Kepes András járt a rajz tanfolyamunkon!

„Nézd csak, ki jelentkezett a tanfolyamra!” „Á, ez biztos csak névrokonság. Vagy tényleg ő lenne?” Ilyen izgalommal fogadtuk új tanulónkat, akit korábban csak a tévéből ismerhettünk. Kíváncsi vagy, hogy ki járt nálunk? Olvass tovább :)


Először a rádióban hallhattuk hangját, több könyve is megjelent, Pulitzer emlékdíjas, kiérdemelte a Magyar Köztársasági Érdemrend Tisztikeresztjét és még számtalan szakmai- és közönségdíjat, de 10 éve hirtelen eltűnt a képernyőkről. Ma már „csak” író, és most is éppen egy könyvön dolgozik. Pár nap alatt pedig olyan szintre fejlesztette a rajztudását, hogy – ki tudja? – talán az illusztrációkat is ő készíti majd el:)

A legutóbbi rajztanfolyamunk „sztárvendége” Kepes András volt, aki a magyar televíziózás egyik legmeghatározóbb alakja a nyolcvanas évektől a kétezres évek végéig, akinek olyan műsorokat köszönhetünk, mint az Apropó, a Desszert vagy a Világfalu. Az elmúlt 10 évben a képernyőn már nem jelent meg, de ettől még igen aktív, könyveket ír, előadásokat tart, tanít – és rajzol. 

valdorart kepes andras blog3 - ValdorArt

 

Különleges vendég, különleges hangulat

Bevalljuk őszintén, nagyon izgultunk Kepes András érkezése miatt, nem mindennapos, hogy olyasvalaki jön hozzánk tanulni, akit korábban a tévéből ismerhetünk. Kicsit aggódtunk is, hiszen nálunk a tanulás egyik alapfeltétele a jó hangulat, és nem tudtuk, hogy milyen lesz a légkör, nem lesznek-e túl feszültek a résztvevők. Vagy mi magunk. 

De az igazsághoz hozzátartozik, hogy érkezése nem volt ennyire meglepetésszerű: egy ismerőse korábban volt nálunk rajztáborban, és ő maga is bekukkantott hozzánk Balatonföldváron pünkösdkor, hogy megismerkedjen velünk. Ezután jelentkezett be a budapesti tanfolyamra unokájával, aki rajzból fog felvételizni. Mi tehát már számítottunk az érkezésükre, de a tanfolyam többi résztvevőjében szemmel láthatólag megállt egy kicsit az ütő, amikor a bemutatkozáskor szembesültek vele, kivel fognak együtt tanulni. Szerencsére a kezdeti feszültség hamar oldódott, és pont ugyanolyan jó volt a hangulat, mint bármelyik másik kurzuson. Ennek duplán örültünk: egyrészt jó társaságban gyorsan repül az idő, másrészt ez a közvetlen légkör és az őszinteség az alapfeltétele annak, hogy az összes résztvevő fejlődni tudjon. 

valdorart kepes andras blog2 - ValdorArt

  

Visszajelzés a tanfolyam után

„Régi vágyam volt kipróbálni ezt a módszert. Azt kaptam, amit vártam. Nagyon köszönöm! Örömmel fedeztem fel, hogy képes vagyok másképp látni. Ez nem csak a rajzolásban segít, de a művészi alkotások tudatosabb élvezetében is és a hétköznapi életben is.”

valdorart kepes andras blog - ValdorArt

 

András esetében (is) fantasztikus volt a változás az első és az utolsó képe között. Bár számtalanszor láttuk már, micsoda fejlődés érhető el pár nap alatt, azért újra és újra elámulunk mi magunk is az előtte-utána képeket látva. A végén azt mondta, hogy érdekli a festés is, és jön legközelebb a festő tanfolyamunkra – mi szeretettel várjuk!

Azt nem tudjuk megígérni, hogy ha eljössz hozzánk, minden alkalommal ilyen illusztris „osztálytársad” lesz – de azt igen, hogy Te is ilyen fantasztikus fejlődést érhetsz el :)


Nézd meg, hogyan tanulhatsz tőlünk!

Tantermi tanfolyamok>

Online tananyagok minden korosztálynak>

Rajzkönyvek felnőtteknek és gyerekeknek>

Valdor Art "Alkoss Szabadon" Mentor program>

 
, településről erre a tanfolyamra jelentkezett: