Olajfestő kaland: így készül egy lovacska portréja!

Nem vitás, hogy az olajfestés az egyik legnépszerűbb technika. Ez nem véletlen, hiszen a művészetkedvelők „nagy hősei” mint például Vincent van Gogh, Leonardo de Vinci vagy épp Munkácsy Mihály is előszeretettel alkalmazta ezt a technikát.

Az olajfestés tökéletes választás, ha erős színkontrasztot vagy éles szín-árnyék hatást akarunk ábrázolni. Bármilyen témájú kép esetén praktikus, hiszen az olajfesték rendkívül időtálló, nagyszerűen tartja a színeket.


Készítsd el Te is!

Az állatokat ábrázoló festmények nagy népszerűségnek örvendenek az emberek és persze a tanulóink körében is. Ez nem olyan nagy csoda, hiszen olajfestés technikával varázslatos képek készíthetők.

Szeretnéd elkészíteni ezt a lovacska portrét? Adunk néhány hasznos tippet, hogy biztosan sikerrel járj!

  • Mint a legtöbb festmény eseténben, itt is érdemes az előrajzolással kezdeni. A legfontosabb, hogy az egy színű/tónusú foltokat mindenképp rajzold elő, ahogy a képen is látod a szeménél, orránál.
  • Az előrajzolás után érdemes lekenni lenolajjal a vásznat, majd itasd fel egy papírtörlővel, vagy zsebkendővel, hogy ne legyen túl olajos a kép.
  • Érdemes először a háttér festésével foglalkozni, majd, ha ez megvan akkor azokkal az egy tónusú formákkal haladni, amit korábban előrajzoltál.
  • A folytatáshoz azt kell megfigyelned, hogy melyik egy színű folthoz, melyik további tónusok illenek. Így könnyedén tovább tudsz haladni a képpel.

Ennél a képnél a kulcs egyértelműen az előrajzolás maga, ez egy óriási segítség lesz számodra. Ha azzal meg vagy, onnantól már „csupán” a tónusok megfigyelése a feladat! :o)

Nézd meg hogyan készül a lovacska portréja lépésről-lépésre!

lovacska olajjal 1 - ValdorArt lovacska olajjal 2 - ValdorArt
lovacska olajjal 3 - ValdorArt lovacska olajjal 4 - ValdorArt
lovacska olajjal 5 - ValdorArt lovacska olajjal 6 - ValdorArt

 

Szeretnéd Te is megtanulni?

Ha téged is érdekel az olajfestés, akkor várunk szeretettel a budapesti tanfolyamainkon vagy "Élményfestés másképp" eseményeinken. Ha szívesebben tanulsz otthonról a saját tempódban, akkor az online anyagainkat ajánljuk.


Nézd meg, hol tanulhatod meg az olajfestést:

Több lépcsős olajfestő tanfolyam Budapesten! >

"Élményfestés másképp" kurzus Budapesten! >

Online olajfestő tanfolyam kezdőknek és haladóknak! >

 
, településről erre a tanfolyamra jelentkezett: