rajztanfolyamra jött Mesterfalvi Kamilla, aki a tanfolyam után elmondta, hogy minden nap azt várta:

"Mikor jön a varázslat?" 

A végén pedig rájött, hogy nincs varázslat, csak 7 készség van és 4 trükk, semmi más! Ha ezt ismered, tudsz valósághűen rajzolni! Ennyire egyszerű!


Mit fogsz kapni és milyen témákról lesz szó?

Két filmet tartalmaz a tananyag, ami összességében 2 óra időtartamú!

 • A tananyagban részletesen megismered a rajzolás 7 készségét!
 • Elmondjuk, hogy mire kell koncentrálnod rajzolás közben és főleg, hogy MIÉRT kell így csinálnod!
 • Megismered azt a 4 trükköt, amire ha rajzolás közben odafigyelsz, tuti a valóság tükörképe lesz a műved!
 • Megmutatjuk, mi a különbség rajzolás és másolás között!
 • Elmondjuk, hogyan tudsz tovább fejlődni, ha már megy a valósághű rajzolás

"Sokkal több volt nálatok az oktatás, hogy miért kell pont úgy rajzolni, ahogy!"

2 éve végeztem el egy jobb agyféltekés tanfolyamot Budapesten. Három napos volt. Hogy miben voltatok mások? Sok mindenben. Sokkal több volt nálatok az oktatás, hogy miért kell pont úgy rajzolni, ahogy, mi történik az agyban ilyenkor. Balogné Sz. Erika (Budapest)


Megkaphatod-e ezt a tudást máshol?

A válasz egyszóval: NEM! Ez a mi egyedi tanítási módszerünk, amit az elmúlt 9 év tapasztalatai alapján gyűjtöttünk össze! Erre épül az összes élő és online tanfolyamunk! Ezt a tudást máshol nem kaphatod meg! 

 


Mennyibe kerül?

A valósághű rajzolás teljes elméleti tananyagának az ára mindössze 3.900 Ft+áfa, azaz bruttó 4.953 Ft! 

Ugye ez nem egy olyan eget verő összeg, amit ne tudnál rászánni, ha valóban érdekel a rajzolás?

Nincs más hátra rendeld meg ezt az online tananyagot és garantáljuk, hogy minden információt megkapsz a valósághű rajzolás trükkjeiről!