Mi a különbség a klasszikus és színhelyes festés között?

Minden alkalommal, amikor nekiállsz egy képet megfesteni, óriási feladat elé állítod magad. Bármilyen technikát használsz, bármilyen festékkel dolgozol, csak úgy tudsz tökéletes képet alkotni, ha minden részletet kellőképp kidolgozol. 

A festés pont azért ilyen csodás, mert több módszerrel is elérheted a kitűzött célt. Előfordul, hogy valakinek nem áll kézre egy technika, akkor ő sose tudjon tökéletes festményt készíteni? Na azt már nem! Andi a videójából megismerheted a klasszikus és a színhelyes festést, amivel pl. a bokrokat gyönyörűen kidolgozhatod olajfestményeden!

 

Kattints és nézd meg a videót!


Egy cél, két megvalósítás!

Festés során biztos elő fordult már veled, hogy egy bizonyos elem több színből állt. Erre tökéletes példa egy bokor, amihez általában nem csak egy színre van szükséged! Ebben az esetben segítségedre lehet a színhelyes és a klasszikus festés!


 

Színhelyes festés

A színhelyes festés lényege, hogy megvizsgálod, hogy milyen fő színekből áll össze a megfestendő elem és ezeket kezded el egyesével fölvinni. Ha ránézel egy bokorra, szépen különválik, hogy melyek a sötétebb és világosabb részei, ezeket kell megvizsgálnod, majd megfestened!


 

Klasszikus festés

Ilyenkor az első réteg mindig egy sötét tónus lesz és csak a második rétegben alakítod ki azt, hogy színhelyes legyen. Fontos tudnod, hogy tiszta feketét nem érdemes használni, mert matt lesz tőle a kép.

Ezt a három színt használd: kraplakk - nedv zöld – párizs kék

Ha csak egy elemet festesz, nyugodtan befestheted az egészet feketére, de előfordul, hogy egymás előtt helyezkednek el. Ha az egészet egy színnel fested be, akkor elveszik a határa, ezért használj eltérő tónusokat. Ezt úgy tudod megcsinálni, hogy amikor kevered a feketét, az egyik szín hangsúlyosabb benne. A lényeg, hogy sötét maradjon!

Amikor ez az első réteg megszáradt, akkor lehet majd rámenni a második, színhelyes réteggel!

 


Nézd meg, hogyan tanulhatsz tőlünk!

Tantermi tanfolyamok>

Online tananyagok minden korosztálynak>

Rajzkönyvek felnőtteknek és gyerekeknek>

Valdor Art "Alkoss Szabadon" Mentor program>

 
, településről erre a tanfolyamra jelentkezett: