Íme a 20 leggyakoribb tévhit a rajzolással/festéssel kapcsolatban!

Miért van az, hogy gyerekkorban szinte kivétel nélkül mindenki rajong az alkotésért és felnőtt korunkra teljesen meggyilkoljuk a kreativitásunk? Gondolkoztál már rajta, hogy mi lehet az oka, hogy sokan egy rossz tapasztalat után soha többet nem ragadnak ceruzát?

Végre vége a találgatásoknak! Ebben a cikkben elolvashatod a létező összes rajzolással/festéssel kapcsolatos tévhitet! 

Megtudod mit jelent a belső, külső és módszertani félelem és ezek miért akadályoznak az alkotásban! Fonots, hogy úgy tanulj rajzolni, hogy senki és semmi ne tántorítson el a portré rajz készítéstől!

Belső félelmek

Olyan félelmek tartoznak ide, amiken belül, magadban rágódsz. Nevezzük ezeket egyszerűen belső szirénának amik, akkor jeleznek, ha bizonytalan vagy.


Született tehetség kell hozzá!

Téged is lever a víz, ha meghallod azt a szót, hogy rajzolás? Nyugi ezzel nem vagy egyedül! Az emberek 60% -a szentül meg van győződve arról, hogy a lenyűgöző alkotások titka a tehetség!

Most valami ilyesmi járhat a fejedben: "Miért kezdjek el rajzolni, ha tudom, hogy úgy sem lesz benne sikerélményem, hiszen semmi tehetségem hozzá."

Sokakat megbilincsel a kudarctól való félelmük és sosem ragadnak ceruzát a kezükbe. Gondoltad volna, hogy a rajzolásnak semmi köze nincsen a tehetséghez? Sőt, akár 3 nap alatt eljuthatsz a pálcikaembertől az élethű portré rajzokig!

Nincsen benne semmi ördöngösség, meg kell tanulnod:

  • a rajzolás 5 alapkészségét,
  • azt a bizonyos „másképp látás” művészetét,
  • mire koncentrálj/figyelj rajzolás közben!

Közel 17.000 nálunk járt tanuló visszajelzése alapján, 100%-ban biztosak vagyunk benne, hogy a rajzolás egy bárki számára tanulható képesség!

grafit ceruza johnny depp - ValdorArt grafit ceruza portre - ValdorArt

Nekem nincs időm az alkotásra!

Jól hangzik, hogy a sok gyakorlástól előbb-utóbb rájössz, hogyan csináld. Legyünk őszinték a több tonnányi papírgalacsin és a folyamatos kudarc, hamar elveszi a kedved a rajzolástól, festéstől.

Persze azt is megértjük, hogy a mindennapi bevásárlás, háztartás vezetés, munka, család mellett a hátad közepére sem kívánod az alkotás. Örülsz, ha hazaérsz és végre 10 percig nem kell semmit csinálnod!

Arról nem is beszélve, hogy például a tantermi oktatás időhöz és helyhez kötött. Honnan kéne tudnod, hogy 3 hét múlva éppen rá fogsz-e érni? Sokszor azt is nehéz megjósolni, hogy holnap mi vár rád.

Hadd tegyünk fel egy egyszerű kérdést: Szívesen rajzolnál/festenél, ha mindezt a saját tempódban a világ bármely pontjáról megtehetnéd?

Ha IGEN, akkor a 100+ órányi online oktatóanyagunk kincset fog érni számodra! Találsz köztük kezdő, haladó és profi tananyagot felnőtteknek és gyerekeknek.

Ha nem vagy az online tanulás híve, kukkantsd meg a ValDor Art művészképző könyveinket, amit szintén ajánlunk felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt.

olaj festmeny erdei patak - ValdorArt olaj festmeny folyo - ValdorArt

Túl sok időt kellene a gyakorlásra fordítanom, erre tutira nincsen időm!

Persze, hogy nincsen! A mai világban kinek van naponta több órája arra, hogy rajzolgasson vagy festegessen, igaz? Előfordul, hogy hiába érzünk valami iránt perzselő vágyat, nem tudjuk beszorítani a szűkös időbeosztásunkba. Vagy mégsem itt van a kutya elásva?

Robin Arzón szerint:

"Ne azt mondd, hogy erre nekem nincs időm, mondd azt helyette, hogy nekem ez nem fontos!" 

Abban a pillanatban, ahogy ezt kimondod magadnak a legbelső éned el tudja dönteni, hogy ez tényleg fontos vagy nem fontos a számodra. Ami igazán fontos, arra szakítasz időt! Légy igazán fontos önmagadnak! Ez nem önzőség, hanem önszeretet!

Dabóczy Gergő régi, kedves diákunk úgy fogalmazott, hogy az alkotás és a vele járó folyamat nem más mint:

"Menedék, egység, művészet, szabadság, önbizalom, elvonulás, flow, meditáció, feltöltődés, elismerés, öröm, sikerélmény!"

Ha a fentebbi gondolatok teljes mértékben hidegen hagytak, akkor A realisztikus rajzolás mesterfogásai című könyvünket pont neked találtuk ki.

Ezzel a könyvvel kudarc és keserű tapasztalatok nélkül, napi 15 perc gyakorlással 1 hónap alatt megtanulsz portrét rajzolni!

Ha azt hiszed viccelünk kattints IDE >>>

akvarell ceruza csonak - ValdorArt akvarell ceruza szines kalapos - ValdorArt

Azt mondják bárki megtanulhat rajzolni/festeni, de lehet én vagyok az egyetlen kivétel?!

Meg fogsz lepődni, de ez több tanulónknál felmerült mielőtt elkezdett nálunk tanulni. Attól félsz, hiába olvastad, hogy bárki megtanulhat rajzolni, a nagyszámok törvénye alapján pont Te leszel, aki megüti a bokáját? Ezentúl nem kell ettől félned!

A rajziskola 14 éves fennállása óta közel 17.000 embert tanítottunk rajzolni/festeni. Voltak köztük teljesen kezdők, haladók és profik.

A jobb agyféltekés rajzolás hatalmas előnye, hogy bárki számára megtanulható és nem személyre szabott.

A siker kulcsa, hogy megismerd a rajzolás 5 alapkészségét és a „másképp látás” művészetét. Bármilyen oktatási formát választasz (onlinetantermirajzkönyv) ezt tanulod meg először!

pasztell fahid a folyon - ValdorArt pasztell kislany a reten - ValdorArt

Én sosem fogok olyan képeket készíteni, amiket mutattok!

Ne engedd, hogy ezek a mardosó gondolatok beárnyékolják a rajz/festés tanulás iránti szenvedélyed. A weboldalon, facebookon, instagrammon látott képeket kivétel nélkül tanulóink készítették.

Egy percig se gondold, hogy bennük nem merültek fel hasonló kételyek, mikor elindultak a tanulás rögös útján.

Természetes, ha most el sem tudod képzelni, hogy egyszer Te is ilyen minőségben fogsz tudni alkotni. Rengeteg kérdés cikázhat a fejedben: Hogyan kezdjek hozzá? Milyen eszközöket használjak? Mi van, ha elakadok munka közben?

Ne aggódj, mindenben számíthatsz ránk, fogjuk a kezedet és mutatjuk az utat. Minden szükséges tudást és segítséget megadunk, hogy elérd a célod!

Ha bízol magadban csillogni fog a szemed a boldogságtól, mikor elkészül életed első remekműve.

grafit ceruza portre idos holgy - ValdorArt grafit ceruza rancos holgy - ValdorArt

Nem merem feltölteni az elkészült képeimet a Facebookra, mert félek tőle, hogy mások kinevetnek!

Megértjük, hogy rosszul esne, ha kapnál egy-egy szúrós megjegyzést. Borzasztó érzés, mikor fülig érő szájjal a büszkeségtől dagadva feltöltöd a legújabb képed és jön a hideg zuhany….egy negatív komment. Valószínűleg legközelebb hamarabb ugrasz a Dunába, mint, hogy képet tölts fel.

Ne aggódj ez az, amit soha nem fogsz megtapasztalni! A facebook csoportokat azért, hoztuk létre, hogy ezzel is segítsük a fejlődésedet.

csoport szabályzata tiltja, hogy a tagok egymás feltöltött képeit becsméreljék. Közelítsd meg onnan, hogy rengeteg nálad tapasztaltabb társad építő kritikájának köszönhetően, rakéta sebességgel fejlődhetsz.

akril festmeny vitorlashajo - ValdorArt akril festmeny zold erdo - ValdorArt

Első a kötelesség, utána jöhet a szórakozás!

Teljesen megértjük, ha most azt gondolod felesleges belevágnod, hiszen úgy sem vagy tehetséges és ennél sokkal fontosabb dolgokkal is tölthetnéd az időd!

Gyerekként már belénk nevelik, hogy első a kötelesség, aztán jöhet a szórakozás. Nem csodálkozunk, ha emiatt azonnal bűntudatod van, ha az alkotással foglalkozol.

Hadd tegyünk fel egy őszinte kérdést: Miért gondolod, hogy az haszontalan időtöltés, ha a saját mentális egészségeddel törődsz?

A rajzolás folyamata, a művészet lehetőséged ad elmenekülni a jelen pillanatából: hogy oda varázsold magad, ahol megtapasztalhatod az örömet és a boldogságot!

Miközben rajzolsz/festesz aktív meditációs állapotba kerülsz:

  • Segít levezetni a stresszt,
  • talpra állít egy súlyos tragédia után,
  • kiszakít az szürke hétköznapokból,
  • megállítja az örökké forgó mókuskereket.

Kérlek hunyd be a szemed egy pillanatra és képzelj egy olyan világot, ahol a hétköznapi élet problémáinak nyoma sincs. Elfog egy leírhatatlan érzés miközben a ceruza hegye serceg a papíron. Hirtelen arra leszel figyelmes, hogy megszűnik a külvilág, pehely könnyűnek érzed magad és azt kívánod bárcsak sosem érne véget!

Pontosan ezt fogod Te is érezni rajzolás közben! Még mindig úgy érzed, haszontalan időtöltés az alkotás?

olaj festmeny kek bagoly - ValdorArt olaj festmeny lo - ValdorArt

Önzőség csak magammal foglalkoznom!

Természetes, ha úgy érzed első a kötelesség és a szórakozás csak ez után következhet, DE igenis megérdemled, az „énidőt”. Ismerős gondolatok?

„A családomat, barátaimat is alig látom, azt a kevés időt velük szeretném tölteni és nem magamra fordítani. A következő hónap kicsit jobb lesz majd talán, akkor lesz erre is időm.”

Ugye legbelül Te is érzed, hogy sosem lesz olyan mikor szívesen szánsz időt a hobbidra. Van egy javaslatunk:

Próbáld ki, hogy kijelölsz naponta 1 órát az alkotásra és beírod a naptáradba „feladatként”. A hatékonysága az egyszerűségében rejlik! Így már nem egy szimpla szabadidős tevékenységként fogod elkönyvelni a rajzolás/festést, hanem a napi feladataid szerves részét fogják képezni!

Többet nem kell bűntudatot érezni hiszen csak a „kötelességedre” szántál időt!

pasztell motoros - ValdorArt pasztell tajkep - ValdorArt

Online akarok tanulni, de fogalmam sincs milyen sorrendbe kéne haladnom a tananyagokkal és segítséget sem kapok senkitől!

A rajz technikák elsőre összetettnek tűnnek és azt sem tudod, hogyan kezdj hozzá. Összeszorult gyomorral bámulsz magad elé, mert égető szükséged lenne az iránymutatásra, de csak a sötétben tapogatózol és a leghaloványabb fény sem látszik az alagút végén.

Arról nem is beszélve, hogy ha nem megfelelő szinten kezded, könnyen kimaradhatnak kulcsfontosságú lépőcsőfokok. Ez miért baj? Mert sikertelennek fogod magad érezni. Pedig hidd el az alkotás rengeteg örömöt és feltöltődést tud adni.

Ne aggódj, vége a szorongásnak: minden tananyagunk lépésről-lépésre vezet végig az úton, letölthető feladatlapokkal és referencia képekkel segítünk. Sőt azt is elmondjuk, milyen eszközökre lesz szükséged az adott kép elkészítéséhez.

akvarell ceruza piros kalap - ValdorArt akvarell ceruza zene - ValdorArt

Béna vagyok a technikai dolgokhoz az online tanulás nem nekem való!

Próbálkoztál korábban online tanulással, de csak az egekbe szökött tőle a vérnyomásod és az összes hajszáladat kitépted? Bonyolult belépési felület, állandóan jelszót kér (ami nem jut eszedbe), nem találod az oktatóvideókat…őszintén ez kinek okozna örömöt?

Nem kell félned, ha eddig a technikai dolgok nehézséget okoztak! Ahhoz, hogy online tudj tanulni mindössze egy internet kapcsolattal rendelkező bármilyen kütyüre lesz szükséged. (pl.: számítógép, táblagép, okostelefon, SmartTV)

weboldalon email cím és jelszó segítségével, pár kattintással be tudsz lépni a zárt felületre, ahol az összes megvásárolt videódat eléred! A belépéshez szükséges jelszót a megrendelés visszaigazoló emailban fogod megkapni, amit később bármikor meg tudsz változtatni.

grafit ceruza sundiszno - ValdorArt grafit ceruza tigris - ValdorArt

Nem akarom magamat sikertelennek érezni!

Miután megnézel egy videót, könnyen azt érezheted, hogy a rajzolás/festés gyerekjáték. Mikor belevágsz rövid időn belül jönnek az akadályok. Hiába próbálkozol az istenért sem úgy sikerül ahogyan akarod, de fogalmad sincs mit csinálsz rosszul.

Általában az emberek 90% az első kudarc után abbahagyja és soha többet nem próbálja meg.

Gondolj bele…születés után járni is fokozatosan tanultál meg. Nincs ez másképp az alkotással sem.

Szükséged van egy útmutatóra, ami az összes lépcsőfokon végig vezet, hogy szikla szilárd alapokkal rendelkezz.

14 év oktató tapasztalatunknak köszönhetően pontosan tudjuk, hogyan tudsz a pácikaembertől a portré rajzolásig eljutni anélkül, hogy közben sikertelennek éreznéd magad. Arról nem is beszélve, hogy olyan sikereket élhetsz át közben, amikről korábban álmodni sem mertél.

akril freddie mercury - ValdorArt akril munka - ValdorArt

Szívesen tanulnék tőletek, de külföldön élek!

Elsőre tutira ezt gondolod magadban: „Hogy a fenébe tanulnék én egy Magyarországi rajz iskolától, ha 6000 km-re élek, ez lehetetlen.”

Szerencsére a 21. században a technika vívmányainak köszönhetően már a távolság sem jelenthet akadályt. Akkor is tanulhatsz tőlünk, ha a világ másik felén élsz. (van tanulónk, aki az USA-ban él)

Kedvedre válogathatsz a 100+ órányi online tananyagunk közül, sőt a tantermi tanfolyamainkra is becsatlakozhatsz élő online közvetítéssel! (Erről bővebben ITT olvashatsz)

olaj festmeny gondolazo holgy - ValdorArt olaj festmeny hullamzas - ValdorArt

Külső félelmek

Miután sikerült a belső kételyeket elcsendesíteni, jöhet egy újabb harc, hiszen le kell számolnod a külső félelmeiddel is!


Mit fog szólni a férjem/család, ha elkezdek rajzolni/festeni!

Régi vágyad megtanulni rajzolni/festeni, de attól tartasz, hogy a családod/férjed nem örülne, ha belevágnál? Nem szeretnéd, ha azt vágnák a fejedhez, hogy haszontalan dolgokkal foglalkozol helyettük?

Harcolj az álmaidért és hidd el, mikor látnak szárnyalni a boldogságtól ők is támogatni fognak teljes mellszélességgel.

Van olyan tanítványunk, akit hasonló félelmek kísértettek és azóta az egész családot megfertőzte az alkotás iránti szerelmével.

klasszikus szines ceruza beka - ValdorArt klasszikus szines ceruza lo 0 - ValdorArt

Nincs szívem a családom elől elvenni a pénzt és energiát!

Kényes téma, hiszen szülőként sosem tudunk elegendő időt tölteni a családdal és valljuk be őszintén, hogy a pénznek is mindig van jobb helye.

Felejtsd el, hogy energiát és pénzt veszel el a családtól. Azzal, hogy időt fordítasz a saját lelki egészséged megőrzésére jót teszel a családoddal is. Hiszen így nem rajtuk fogod levezetni a mindennapos stresszt.

Valószínűleg Te is hajlamos vagy a szeretteidet előtérbe helyezni és a saját szórakozásodra költöd a legkevesebbet.

Ha komolyan szeretnél rajzolni/festeni, akkor ezt a családod is meg fogja érteni és nem vágják a fejedhez, hogy tőlük veszed el a pénzt.

pasztell ejjel nappal - ValdorArt pasztell kanyargo folyo - ValdorArt

Nem tehetem meg anyagilag, hogy most elkezdjek rajzolni/festeni!

Úgy érzed nem teheted meg anyagilag, hogy olyan "úri mulatságokra" költs, mint a rajzolás/festés? Ne aggódj az emberek 90%-a pont ezért nem próbálja ki soha az alkotást.

Van egy jó hírünk számodra: 2021-ben létrehoztuk az online tanfolyamokat, amiket úgy alkottunk meg, hogy..

  • Te döntöd el milyen szintre akarod fejleszteni a tudásod
  • Te döntöd el, hogy mennyit tudsz érte fizetni

Sőt fizethetsz egy összegben vagy 12 havi részletben is!

Ha ezek közül választasz úgy tanulhatsz meg rajzolni/festeni, hogy közben nem kell egy vagyont fizetned érte!

grafit ceruza portre kep - ValdorArt grafit ceruza prtre kislany - ValdorArt

Nem akarok tananyagok vásárolni, mert idővel úgy is abbahagynám!

El tudjuk képzelni mennyi dolgod van egy héten, helytállni a munkában, a gyerekekkel/unokákkal foglalkozni, vezetni a háztartást…hogyan is férne bele az idődbe ezek mellett a rajzolás?!

Jogosan merül fel benned a kérdés: „Miért is kezdjek bele, ha úgy is abba fogom hagyni?”

Attól tartunk, hogy tévesen azt gondolod, hogy csak akkor tudsz megtanulni rajzolni/festeni, ha napi több órán keresztül gubbasztasz az asztal fölött és koptatod a ceruzád hegyét.

A realisztikus rajzolás mesterfogásai című könyvünkkel elég mindössze napi 15 percet foglalkoznod és 1 hónap múlva már portré rajzokat készíthetsz.

Az online tananyagainkhoz csomagtól függően, akár 7 évre is megkapod a korlátlan hozzáférést. Ami azt jelenti 2555 napod lesz befejezni. Az sem gond, ha nem foglalkozol vele mindennap. Haladhatsz a saját időbeosztásod szerint, ahogyan neked kényelmes.

akril festmeny hid a folyon - ValdorArt akril festmeny hid a hegyek kozott - ValdorArt

Módszertani félelmek

A módszertani félelmek elég szerteágazóak lehetnek. Felmerülhet aggályod a tanulási módszerrel kapcsolatban, de ennél jóval komplexebb problémákat is ide sorolunk. 


A jobbagyféltekés rajzolás csak másolni tanít meg!

Ha tudnád hányszor mondták már ezt leendő ügyfeleink. Érthető, hogy azért nem akarsz 1 Ft-ot sem kiadni, hogy másolni tanulj meg, hiszen már általános iskolában tudtál.

Az igazság, hogy a jobb agyféltekés rajzolás egy olyan módszer, ami megtanít kikapcsolni azokat a rajzsablonokat, amik meggátolnak abban, hogy valósághűen tudj alkotni.

Való igaz, hogy először másolni tanulsz meg referencia fotó alapján. A rajzolás csúcsa az élőből rajzolás, ahová Te is bármikor eljuthatsz. Itt már referencia fotó nélkül úgy rajzolsz, hogy a modell veled szemben ül.

olaj festmeny tenger - ValdorArt olaj festmeny tukrozodo villa - ValdorArt

Nem lehet művész, aki a jobb agyféltekés módszerrel tanul meg rajzolni!

Hogy a francba lehetne valaki művész, aki nem járt a Képzőművészeti Egyetemre egyetlen percet sem? A jobb agyféltekés rajztanfolyam csak hobbi szinten tanít meg rajzolni…hasonló kérdések cikáznak a fejedben?

Akár hiszed-akár nem, semmi köze a művésszé válásnak a hagyományos oktatási rendszerhez.

Gáll Gregor Géniusz Budapest díjas, nemzetközi szinten elismert szobrászművész szerint azt nevezzük művésznek, aki valamilyen művészi cselekvéssel (tánc, rajz, festés, zene) megtanulja kifejezni a saját belső hangját.

Ha megtanulod kifejezni a saját érzéseidet, rátalálsz a saját hangodra, akkor téged művésznek lehet nevezni, attól függetlenül, hogy milyen iskolát végeztél!

akril patak - ValdorArt akril vilagitotorony - ValdorArt

Bosszant, hogy a hivatásos művészek nem ismernek el!

Dühítő, hogy több száz órát beleöltél, hogy megtanulj rajzolni/festeni, de a művész ismerőseid csak legyintenek és azt mondják..”ugyan már te csak másolni tudsz”

Borzasztóan el tudja venni az ember kedvét egy-egy ilyen letaglózó beszólás.

Ilyenkor mindig tett fel magadnak a kérdést: Miért vágtam bele?

Persze, hogy jól esik az elismerés, de rengeteg barátot, ismerősöd csodálta hüledezve a képeid, lehet több száz lájkot kaptál a facebookon miután feltöltötted.

Ne olyanoknak akarj megfelelni, akik csak lehúznak. Jusson eszedbe mennyi pozitív élményt szereztél a rajzolás/festés által, mennyi embernek okoztál örömöt az alkotásaiddal.

Ha szépen festesz, akkor mesterember vagy. Művész akkor leszel, ha már ki tudod fejezni a saját hangodat az alkotással.

grafit ceruza morgan freeman - ValdorArt grafit ceruza oreg ur - ValdorArt

Szerintem az online oktatás egyáltalán nem hatásos!

Attól félsz, hogy kapsz egy rakás videót mindenfajta útmutatás nélkül és ha elakadsz senki nem fog segíteni? Esetleg attól tartasz, hogy rossz lesz a videók kép vagy hang minősége?

Képzeld az online oktatás legnagyobb hátrányának azt szokták felhozni, hogy hiányzik belőle a személyes segítség, azaz nem tudod azonnal feltenni a kérdéseidet, ha elakadtál.

Ha tőlünk vásárolsz online tananyagot abban biztos lehetsz, hogy a videók minősége kifogástalan lesz. Minden tananyagban lépésről lépésre tudsz haladni a videókkal. A legnagyobb előnye, hogy bárhányszor visszatekerheted, megnézheted, mert korlátlan hozzáférést biztosítunk a videókhoz.

Az összes feladatot veled együtt csináljuk, mondjuk és mutatjuk mikor, mire figyelj, milyen trükkökre és nehézségekre koncentrálj.

olaj festmeny portre - ValdorArt olaj festmeny szena - ValdorArt

Nem hiszek benne, hogy egy könyvből meg lehet tanulni rajzolni!

Úgy érzed, hogy egy könyv nem képes helyettesíteni a tantermi tanfolyamot vagy az online tananyagokat?

Azért azt ne felejtsd el, hogy az iskolában is könyvekből tanultál. A szűkös időbeosztás mellett manapság a személyes oktatásra nehezen szabadítunk fel időt.

Képzeld a realisztikus rajzolás mesterfogásai című, felnőtteknek szóló könyvünkből a megjelenés után 2 hét alatt több, mint 500 példányt adtunk el.

Azért imádták, mert mindössze napi 15 perc rajzolással tudtak eljutni a portré rajzoláshoz 1 hónap alatt.

„Nagyon szépen köszönöm a könyvet, igen elkezdtem olvasni, értelmezni, kialakítani a rajzoláshoz szükséges látásmódot. Nagyjából a pálcikaember szintről indulok. Persze az interneten található rengeteg információból is próbálom kiszűrni a számomra legfontosabbakat. Végtelen rajzlap, ceruza és hozzávalók. Tényleg csak a fantázia szab határt. Persze a gyakorlatok sokat segítenek a nézőpont váltásban. Nagyon szépen köszönöm a segítséget, tényleg hasznos a könyv, nem bántam meg a megvételét.”

gyerekeknek szóló rajzolós mesebirodalom könyvünkből eddig közel 1500 példányt vásároltak.

Ezzel a könyvvel a gyerekek játékosan, meséken keresztül tanulnak meg rajzolni, sőt 100 öt lépésben megrajzolható figurát is elkészítenek.

"Szerintem fantasztikusak ezek az alapformákból létrehozott figurák. Van némi rajzolás tapasztalatom, de ennyire leegyszerűsítve, ilyen érthetően még sohasem találkoztam azzal, hogy hogyan kell megtanulni rajzolni. Néhány kör és ellipszis, és máris kész a felismerhető állatsereg. Már csak azért is megéri megcsinálni a tananyagot, mert büszkék lesznek magukra, és soha többé nem mondják majd azt a gyermeküknek, hogy „ezt én nem tudom lerajzolni."

pasztell erdei folyo - ValdorArt pasztell holgy - ValdorArt

Reméljük hasznosnak találtad ezt a rövidnek nem mondható cikkünket. Fő küldetésünk, hogy Te is megtapasztald, hogy sokkal többre vagy képes mint, amit jelenleg gondolsz magadról. Láthatod, hogy rengeteg félelem, tévhit kering a rajzolással/festéssel kapcsolatban és lehet eddig pont ezek miatt nem mertél belevágni.

Bíztatunk, hogy próbáld ki, mert rengeteg boldog percet fog okozni, megismerhetsz csodálatos embereket és arról ne is beszéljünk, mikor az első művedet látod lógni a falon.

Ha úgy érzed maradtak még benned kérdések írd meg nekünk az info@valdorart.hu email címre és szívesen megválaszoljuk.


Nézd meg, hogyan tanulhatsz tőlünk!

Tantermi tanfolyamok>

Online tananyagok minden korosztálynak>

Rajzkönyvek felnőtteknek és gyerekeknek>

Valdor Art "Alkoss Szabadon" Mentor program>

 
, településről erre a tanfolyamra jelentkezett: