Klasszikus színes ceruzák a Derwent kínálatából 2. rész

A mai részben tovább folytatjuk a Derwent cég kínálatában szereplő klasszikus színes ceruzák bemutatását!

A videóblogban a 3 legpuhább színes ceruzát hasonlítjuk össze, mennyiben hasonlók és miben különböznek egymástól!

NÉZD MEG A VIDEÓT

 

 

 

 


Derwent Coloursoft, Procolour, Lightfast ceruzák

 

Coloursoftról az előző blogban már szó esett, a puhaságáról, a rétegezési lehetőségeiről, így erre újból nem térünk ki, de a helye itt van, hiszen ez a Derwent cég legpuhább ceruzája.

  • Procolour

Létjogosultságát az adta, hogy a gyártó számos visszajelzést kapott a meglévő puha ceruzájáról, miszerint túl gyorsan kopik.
Ez a ceruza éppen ezért nem annyira puha, nem kenődik annyira krémesen. Kicsit keményebben fog, és tartósabban megmarad a hegye, de az Artistnál azért lényegesen puhább. Ahhoz, hogy hasonló intenzitást érjünk el, mint a Coloursoftnál, ahhoz kicsit jobban rá kell nyomni. Szépen lehet ezzel is rétegezni, viszont vonalas munkához is kiválóan megfelel, mert kevésbé kopik.

  • Lightfast

A csúcsminőségű ceruzáknál van egy olyan kritérium, hogy mennyire tartós a színük, milyen a színállóságuk. Ez a típus pont azért lett kifejlesztve, hogy legyen a Derwentnek is egy 100%-ban fényálló ceruzája, hiszen az ezzel készült rajzok múzeumi körülmények között akár 100 évig is megőrzik a színeiket.
Nagyon krémesen kenődik, közelebb áll a Coloursofthoz, szépen terül, intenzív a színe. Jól lehet vele rétegezni, és nem kell erősen rányomni a papírra. Van azonban egy hátránya: a többihez képest igen borsosan mérik az árát.


Melyiket válaszd?

Ha csak vázlatosabb rajzokat szeretnél készíteni, nem sok réteggel dolgozni, akkor erre a célra a Studio a legalkalmasabb.

Ha még nincs színes ceruzád, akkor a Procolourt ajánlanám, jó színes intenzív rajzokat lehet vele készíteni, praktikusabb, nem kell sűrűn hegyezni, így tartósabb és gazdaságosabb a használata.

Ha nagyon fontos a sok réteg és a ceruza puhasága, akkor maradj a Coloursoftnál.

Színekre fel! :)

Ha még többet szeretnél tudni a rajzolásról, a színes ceruzákról, akkor válaszd online tananyagainkat!>>


Nézd meg, hogyan tanulhatsz tőlünk!

Tantermi tanfolyamok>

Online tananyagok minden korosztálynak>

Rajzkönyvek felnőtteknek és gyerekeknek>

Valdor Art "Alkoss Szabadon" Mentor program>

 
, településről erre a tanfolyamra jelentkezett: