Tanulj meg rajzolni, és soha többet nem kell kocsit mosnod!

A művészet lényege az önkifejezés. Sokszor a legváratlanabb helyzetekben, vagy helyeken törhet rád az alkotási vágy, amikor nem is számítanál rá. Mit tehetnél? Légy bátor, és alkoss! Így tett Mr. Konjusha is, egy essex-i művész, aki egy egészen különleges módot talált az önkifejezésre…

Szoktál otthon takarítás közben a tévén, bútorokon lerakódott por miatt bosszankodni? Vagy előfordult már, hogy végighúztad az ujjad az autódon, és szomorúan állapítottad meg, hogy megint eljött a mosás ideje?
Lehet, hogy e cikk olvastán meggondolod magad, és mérgelődés helyett valami egészen mást látsz meg a porban:)


A művészet bárhol megszülethet…

Egy essex-i raktári munkás még abban is meglátta a lehetőséget és a szépséget, amiről másoknak talán csak a bosszúság jut az eszükbe. Egy koszos autó például nem éppen szép látvány, főleg ha rohanásban vagy, és egyáltalán nincs időd kocsimosással vesződni.
Nos, néhány essex-i fuvarosnak igencsak nagy szerencséje adódott a piszkos autóval, mert idő-, és pénz ráfordítása nélkül szépülhetett meg poros járművük.

Az Egyesült Királyság városában több ponton is izgalmas díszítésű autók jelentek meg: az alkotások készítője egy Mr. Konjusha néven „ismert”, 22 éves fiatalember.

Mindössze három hete tevékenykedik a városban, mégis már most sok követője és kedvelője akad különleges, és egyedülálló műalkotásainak.
Konjusha ugyanis nem másból, mint az autókra lerakódott koszrétegből alkot egészen lélegzetelállító képeket. Saját bevallása szerint egyelőre 10 járművet díszített ki, hogy kicsit mosolyt csaljon a dolgos, elfoglalt emberek arcára. A visszajelzések alapján, ez több mint jól sikerült: igazi  “vidámság-terápiává” nőtte ki magát.


…és műterem sem kell hozzá

Konjusha „műterme” nem más, mint saját munkahelye, egy raktárépület, ahol naponta több teherszállító is megfordul. Művészete úgy kezdődött, hogy felettesei gyakran érkeztek komor hangulatban munkahelyükre, ő pedig szeretett volna egy kis vidámságot csempészni a munkanapokba.
Nos, ez nem csupán a munkahelyén sikerült: Mr. Konjushának mostanra népes rajongótábora van a munkahelyen, a városban, és az interneten is.

Blog 2016 koszosauto2 - ValdorArt


Egyedi látásmód

Amikor valaki képes egészen szokatlan eszközök és alapanyagok felhasználásával valami szépséget alkotni, az különösen nagy kreativitásra vall.
Ha te is érezted már úgy, hogy művészeted tovább terjed a papírnál akkor ezt a különleges tehetséget és alkotó kedvet kár elnyomni magadban. Ésszerű határok, és a rendszabályok betartása mellett mivel számos előnyre tehetsz szert általa: 

Új látásmód

A rajztanfolyamaink során mindenki megtanulhatja azt a különleges látásmódot, amely a sötét és a világos részek különválasztásából és azok váltakoztatásából áll. Legyen szó koszos furgonokra rajzolásról, vagy valami egészen más anyag felhasználásáról, a színek újfajta alkalmazása és variálása segít a képességeid fejlesztésében.


Új tapasztalatok az anyagokról

Minden egyes anyag, amivel a tanulás alatt találkozol, különleges mozdulatokat és technikákat igényel. Egészen másképp alkothatsz például pasztellkrétával, mint ecsettel. A különböző, természet adta lehetőségek is sokféle anyag felhasználási technikát rejtenek magukban, amik sorra arra várnak, hogy felfedezd őket.

Blog 2016 koszosauto3 - ValdorArt


Új gondolkodásmód

A rajzolás lényege, hogy valami újat alkotsz, vagy valamit újra alkotsz. A Te ízlésed, gondolataid és meglátásaid szerint, úgy, hogy az mégis valósághű maradjon. Ha az utcán adódó témák és lehetőségek közül is szívesen válogatsz, akkor az úgynevezett művészi gondolkodásmódot is elsajátítod, miközben alkotsz. Az innovatív, és leleményes gondolkodás pedig a művészet melegágya.

Essex-ben sokáig senki nem tudta, hogy ki az, aki festővászonnak használja a piszkos járműveket, de idővel elterjedt Mr. Konjusha híre, ami már konkrét felkérésekkel is járt számára. Ma már annyira kedvelt művésszé nőtte ki magát, hogy sokan választják őt az autómosás helyett, és kifejezetten kérik, hogy „firkálja össze” kocsijukat.

Teljesen mindegy, hogy te magad hol találod meg a saját “festővásznadat” a lényeg, hogy bátran fejezd ki a gondolataidat!

 


Nézd meg, hogyan tanulhatsz tőlünk!

Tantermi tanfolyamok>

Online tananyagok minden korosztálynak>

Rajzkönyvek felnőtteknek és gyerekeknek>

Valdor Art "Alkoss Szabadon" Mentor program>

 
, településről erre a tanfolyamra jelentkezett: