Napraforgó akvarellel – tippek, trükkök, fázisfotók!

A virágokról mindenkinek a finom illatok és a csodálatos színek ugranak be. Az egyik legalkalmasabb technika az ilyen képek készítése során, egyértelműen az akvarell festés. Sokszor szoktuk emlegetni tanulóink körében, hogy az akvarell technika légies és könnyed, kezdők és haladók számára egyaránt tökéletes választás!

Hatalmas előnye, hogy sokkal gyorsabban készül el egy festmény, mint például akrillal vagy olajjal, de az eredmény lélegzetelállító, hidd el!

Ebben a bejegyzésben fázisfotók segítségével bemutatjuk hogyan készítheted el ezt a gyönyörű képet!


Lépésről lépése: Hogyan fess napraforgót akvarellel?

1.lépés

Az első lépés az előrajzolás. Ezt mindenképp akvarell ceruzával érdemes elvégezni, hiszen ez vízzel oldható, így könnyedén eltüntethető és nem kell attól tartanod, hogy belerondít a végeredménybe!

Ha még nagyon kezdő rajzoló vagy, olyan részeknél, ahol biztosan tudod, hogy sötét árnyalat fog kerülni, nyugodtan használhatsz indigót is!

akvarell napraforgo elorajzolas - ValdorArt

2.lépés

Ha szoktál festeni, már biztosan hozzászoktál, hogy a kép készítése során a legsötétebb árnyalatoktól haladsz a legvilágosabbak felé. Az akvarell festés során ezt érdemes fordítva csinálni, a világosabb árnyalatok után következnek az egyre sötétebbek!

TIPP: A legvilágosabb területeken használj maszkoló folyadékot!

akvarell napraforgo vilagostol a sotetig - ValdorArt akvarell napraforgo vilagostol a sotetig 2 - ValdorArt

3.lépés

Akvarell kép készítés közben kiemelten fontos, hogy milyen ecsetkezelési technikával dolgozol. Használj kevés festéket sok vízzel, ezt lazúrozásnak hívják. Ennek a lényege, hogy az „áttetszőre” higított festék alól szépen át fog látszani az alatta lévő szín így a festmény még izgalmasabb és színpompásabb lesz!

akvarell napraforgo lazur technika - ValdorArt akvarell napraforgo lazur technika 2 - ValdorArt

4.lépés

A nagyobb részletek kidolgozása után összpontosíts a finom részletekre is. Ezeket az akvarell ecset hegyével fogod tudni szépen kidolgozni!

akvarell napraforgo reszletek - ValdorArt akvarell napraforgo reszletek 2 - ValdorArt

5.lépés

Az akvarell technika legnagyobb előnye, hogy kevesebb festékréteggel is csodálatos eredményt tudsz elérni. Az akril és az olaj festés során legalább 3-4 réteg szükséges, hogy a kép olyan legyen, ahogy megálmodtad.

akvarell napraforgo - ValdorArt akvarell napraforgo 2 - ValdorArt

Ha szívesen kipróbálnád az akvarellfestést, akkor várunk sok szeretettel budapesti tanfolyamainkon és "Élményfestés másképp" eseményünkön. Ha inkább az online tanulás híve vagy, akkor az online akvarellfestő tanfolyamot bátran ajánljuk. 

Nézd meg, hol próbálhatod ki az akvarellfestést:

Több lépcsős Akvarell festő tanfolyam Budapesten >>

Online akvarellfestő tanfolyam kezdőknek és haladóknak! >>

"Élményfestés másképp" kurzus Budapesten! >>

 
, településről erre a tanfolyamra jelentkezett: