Stég a naplementében – tájkép akvarellel!

Ha szeretsz festeni, akkor biztosan próbálkoztál már tájképekkel is. Ha elárulhatunk egy kis titkot Nekünk ez az egyik személyes kedvencünk. Ezek a típusú képek bármilyen technikával elkészíthetők és minden esetben varázslatos végeredmény születik, de ha kedveled ezt a műfajt, akkor akvarellel mindenképp ki kell próbálnod!


Miért jó az akvarell festés?

Ennek a technikának a legnagyobb értéke épp a színekben van, ezért egy ehhez hasonló témájú festményhez különösen jó választás. Kezdők és haladók is előszeretettel alkalmazzák, kevés olyan technika van, ami ennyire lágy és könnyed, az alkotási élmény leírhatatlan.

Sokan nem merik kipróbálni, mert nehéz javítani, ha hibázol. Ebben van igazság, de van néhány apró trükk a tarsolyunkban, ami Neked is segíteni fog, ha mégis tennél vele egy kísérletet!


Stég a naplementében – Tippek, ha megfestenéd!

  • Az előrajzolás a legjobb barátod! Ha szeretnéd elkerülni a hibázást ez a legfontosabb lépés. Érdemes akvarell ceruzával csinálni, mert az vízzel oldható és el lehet tüntetni a végén. Ha lehet akkor olyan színű akvarell ceruzát használj, amilyen színű lesz a festés során!
  • A kép készítése során, a többi technikával ellentétben célszerű a világos árnyalatoktól haladni a sötétebbek felé. Ha egy árnyalat nagyon világos, érdemes kitakaró folyadékot használni.
  • A színeket is úgy érdemes felvinned, hogy egyre sötétebb árnyalatokat használsz, míg végül eléred a kívánt eredményt! Ha megnézed a stéget, jól látszik, hogy először a sötét szín világosabb árnyalatai kerültek fel, ami fokozatosan lett egyre sötétebb és sötétebb.

Szívesen megfestenéd ezt a csodás képet? Kövesd végig lépésről-lépésre! 

steg akvarellel elso fazis - ValdorArt steg akvarellel masodik fazis - ValdorArt
steg akvarellel harmadik fazis - ValdorArt steg akvarellel negyedik fazis - ValdorArt
steg akvarellel otodik fazis - ValdorArt steg akvarellel hatodik fazis - ValdorArt

Ha szívesen kipróbálnád az akvarellfestést, akkor várunk sok szeretettel budapesti tanfolyamainkon és "Élményfestés másképp" eseményünkön. Ha inkább az online tanulás híve vagy, akkor az online akvarellfestő tanfolyamot bátran ajánljuk. 

Nézd meg, hol próbálhatod ki az akvarellfestést:

Több lépcsős Akvarell festő tanfolyam Budapesten >>

Online akvarellfestő tanfolyam kezdőknek és haladóknak! >>

"Élményfestés másképp" kurzus Budapesten! >>

 
, településről erre a tanfolyamra jelentkezett: