Online vagy offline? Hogy a legjobb rajzolást, festést tanulni?

 

Ha tanulásról van szó, mindenki másképp csinálja: vagy azért, mert így vált be neki, vagy azért, mert rajta kívül álló okok miatt ez a legjobb számára. 
Van, aki bagoly módjára éjszaka a legproduktívabb és legéberebb, míg másoknak inkább hajnalban fog az agya.
Van, aki a változó munkabeosztás, vagy iskolai elfoglaltságok miatt nem tud fix időpontokban tanulni, míg mások szeretik, ha előre be tudják osztani az idejüket. 

Vannak, akik kisgyerek mellől nem tudnak kimozdulni, és van, akiknek kényelmesebb, ha egyben „letudják” a tanfolyamot, amíg valaki vigyáz a picire.
Van, aki vidéken él, messze az iskolánktól, és van, aki Budapesten lakik, így hamar itt van nálunk. Sőt, járnak hozzánk olyanok is, akik hosszabb-rövidebb ideig külföldön vannak, és onnan tanulnak! 
Ahány diák, annyi élethelyzet: tanfolyamainkat úgy alakítottuk ki, hogy mindenki tudjon nálunk tanulni. 

De mi a helyzet azokkal, akiknek az online és az offline tanfolyam is jó lehet, ezért nem tudnak dönteni?


Ezzel a cikkel az a célunk, hogy a hezitálóknak segítsünk: röviden összeszedtük mindkét verzió előnyeit és hátrányait, hogy megkönnyítsük a választást! 

De kezdjük az elején…


Mikor és hogyan kezdd a jobb agyféltekés rajzolást tanulni? 

Már a legkisebbek is ráébrednek a rajzolás örömére és sokszor már egészen kis korban meg is mutatkozik a tehetségük.  Ha szeretnéd, hogy gyermeked ne csak rajzoljon, hanem alkosson is, akkor 10 éves korától várjuk szeretettel gyermek tanfolyamainkra!>>>Miért nem előbb? A rajzolás fejlődéséről itt írtunk A felnőtt képzéseinkhez hasonlóan nekik is megtanítjuk a több nézőpontból szemlélést, ami nem csak a rajzolásban lesz segítségükre, hanem az iskolában is.
Örömmel várjuk a felnőtteket, szülőket, nagyszülőket, de akár még dédszülőket is, akik úgy érzik, most érkezett el az idő ahhoz, hogy kihozzák magukból az addig nem ismert készségeiket, képességeiket. Rajztanfolyamainkon új élményeket is kaphatsz, az érzelmek kifejezése, és az alkotás öröme olyan csatornákat nyithat meg benned, amik akár egy terápiával is felérnek a nehéz pillanatokban! 

Hiszünk abban, hogy a lehetőség mindenkiben ott van kortól és élethelyzettől függetlenül!


Kinek való az élő tanfolyam? 

A „tantermi” oktatást válaszd, ha 

 • szeretnéd, hogy valaki folyamatosan figyelemmel kísérje fejlődésed, személyre szabott instrukciókkal lásson el, ott helyben segítsen, válaszoljon.
 • szeretnél hasonló, tanulni vágyó, lelkes emberek társaságában fejlődni. Legtöbbször ugyanis másoktól is rengeteg fortélyt, inspirációt nyerhetsz, nem is beszélve a jó hangulatról!
 • szeretnéd, hogy előre meghatározott fix időpontokban tanulhass.
 • vágysz arra, hogy kicsit magaddal törődhess. Rajzolás közben ugyanis a te belső világod kerül a középpontba, korlátok nélkül! Az élő tanfolyamon biztos, hogy nem nyit rád a gyereked, hogy éhes, nem csenget a postás, nem csörög a telefonod.
 • Akkor is ezt ajánljuk, ha valami érzelmi trauma ért a közelmúltban – legyen az akár egy munkahely elvesztése, szakítás, vagy csak egy költözés – és szeretnél új emberekkel találkozni, új hobbit tanulni, új környezetben inspirálódni. A művészet olyan dolgokat hozhat az életedbe, amik segítenek átvészelni a nehéz időszakot!

 


Az élő tanfolyamok előnye:

 • ha rászánod az időt gyors és óriási fejlődést érhetsz el pár nap alatt
 • a csoport inspirációs erejéből is tudsz merítkezni, van lehetőséged másoktól is tanulni
 • megkapod a személyes segítséget pont akkor, amikor szükséged van rá

Az élő tanfolyamok hátránya:

 • elmagyarázzuk az elméletet, elmondjuk a feladatokat, de minden részletre kiterjedően nem tudunk a szemed előtt megrajzolni, megfesteni egy képet. Erre sajnos nincs idő egy élő tanfolyamon
 • ha több technikát, több eszköz használatát szeretnéd elsajátítani, akkor több alkalommal kell eljönnöd hozzánk
 • meghatározott időpontokban és meghatározott helyszínen érhető csak el
 • drágább 


Kinek való az online tanulás?

Az online tananyag lesz a neked való, ha 

 • Messze laksz vagy olyan elfoglalt vagy, hogy képtelen lennél a tanfolyamot beilleszteni a napirendedbe
 • Ha az élő tanfolyamok túl sokba kerülnek a számodra. Az online tananyagok kb. fele annyiba kerülnek mint az élő tanfolyamok.
 • Az online kurzus rugalmasabb, szabadabb tanulási forma, aminek szintén megvannak a maga előnyei.
 • időkorlátok nélkül szeretnél tanulni. Videóinkat, tananyagainkat, a nap bármely szakaszában előveheted, vagy akár újra is nézheted, ezzel is megerősítve az ismereteid. Az online tananyagaink lehetővé teszik, hogy az elfoglalt anyukák, a külföldön élő lelkes tanulók is megfelelő képzésben részesülhessenek.
 • vizuális módon szeretnél tanulni. Az online képzési anyagunkban ugyanis – az élő tanfolyamokkal szemben – bemutatjuk azt is, hogy miként készül el az adott kép.
 • mélyebb tudásra vágysz a rajztechnika és rajzismeret téma körében.
 • úgy érzed, saját tempód szerint szeretnél tanulni. A tananyaghoz évekig hozzáférhetsz, nem kell aggódnod, ha éppen el vagy havazva: a tanulás megvár.
SP online portre 24 - ValdorArt SP online portre 23 - ValdorArt SP online portre 15 - ValdorArt

 


Az online tanulás előnye:

 • nem csak elmondjuk a feladatokat, hogy mit és hogyan kell csinálnod, hanem meg is rajzoljuk, le is festjük a szemed előtt. A filmet akár pillanatonként meg meg állítva, haladhatunk együtt a képek elkészítésében. Egy élő tanfolyamon nincs idő arra, hogy egy koplett képet elkészítsünk a diákok előtt.
 • több technikát, eszközt tudunk bemutatni mint egy élő tanfolyamon
 • rugalmas időbeosztás, akkor és ott tanulsz ahol csak akarsz
 • olcsóbb

Az online tanulás hátránya:

 • Az online képzésen sajnos mellőznöd kell a társaságot, és az inspiráló csapatot is, akikkel együtt tanulhatnál.
 • Az online tananyag hátránya a személyes jelenlét hiánya. 
 • kitartást és elszántságod igényel a részedről, hogy foglalkozz vele, de ha megjönnek az első sikerélmények, garantáljuk, hogy le sem akarod majd tenni a ceruzát.

SP online pasztell 45 - ValdorArt SP online festos 11 - ValdorArt SP festos felnott 11 - ValdorArt

Te melyiket választod?

Mindegy, hogy melyik lehetőség mellett döntöttél, az biztos, hogy nálunk megtalálhatod az új szenvedélyedet, amivel nem csak kikapcsolódhatsz, de mentálisan is fejlődhetsz.

Megismerheted, hogy milyen érzés, micsoda lehetőségeket nyújt ez számodra, amikor a jobb agyféltekéd veszi át a hatalmat. Rengeteg technikát tanulhatsz, amik segítségével tudatosan szabályozhatod az agyad működését. Nálunk egy új látásmóddal is gazdagodhatsz, ami lehetővé teszi neked az igazán valósághű képek létrehozását!

Akadt olyan diákunk is aki mindkét tanulási formát kipróbálta már:

Kata kipróbálta az élő tanfolyamainkat és az online tananyagainkat is egyszerre. Neki valóban van tapasztalata mindkét tanulási formában! Olvasd el véleményét!

"Ennyi magyarázat, ilyen részletességgel nem fért bele az élő tanfolyamba." 

„Fejlődésemben az igazi áttörést az online haladó festőtananyag jelentette, amit közvetlenül az élő tanfolyam után tanulmányoztam át. Az online forma vitathatatlan előnye, hogy a kérdéses fázisokat újra és újra megnézhetem. Ennyi magyarázat, ilyen részletességgel nem fért bele az élő tanfolyamba. Órákat ültem a monitor előtt és néztem Andi ecsetkezelését, színkeverését és hallgattam a mindenre kiterjedő magyarázatokat. Mindkét tanfolyam külön-külön is nagyon hasznos volt, rengeteg újat tanultam, de a kettő együtt adott lehetőséget arra, hogy bátrabban, szakmaibban álljak neki a következő portré festésének. Köszönöm Andinak az átadott tudást, a lehetőséget a fejlődésre. Különösen hálás vagyok azért, mert az akkor romokban heverő lelkemnek a tanfolyam (helyszín, program, csoporttársak) többet ért mint egy pszichoterápiás tanácsadás. Segítségével sikerült kijutnom a gödörből, újra lelkesen és önbizalommal telve alkotok. Újra érzem, hogy működik a jobb agyféltekém.  Köszönet érte!” Horváth Lászlóné Kata, Paks 

A Valdor Artnál nem ismerünk lehetetlent, csak a fel nem fedezett tehetséget!

Mi várunk Téged, hogy mielőbb megkezdhessük a közös tanulást!


Nézd meg, hogyan tanulhatsz tőlünk!

Tantermi tanfolyamok>

Online tananyagok minden korosztálynak>

Rajzkönyvek felnőtteknek és gyerekeknek>

Valdor Art "Alkoss Szabadon" Mentor program>

, full_html
 
, településről erre a tanfolyamra jelentkezett: