Karácsonyfa akvarellel – TIPPEK, FÁZISFOTÓK!

Lassan itt a Vízkereszt, a hagyomány szerint ezen a napon szokás lebontani a karácsonyfát. Persze nincs kőbe vésve semmi, de bármennyire is szeretnék egész évben gyönyörködni benne ez sajnos nem lehetséges! Vagy mégis? :-)

A festés legnagyobb előnye, hogy a világon bármit papírra vagy vászonra vethetünk, amit csak szeretnénk…miért is ne lehetne ez egy varázslatos karácsonyfa?!


Így készítheted el Te is lépéről lépésre!

1. lépés

Mivel egy olyan képről van szó, ahol sok a sötét szín, az előrajzolás során nyugodtan használj indigót, nem kell attól tartanod, hogy látszódni fog a végén. 

A legvilágosabb részeknél, amit fehéren szeretnél majd hagyni, használj maszkoló folyadékot. Ha ezzel megvagy, kezdődhet a háttér megfestése. Mivel akvarellel dolgozol, először a világosabb árnyalatokkal kell kezdeni!

TIPP: Mielőtt neki látsz a háttérnek, vizezd be a papírt, hogy el tudjanak szépen folyni a színek!

akvarell karacsonyfa 1 lepes - ValdorArt  

2. lépés

Dolgozz tovább a háttéren, Fokozatosan mélyítsd a színeket. Mint a legtöbb esetben, akvarell kép készítésénél is hátulról haladunk előre, így a következő lépésben dolgozd ki a háttérben lévő templomot is!

akvarell karacsonyfa 2 lepes - ValdorArt  

3. lépés

Következhet a lényeg, maga a karácsonyfa kidolgozása. Van egy fontos technikai különbség a háttér festéséhez képest: ott bő vízzel dolgoztál, most ennek az ellenkezőjére lesz szükség. Használj kevesebb vizet és több festéket, nem szabad hagyni, hogy úszanak a színek!

akvarell karacsonyfa 3 lepes - ValdorArt  

4. lépés

Közeledünk a célegyeneshez…folytasd a díszek kidolgozását, továbbra is figyelj rá, hogy ne használj túl sok vizet!

akvarell karacsonyfa 4 lepes - ValdorArt  

5. lépés

Jöhetnek az utolsó simítások! Az apró pöttyöket, amiket a képen látsz fogkefével tudod apró mozdulatokkal ráspriccelni a képre.

Ha megszáradt a festmény szedd le a maszkoló folyadékot, amit az elején felvittél!

akvarell karacsonyfa 5 lepes - ValdorArt  


Most már gyönyörködhetsz a karácsonyfádban az év bármely napján! Ha érdekel az akvarellfestés, akkor várunk sok szeretettel budapesti tanfolyamainkon és "Élményfestés másképp" eseményünkön. Ha inkább az online tanulás híve vagy, akkor az online akvarellfestő tanfolyamot bátran ajánljuk. 


Nézd meg, hol próbálhatod ki az akvarellfestést:

Több lépcsős Akvarell festő tanfolyam Budapesten >>

Online akvarellfestő tanfolyam kezdőknek és haladóknak! >>

"Élményfestés másképp" kurzus Budapesten! >>

 
, településről erre a tanfolyamra jelentkezett: