Rajzolás jótékony hatásai!

Kiemelkedően fontos, hogy találjunk egy olyan tevékenységet, ami boldoggá tesz minket, de emellett oldja a rengeteg feszültséget bennünk! Igenis szükségünk van az „énidőre”, amikor az agyunk kizárja a külvilág történéseit és csak az adott cselekvésre fókuszál. 

Elég nehéz, olyan hobbit találni, amiben ezek egyszerre megvalósulnak: fejleszt, kikapcsol, ellazít, örömet okoz.

Mi a helyzet a rajzolással?

Képzeld nemrég akadt egy könyv a kezünkben, ami arról szólt, hogyan tudjuk elérni a maximális kiegyensúlyozottságot. Kiderült, hogy ehhez 5 tényező szükséges.

  1. pozitív érzelem
  2. elmélyülés egy tevékenységben
  3. értékes élet
  4. pozitív kapcsolatok
  5. sikerélmény
p1540958 - ValdorArt p1540935 - ValdorArt

 

Relaxációs állapot rajzolás közben!

Bizonyított tény, hogy a rajzolás által egy kevésbé kontrollált állapotba kerülhetünk! Ez azt jelenti, hogy a megfelelési kényszerünk csökken és egy meditatív, relaxációs állapotba kerülünk. Segít a negatív gondolatokat kizárni és oldja a stresszt.

Akik tanfolyamon vesznek részt gyakran szokták azt mondani, hogy teljesen kizökkentek a hétköznapi problémákból!

img 20200830 171714 - ValdorArt img 20200824 114007 - ValdorArt

 

Fejleszti a koncentrációt!

Képzeld el, hogy rajzolás közben képesek vagyunk fejleszteni a figyelmünket, koncentrációs képességünket is egyaránt. Annak köszönhetően, hogy nem vagyunk annyira kontrollált állapotban az elme sokkal jobban tud fókuszálni egy adott tevékenységre. 

A tanfolyamokon gyakran szoktuk visszajelzésként kapni, hogy iszonyatosan elfáradtak az egésznapos rajzolásban. Ebből is látszik, mennyire koncentrálja a figyelmet! 

img 20200828 123428 - ValdorArt img 20200830 105423 - ValdorArt

 

Összehangolja az agy különböző területeit!

Gondoltad volna, hogy a rajzolás képes az agy különböző területeit összehangolni? Bizony! Ennek köszönhetően sokkal komplexebb problémákat tudunk megoldani. 

Szerintem már Te is látod, hogy ez nem csak egy hobbi! Ez egy olyan tevékenység, aminek köszönhetően

  1. kevésbé leszel stresszes
  2. fejleszti a koncentrációdat
  3. pozitív élményekkel gazdagodsz
  4. ki tudod zárni a külvilágot

Gyere és próbáld ki magad valami egészen új dologban, tapasztald meg az alkotás, milyen örömöket tud okozni. Éld át az érzést, mikor elkészül az első saját képed! Sose feledd „A művész benned is ott él! Közös feladatunk, hogy előcsalogassuk”!


 

Online közvetítés a tantermi tanfolyamokon!

A jelenlegi helyzetre való tekintettel minden tantermi tanfolyamunkon ONLINE KÖZVETÍTÉST biztosítunk a jelentkezőknek. Nem kell lemondanod az időpontot, ha nem szeretnél élőben eljönni. Mi mindenről gondoskodunk, Neked csak az a dolgod, hogy jól érezd magad!

Ráadásul ezzel a lehetőségge Budapesttől távol élő régi és új tanítványok ugyanúgy részt tudnak venni egy képzésen, mintha ott lennének élőben.

Nincs másra szükséged, csak egy laptopra vagy okostelefonra. Mi pedig küldjük a linket, ahol egy zárt felületen az éterben találkozunk!:o)


Nézd meg, hogyan tanulhatsz tőlünk!

Tantermi tanfolyamok>

Online tananyagok minden korosztálynak>

Rajzkönyvek felnőtteknek és gyerekeknek>

Valdor Art "Alkoss Szabadon" Mentor program>

 
, településről erre a tanfolyamra jelentkezett: