Másolástól a saját stílus kialakításáig!

Minden újdonsült művész első lépése amíg ismerkedik az ecsettel és a festékekkel, hogy reprodukciós képeket készít, mások munkái alapján készíti el a festményeket. Ez elméletben nagyon egyszerűnek tűnhet, de a gyakorlatban igenis komoly feladat. Elő kell rajzolni, ki kell választani a megfelelő ecsetkezelési technikákat, meg kell válogatni a színeket…és még sorolhatnánk.

Mit kell tenned, ha szeretnél a következő szintre lépni? Meg kell találnod a saját művészi hangod!

Mentorprogramunkban több olyan portréfestési stílust is tanítunk, amik segítenek a képeidet teljesen egyedivé varázsolni és megtalálni azt az önkifejezési módot, ami a legjobban illeszkedik hozzád! Ha ezeket elsajátítod többé senki nem mondhatja, hogy csak mások munkáit másolod!


Berecz András portréja – pöttyös stílus

Egy példán keresztül bemutatjuk, hogy miért is olyan izgalmasok azok a portréfestési stílusok, amiket tanítunk, a pöttyös stílus az egyik ezek közül. Az a lényege, hogy a referenciaképet valóban csak referenciaként használjuk és a végén teljesen átalakítjuk!

Nézd meg hogyan varázsolhatod Berecz András Kossuth díjas énekes, mesemondó, népmesegyűjtő, folklórkutató és előadóművész portréját teljesen egyedivé!

berecz andras referencia kep - ValdorArt

Az első lépés, hogy a referencia fotó alapján előrajzoljuk a képet. A fő tónus foltokat, a tónus térképet fontos berajzolni az elején, majd e szerint kiszínezni az arcot, az arcformát.

berecz andras pottyos stilus 1 - ValdorArt berecz andras pottyos stilus 2 - ValdorArt

Az alapok elkészítése után következik az igazán izgalmas rész, a varázslat, amitől teljesen egyedi képet kapsz. A pöttyös stílussal elkezdjük megfesteni a portré hátterét. Ahogy a képeken is látod, nem csak a háttéren dolgozunk, hanem az arcon és a festmény többi részén is bátran lehet alakítani!

berecz andras pottyos stilus 3 - ValdorArt berecz andras pottyos stilus 4 - ValdorArt

Szeretnéd elsajátítani az összes portréfestési stílust, hogy teljesen egyedi képeket tudj alkotni? Csatlakozz mentorprogramunkhoz, Magyarország legnagyobb művészetkedvelő közösségéhez!

mentorprogram kapui jelenleg még zárva vannak, de már most fel tudsz iratkozni a várólistára!

Miért érdemes feliratkozni?

A várólistára feliratkozókat előnyben részesítjük a legközelebbi nyitásnál és kiemelt kedvezménnyel biztosítjuk a csatlakozást a programhoz.

Ha úgy érzed benned is több van és végre szeretnéd magadból kihozni a maximumot, akkor várunk téged is szeretettel! 

Kattints a linkre, kukkants bele ingyenesen a program oktatóanyagaiba és kulisszatitkaiba.

ÉRDEKEL A MENTOR PROGRAM>>>


Nézd meg, hogyan tanulhatsz tőlünk!

Tantermi tanfolyamok>

Online tananyagok minden korosztálynak>

Rajzkönyvek felnőtteknek és gyerekeknek>

Valdor Art "Alkoss Szabadon" Mentor program>

 
, településről erre a tanfolyamra jelentkezett: