Kihirdették, kik jutottak a MűvészTerem képzőművészeti tehetségkutató versenyének második körébe!

A budapesti K Galériában hamarosan mindenki szemügyre veheti a második körbe bekerült 50 remekműveket, melyek között tanulóink képei is ott lesznek! Most bemutatjuk neked bejutott tanulóinkat, és betekintést nyújtunk a pályázat izgalmas pillanataiba!


Hogyan alakult a verseny?

Ahogy korábbi cikkünkben már írtunk róla, a Valdor Art által is támogatott MűvészTerem meghirdetett egy pályázatot egy kétfordulós versenyre, melyre minden 16. életévét betöltött alkotó beküldhetett 3 db, legfeljebb 2 éve készült alkotást 2023 augusztus 1-ig.

Az első körbe bekerült több száz alkotó közel 500 gyönyörű alkotását az ETELE Plázában lehetett ingyenesen megtekinteni augusztus 18-ig, ezt követően pedig sor került az eredményhirdetésre.

A második körbe 50 kép került be, melyek 2023. augusztus 29. – szeptember 8. között tekinthetők meg a K Galériában, nyitvatartási időben, azaz kedd-péntek 14:00-18:00 között.

És most jöjjön a lényeg! Büszkén jelentjük, hogy nem kevesebb, mint hét tanulónk munkája került be a legjobb 50 alkotás közé!

7 0.webp - ValdorArt


Mit kerestek a zsűri tagjai a pályaművekben?

Az alkotói folyamatok sosem egyszerűek, az eredmények egyszerre tükrözik az egyéni látásmódot, a formai kísérletezést és a technikai készségeket. A MűvészTerem legújabb projektjében a zsűri tagjai különös hangsúlyt fektettek az egyéni hangzás keresésére.

"A zsűri előnyben részesítette azokat a képi megoldásokat, ahol az egyéni formaalakító igyekezet dominált, és nem az újra felmondott formák reprodukálódtak. Az egyéni hangzást kerestük. Ha a szempontokat akarjuk meghatározni, akkor ezek voltak a leglényegesebbek: a rajz készség, a színek differenciált használata, és a forma-alakító készség. Mindezeket figyelembe véve, a beérkezett anyagban igen szép számmal találtunk ezeknek a szempontoknak megfelelő munkákat."- mondták a zsűri tagjai.

Kik is voltak ők?

  • Csurka Eszter, Munkácsy-díjas, akadémikus, összművész (festészet, fotózás, grafika, szobrászat)
  • Eifert János, Balogh Rudolf-díjas fotográfus, fotóművész
  • Nádas Alexandra, Barcsay-díjas festőművész, grafikus
  • DLA. habil. Nagy Gábor, Munkácsy-díjas festőművész, nyug. egyetemi docens (MKE)

Kik kerültek be a legjobb 50-be tanulóink közül?

Mint már említettük, 7 tanulónk is bekerült a legjobb 50 közé, őket pedig szeretnénk most bemutatni nektek!

1. Nagyné Vidra Zsuzsa - Plakát fiú (Akril, Fatábla)

Zsuzsa 3 éve tanul Mentorprogramunk Elit csoportjában, a versenyre pedig egy olyan alkotást küldött be, melyen fiát festette meg akrillal plakát stílusban.

A Mentorprogram 26. leckéjétől a 30. leckéig foglalkozunk a különböző festési stílusokkal, ahol többek között a kubista stílussal és a spektrumszínes portréfestéssel is megismerkedhetnek tanulóink.

Ezeket a nálunk tanult stílusokat ötvözte Zsuzsa is képén, mely igazán különleges lett!


N%20Vidra%20Zsuzsa%20m%C3%A1solat.webp - ValdorArt

2. Tóth Arnold - Valahol Amerikában 2. (Pasztellkréta, Papír)

Arnold szintén 3 éve tanul Mentorprogramunk Elit csoportjában, a legjobb 50-be pedig egy pasztellképe került be Valahol Amerikában 2. címmel.

A pasztellkréta használatot tanulóink a programunk 5. leckéjétől a 8. leckéig sajátíthatják el és igazán egyedi hangulatú képeket készíthetnek vele, mint amilyen az Arnoldé is lett!


T%C3%B3th%20Arnold%20m%C3%A1solat.webp - ValdorArt

3. Miklósi-Vass Erika - Hüllő portré (Tobi) (Vegyes technika, tempera és pasztell, papír)

Erika, aki Mentorprogramunk Prémium csoportjának tagja, nem csak, hogy bekerült az első 50-be, de a Grafika kategóriában 1. helyezést ért el vegyes technikával készült képével.

A vegyes technikákat tanulóink a Mentorprogram 16. és 17. leckéjében ismerhetik meg, lényege pedig az, hogy 2 különböző eszközzel készítsenek el egy képet.

Ezt a hüllő portrét Erika temperával és pasztellel készítette, ugye milyen részletes lett?


Mikl%C3%B3si%20 %20Vass%20Erika%20m%C3%A1solat.webp - ValdorArt

4. Vinczéné Sáró Erzsébet - Női portré (Panpasztell, Papír)

Lizi Mentorprogramunk Prémium csoportjának tagja már negyedik éve, a versenyre pedig egy pasztell portrét küldött be, melyen mosolygó lánya látható.

A panpasztell nem csak azért különleges, mert 42 lépéses sikerutunk egyik utolsó tananyagában sajátítható el használata (39-40. lecke), hanem azért is, mert panpasztellt Magyarországon egyedülállóan csak a Valdor Art Mentorprogramjában lehet tanulni.


Sar%C3%B3%20Lizi%20m%C3%A1solat.webp - ValdorArt

5. Fehér Ágnes - Bódulat (Pasztell, Pasztellpapír)

Ági 1,5 éve tanul Mentorprogramunk Elit csoportjában, és Bódulat című képét tekinthetitek majd meg a K galériában, melyen az ETELE Pláza belső terét ábrázolta, egy bódult ember szemszögéből, szürrealista stílusban.

Ez a kép szintén pasztellel készült, melynek használatát Ági stúdiónkban sajátította el a 42 lépéses sikerút 4 leckéjén át.


Feh%C3%A9r%20%C3%81gnes B%C3%B3dulat%20m%C3%A1solat.webp - ValdorArt

6. Mezey-Papp Orsolya - Másszunk ki...vagy be! (Fotó, Fotópapír)

Orsolya idén februárban csatlakozott Mentorprogramunk Prémium csoportjába, azonban ő erre a versenyre még nem grafikával vagy festménnyel jelentkezett.

Másszunk ki...vagy be! című képével a Fotó kategóriában indult azonban rá is nagyon büszkék vagyunk, így semmiképp nem szerettük volna kihagyni a felsorolásból.


Mezey Papp%20Orsolya%20m%C3%A1solat.webp - ValdorArt

7. Nagypál Zsuzsanna - Etele Pláza (Akvarell, Papír)

Zsuzsa balatonföldvári táboraink egyikében tanult velünk, méghozzá az idei pünkösdi táborunkban.

Táborainkban a haladó alkotók a festésben, a pasztellfestésben és a vegyes technikák alkalmazásában merülhetnek el, de az akvarellfestés természetesen Mentorprogramunkban is megtanulható a 31-34 lecke során.


368408774 3568906570032285 2575818367464903315 n m%C3%A1solat.webp - ValdorArt

Ezúton is szeretnénk mindenkinek gratulálni, és mindenkit bíztatunk arra, hogy tekintsék meg az 50 legjobb képet a K galériában!


Ha Te is szeretnél olyan alkotásokat készíteni, melyek kiállításra méltóak, nézz szét:

"Művészet és Fejlődés" Mentorprogram! >>

Tantermi tanfolyamok Budapesten! >>

Online tananyagok a világ bármely pontján! >>

"A realisztikus rajzolás mesterfogásai" rajzkönyv! >>

 
, településről erre a tanfolyamra jelentkezett: